Citrus Panna Cotta is-pops

Man kan ikke beskylde mig for at være den slags blogger, der laver mange give aways og konkurrencer. Men i dag skal vi fornøje os med en fin en af slagsen, og jeg håber, du har lyst til at være med. Kähler har nemlig kastet to styks smukke LIMONE citruspressere i puljen og dem sætter jeg på højkant i dag.

Som I kan se, har jeg leget med citrusfrugterne allerede, og det har været skægt, men det har efterladt mig med et bjerg af citrusfrugter, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal få brugt.

Og det er her, du kommer ind i billedet. For at vinde en af de to LIMONE citruspressere, skal du nemlig give mig dit bedste tip eller din bedste opskrift til, hvordan jeg bedst får brugt alle disse citroner, limefrugter og appelsiner, som lige nu hober sig op i mit køkken. Og det skal du gøre i kommentarfeltet her nedenfor.

Og da holdbarheden på sådan en flok øko-citrusfrugter som bekendt er begrænset, har vi lidt travlt, så du har resten af ugen. Søndag aften lukker konkurrrencen, og jeg offentliggør de to vindere og deres forslag her på bloggen mandag

Og for at vise god sportsånd, lægger jeg selv ud. Mit bidrag er dog uden for konkurrencen.

Citrus Panna Cotta is-pops

Udskriv Pin
4
|
2 t

Ingredienser

4 panna cotta og 6 små is-pops

  • ½ liter fløde
  • 2 blade husblas
  • 2 spsk SukrinMelis evt. mere
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 2 citroner øko, saft og skal heraf
  • 1 lime øko (skal heraf), kan udelades

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Opvarm fløden sammen med Sukrinmelis og vaniljepulver til kogepunktet, imens du rører indimellem.
  • Når den koger, tilsætter du citronsaft og skal og pisker det godt sammen. Lad det koge sammen et par minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad fløden køle af, inden du rører husblasen ud i. Fordel i små faste muffinforme og stil på køl.
  • Efter et par timer har den sat sig, og du kan nu sætte din ispind i. Jeg brugte halve papirsugerør (man kan jo alligevel ikke drikke af dem!).
  • Sæt dem nu på frost og lad dem blive til is.

Noter

Denne opskrift indeholder minimalt med sødning og smagen er derfor syrlig og frisk. Hvis du gerne vil have den sødere, skal du tilsætte mere SukrinMelis, end jeg har gjort.

Jeg lavede faktisk noget af portionen til almindelige citrus-panna cotta. I alt fik jeg 4 panna cotta og 6 små is-pops ud af portionen.

Citrus Panna Cotta is-pops
Citrus Panna Cotta is-pops

Til sidst kan vi lige tage et kig på de lækre LIMONE citruspressere, som findes i de tre citrusfarver.

Citrus Panna Cotta is-pops

Konkurrencebidragene behøver ikke tilhøre det søde køkken, men må naturligvis gerne. Men nu er det så jeres tur. Sæt i gang!

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

84 kommentarer til “Citrus Panna Cotta is-pops”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane,

    de ser da for lækre ud de citruspinde der :p
    Der er virkelig mange fine bud! :o Wow!

    Jeg elsker at bruge citronskal og saft sammen med hakket urt, fx persille eller basilikum, som topping oven på fisk, salat eller kød.

    Det eneste jeg lige kan komme i tanke om med lime er mojitos! Har ikke afprøvet en lchf version endnu, men den drink er så awesome!

    Appelsin? Saften fra den kan jo bruges i alverdens ting. Senest har jeg brugt appelsinsaft og skal i en gulerodskage: http://jacquebas.blogspot.dk/2013/02/gulerodskage-ala-lchf.html?m=1 , og ellers er saften blevet brugt i kålsalater eller i flødeskum for at friske det lidt op!

    Knus Jacqueline :)

    Svar
  2. Manner nogen ultra-lækre opskrifter! Med det dejlige sommeragtige maj-vejr, er det eneste jeg kan komme i tanke om IS!! I lange baner.. og inspireret af Ismageriet på Amar’ skal der eksperimenteres med citron-lakrids sorbet muligvis med (hvid)chokolade…

    Svar
  3. Du skal så absolut lave disse fantastiske Citron-lime-puder!
    Jeg er så vild med chokolade at alt andet blegner ved siden af, men lige præcis denne her kage er uforglemmelig god!

    Dej:
    2½dl mel
    ½ dl sukker
    lidt vanille
    150 g smør

    Citron-lime dække:
    3 mellemstore æg
    2dl sukker
    ½ dl mel
    revet skal af 1 citron
    3 spsk citronsaft
    3 spsk limesaft
    flormelis til at pynte med.

