Bønnefritter

Bønnefritter gjorde sin første optræden i Spis dig mæt & glad og siden er de blevet kopieret i det uendelige. Fordi de er SÅ gode! Men selvom de er i min bog, kan jeg ikke tage æren for dem. Det kan jeg ikke, for de er et påfund fra min partner in crime Anne, som hjalp mig i køkkenet til fotoshoot.

Bønnefritter – mit første møde

Jeg var noget skeptisk, må jeg indrømme, da hun foreslog bønnefritter og forklarede, at det var frosne bønner i ovnen med salt. Det lyder ikke specielt lækkert. Men Anne blev ved med at sige, at de smagte som rigtige pomfritter. Og siden hen har jeg spist dem i hvert fald en gang om ugen, og det gør de virkelig. Altså smager af pomfritter. Det er helt tosset!

Nu går vi godt nok en sæson i møde med flere og flottere grøntsager på hylderne, men ellers kunne jeg godt bruge mere inspiration til at lave lækkert tilbehør ud af frostgrøntsager.

Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

Bønnefritter

Udskriv Pin
2 voksne som tilbehør
|

Ingredienser

 • 1 pose frosne bønner 500 g
 • Olie eller endnu bedre smeltet kryddersmør
 • Flagesalt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Hæld de frosne bønner i en stor skål og vend dem med olie eller smeltet smør. Bruger du smør, stivner det i kontakt med de kolde bønner, men det går fint nok alligevel.
 • Drys dem venligt med salt og hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Bag dem i 30-40 minutter. Hold øje med dem til sidst og sørg også for at rumstere dem lidt rundt på pladen ind imellem.
 • Server med et lækkert stykke kød og en god dip som fx aioli. De smager guddommeligt sammen med denne HER. 

Bønnefritter - smager fuldstændig som pomfritter! LCHF, low carb og paleo. --> Madbanditten.dk

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

83 kommentarer til “Bønnefritter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  jeg læste i et andet indlæg, at du ikke anbefaler at man spiser bønner, hvis man stadig er i overgangsfasen. Jeg har spist efter Keto-principperne i en uge nu, så er det korrekt forstået at jeg skal holde mig fra bønnefritter i nogle uger endnu?

  Svar
  • Hej Trine
   Nej, det er tørrede bønner, du med fordel kan vente med til senere. Grønne bønner er super kulhydratfattige, så dem kan du roligt spise :)

   Svar
 2. Jeg lavede dem den anden dag og fulgte anvisningerne til punkt og prikke. Rodede i dem undervejs men ikke mellem 20-30 minutter og da jeg kiggede til dem efter 30 min var de kulsorte og uspiselige. Min ovn plejer ellers ikke at afvige fra opskrifter, så var ked af ikke at kunne servere tilbehør til vores aftensmad.
  Så et tip herfra er helt klart at rode i dem hele tiden og ikke vige et øje fra dem!

  Svar
  • Æv… ovne er bare så forskellige. Jeg har lige fået ny ovn og jeg kan ikke regne med nogle af bagetiderne fra mine tidligere opskrifter og det er jo så irriterende. Så mit bedste råd er altid at tage tiderne som vejledende og tilpasse dem egen ovn.

   Svar
 3. Nu har jeg forsøgt mig med bønnefritter, da hele familien her elsker bønner. Men, jeg synes kun, at ca. 10% af fritterne blev sprøde – resten kunne vist lige så godt være blevet kogt, de var slatne. Hvordan undgår man det?

  Svar
  • Yes, det kan du sagtens. Men hold lige øje med dem. Det kan være de skal have kortere/længere i ovnen.

   Svar
 4. Har du prøvet at de ikke bliver sprøde? Jeg lavede dem forleden, men de blev aldrig sprøde, ved ikke om det kan være fordi jeg lavede andet i ovnen samtidig ? Men nøj de smagte godt, trods de ikke blev til fritter☺️

  Svar
 5. Prøvede så de meget berømmelse bønnefritter i dag. Men jeg må ærligt tilså,at de ikke lige er mig/os.
  Jeg har stadig en brændt, salt smag i munden, nu godt en times tid efter at have spist dem..
  De lignede ellers lige præcis billedet på din opskrift.
  Jeg er ret ny inde for denne mad type, derfor søger jeg over alt på nettet efter opskrifter. Dem jeg finder her, er meget rettet mod børnefamilier tror jeg. Vi spiser f. Eks. Aldrig burger eller pizza. Jeg har ikke kunnet finde noget som helst med mørbrad og tilbehør!!

  Svar
 6. Jeg har arbejdet som kok tidligere, så jeg synes det skal prøves. Det der undre mig mest er at ingen har prøvet blot at friture stege dem i feks en gryde. Men ok det må jeg forsøge, men først denne opskrift ;)

  Svar
 7. Inden vi går helt i selvsving, så må jeg klart afvise at de smager som pomfritter! De smager rigtig godt! Men som pomfritter – nix.

