7 x frokost på striks LCHF

Striks LCHF behøver ikke være kedeligt. Det kan det sagtens være, bevares, men et langt stykke hen ad vejen bestemmer man det jo selv.

I går delte jeg nogle af mine erfaringer med optimal ketose med jer, og i dag får I 7 x frokost, som har fundet vej til min tallerken i den sidste tid. Dette er ikke sådan et koordineret indlæg, som jeg har gået og brygget på med syv lækre frokostretter. Det er bare et kig på min frokosttallerken i 7 dage, og som du vil se, spiller rester og tilfældigt indhold af køleskab en pænt stor rolle.

Jer, der følger med på Instagram, har sikkert set de fleste før. Det er en vanlig misforståelse, at man ikke spiser nogle grøntsager, når man spiser striks LCHF eller ketogen kost, og selvom grøntsagerne måske ikke er dominerende, så er de dog til stede. Eller, det vælger man jo selvfølgelig også selv.

Frokost - LCHF - ketose

HJÆLP TIL AT KOMME I GANG?
Tag et kig på mit online produkt #striksLCHF – en praktisk guide Her får du både relevant viden, nemme strikse opskrifter og en komplet 2-ugers kostplan til at komme godt fra start.

Find guiden her: #striksLCHF – en praktisk guide

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

81 kommentarer til “7 x frokost på striks LCHF”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Jeg er lige startet på keto og bruger din bog Keto på 4 uger. Jeg har tabt over 4 kg den første uge, så jeg er begejstret. Jeg har set så mange andre indbydende retter, bl.a. her. Er der en af dine andre bøger der indeholder opskrifter? Altså en kogebog?

  Svar
 2. Hej
  Jeg er helt ny i dette felt, og vil høre om hvilken bog du evt vil anbefale man starter med, når man er ordblind (og derved ikke ønsker forklaringer mm) – og derfor ønsker en direkte og nem opskrift bog. til at ha stående i køkkenet til dagligt.

  MVH
  Gitte

  Svar
 3. Hej. Sker der noget ved at man en dag her og der spiser “normalt ” fekd til en fest eller lignende? Må man spise frugt?
  På forhånd tak for hjælpen

  Svar
  • Det kommer an på hvad målet er og hvilken kontekst, man er i, synes jeg. Spiser man LCHF/KETO og har man spist sig til en fedtforbrændende krop, stopper man fedtforbrændingen ved at spise kulhydrater. Gør man det og går hurtigt tilbage, er der som regel ingen skade sket. Hænger man fast i kulhydraterne i ugevis og kan ikke komme tilbage på fedtdrift, var det et skidt valg.

   Interesserer man sig ikke for fedtforbrænding men bare for vægttab og kalorieunderskud, er det kalorierne, der bestemmer hvad der sker

   Læs evt. mere her:

   Cheat Days
   Begynderguide til KETO

   Svar
 4. Hvis jeg skal i gang med KETO, må jeg så slet ikke spise frugt, feks. Bær, æbler eller melon i salaten med grøntsagerne. Eller lave en frugtsalat med fløde en smule sødemiddel og æggeblomme? Er frugt noget der helst skal droppes helt?
  Det lyder mega spændende med KETO men ved ikke om det bliver for svært i starten med en travl hverdag og 3 små børn.

  Svar
  • Hej Eva

   Jeg anbefaler at du baserer din kost på grøntsager, kød og fedt. Måske vil du have glæde af keto-bogen for en grundig introduktion? Find bogen her: KETO eller hos din boghandler.