    1. Bland ingredienserne til dejen og den ud i en 20*25 cm form. Bages ved 200 grader i 12-15 min.
    2. Pisk sukker og æg til let hvidt skum.
    3. Tilsæt mel, citronskal, -saft og limesaft og vend forsigtigt det hele rundt.
    4. Hæld bandingen over den let afkølede bund
    5. Bages ved 200 grader i 20 min. Hvis kagen bliver brun så put stanniol over
    6. Pynt med flormelis

    Har endnu ikke eksperimenteret med en LCHF udgave, men mon ikke sukrin og mandelmel kan bruges til ligeså lækkert et resultat!

    Og appelsenerne skal bruges her:
    Snydechokolade:
    150g hasselnødder
    150g mandler
    300g dadler
    150 g rosiner (eller tørrede abrikoser)
    1 spsk revet appelsinskal – den kan sagtnes klare mere!
    appelsinsaft efter behov
    4-5 spsk god kakaopulver

    Bag nødderne ved 180 grader i 10 min til de begynder at dufte.
    Blend øvrige ingredienser i foodprocessoren til en fast ensartet masse. Juster med appelsinsaft og kakao til ønsket konsistens.
    Lad nødderne køle helt af og ælt dem ind i chokoladedejen.
    Drys med kakaopulver i et ildfast fad, læg chokonøddedejen ovenpå, drys med kakao og stilles på køl. (eller frost hvis man er lidt utålmodig… :-) )
    Skæres ud i mundrette bidder inden spisning.
    Kan holde sig 1 måned på køl ( som om det ikke ville blive spist inden!!!)

    Jeg ville i hvert fald lave disse to yndlingsopskrifter hvis jeg havde citrusfrugter tilovers!
    Jeg har faktisk et par økoappelsiner, der bare venter på en ny citruspresser… ;)

    Svar
  4. Hi, nej du siger noget! Du får mit bud igen her :)
    Bønnesalat: Blancherede grønne bønner vendt i parmesanflager, revet citronskal og en dressing af olivenolie, citronsaft og salt & peber. Så nemt og SÅ godt.

    Svar
  5. Luksus dessert
    600 ml piskefløde
    135 g sukrin melis eller sukrin sukker
    2 citroner (jeg bruger 3, da jeg godt kan lide stærk citronsmag)
    Evt. reven eller hakket chokolade til pynt

    Kog fløden sammen med sukker i 3 minutter. Gryden fjernes fra varmen og citronsaft piskes i. Hæld blandingen i en kande og derfra videre i små forme. Stil formene på køl i mindst 5 timer. Kan pyntes umiddelbart før servering med reven eller hakket chokolade.
    Enkel, nem og hurtig gæstedessert

    Svar
  6. Jeg har en super sommerlig opskrift med citron.
    Jeg lavede en skøn pesto igår med spinat, persille, pinjekerner og citronskal og -saft og den var virkelig lækker, frisk, syrlig og fuld af smag.
    For at lave den, skal man bruge:
    – en stor håndfuld frisk spinat
    – en lille håndfuld frisk persille
    – 40 g pinjekerne (ristet lidt på panden)
    – skal og saft fra en citron
    – 2 spsk olivenolie
    – salt og peber
    Blend det hele med fx en stavblender og nyd den på pasta, salat eller til kød, kylling eller fisk. Det er så lækkert og sommerligt ;-)

    Svar
  7. Citron Relish super lækkert tilbehør til eks fiskeretter

    6 citroner økologiske
    2 spsk reven peberrod
    2 spsk stødt ingefær
    1 tsk revet muskatnød
    1 spsk stødt kanel
    2 kopper hvid eddike

    Pres saft af de fire citroner, og skær de sidste to i tynde strimler.
    Hæld saften og strimlerne ii en gryde med de øvrige ingredienser.
    Bring i kog i 10 minutter. Hæld på helt rene og skoldede glas.

    Opbevares køligt sted. Holdbart ca 14 dage i køleskab

    Svar
  8. Appelsin guacamole
    2 modne avocadoer
    1 dl friskpresset appelsinsaft
    ¼ tsk stødt spidskommen
    Salt og peber

    Svar
  9. Rejer i kokoscreme og lime:

    Rejer vendes på panden i kokosmælk, saft fra lime og fishsauce. Smager helt fantastisk når de lige har stået og trukket lidt (ikke varmet for længe, da de så bliver seje)

    Svar
  10. Ville lave spidskålssalat med rejer og citron.
    Du skal bruge et spidskål, rejer(eller krebsehaler med dild), dild hvis du bruger rejer, citron og lidt salt og peber.

    Spidskålen snittes fint. Som i meget tynd. Rejerne blandes sammen med spidskålen i en skål. Og der smages til med dild, citron og salt og peber.

    En fin hovedret. Eller som tilbehør. Jeg er i hvert fald ret vild med det.

