Kokosgrød – LCHF-morgengrød

Savner du din havregrød om morgenen, er her en gave til dig. Vaskeægte LCHF-grød! Lun og med en mild smag og med mulighed for at toppe den med alverdens lækre toppings. Grøden har desuden den bonus, at den mætter helt vildt.

Jeg er dog virkelig ikke vild med grød, og denne bliver derfor næppe en del af mit faste repertoire, men jeg synes faktisk, den smagte rigtig dejligt.

Personligt foretrækker jeg “salt” morgenmad og vil hellere have en omelet. Men ungerne var vilde med den, og bad om at få den igen igen morgen. Og der er da også noget hyggeligt ved at sidde og lave en fin skål med diverse toppings på.

kokosgrød LCHF

Kokosgrød - LCHF-morgengrød

Udskriv Pin
1 person
|

Ingredienser

 • 2 æg
 • 1 dl kokosmælk
 • 1 spsk kokosfibermel
 • evt. en ekstra skefuld kokosolie
 • ½ tsk kanel
 • 1/4 tsk vanilje

Til topping kan du bruge:

 • friske eller frosne bær
 • frysetørrede bær
 • 1 spsk mandelsmør
 • kakaonibs
 • 1 skefuld rabarberkompot

Sådan gør du

 • Slå æggene ud i en kasserolle og hæld kokosmælk, kokosfibre og dine ønskede krydderier i.
 • Varm langsomt op, imens du rører hele tiden. Den brænder let fast i bunden. I starten skal den måske lige piskes med et piskeris for at få udlignet klumperne fra kokosfibrene.
 • Når grøden har den tilpasse tykkelse, tager du den af og serverer med dine ønskede toppings.

kokosgrød LCHF

Opskriften lyder måske lidt mærkeligt, men tro mig, det bliver en dejlig blød grød.

God og mættende morgengrød med få kulhydrater.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

58 kommentarer til “Kokosgrød – LCHF-morgengrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Jeg er meget interesseret i at prøve denne opskrift, men dit link til kokosfibre virker ikke, så jeg har et spørgsmål: Er kokosfibre det samme som kokosfibermel eller er det to forskellige ting?
  Jeg er stadig meget ny til keto (startede efter kæresten ønske den 1/1), så jeg er stadig ved at lære, hvad forskellen er på de forskellige ting. Lærte blandt andet for nyligt, at vaniljesukker og vaniljepulver ikke er det samme.

  Svar
 2. Efter beregning er der 2,2 gram kulhydrat i sådan en portion, hvor jeg så smed kakaonibs og smørklat på toppen ? Mums det var lækkert ? Tak Janne ?

  Svar
 3. Kære Jane,
  Hvor mange kulhydrater er der i sådan en portion? Kører efter din keto bog, men mangler lidt nyt til morgenmaden :) og hvordan med chiagrød, er det meget kulhydratrigt?
  Tak :)
  Kh Caroline

  Svar
  • Det kan jeg ikke lige i hovedet :)
   Måske et program som madlog.dk kunne være en idé i en periode. Der kan du indtaste ingredienser/opskrifter og se hvad kulhydratindholdet er..

   Svar
 4. Hej Jane
  Hvis nu man skal lave grøden til flere personer, ganger man så bare op eller er det bedst at lave én portion af gangen?
  Stina

  Svar
 5. Hej Jane. Jeg har forsøgt denne grød, men er i tvivl om den skal koge eller bare varmes op til rette konsistens? Ellers tak for gode opskrifter.

  Svar
  • Jeg tror ikke, man kan tale kogning. Mere sådan varmes, til den samler sig. Som hvis du lavede røræg – det er lidt den bedste beskrivelse, jeg kan komme på :)

   Svar
 6. Hej Jane,

  Først STORT tillykke med den nye bog – glæder mig til at få fingrene i den!

  Hvis man som jeg nu er lidt pylret med æg ifht opvarmningen, ved du så om grøden opnår en temperatur hvor evt salmonella bakterier slået ihjel? Eller ved du om der kan bruges pasteuriserede ?

  Til sidst et indskudt spørgsmål: forskel på palmin og kokosolie – er der nogen udover at palmin er raffineret og dermed mister nogle af de gode egenskaber?

