Bønnefritter

Bønnefritter gjorde sin første optræden i Spis dig mæt & glad og siden er de blevet kopieret i det uendelige. Fordi de er SÅ gode! Men selvom de er i min bog, kan jeg ikke tage æren for dem. Det kan jeg ikke, for de er et påfund fra min partner in crime Anne, som hjalp mig i køkkenet til fotoshoot.

Bønnefritter – mit første møde

Jeg var noget skeptisk, må jeg indrømme, da hun foreslog bønnefritter og forklarede, at det var frosne bønner i ovnen med salt. Det lyder ikke specielt lækkert. Men Anne blev ved med at sige, at de smagte som rigtige pomfritter. Og siden hen har jeg spist dem i hvert fald en gang om ugen, og det gør de virkelig. Altså smager af pomfritter. Det er helt tosset!

Nu går vi godt nok en sæson i møde med flere og flottere grøntsager på hylderne, men ellers kunne jeg godt bruge mere inspiration til at lave lækkert tilbehør ud af frostgrøntsager.

Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

Bønnefritter

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 voksne som tilbehør
|
35 min

Ingredienser

 • 500 g frosne grønne bønner
 • 1 spsk olivenolie eller endnu bedre smeltet kryddersmør
 • 1 tsk havsalt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Hæld de frosne bønner i en stor skål og vend dem med olie eller smeltet smør. Bruger du smør, stivner det i kontakt med de kolde bønner, men det går fint nok alligevel.
 • Drys dem venligt med salt og hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag dem i 30-40 minutter. Hold øje med dem til sidst og sørg også for at rumstere dem lidt rundt på pladen ind imellem.
 • Server med et lækkert stykke kød og en god dip som fx aioli. De smager guddommeligt sammen med denne HER. 
Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

85 kommentarer til “Bønnefritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  jeg læste i et andet indlæg, at du ikke anbefaler at man spiser bønner, hvis man stadig er i overgangsfasen. Jeg har spist efter Keto-principperne i en uge nu, så er det korrekt forstået at jeg skal holde mig fra bønnefritter i nogle uger endnu?

  Svar
  • Hej Trine
   Nej, det er tørrede bønner, du med fordel kan vente med til senere. Grønne bønner er super kulhydratfattige, så dem kan du roligt spise :)

   Svar
 2. Jeg lavede dem den anden dag og fulgte anvisningerne til punkt og prikke. Rodede i dem undervejs men ikke mellem 20-30 minutter og da jeg kiggede til dem efter 30 min var de kulsorte og uspiselige. Min ovn plejer ellers ikke at afvige fra opskrifter, så var ked af ikke at kunne servere tilbehør til vores aftensmad.
  Så et tip herfra er helt klart at rode i dem hele tiden og ikke vige et øje fra dem!

  Svar
  • Æv… ovne er bare så forskellige. Jeg har lige fået ny ovn og jeg kan ikke regne med nogle af bagetiderne fra mine tidligere opskrifter og det er jo så irriterende. Så mit bedste råd er altid at tage tiderne som vejledende og tilpasse dem egen ovn.

   Svar