  Svar
 8. Min mand og jeg delte 500 gram bønnefritter til aftenens kylling! Himmelsk siger jeg bare :-) hold da op de var gode :)

  Svar
 9. Hej :-)
  Virkelig inspirerende blog du har dig! Nu er jeg blevet nysgerrig på dine bønner, og har tilfældigvis lige købt en pose friske. Har læst længere oppe i tråden, at de også kan bruges. Men hvor længe skal de så have?
  Venlig hilsen Karina

  Svar
  • Jeg vil foreslå, at du putter dem i ovnen, giver dem 20 minutter og holder øje med dem herefter. Når de bliver brune og crispy i det, tager du dem ud! :-)

   Svar
 10. De smager rent faktisk fantastiske!!! Lavede en udgave med hvidløgssmør og læsøsalt – det blev de bestemt ikke mindre lækre af :)

  Svar
 11. Så fik jeg endelig afprøvet disse, dejligt alternativ til alm. Fritter og de fungerede super til aftenens laks. De blev dog overstrålet af den blomkålspure vi fik til sammen med den stegte laks, er du vimmer det var godt faktisk bedre end hollandaise som jeg ellers er meget glad for til laks.
  Men simpelthen kog blomkål i fløde og purer… hermed givet videre hvis du ikke allerede kender den.

  Svar
 12. Jeg måtte jo prøve den her opskrift, siden jeg elsker grønne bønner og pomfritter. Men at grønne bønner skulle kunne smage af pomfritter, havde jeg lidt svært ved at tro. Men wow! Jeg forstår det slet ikke. Jeg tror jeg er blevet afhængig…

  Svar
 13. Hej Jane
  Jeg har også prøvet bønnefritter, og hele familien blev meget positiv overrasket. Jeg serverede dem med alioli og en salat til. Jeg håber, at det er ok, at jeg bruger opskriften på min side? Jeg linker naturligvis :-)
  Vh. Mie / Madling.dk

  Svar
 14. Så fik jeg endelig prøvet bønnefritterne og jamen så gode de er :) Min 10-årige søn mente helt bestemt, de smagte ligesom McDonalds-fritter og min 2-årige datter fyldte sig lystigt med de sprøde grønne stænger… (og det var altså noget der huede hendes vegetarmor :)) Så kæmpe tommel op til bønnefritterne her fra… dem er jeg sikker på, jeg vil komme til at lave mange gange fremover ♥

  Svar
 15. Wow wow wow. Jeg vil vove at påstå at jeg ELSKER de her bønnefritter. De er virkelig overraskende gode (MUMS!!) og jeg kan hurtigt komme til at tømme et fad – så jeg skal passe på ;-)
  Har spist LCHF siden april og til tider virkelig savnet kartoffel-fritter – men nu har jeg fundet en rigtig god erstatning, takket være din blog :D SÅ TAK for det.

  Svar
 16. Hej Jane.
  Ja ved ikke lige hvor henne jeg skulle skrive, for kunne skrive kommentarer til ALT….Hold nu op en super inspirerede hjemmeside/ blog du har. Er du da helt vild- ens mundvand kan da kun komme i gang:-) har prøvet flere at dine aftensmad opskrifter og det er super lækkert – selv kæresten der godt kan lide god gammeldags mad kan lide det:-) jeg skal lave noget picnic for nogle piger og vil da helt klart lave nogle opskrifter herfra- har du et forslag til en lækker picnic menu?? Jeg har en veninde der er gravid- må hun følge denne livsstil??? Knus fra en optimist, der på en lille uge har tabt næsten 1,5 kg:-)

  Svar
  • Tak for det! Picnic kunne bestå af de lækre kerneknækbrød med lidt ost og pølse og måske en lækker pesto eller dip. En god salat eller lidt grøntstænger. Jeg kan lide det simple :-)

   Hvis jeg var gravid, ville jeg vælge liberal LCHF. Ingen sukker og ingen korn, men lidt mere frugt og rodfrugter end der nødvendigvis er i striks LCHF.

   Svar
 17. Min kære mand er ikke en bønnemand. Jeg elsker bønner og har prøvet dem i talrige varianter som han troligt har prøvet at spise.
  Her til aften serverede jeg disse for ham og han åd rub og stub og nærmest krævede at dette var fast tilbehør mindst en gang ugentligt :-). De er skønne

  Svar
 18. Jeg har nu prøvet at lave disse med bønner af to forskellige mærker – med den ene blev de ret seje og var svære at tygge. Nogle enkelte var helt sprøde og mmmmm.
  Hvilket bønne-brand bruger i?

  Svar
 19. Hvor er det vildt! De er jo bare SÅ lækre! Og jeg afskyr virkeligt grønne bønner på sådan en post traumatisk stress syndrom-agtig måde efter at have smagt udkogte konsistensløse bønner bare én gang, adr! Men jeg er HELT oppe at køre over bønnefritterne og kommer absolut ikke til at savne kartoffel/friture/junkfood versionen overhovedet!

