Denne lakrids-is er lavet helt uden sukker eller sødning.
Jeg er i evig konflikt med det her sødning. Jeg tror simpelthen ikke på, at vi vinder noget ved at erstatte vores gamle sukkerforbrug 1:1 med diverse sukkererstatninger.
Jeg synes virkelig ikke, at træerne vokser ind i himlen med alle de her forskellige – mere eller mindre – naturlige sødemidler, der findes.
Læs mere her: Guide til sødemidler
Ofte vil jeg hellere bruge lidt frugt til at søde med og så tage de ekstra kulhydrater med, men i øjeblikket lægger både Søren og jeg krop til et ketose-eksperiment herhjemme, og så er der ikke lige plads til frugt. Derfor lavede jeg helt sukker- og sødnngsfri is i går. Nam!
Det er selvfølgelig lidt nemt med lakrids, som jo også søder en pæn del i sig selv. Jeg har tidligere lavet lakrids-is, hvor jeg har brugt en smule SukrinMelis, men jeg må erkende, at det faktisk er overflødigt.
Lakridspulver er jo heller ikke kulhydratfri, men mængden, man bruger, er beskeden.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
LAKRIDS-IS – Til 6 ispinde
- 2 æggeblommer
- 3 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 barneske lakridspulver
Sådan
Jeg kan kun sige, at jeg er overordentlig glad og tilfreds med den opmærksomhed, som lakrids har fået på madfronten de seneste år. Og jeg har efterhånden fået samlet mig en anseelige samling lakridspulvere. Jeg har naturligvis det engelske lakridspulver fra Naturdrogeriet og det nye rålakridspulver fra Urtekram. Men herudover har jeg netop fået en lille lakridspakke forærende, som giver mine lakridsprodukter kamp til stregen.
Søren har længe været helt syg efter Johan Bülows A-lakrids (aarhmen, de ER altså også gode!).
Men nu er han faktisk ved at være så sukkerafvænnet, at selv yndlingslakridsen er blevet for sød til ham. Derfor var det en glæde at finde disse lækre, sukkerfrie lakrids-drops. Mand, en smagseksplosion i munden!
Men altså, hvis det er følelsen af at kværne en hel pose lakrids, man savner, så er dette ikke det rigtige valg. Men at lade sådan 2-3 stykker smelte i munden er en skøn fredagstreat for en low carb lakrids-elsker!
Ellers må jeg erkende, at bloggen her er lidt madfattig i øjeblikket. Det er langt fra et udtryk for, at køkkenkreativiteten er væk. Snarere tværtimod. Jeg er ved at lægge mig fast på en række opskrifter til min nye bog, og min kreativitet i køkkenet går derfor primært den vej. Hvis du vil følge med i det, flasher jeg ind imellem retterne på Instagram.
Hej Jane. Vi er i gang med dit kick-start program, og men stor fornøjelse. I den forbindelse ville jeg høre om man må tygge på en lakridsrod. Bare for at få lidt smag, eller lave te på. Jeg synes ikke jeg kan finde ud af hvor mange kulhydrater der er i. Kh Julie
Det er pudsigt for det er der faktisk flere, der har spurgt til igennem årene og jeg ved det ikke. Men mit bedste gæt er at det kan man sagtens. Jeg har svært ved at forestille mig at den mængde lakrids-væske (i mangel af bedre ord) skulle udgøre et problem.
Jeg har lakrids-te på vores store FAQ inde på medlemssiden og det her må være i samme genre, vil jeg også tro 🙂
Hej bandit 😁
Har lige købt din bog “Keto på 4uger” . Mega spændt på at komme igang så jeg forhåbentlig kan smide de 4 kg der har sneget sig ind på min krop 🥴
Rent bortset fra det vil jeg prøve din opskrift på lakrids is. Nu laver du pinde, men går ud fra, at det bare kan køre i ismaskinen, som skal indvies ??
DBH fra
Anne 💐
Ja bestemt. Pindene er helt frivillige :))
Og god fornøjelse med bogen❤️
Hej Jane
Kan isen laves med salmiak lakrids, og hvis ja, hvordan? 🙂
Hej Jakob
Det har jeg ikke prøvet. Kan man købe salmiaklakrids uden sukker?