    Svar
  11. Mmm… citrusfrukter…

    Av limen ville jeg helt klart laget mojitos – det er bare virkelig mums her i soltiden!

    Av citronen ville jeg laget en (totrefirefem) porsjonger med is! // 3 dl fløte, 2 dl sødmælk, 4 eggeplommer, 150 g sukker, 2 sitroner – saften + skrall fra 1.
    Varm opp sitronsaft, sitronskall, mælk og fløte til kokepunktet, og trekk det fra. Pisk sukker og eggeplommer luftige. Hell sukkker+egg opp i mælkeblandingen i en tynn stråle under god omrøring. Varmes opp til omtrernt 82 grader til det begynner å tykne. Avkjøles helt, og kjøres på ismakin.

    Appelsinen ville jg brukt som jeg pleier – knaske i meg som de er, saften + evt skall i smoothies, eller bruke dem som flotte båter i salat!

    Svar
  12. Ej, nu MÅ jeg altså snart slippe Sheila Nielsen’s Store Angst For At Bruge Husblas, og lave Panna Cotta. -Og så med citrus – sikke en god ide. De ser skønne ud :P

    Jeg elsker citroner og bruger dagligt saft til alverdens: I vand, på salat o.a.

    De sidste par dage har jeg guffet citronkage i kop. Det er lækkert, og lyn hurtigt! Fandt en opskrift på nettet og har lavet et lille indlæg:

    http://etkrydretliv.wordpress.com/2013/05/16/lemon-mug-cake/

    Citron i kage er bare min all time favorit, mums :)

    Svar
  13. Jeg kan helt klart anbefale dig at bruge dine overskydende citroner og lime til at bage en Key Lime Pie. Den kage er dejlig forfriskende i sommervarmen.

    Svar
  14. Skøn udfordring.
    Jeg har fået en ny yndlingsforårs salt som består af æble og jordskokker med en marinade af sennep, olie og masser af citron. Den er frisk, lækker og helt perfekt til det meste :-)

    Svar
  15. Den anden dag lavede jeg squash-spaghetti. De blev svitset på panden så de faldt let sammen… Lige inden servering pressede jeg en halv lime ud over og kværnede lidt chili over. Det var godt!

    Svar
  16. Citronfromage er absolut min ynglings dessert :)
    Citronfromage:
    Til 4 personer
    Ingredienser:
    4 blade husblas
    3 hele pasteuriserede æg
    100 g sukker
    Revet citronskal af 2-3 citroner
    ½-1 dl citronsaft (alt efter hvor sur, du vil ha’ den)
    ½ l piskefløde
    Fremgangsmåde:
    Udblød husblas i kold vand, alt imens æg og sukker piskes lyst. Kom den opblødte husblas op i en gryde og smelt dem med den væske, der hænger ved.
    Hæld nu citronsaft og revet citronskal ned i den smeltede husblas under omrøring. Rør citronsaften med husblas i æggemassen. Vær grundig med piskeriset. Pisk halvdelen af fløden til skum og vend flødeskummet i massen.
    Kom fromagen i portionsglas eller i en større skål og sæt på køl i mindst 3-4 timer.
    Før servering, piskes den sidste ¼ liter piskefløde og skummet kommes på en sprøjtepose med takket tylle. Pynt fromagen efter eget valg.

    Svar
  17. Når det nu er fantastiske økologiske citroner, så synes jeg du skal lave en sommer-biksemad med aubergine, squash, peberfrugt og hvide bønner og skiveskårne citroner på panden.
    Til sommer grilmaden kan man også lave en lækker sund dressing af skyr, citronskal, citronsaft, peberrod, salt og peber. Det smager fænomenalt til kartofler!
    Smil fra Oline
    [email protected]

    Svar
  18. Citronmåne..
    Perfekt til tiden vi har nu..

    150g sukker
    150gsmør
    Revet citronskal fra en øko citron
    2æg
    4spsk citronsaft
    175gmel
    1spsk vaniljesukker
    1tsk bagepulver
    1/2 dl mælk

    Glasur:
    200g flormelis
    2spsk gul farve
    3spsk citronsaft

    Så håber jeg at jeg vinder en for den kunne jeg godt bruge til alle de citron måner jeg laver til mine naboer :)

    Svar
  19. Åh – en god omgang citron-fromage ‘Farmor-style’ :)

    Brødrene Prices version ville nok også kunne gå … ;)

    Det vil jeg så gå og savle over resten af dagen ;)

    Mvh. Anne

    Svar
  20. Jeg kender godt til problemet, at man ikke får brugt sine økologiske citrusfrugter i tide. Når det sker bruger jeg dem altid til at fjerne kalk f.eks. i gryder eller i vasken. Bare gnid saften på kalken og lad det virke. Det er nemt og miljørigtigt.