   Svar
 5. Jeg kan ikke komme ind til din frokost opskrift striks og finde cæsarsalaten jeg kan kun se et billede men ikke selv opskriften

  Svar
 6. Hej Hej!
  Jeg har ikke sat mig meget ind i LCHF , men synes det er fantastisk som mange mennesker lever godt med denne livsstil og man kan sige der skulle til at ske noget i DK. Mit spørgsmål går på om der slet ikke er nogle tilfælde, det ikke anbefales og om det stadig er okay at efterleve LCHF, selvom man er svært undervægtig.
  Det er jo en ny verden med alt det mættede fedt – mht diabetes og hjertekar sygdomme, er det så stadig okay?
  Venligst Tina

  Svar
 7. Hejsa… Jeg lister lidt rundt på siden for synes LCHF lyder spændende… Jeg skal tabe mig 15 kg, men har også denne her ustyrlige trang til sukker.. Nu er mit spørgsmål så,- om LCHF kan bruges af os PCO piger????? Alt videnskabelig bevis peger på at det er ekstra, ekstra op ad bakke for os med PCO… Altså i forhold til vægttab….
  Mvh. Connie F.

  Svar
 8. Hej Jane. Jeg ved jo godt, at tommelfingerreglen hedder 1g protein per kg kropsvægt. Men hvis nu man er en af de (uheldige), der skal have en meget høj fedtprocent for at opnå ketose – måske endda 85%, bliver det så ikke svært at få plads til nok protein, hvis man stadig gerne vil spise bare lidt grønt? Ved du, om der er en minimumsgrænse for protein? Man skulle jo nødig give sig til at tære på sine muskler… Vh Anne

  Svar
  • Den bog, jeg lige har læst (The Art and Science of Low Carbohydrate Living) foreslår 0,6 g protein pr. kilo kropsvægt og selv med en høj fedtenergiprocent synes jeg godt, det kan levne plads til fine mængder grøntsager. Men det er klart at det pludselig sætter lidt krav til både kvaliteten og mængden af både protein og grøntsager at skulle nå så høj en fedtenergiprocent.

   Svar
 9. Hej Jane

  Hvilket program bruger du til at redigere dine billeder med? Tænker særligt på de billeder i dette indlæg, hvor du har tilføjet de sjove tekster – hvilket program er det?

  Svar
 10. Søde Jane, kan du ikke fremskynde næste bog så vi læsere kan få endnu en fantastisk bog at læse i, og miste nattesøvnen:-)
  Er det nødvendigt med ketose strips for at måle om man er i ketose, el kan et normalt blodsukker apparat bruges??

  Svar
  • Ha ha, gerne! Men det er ikke noget, jeg selv bestemmer, desværre. Udgivelsesdatoen er sat til 12. marts :-)

   Du behøver ikke måle om du er i ketose, du vil sandsynligvis kunne mærke det. Jeg tror, at de fleste måleapparater kan tage både glukose- og ketonstrimler, men det er jo sidstnævnte, du skal have fat i, og de er desværre hundedyre… :-/

   Svar
  • Det er ok, Anette. Jeg samlede mod i årevis. Nu fortryder jeg, at jeg ikke turde før. Den smager faktisk godt ;-)

   Svar
 11. Hej Jane,
  Jeg er nybegynder på LCHF, men er faldet pladask for det. Synes det virker som en fantastisk måde at leve på og jeg kan mærke en øget mængde energi, bare på de par uger jeg har været igang. Dog bliver jeg ret frustreret, når jeg allevegne læser om det “farlige” fedt og om hvor godt det er at spise kulhydrat. Selvom jeg af tilhænger af LCHF’s principper, så kan jeg mærke at der hver gang dukker en lille skepsis op i mig når jeg læser negative ting om mættet fedt og positive ting om kulhydrater. Tror det kommer af, at have levet af bød, pasta ris m.m i hele mit liv og at have kigget efter den laveste fedtprocent når jeg handlede. Men hvis LCHF er så fantastisk, hvorfor er der så stadig så utrolig mange “kloge” hoveder, ernærings-eksperter osv der siger at det modsatte er sundt? Jeg bliver lidt forvirret:-)
  Tak for en inspirerende blog, som har betydet en ændring af mine dårlige kostvaner.
  Hilsen Louise