Ja det ved jeg så ikke. Tænkte du var den oplagte at spørge. Du kan jo godt købe salmiak pulver. Om det så bare direkte kan blandet med lakrids pulver ved jeg ikke
Jeg er taknemmelig for sødemidler. Har diabetes så foruden dem ingen is
Hvor mange kulhydrater m m er der i lakridspulver.
MVH Inge-lise
Det ved jeg ikke men helt sikkert nogle.
Hej
Har lige serveret is til sønnen, er vildt misundelig. Når jeg har været lidt længere på lchf (mere end 3 dage) vil jeg prøve denne…. Inge-lise spørger, hvormange kulhydrater der er i lakridspulver…. Tænker at du er mere inde i stoffet…. kan man prøve at regne ud, hvormeget der er i en lakridsispind? Nu er jeg sikkert provokerende, men er nok lidt fanatisk her i starten.
hvor købes lakrids pulver ?
I helsekosten eller i større supermarkeder..
okey tak det skal da prøves
super lækker is, havde tilfældigvis raw lakrids og er enig i at den, trods min meget søde tand, er glimrende uden sødemiddel. MEN jeg kan næsten ikke ha at den føles så fed i munden og fedtet sætter sig i ganen (trods næsten dagligt indtag af flødeskum, men her mærker jeg det ikke på samme måde) – derfor, mon du har et mindre tungt forslag på flødefronten?
Gik i øvrigt lige forbi den lokale PB i dag og smagte 100% chokolade – og synes det smagte vildt godt og lidt sødt.. har vist været uden rigtig søde sager meget længe så..pigen bag disken sagde det var både tørt og bittert he he endte op med at købe mig fattig i en gang 88% i stedet..yummi er mere modig næste gang går efter de 100% ;0)
Forleden syntes jeg, at en avokado smagte vildt sødt! Det sætter også tingene lidt i perspektiv, ikke? 😉
Er det også tsk lakridspulver?
Mvh
Mai Britt
OKay, jeg er åbenbart den eneste, der kender til barneskeer som mål – ha ha! En barneske er sådan en mellemting mellem 1 tsk og 1 spsk. Så måske 2 tsk, 2½ måske… 😉
Jeg læste barneske som en særlig slags lakrids, altså mærket…… 😉 barneskeer dem har vi masser af…:-)
Tak for svar.
Ha ha, ja, okay, det gør det jo ikke lettere 😉
Måske du vil ændre det i opskriften til et rigtigt mål? Altså 2-21/2tsk Lakridspulver. 🙂
Haha, nej det tror jeg egentlig ikke 🙂
Nøj det skal prøves når jeg har fri, tror du det kan køres i en ismaskine?
Det tror jeg bestemt! Jeg ejer bare ikke en (endnu!!) 😉
Jep, det kan den – har lige smidt en portion i friseren efter at den havde kørt 20 min i ismaskinen….. Skal nu bare væbne mig med tålmodighed…… Og bestemme mig for om jeg først skal smage lakridsisen, vanilieisen med hakket chokolade og jordbærmos eller de frosne bananer overtrumfer med chokolade og dyppet i hhv kokos eller lakridspulver….. Hvilke svære beslutninger 😉
Tak for en super opskrift (har jo ‘snydesmagt’ de som var tilbage i skålen 😉 )
I fryseren selvfølgelig – ikke friseren 🙂
Det kunne man sagtens (det er sådan en med kompressor)
Jeg har længe gerne vil lave lakridsis – men ventet på at kunne købe den lakridspulver fra drogeriet du anbefaler.. Men så slog det mig idag, at hvorfor vente til jeg får fingerne i den … Når jeg har den fra Johan…:0). Så får jeg jo bare 2 lakridsbøtter som skal bedømmes ..:0).. Problemet løst..:0). ..