    Svar
  21. En omgang detox-water: om aftenen skærer du 2 citroner i tynde skiver, ½ agurk i tynde skiver og plukker lidt mynteblade. Det hele kommer du i en kande og hælder vand over. Lad det stå natten over og drik så af det hele næste dag. Så sker der altså noget i både mave og hud:)

    Svar
  22. Jeg ville lave Lemon Curd. til ca. 1 liter skal du bruge

    6 citroner (svarer til ca. 4 dl)
    150 g smør
    4 æg
    400 g sukker

    Riv skallen af de vaskede citroner på den fine side af rivejernet. Pres derefter saften ud af frugterne. Kom skal og saft af citronerne i en gryde sammen med æg, sukker og smør i mindre bidder. Pisk massen godt igennem og pisk over svag varme til smørret smelter og massen begynder at tykne. Det er vigtigt, at den ikke bliver for varm, da smørret ellers vil få massen til at skille. Rør grundigt, og gerne hele tiden, til massen bliver helt tyk og temperaturen når over de 75 grader (hvilket er påkrævet, når der anvendes æg). Brug et sukkertermometer. Hæld straks smørret på glas (skyllede med atamon), luk dem og opbevar dem på køl. Smørret tykner endnu mere, når det køles. Du kan evt si massen inden du hælder den på glas, for at fjerne citrusskallen. Jeg sier den ikke, men det er en smagssag.

    Du kan evt. tilsætte en anden smagsgiver såsom vaniljekorn, kanel, finthakket chilifrugt eller frisk timian.

    Svar
  23. Jeg har ikke lige på stående fod en opskrift hvor jeg bruger citrus, men hvis jeg vinder en af disse skønne citruspresser, vil jeg helt sikkert lave en og sende opskriften videre til denne blogg.

    Mvh Gitte W.Lennild

    Svar
  24. Forslag fra en der virkelig mangler en citruspresser. Stik huller med en gaffel i en stor citron. Prop den ind i en hel kylling, der er krydret godt og gnedet med olivenolie. Smid fyren i en stegeso eller på Weber. Efter et par timer spis og nyd!

    Svar
  25. Oplagt :

    Citrus-universal…- så er der altid saft og skræl klar til marinering/salater/drikkelse.. oooosv… så får du brugt ALLE frugterne

    Det vil sige fat et opbevaringsglas og dit microplane og så bare i gang med at rive skrællen og presse frugter…det er genialt at have klar i køleskabet.. !

    Svar
  26. Lækker give-away… håber JEG vinder :-)

    Jeg ville lave en frisk omgang abe-mad… eller lægge skiver i koldt vand, som forhåbentlig kan nydes på min varme altan

    Svar
  27. Citronfromage… meget old school, men fremkalder dejlige minder om bedsteforældre og dejlige ferier på landet.

    Svar
  28. Citronfromage med højt indhold af protein og fedt
    2 portioner som morgenmad el. dessert:

    Smager fantastisk – frisk og cremet.

    1 bæger Skyr (500 g.)
    1-2 spsk. Rapsolie
    revet skal fra ½ citron
    friskpresset citronsaft (ca. 1-2 tsk.)
    sødes m. sukrin efter smag

    Kan evt. toppes med musli el. en blanding af blendet mandler, hørfrø, abrikos og kokosmel.

    Resten af citronen bruges i vand og morgenmaden er komplet. Mætter ½-delen af dagen.

    Svar
  29. keep it simple –> lav lemonade :) Specielt dejligt en varm forårsdag med isterninger og sugerør :) Ved godt at der går lidt meget sukker/honning til, men hvis man nu bare ikke lever af det går dte også nok…

    Svar
  30. Fed konkurrence, jeg absolut elsker Kåhler:) Jeg ville lave juice af specielt appelsinerne, der er intet som hjemmelavet appelsinjuice. Og du kan da lige bruge lime til at lave mojitos:)

    Svar
  31. Jeg ville lave en appelsinsmør som kan bruges til f.eks. pandekager ellers tilsæt hvidløg, ingefær og brug det til and, kylling, svinekød osv. Citronerne ville jeg saltsylte nu er grilsæsonen jo begyndt og de er supergode til f.eks laks og kylling. Til sidst ville jeg lave en lemonade af limefrugterne (og de resterende appelsiner og citroner) måske tilsat lidt ingefær.