  Svar
  • Åh, det bliver du nok nødt til at vænne dig til, for det kommer der helt sikkert kun mere af i takt med at LCHF og lignende kosttyper vokser i popularitet. I min bog har jeg et afsnit om, hvordan vores nuværende kostråd er kommet til. Det giver lidt ro i sjælen ift. den manglende videnskabelige dokumentation for den. Men ellers kan man jo også bare kigge sig omkring og spørge sig selv, om mennesker er blevet sundere, raskere og slankere i de 30 år, vi efterhånden har levet med fedtfattige, kulhydratrige kostråd. Jeg kan ikke se det. Eller du kan vælge at lytte til det, din krop fortæller dig. Så har du svaret lige der ;-)

   Svar
 12. Hej Jane.
  Jeg tænkte på noget med æggemælken (fik din bog i går eftermiddags, og jeg har kun sovet fire timer i nat (; ) – hvis man nu ikke ejer en blender, er det så en mulighed at piske med en elpisker? For en stavblender er jeg lidt mere bange for..

  Svar
  • Beklager de søvnløse nætter ;-)

   El-pisker, det ved jeg ikke. Mit umiddelbare svar vil være nej. Det er jo netop blenderen eller stavblenderen, der giver den cremede konsistens.

   Hvis du giver det et forsøg, så giv lige en melding, ikke?

   Svar
 13. Hej Jane

  Hvis nu du skulle spise et mellemmåltid, hvad kan det så være?

  Jeg spiser nemlig morgenmad kl. 5.30 og frokost kl. 12.00. Og 6,5 time er lige lidt for lang tid imellem måltiderne, synes jeg. Kan godt mærke den sidste time inden frokost er hård. Men ved simpelthen ikke hvad jeg skulle spise, da nødder som snack ikke er så godt, så vidt jeg har forstået. Men skal jo have det med på job, så det skal også kunne være i tasken.. hmm besværligt. :)

  Svar
  • Jeg synes, det nemmeste er at spise mere til hovedmåltiderne end at skulle spise mellem måltiderne. Men hvis mine hovedmåltider er blevet for små og jeg bliver sulten imellem, tager jeg et stykke ost, en kop kaffe med fløde, kokosmælk eller kokosolie eller en oopsie, hvis jeg har sådan en, og så er jeg fint kørende igen. Hanegal har også nogle gode øko-salamier, som er gode til tasken til brug i nødsituationer ;-)

   Svar
   • I morges spiste jeg fx scramble eeg (2 æg) med fløde i (ca. 3 spsk. vil jeg tro), lidt peberfrugt og to skiver ost. Hvad ville du så spise mere af, for at holde dig (mig) mæt indtil frokost? :-D For ja, det er da 100 gange nemmere uden mellemmåltider. Det er nærmest en befrielse ikke at tænke på at have tasken fyldt med alt muligt spiseligt. :)
    En oopsie? Er det en opskrift der er i bogen? :)

    Svar
    • Det tror jeg godt ville kunne holde mig mæt til frokost. Jeg har altid mit fiskeolie også, som jeg tager om morgenen (ca. 1 spsk). Oopsies er både i bogen og her på bloggen.

     Nu ved jeg ikke, hvor længe du har spist LCHF, men appetitten regulerer sig som regel efter en tid. Når blodsukkeret er stabilt og kroppen kører på fedt, føles sult som en lille fornemmelse i maven. Ikke jeg-dør-hvis-jeg-ikke-spiser-nu-følelse. Hvis det er døds-sulten, du føler, er det vigtigt at respektere det, indtil kroppen er tryg ved den nye energitilførsel.

     Svar
     • Jeg er spritny på LCHF. Startede sidste søndag, men faldt så i sukkerskålen i weekenden og måtte derfor starte forfra i mandags. :(
      Lige nu tror jeg mere det er psykisk lyst til de søde sager, for mærker jeg rigtig efter er trangen der faktisk ikke. Og i dag har jeg slået sulten ned med en kop the og et glas vand. Så det er nok ikke jeg-er-ved-at-dø-af-sult sulten jeg mærker. :) Men lærer det måske så hen af vejen.