Min mand kom hen til mig igår og fortalte rigtigt stolt at efter han havde spist 2 skildpadder og 5 lakridser at han godt kunne mærke en forskel( fra før uden LCHF)at han ikke kan spise sukker på samme måde nu…;0).. Så der bliver rykket med sukkerbevidstheden herhjemme..;0). .
Tak for en lækker opskrift og fedt med uden sukrin… ;0).
Det lyder rigtig lækkert og dejlig naturligt 🙂
Jeg har vist noget Urtekram lakridspulver stående, mon ikke det også kan bruges.
Urtekrams rålakridspulver kan bruges. Lakridsrodspulveret vil ikke give samme resultat.
Tak for en dejlig opskrift.
Det med ketose kunne være virkelig interessant at høre
mere om.
Savle savle savle…
Lakridsis må afprøves i løbet af sommeren 🙂
Mums, hvor lyder det bare lækkert og hvor er det skønt at se, at den kan laves helt uden sukker og sødemidler. Sikke nogle lækkerier du lige modtog. Er den største lakridselsker så tror din is er fantastisk. Glæder mig til at prøve den af
Uh hvor ser det godt ud!!! Har været LCHF i 5 mdr nu og er vildt glad for at sukkertrangen lige så stille forsvinder. Førhen skulle den tæmmes, nu smager naturligt søde ting bare endnu sødere (og bedre)! Vil egentlig bare sige tak for en fantastisk blog og bog, læser begge dagligt (og synes bestemt ikke du er hysterisk ;-)) Har desværre ikke tabt mig, men glæder mig dagligt over den største bonus; har ikke haft en eneste sygedag eller øv-dag siden kostomlægning :-D!!!
God søndag!!
Tak for det og velbekomme. At sukkertrangen forsvinder er også for mig en af de væsentligste fordele ved LCHF. Vægten skal nok regulere sig med tiden 🙂
Hvor lækkert med lakrids-is, må helt sikkert afprøves. Ja skønt med alle de dejlige lakridsopskrifter og lakridspulver i god kvalitet som er kommet frem i de sidste år. Bülows lakridspulver er bare det bedste. Dropsne MÅ jeg da også prøve. Efter i 15 år ikke at kunne tåle gluten/mel (Cøliaki) så har jeg savnet lakrids, der er nemlig mel i de fleste lakridser. Så tak for opskrift og anbefaling af drops og god søndag :O)
Det er en anden grund til at vi elsker Bülow. Glutenfri lakrids. Ja tak!
Du er overrated og total hysterisk. Stakkels dine børn.
Åh, hvis det er sådan, du føler, Lisbeth, så bliver vi to nok ikke veninder…
Heldige dine børn der vokser op med en sund og varierende kost 🙂 Du er på ingen måde overrated eller hysterisk men en kæmpe inspirationskilde til en sund og variet hverdag 🙂
Hele min madglad den næste uge består kun af dine opskrifter 🙂
Hold dig munter 🙂
Virkelig konstruktiv kritik du kommer med Lisbeth! Jøsses…
Hej Jane.
Den is ser godt nok lækker ud…
Det Ketose projekt kunne jeg da tænke mig at høre noget mere om 🙂
Skal nok skrive om det… 🙂
Juhuu som sendt fra himmelen fra en der også er i ketose og gerne vil blive der – samtidig med at nyde lidt snakcks – bare fordi!!! Håber på lidt ketogene opkrifter fra din kreative hånd nu hvor du selv skal være der ;0) Må sige det var lidt af en prøvelse at stå ved jacob og jacob is og se de andre køre lakrids is i hangaren – uden bare at smage- man er vel lidt nysgerrig ;0)
Jeg har faktisk et ønske om at vise at en ketogen diæt godt kan være grøn og indbydende. Måske til bloggen, måske til bogen. Ved det ikke helt endnu 🙂
Fantastisk god ide, det behøver jo ikke være den rene fakir diæt på ketose – som mange måske kunne tro – se at få den hund begravet ;0)
Hej Jane 🙂
Tror du denne is vil egne sig i en beholder? Eller bliver den for “frossen”?
Tak for super inspiration, god bog og goder idéer!