    Svar
  32. Jeg ville lave en blanding af af ingefær, citron og honning:
    Skræl en stor knold ingefær og hak den på en minihakker. Kom den i en gryde sammen med saften fra (i hvert fald) 1 citron og lad den koge op. Smag den til med honning, hvis den er lige kras nok til dig. Det smager fantastisk i en salat med spidskål, squash, æble og ristede mandler.
    Ellers ville jeg bruge dem til morgen-te. Hæld kogende vand over frisk ingefær sammen med citron og lidt honning. Min mormor insisterer på, at det er vejen til sundhed, og eftersom hun er 81 og stadig frisk, kan det være, der er noget om det ;)

    Svar
  33. Lækker konkurrence Jane ;-)
    Du skal da bruge alle dine citroner til at genoprette din krops væskebalance og den naturlige dehydrering, som sker under søvnen. Start hver morgen med et glas vand med friskpresset citron og 1 tsk. honning. Honning og citron tilsat vand har en stærkt udrensende virkning på kroppen og de affaldsstoffer, som vi frigiver i nattens løb. Er man meget sensitiv overfor honning pga. ustabilt blodsukker, så kan man sagtens undlade honning og blot bruge vand og citron. Og så er citron i øvrigt meget basedannende – så en rigtig helsedrik er mit bud :-)
    Kærlig hilsen Charlotte

    Svar
  34. Med ordene LIMONE og citruspresser kan jeg kun tænke på én ting:
    Limoncello!!!

    Den dejligt friske likør som stammer fra Limone i skønne Italien.
    Vi rejser til Toscana hver sommer, hvor vi bor hos Daniella der laver hendes egen limoncello. Så citrusfrugter klinger på sommer og dejlig livsstil.

    Du skal bruge følgende:
    3 økologiske citroner
    ¾ l. spiritus – Vodka eller anden neutralt smagende alkohol
    1 l. vand
    250 gr. sukker (eller halv palmesukker)

    De 3 ubehandlede citroner skylles og skrælles, så intet af det hvide under skallen kommer med.
    Skalstrimler trækker 3-4 dage i alkoholen sammen med saften af den ene citron.
    Vand og sukker gives et opkog, så sukkeret opløses og blandingen afkøles.
    Derefter filtreres de 2 væsker sammen og kommes på passende flasker.
    Og nu kommer det svære: Flaskerne med Limoncello skal nu stå min. 2 mdr. og trække, og gerne længere tid.
    Har man tålmodigheden, får man den friskeste digestivo til at ”justere maven” efter det gode måltid. Så det passer lige med at den er klar til sommer.
    Serveres iskold, gerne med knust is. Også lækker til en espresso eller evt en citronfromage ;-)

    Salute … !!!

    Svar
  35. Kære Jane,
    Hvis det var mig der havde et overskud af lækre citrusfrugter, ville jeg bikse denne marinade sammen.
    Saft og skal af 1 lækker citron
    Saft og skal af 1 dejlig appelsin
    Saft og skal af 1 skøn limefrugt
    Salt og peber.
    I denne marinade ville jeg lade 4 lækre laksefileter marinere i nogle timer, og efterfølgende smide dem i ovnen i en 20-25 minutter.

    Skulle det være dessert så stemmer jeg for citronfromagen, og så med en masse lækkert tilbehør ala det der var i “Cæcilie og madklubben” i går …årh det så lækkert ud, men skulle nok lchf-iseres :-)

    Svar
  36. Jeg elsker citrusfrugter ..
    Trick til tørre albuer efter en lang vinter: Du skal skære en citron over og så udhule dem lidt, fylde lidt olivenolie i – og så sidde med albuerne heri i 20 min. Jeg lover dig du får de blødeste og lækre albuer :0) – og man kan ikke rigtig lave noget samtidigt, så luk øjnene og slap af – det er perfekt med lidt afslapning efter din travle periode.
    Nå men det var wellness delen – ift at spise citrusfrugter så kan du lave en lækker kokos/lime kage med vanilieflødeskum på toppen og et lækkert glas isvand med de tre slags citrusfrugter i :0)
    Enjoy

    Svar
  37. Kommer med et mere helsbetonet forslag
    .Press saften ut av to sitroner,hell det over skall av to egg,hvor den indre hinne er fjernet(Gjøres når egget et knekt,før det tørker) Dette skal stå til neste dag,siles og drikkes.Kan blandes med vann og søtstoff.
    Dette har jeg selv brukt mot osteoporose (benskjørhet) med gode resultater,min benmasse økte så mye at jeg slapp medisiner.Nå tar jeg en 2 ukers kur en gang inn imellom.:)

    Svar
  38. “Marinerede” citroner:
    Nu hvor det er grillsæson ville jeg bruge citronerne sådan:

    Halver citroner, læg dem i en frostpose og drys dem med sukrin og salt samt noget frisk krydderurt, f.eks. Timian eller rosmarin.
    Luk posen tæt til så der er for meget luft omkring citronerne. Lad posen ligge i køleskab 24-48 timer.
    Grill citronerne et minut på snitfladen.
    Herefter er saften blevet yderst delikat og aromatisk, så pres saften ud over grillet kød, fisk, kylling, grønsager eller hvad du nu ellers har haft på grillen – uhmmm