  Svar
  • Prøv friske bønner der bare har fået 1 minut i kogende vand. Smager godt til alt også koldt og i salat :-)
   Bruger dem også som snack med lidt hummus til.

   Svar
 20. Skal man være bønne-entutiast for at kunne lide dem her? For jeg HADER bønner, men overvejer at prøve denne ugave, hvis I lover, de ikke smager spor af kogte bønner :D

  Svar
  • Jeg vil næsten lægge hovedet på blokken og sige at disse overhovedet ikke smager af kogte bønner :-)

   Svar
 21. Her sidder jeg og tænker, at min Actifry skal afprøves med en gang bønnefrites. Og dét snarest muligt…!!!

  Svar
 22. Lavede de fritter igår og jeg er helt sikker på jeg døde lidt der…..for Sørensen da også de er jo gode og øjner helt sikkert en chance for at lave en ordentlig omgang kebab-mix som normalvis ville indeholde alm. pommes men med disse fritter er jeg overbevist om at lykken vil blive stor

  Svar
 23. Åh ja de er da mega gode og ungerne (der som regel kun spiser grøntsagsstave) var vilde med dem. Tak for alle de lækre opskrifter.

  Svar
 24. Ih dem glæder jeg mig også til at lave :-)
  Men ih hvor er jeg frustreret!!! Har levet efter dine opskrifter i nogle dage nu og har SÅ dårlig samvittighed over brugen af fløde, Mayo mm.
  Får det virkelig vægten til at falde? Jeg er mæt og glad med kun 3 måltider daglig, men den dårlige samvittighed får mig til at tvivle. Ér der et sted man kan søge hjælp for kostvejledning??
  Endnu engang din bog er FANTASTISK!!!
  Mvh Maja

  Svar
 25. Nøj hvor var de gode. Jeg tilføjede bacon og lidt revet ost henover. De blir en fast del her hjemme, fra nu af.

  Svar
 26. Er du vimmer, de er gode! Ryddede lige fadet, MUMS! Og Jane, jeg er übervild med din (signerede) bog! Fantastisk tilgængelig og absolut mouthwatering!
  Tak!

  Svar
 27. Hjemme hos os drysser vi bacontern over de frosne bønner, og af og til også revet ost blandet mellem bønnerne. Især mine teenagedrenge elsker grønne bønner på denne måde.

  Svar
 28. De smager fantastisk, især hvis man også lige drysser lidt sesamfrø ovenpå. Kender dem fra madlog, der var de et stort hit.

  Svar
 29. Hej Jane. Håber det er ok jeg skriver her, er ny herinde, og vidste ikke lige hvor jeg ellers skulle skrive:) Jeg så forleden denne artikel, og havde nogen dage inden læst at gojibær skulle være sindsygt sunde, så havde i sinde at købe dem, men så læste jeg artiklen og nu er jeg i tvivl. Hvad tænker du om det, ville du stadig spise dem?
  Venlig-hilsen Mette

  Svar
 30. Årh MUMS altså – tænk engang at man bare smider dem ind frosne!

  Så forresten lige, at det handler om at lave mad uden kulhydrater i Køkkenkrisen med Bo Bech imorgen aften kl. 21 på TV3… Kunne måske være meget spændende også at høre hans tanker omkring det? Under alle omstændigheder er det fedt, at det breder sig mere og mere ud i medielandskabet – jeg har på det sidste oplevet, at nogle venner og kollegaer mener, at nu er det altså “ved at gå over gevind, at jeg STADIG ikke vil spise brød”. Som om det er en slags spiseforstyrrelse! Og det er på trods af, at jeg absolut ikke er hys eller prædiker eller aldrig nogensinde spiser kulhydrater. Suk – men det kender du jo også alt til. Så er det jo bare om at glæde sig over ens personlige velvære og dygtige mennesker som dig, der spreder ordet :-)

  Svar
  • Søde Josephine <3

   Spændende med Bo Bech, det vil jeg prøve at huske at se. Der blæser positive vinde over dk – men vi skal nok få set bagsiden også. Sidst hed det sig som bekendt at LCHF var en ekstrem diæt, hvor man byttede kulhydrater ud med bacon. Ja så… ?!

   Svar
 31. Laver den tit selv , genialt LCHF tilbehør til en overkommelig pris ( su host host) men hvidløg hmmm det skal snart prøves

  Svar
 32. Det er nemlig SÅ lækkert! Jeg lavede dem flere gange for snart et år siden, men havde så helt glemt dem igen, indtil din (vidunder)bog mindede mig om dem! Lavede dem faktisk sjovt nok igen i går – og til ingens overraskelse var de præcist lige så gode, som jeg huskede – så tak for påmindelsen :D Og jeg skal da helt 100 prøve dem med den gode dip, det er da sikkert og vist ;)

  Svar
 33. Jeg har prøvet at lave dem, men hvor jeg krydrede dem med noget taco krydderi samt salt. Det fungerer også godt :-P Jeg lavede dem dog uden olie/smør.

  Svar