Det kan den sagtens. Den skal bare stå ude noget tid før spisning. 🙂
Jeg har det på samme måde mht sødemidler, men er ikke helt konsekvent alligevel. Men små skridt er nok vejen frem. Ihvertfald ligger der nu 6 lakridsis uden sødemiddel i fryseren 🙂
Ork, jeg er bestemt heller ikke konsekvent her. Men jeg prøver at tage det væk, der hvor jeg kan slippe afsted med det..
Jeg er lige stoppe på mit arbejder. I afskedsgave fik jeg bl.a. 4 æsker Raw Liquorice Drops – jeg er åbenbart blevet afsløret 🙂
Kæft mand, jeg burde da også deltage i den der chokolade konkurrence du her gang i …
Hav lige en lækker søndag 🙂
God gave at få! De er jo hundedyre at købe!
Dem vil jeg lure på, tak skal du have Jane 🙂
Jamen velbekomme 🙂
Nom nom :D! Älskar lakrits, älskar glass! Jag har testat att göra lakritsglass, men då använde jag sukrin som sötning, men det behövs alltså inte?! Jiiiha! Jag resonerar som du runt det här med sötningsmedel och frångår det mer och mer. Ska absolut testa att göra glass utan sötningsmedel!
I hvert fald kan man jo så skære ned der hvor man kan 🙂
Mmm.. måske man skulle prøve dem her. Ser godt ud!!
Jane, må jeg spørge dig ad hvilket program du bruger når du sætter tekst henover dine billeder? 🙂
På forhånd tak, mange hilsner Sandie.
Jeg bruger flere forskellige. I øjeblikket er jeg glad for app’en Abeautifulmess og ellers bruger jeg picmonkey 🙂
Hey Jane. Tak for dejlig opskrift. Jeg har prøvet at søge på Picmonkey, men uden held. Hedden appen det? Mange tak for alt din gode inspiration. Knus Louise
Picmonkey er ikke en app. Det er et online program 🙂
Nej hvor lækkert! Lakridsis er en af mine klare favoritter. (Sammen med hvid chololadeis, men den går nok alligevel ikke!)
Jeg tror desværre ikke, at jeg nogensinde bliver klar til at spise is uden bare lidt ekstra sødning. Jeg synes jo, at frysningen fjerner noget af det søde i forvejen, så jeg kommer nok til at komme et lille dash sukrinmelis i:-)
Men hvordan er det egentlig med ketose og sødemidler? Det er ikke et godt match, vel?
Tak for din blog i øvrigt. Jeg bruger den flere gange dagligt, men jeg får næsten aldrig tid til at smide en kommentar med på vejen. (…Små børn, you know!)
Men prøv at tage lidt fra og lave en uden sødning. Lakridspulveret søder altså rigtig meget.
Jeg har faktisk ikke testet ketose og sødemidler. I teorien burde sukrin jo ikke lave ballade… Kostdoktorn lavede et forsøg med pepsi max og ketose på et tidspunkt og det gav et tydeligt fald i ketoner.
Tak for endnu en god opskrift 🙂
Jeg spekulere på om man kan erstatte fløden med kokos når man ikke tåler mælk? Har du erfaringer med hvordan den regarere med æg?
Nej jeg har mærkeligt nok til gode at lave is med kokos. Det må jeg straks teste!
NIZZLE! laver dem med det samme,for her i Århus skinner solen sørme, TAK
I er heldige. Her øser det ned 🙂
uhm… is skal der altså bare til om sommeren… og det er uanset om vejret er koldt eller varmt 😀 kender godt følelsen af for og imod de sødemidler, det er en svær balancegang, synes jeg.
Enig, det er en virkelig svær balancegang. Men der er jo heller ingen, der siger, det behøver være 100 % det ene eller det andet. 🙂
Personligt vil jeg blive super glad:) Om nogen har nogle opskrifter på kalorie frie is. Jeg har et barnebarn som er på en ret skrap diæt….Må ikke få mere end12g. kalorier om dagen. Kan man lave sodavandsis som ikke er så hårde som isterninger?
Mener du kulhydrater? 12 g kalorier giver ingen mening…🤔