    Svar
  39. Jeg har én ting at sige: citronfromage. Bum! Her kan både bruges citron og lime, det smager skønt! -Og så kan den jo pyntes med flødeskum ;-)

    Svar
  40. Bedste tip til at få brugt citrusfrugter:
    Inviter skønne mennesker på besøg
    Server caipirinha på terassen i forårssolen…

    1 lime
    ½-1 spsk stevia sukker
    5-6 cl Cachaca
    knust is
    toppet med danskvand

    Inviter enten mange mennesker, eller drik mange caipirinhas – indtil der ikke er flere limefrugter :-D

    Svar
  41. Herhjemme havde den helt sikkert stået på citronmåne. Kæresten er ansat i politiet og ja sjovt nok er han ret vild med citronmåne – man skulle næsten tro at det var et krav for at kunne blive ansat :)
    Jeg bagte faktisk en citronmåne i weekenden – lchf-style – opskriften kommer på min blog en af de nærmeste dage, så du kunne jo bage en lille citronmåne :D

    Svar
  42. Du skal da lave en citronis med lakrids! Altså personligt er jeg jo ikke til lakrids, men ved at du har det lige omvendt :D Eller også skal du lave citronsnitter – jeg har tidligere lavet nogle ret gode, som i hvert fald klart kan anbefales! (her) Men generelt er citron jo bare genialt – mere citron til folket! <3

    Svar
  43. Jeg vil lave citronfromage – jeg bruger altid opskriften fra Frk. Jensens kogebog, den virker, hver gang ;-)

    Svar
  44. Hej Jane,
    Ih… Træk mig, mangler sådan en lækker citrus presser til min citronsaft i lunken vand hver morgen (når jeg ikke lige er på ferie).
    Det er mit bedste citrus-tip – så drik drik drik eller lav lækker limonade i forårsvarmen, som jeg håber, kigger frem derhjemme.
    KH
    – frk. sveske

    Svar
  45. Jane du skal da lave en bodyscrub, så du kan værre endnu lækrere til Parisertur og sommer ;)

    KOKOS-CITRUS SCRUB

    1 dl kokosolie, gerne med smag/duft af kokos
    saft og skal af 1 citron/appelsin eller 2 limefrugter
    1 dl havsalt, alm. køkkensalt kan også bruges

    rør det hele sammen og hæl det i en glaskrukke, der kan pynte på badeværelset.

    Glæder mig til vinderen bliver afsløret :)

    Louise

    Svar
  46. Citronfromage! Det er min ultimative yndlingsdessert. Jeg vil ikke komme med en opskrift, da jeg meget gerne vil have dit bud på en sukkerfri af slagsen :-)

    Svar
  47. Hvis det var mig ville jeg lave en masse lemon curd, appelsin curd og lime curd.. og så ville jeg snige kokos/lime muffins ind på dagens menu også :)
    Kokos-lime muffins:
    100g smør, blødt
    160g sukker
    1 lime, skal og saft
    1 æg
    1 dl letmælk
    75g kokosmel
    200g mel
    1 tsk bagepulver
    nip fint salt
    100g hakket hvid chokolade

    Smør og sukker piskes. Lime og æg tilsættes. Mel, kokos, salt og bagepulver blandes sammen og tilsættes skiftensvis med mælken. Rør chokolade i og fordel i muffins forme.

    Bages ca 25 min ved 180grader (12 store muffins)

    Hilsen Lene fra Leneskage.dk

    Svar
  48. Nu når solen er begyndt at varme og sommeren venter lige rundt om hjørnet, så passer denne perfekt:

    CITRUS ISTHE
    1 l. vand
    The blade så det passer
    2 spsk sukker/honning/andet
    10 stængler mynte
    3 appelsiner (saften)
    1 citron (saften)
    1 lime (saften)
    Mynteblade + is til servering

    Lav en kande stærk the med din yndlings the (helst sort). Tilsæt sukker/honning/andet og mynte. Lad det trække 10-15 min., si mynten fra og afkøl derefter. Tilsæt citrussaft og server med massere af is samt mynteblade.