  • Hej Mette
   Macadamia-nødder har en god fordeling i procent til ketose, så dem kunne du også bruge til mellemmåltider :)

   Svar
 14. Mums siger jeg bare… Men for pokker hvor gad jeg godt jeg kunne tage mig sammen til, at prøve den æglatte :-)
  Tror næsten kun den kan smage godt…og jeg drikker en magic bullet coffee hver morgen i forvejen. Men det der ÆG i latte kan jeg bare ikke få mig selv til at afprøve…ENDNU..!!

  Svar
 15. Ok:) Lige et spørgsmål mere. Er det forstået rigtigt at hvis man ex. Vejer 60kg så må man spise 60g kød på en dag? Hvis det er rigtigt spiser du så ikke et måltid vegetar? Ellers får man vel for meget…

  Svar
  • Nej det er ikke rigtigt forstået. En god tommelfingerregel kan være at sige 1 g protein pr. kilo kropsvægt. Kød indeholder som regel omkring 20 g protein pr. 100 g. Dvs. ca. 300 g kød, hvis du spiser kød for alle dine proteiner. Selv spiser jeg dog lidt mere end det, vil jeg tro..

   Svar
 16. Er det ikke creme frais du har brugt til dressing til rejerne eller Mayo? Tænkte lige i forhold man godt nok skulle undgå creme frais på ketose?

  Svar
 17. Hej Jane
  Den lækre rejemad – hvad er “brødet” under fremstillet af?
  Jeg elsker brød, rejer og mayonnaise, men er endnu kommet frem til et brugbart “brød”.

  Svar
 18. Jane, kunne man evt komme med ønsker om at du viser hvad du spiser til morgenmad og aftensmad de næste to dage :)
  Det er jo bare super inspirerende <3

  Svar
  • Man må da i hvert fald gerne ønske… Generelt er jeg dog lidt ked af den slags indlæg af flere forskellige årsager… :-/

   Svar
 19. Det ser bare lækkert ud :) Måske et lidt malplaceret sted at have idéer til din opskriftsbog, men altså..

  Gad godt sådan en, hvor ‘madspild/økonomi’ var tænkt ind i det.. En idé til en ugemadplan, hvor man så kunne bruge resterne til dagens næste måltid osv. En anden ide er at de ting man skal bruge til en opskrift står i sådan en kode man kan scanne med sin mobil og på den måde kan man hurtigt få handlet på vejen.. Ja, du kan nok gætte vi er en på-farten-børnefamilie ;)

  Svar
 20. Uhmmmm… Jeg tror jeg er ved at lære det med mættende, men uhyggelig enkelt frokost ;)

  Når vi er ved at lave mad med “de forhåndenværende midler”… Vi har i skoven bugnende masser af hyldeblomst – velduftende og fine…
  Nogen ideér til LCHF brug af dem? Saft, bagning, andet

  Tusind tak for din inspiration :)

  Svar
  • Vores underbo (bor i villalejelighed) plejer at score alle hyldeblomster på matriklen, så jeg har aldrig prøvet kræfter med det. Måske jeg skulle nappe lidt… Men hyldeblomstsaft er da oplagt Forleden så jeg også en lækker kylling bagt med hyldeblomster, der så megalækker ud!

   Svar
 21. Uhm, lækkert lækkert….den der cæsar salat….bringer du ud ;) Den kunne jeg da godt lige spise til frokost i dag :)

  Svar
 22. Er vi så heldige at der kommer en pulled pork opskrift her eller i næste bog? – vil vildt gerne lave det, men kan ikke umiddelbart finde en LCHF marinade.