    Svar
  49. Jeg ville uden tvivl lave en dejlig thai-inspireret salat med masser af lime i dressingen. Noget henad Pad Thai retten bare med squash-“nudler” strimlet på en spiralizer og med et drys af skallen i også. Appelsin salat a la marokko ved siden af : Appelsin; rødløg marineret i limesaft, bredbladet persille og god olie og et drys salt henover. +peber. Måske en feta-agtig ost til…
    Gingerale ville være mit næste bud med masser af citron+skal i og så ville jeg nok slutte af med den simpleste & lækreste dessert; Appelsinskiver drysset med kanel, ristede hakkede mandler og måske vanille-flødeskum til eller en mascarpone(sp?)-creme med et skvæt sherry og lidt appelsinskal….
    Citrus frugter er suverænt noget af det bedste der findes…

    Svar
  50. Hva med en go gammeldaws citronfromage, masser af lemoncurd, go’ dressinger til salat med masser af citron og olie honning og hvidløg.
    Citroner kan man aldrig ha for mange af ;-)
    Super go’ give away

    Svar
  51. Sommer Brus:
    4-6 saftige søde æbler sendes gennem saftpresseren med skræl, kernehus og det hele. En hel øko-citron sendes efter, også den med skrællen på. Rør rundt, tilsæt isterninger, danskvand og evt. et par mynteblade som pynt. Enjoy!

    Svar
  52. Mariner fjerkræ i saften – det er SÅ lækkert. Kylling med et twist af citrus. Og så bliver det super mørt af det :-)
    Det allerbedste er and marineret i appelsinsaft <3 <3 <3

    Svar
  53. Mit forslag er vel egentlig ret simpelt, men jeg havde aldrig hørt om denne tilberedning, før en ven lavede det til mig :)

    Jeg spiser mange ovnbagte rodfrugter og kartofler. Istedet for bare at vende dem i lidt olie med krydderurter, som de fleste nok gør, så prøv dette:

    Læg de valgte rodfrugter/kartofler i et ildfast fad. Hæld en blanding (50/50) af vand og friskpresset citronsaft i bunden af fadet, indtil der står ca. en cm i bunden af fadet.

    Bag derefter det hele i ovnen som du plejer, og vend det hele et par gange undervejs.

    Det er simpelt, men man får simpelthen de lækreste kartofler/rodfrugter ud af det, som har den mest fantastiske friske smag :)

    Svar
  54. Jeg ville enten lave det i en lækker, fugtig lemon drizzle kage, hvor man laver en citron kage og sætter den i oven. Når kagen kommer ud, hælder man en blanding af citronsaft og sukker over, så den trækker saften til sig og bliver lækker, sød, syrligt og fugtigt i mange dage. Eller kunne man putte det i the eller lave en lækker salt/body scrub med citrusfrugter

    – Anna

    Svar
  55. Jeg ville uden tvivl lave en ordenlig omgang koldskål – ungerne bliver glade og sommeren kommer med garanti hurtigt, hvis I tager forskud på sådan en sommerret :)
    Jeg plejer at blende:
    1 dåse kokosmælk
    1 banan
    En smule fløde eller græsk yoghurt 10% (bare fordi det er lækkert!!)
    Vanillepulver (rigeligt – efter min smag)
    En smule kanel og kardemomme
    Uanede mængder af citronsaft og -skal!
    Så sent som igår lavede jeg koldskål og pyntede med hindbær, granatæwler og en smule nødde/kerne/kokos müsli :)

    Svar
  56. Lemon Curd er mit bedste bud! Eller skære citronerne i både og smid dem i vandet – så ryger der også mere ned i løbet af dagen :)

    Svar
  57. Helt klart til ovnbagt fisk :)

    Kulmule – lange – eller lignende hvid fast fisk
    Lægges på en plade med bagepapir – pensles med sammenpisket æg, drysses med:

    Revet skal af øko citron
    Revet Vesterhavsost
    Hakkede ramsløg
    Salt og peber

    Bages i ovnen v. 160 grader ca. 12-15 min

    Dertil serveres en lækker salat efter egen ønske ;)

    Svar
  58. Jeg bruger altid rester af vores citrusfrugter til lækkert citrus vand! Man bliver afhængig af det.. Det er simpelthen så lækkert med en masse skiver citron/lime/appelsin som kommes i en falske med vand også på køl..

    Svar
  59. Lækker drik, perfekt til lange sommeraftener.

    Opskrift for et stort glas:
    -0,5 lime/citron
    -1 cm ingefær i skiver
    -1 tsk honning (alt efter hvor sød den skal være)
    -1/4 hyldeblomstesaft
    -3/4 kogende vand

    Bland alle ingredienser og hæld derefter kogende vand over. Nydes varm med det samme eller køles ned og nydes med isterninger.

    Super lækker, og ikke mindst nem, sommerdrik.

    Venligst Lærke Kjelgaard

    Svar
  60. Jeg ville fryse citronsaften i en isterningbakke og bruge dem i min morgenjuice (alternativt bruger jeg isterninger af danskvand med citrussmag). Det giver lige det der ubestemmelige ekstra, uden at juicen bare bliver vandet. Det er netop ét af mine tricks, til når jeg har gæster; citrus-isterninger i en karaffel med vand til middagen (hvor skallen er skåret hel af citronen, så den snor sig flot i vand-karaflen). Super simpelt, men mega overskudsagtigt!