  Svar
 23. Mmmmmm det ser lækkert ud! Og vildt dejligt med hverdags-eksempler på dejlig og indbydende mad.
  Hvordan gør du ift. at holde styr på hvor meget energi der kommer fra hvad gennem kosten? Tænker det lyder ret præcist med det der 70-75% og 80-85%
  Jeg har ikke i nærheden nok styr på sådan noget til at ville kun vurdere min egen kost, så hvis der er et smart tool så modtages det med kyshånd! Ikke fordi jeg synes det er fedt at tjekke min kost, så det bliver facist-agtigt, men i en periode for at få en fornemmelse af det ville være sjovt. Sådan lidt science-agtigt, kombineret med keto-sticks bliver det jo lidt forsøgs-agtigt… ;-)))

  Svar
  • I forbindelse med ketose-eksperimentet har jeg lavet stikprøver på maden i madlog. Det giver en god pejling til hvor man kan sætte ind for at øge fedtindholdet fx…

   Svar
     • Hej
      Man kan også hente en APP el. gå på nettet på http://www.shapeupclub.com, som kan bruges gratis, og følge med i sit daglige madforbrug med protein, fedt og kulhydrater og kalorier og det smarte er, at man kan aflæse stregkoden på telefonen på den kost, man spiser – smart, ikk’

     • Madlog er rigtig godt, jeg overvejer det også men skal lige sætte mig ind i LCHF når jeg får fat i bøgerne. Glææææder mig til at komme igang, men skal tabe 30-40 kg. så der er sgu lang vej:):) Er der nogen herinde der har tabt sig meget på denne livstilsændring?? Er der en speciel tråd for os MEGET tykke :):)

 24. Den der lakserulle ligner FULDstændig noget, der er madpakkevenligt ;-) Og resten må jeg liiige prøve :)

  Svar
  • Nej, det kan man nok desværre ikke lige foreløbigt. De af dem, som er andet end bare et halvt køleskab tømt ud på tallerkenen, er testopskrifter til min nye bog. ;-)

   Svar
 25. Ih tak for disse inspirerende frokoster.

  Efter 2 uger på alm LCHF, forsøger jeg med ketose og gør hvad jeg kan for at ramme de 85%fedt som du anbefalede i går.
  I aftes sad jeg så tilbage med få kalorier tilbage at bruge af og nærmest kun fedt at spise – det var lidt alternativt og jeg kæmper virkelig med følelsen af fedt i munden :)
  Jeg elsker dog smør og efterhånden får jeg det nok lært også at gemme noget olie i andre ting.

  Men præcis frokosten har voldt mig problemer, disse billeder er super inspiration og jo også at finde i bogen så vidt jeg kan se – nogle i al fald :)

  Jane, hvad spiser du til morgen og aften og spiser du bare løs?
  Jeg har sat mit kaloriebehov til 15-1600 fordi jeg skal tabe mig, som et forsøg. Hvis det går for stærkt sætter jeg naturligvis kalorietallet op, hvis det går for langsomt….ja så ved jeg ikke – måske går jeg til Umahro og får lavet en DNA test (hvis jeg kan finde pengene!!)

  Tak igen :)

  Svar
  • Jeg tror ikke, jeg har anbefalet 85 E% fedt. Har jeg det? Selv synes jeg, det er voldsomt svært at spise så meget og ligger normalt på 65E% og i ketose på mellem 70-75E%.

   Mht. vægttab så er tålmodighed mit bedste bud. Lad være med at gå i panik og bedømme hele projektet ud fra en uge eller to. Giv din krop tid. Spis dig mæt. Du skal ikke sulte. Det rammer dig i nakken som en boomerang. Og spis rigtig mad. Ingen skal spise smør til aftensmad for at få kalorierne og energiprocenterne til at stemme. Ikke hvis du spørger mig i hvert fald. Jeg spiser ikke bare løs. Jeg spiser til jeg er mæt og så stopper jeg. Undtagen de gange hvor maden simpelthen bare smager for godt ;-)

   Svar
   • Åh men LCHF mad smager jo bare godt!!

    Måske læste jeg forkert og blandede også tingene sammen med den blog du henviste til – det beklager jeg! Jeg tror jeg forstod det sådan at de fleste skulle på 85% for at ramme ketosen. Er dog glad for at det hænger anderledes sammen – tsk for det :)

    Og ja, du har ret jeg må være tålmodig. Jeg er bare så bange for at tage på igen og det stresser lidt i mit baghoved! Stress og søvn spiller jo meget ind ved vægttab så ….totalt zen, madnydelse, sommerglæde fra nu af!! :)

    Tak igen :)

    Svar
    • Hanne – hvis du vil have succes med at tabe dig, skal du være tålmodig og give din krop ro. Det får den hverken ved at sulte eller ved at stresse over, om man nu har tabt det ene eller andet. Vægten kan også gå op og ned i løbet af en uge, og det vil kunne stresse dig endnu mere.