    Svar
  61. Du skal da lave filur-is :-)

    Saft og skal fra 3 appelsiner
    2 håndfulde jordbær
    2 håndfulde ananas i tern

    Jordbær og saft og skal fra 1 appelsin blendes og hældes i bunden (ca 1/3) af ispinde-forme. Fryses evt kort, inden ananas blendes med saft og skal fra de sidste to appelsiner og hældes i ispinde-formene. Fryses. Spises og nydes :-)

    Svar
  62. Du skal i al fald bruge nogle af citronerne til saltsyltning :-) Det smager fantastisk til kylling og du kan samtidig sætte ungerne til det :). Det eneste du skal bruge er et syltetøjsglas, salt og koldt vand. (flæk citronerne på tværs, dog ikke hele vejen ned, stop dem med salt og dæk til med vand (ikke hele vejen op, da citronerne vil afgive væske, efter et par dage fylde du glasset helt op med vand og lader dem stå i en måneds tid og så er de klar til brug)

    Jeg bruger dem til marokkansk kylling :)

    Svar
  63. Personligt ville jeg presse alle citrusfrugterne og lave en lækker limonade med honning, (dansk)vand, evt. mynte/citronmelisse og isterninger – skallen rives og fryses. Hele frugten kan hakkes og bruges til frysetøj ;)

    Mmm, citrus panna cotta!

    Svar
  64. Jeg ville lave mit ultimative yndlingstilbehør til sommeren grillmad: grøn bønne salat med massere af citron og hvidløg! Opskriften er super simpel:
    500 g friske grønne haricots verts
    1-2 økocitroner, saft og skal derfra
    2 fed hvidløg
    4 spsk olivenolie, gerne citronolie
    Salt og peber
    Skær enderne af bønnerne og kog dem kort så de bevarer biddet. Riv skallen af 1-2 citroner efter smag og pres saften. Rør olivenolie, salt, peber, citronsaft og -skal samt pressede hvidløg sammen. Vend dressingen i bønnerne og server dem mens de stadig er lune til fx grillet oksekød.

    Christine

    Svar
  65. Et sikkert hit!

    Gulerodsmarmelade
    500 g gulerødder
    400 g sukker
    1 vaniljestang
    2 øko appelsiner (skal og saft – undgå den hvide hinde)
    ½ -1 dl appelsinjuice eller vand
    Koges 15-20 min., blendes og hældes på skoldede glas evt. skyllet med atamon.
    Nogle opskrifter tilsættes der konserveringsmiddel fx melatin for at forlænge holdbarheden (det plejer jeg ikke at gøre, for marmeladen kan rimelig hurtig få ben at gå på og lad os da holde produktet så rent som muligt)

    Giv marmeladen et nyt udtryk ved at tilsætte stjerneanis, kardemomme, andre krydderier eller citron

    Har endnu ikke afprøvet gulerodsmarmeladen i en ostelagkage, men tror den vil være lige i skabet eller som mellemlag i en chokoladekage..

    Svar
  66. Jeg ville lave denne her dejlige og lækre lette citron/kokoskage, der smager af sommer :-)

    Citron- og kokoskage:
    Bund:
    75g kokosolie
    3 spsk agavesirup (eller sukrin)
    200g kokosmel
    100g mandelmel
    1 knivspids salt
    2 æggehvider (gem blommerne til fyldet)
    Fyld:
    3 æg og 2 æggeblommer
    6 spsk agavesirup eller tilsvarende sødning
    Saft fra 2 citroner og 1 spsk citronskal
    35 mandelmel
    Drys med blendet sigtet kokosmel (eller sigtet flormelis)
    1. Tænd ovnen på 175°C.
    2. Smelt kokosolien på en pande ved lav/medium varme.
    3. Tilsæt sirup, kokosmel, mandelmel og salt og rør til det er blandet godt sammen
    4. Fjern fra varmen, og tilsæt 2 æggehvider (gem blommerne til senere) og rør godt rundt omkring 1 minut. Massen skal være klæbrig.
    5. Kom kokosmassen i en 30×20 cm form med bagepapir og flad massen ud så meget som muligt, så den bliver kompakt
    6. Bag i 10-12 min og forbered fyldet i mens
    7. Pisk æg og æggeblommer indtil det er godt skummende og tilsæt de resterende ingredienser og pisk i 2 min.
    8. Hæld fyldet over den bagte bund og bag den i ca. 16-19min eller indtil kanterne er gyldne og midten har sat sig.
    9. Lad kagen køle af i minimum 10-15 min før den kan skæres ud.
    10. Drys med kokosmel
    Enjoy! :-)

    Svar