     Men det er fint at stile efter ketose, bare det ikke bliver manisk – for det sætter sig også i kroppen som stress og vil kunne spænde ben for vægttab,

     Svar
   • Helt helt enig Jane:) Jeg har undervist i ketolysekuren i over 3 år og samarbejder med Torkil P Andersen. Efter 1 uge til 10 dage sætter mæthedsfølelsen ind. Dette er en af de absolut største fordele ved ketolysekuren. Grundet dit stabile blodsukker og det faktum, at ketoner påvirker dit sultcenter i hjernen – til at føle mæthed, så nedsættes lysten og behovet til mad. Dette skal og bør man udnytte således, at man bør spise mindre og mindre mængder mad. Det kommer selvfølgelig an på hvor stor du er, i forhold til, hvor meget fedt du kan indtage. Man skal absolut ikke “vælte” sig i fedt, men fedt er en nødvendighed, da det er energikilden. Ingen fedt –> kroppen “slukker”.. :) Men fedt i hvert måltid, holder energiniveauet ved lige – og det kræver ketose for at man må indtage fedtet! Her kommer alle de gode effekter, som fedt har NÅR DET IKKE HAR FØLGESKAB af sukker /kulhydrater. Kunsten er at lære hvilke grøntsager man bør indtage mest af, specielt i begyndelsen af kuren. – Men når madtrangen forsvinder, så giver det mange mennesker “luft” til at kunne overskue en “kur” uden at have et “overdreven” fokus på mad. Det er HER at mange mennesker, der tidligere har haft vanskelig ved at overholde en specielkost, får en chance og kan mærke at de får muligheden, for at gøre en ændring for dem selv :) Den største udfordring i DK er at kulhydraterne regnes ud på en anden måde en f.eks. i Norge. Det er forskelligt om fibre er talt med i de danske.
    Hvis man skal bruge en fornuftig liste over kulhydrater, så vil jeg anbefale min selvfølgelig:) eller ketose.no – her er fibrene trukket fra.
    Jeg har så mange eks. på hvad ketolysekuren kan gøre for dig som menneske – og her mener jeg ikke i forhold til udelukkende vægttab. Jeg brænder for det, da en ketogen diæt, kan sætte dig fri for mange sygdomme, medicin og lidelser !
    Mange hilser fra Mette

    Svar
  • Hej Hanne.
   Jeg har fået lavet en DNA-test / gentest, ganske vist ikke hos Umahro men en på nettet hos Diet&Genes. Jeg er ikke positiv. Stik imod min oplevelse af min krops reaktioner på LCHF siden august 2012 fik jeg at vide, at jeg tåler mættet fedt dårligt, og at jeg skulle spise mange kulhydrater! Grove, ganske vist, men alligevel…
   Jeg har hørt om andre som får det samme at vide. Til dato har jeg ikke hørt om nogen som får at vide, at det er OK at spise (mættet) fedt. Jeg tror simpelthen ikke deres modeller er indstillet på, at fedt kan være godt.
   Så for mig var det spild af penge – ville bare lige sige det, så kan du jo overveje om du tror på idéen om DNA-test eller om du hellere vil bruge pengene på noget andet!

   Svar
   • Det er sjovt, at du siger det. Alle de resultater, jeg har hørt om, siger også, at de er disponeret for overvægt og at de tager på af mættet fedt.

    Svar
 26. Mmm, lækkert! Og alle disse forskellige tallerkner ville jeg i princippet kunne spise til morgenmad og/eller aftensmad, ik’?
  – Linda

  Svar
 27. Det ser lækkert ud ! Hvor mange år skal der mon gå, inden man kan få sådan noget lækkert i take-away :-)(også i provinsen)

  Svar