  Svar
  • Hej Henriette
   Jeg ved desværre ikke det med ægget. Men du ved godt, at salmonella-risikoen i danske æg er så minimal at se Fødevarestyrelsen har fjernet advarslen mod at spise rå æg, ikke? Ellers kan du sagtens bruge pasteuriserede, men det er jo buræg så… :(
   Palmin og kokosolie kan på ingen måder sammenlignes. Palmin er et hårdt forarbejdet og kemisk renset produkt. Hvor den gode kokosolie fra helsekosten er en gave til din krop, vil palminen kun skabe ballade. Det er altså ikke et spørgsmål om, at palmin bare er “lidt mindre godt”. Palmin er slet ikke godt!! Jeg ville aldrig – som i aldrig nogensinde – bruge palmin. Så hellere købe en god øko-smør fx og bruge den i stedet.

   Svar
 7. Er der nogen med erfaringer med ar tilberede denne grød i mikroovnen..?
  Vi laver nemlig havregrød i mikroen, og det fungerer virkelig godt.. Men ved ikke hvordan. Det arter sig når det er æg i..??

  Lyder rigtig lækker må snart prøve, men er bare ikke sulten endnu..!!

  Svar
  • Det tror jeg ikke, man kan. Jeg tror æggene vil klumpe, men jeg ejer ikke en mikroovn, så jeg har af gode grunde ikke prøvet. Men det tager under 5 min fra start til slut at lave den i kasserolle, så det burde være til at overskue…

   Svar
 8. Man kan godt lave grøden med HUSK/loppefrøskaller, og jeg vil faktisk anbefale det, jeg var slet ikke vild med konsistensen grøden fik med kokosfibrene. Men hvis man laver den med HUSK bliver den mere fast og glat, lidt a la mannagrød (hvilket mange jo ikke kan lide, men det kan jeg :-) ).

  Svar
 9. Hej Jane,

  Er blevet meget inspireret af din side og nu din bog :)
  Jeg ville lige høre om man i stedet for kokosfibre kan bruge loppefrøskaller i denne grød?

  Svar
 10. Så er den testet. Works for me! Så hvis man kan lide smagen af fløde (det kan man godt, når man er vokset op på ægte, frisk komælk ;)), så er det et fint alternativ, hvis kokoslageret er tørlagt..

  Svar
 11. Hej Jane. Tak for god inspiration og indlæg, der rummer både sund fornuft, kritiske tanker og stor passion for det, du laver.
  Jeg vil spørge, hvad du som LCHF-ekspert mener om at erstatte kokosmælk med piskefløde (38%) i denne opskrift? Udover, at det selvfølgelig ikke giver den samme søde smag..
  Mange hilsner,
  Ida

  Svar
 12. Hej Jane

  Det lyder specielt, men jeg vil helt sikkert prøve det. :O)
  Kan man bruge almindelig kokos fra Føtex eller Netto? Eller skal det være det du henviser til?
  På forhånd tak.

  Tina

  Svar
 13. Hej Jane. Tak for din side, som jeg bruger til stor inspiration, sammen med din bog :-).
  Nu har jeg et spørgsmål ang. Chia frø. Jeg kan ikke finde ud af om fødevarestyrelsen stadig kun har godkendt den til brug i brød, max 5%, (var på Go’ morgen Danmark: http://www.youtube.com/watch?v=FdZq3migHyg ) Jeg kan læse at man frygter at det kan give problemer i forhold til folk med bl.a. sesam og peanut-allergi. Ved du noget om dette? For hvis det er rigtigt, så tør jeg ikke længere lave grød af chia-frø.

  Svar
  • Nej, det ved jeg ikke noget om. Men nu er jeg måske heller ikke den, der bekymrer sig allermest om hvad fødevarestyrelsen siger ;-) Jeg spiser ikke chiagrød hver dag og har i øvrigt heller ikke tendens til allergi, så den slags anbefalinger skøjter jeg lidt let henover…

   Svar
 14. UHM! Fantastisk lækker grød. Det tog dog lidt længe at røre sammen over blusset – men tror det var fordi mit øjemål ikke helt rakte ift kokosmælk :) Bestemt ikke sidste gang jeg får sådan en lækker morgenmad. :)

  Svar
 15. Jeg prøvede grøden her til morgen.. og ih hvor jeg kunne lide den:) Brugte mandelmel da skabet var udgået for kokos. Spiste den med masser er kanel, lidt sukringold og en smørklat. Når man ikke har smagt risengrød i år og dage… så var dette en kærkommen erstatning. Dog klarede den kun at holde mig mæt i 4-5 timer. Går efter 6!
  Faktisk mindede den mig om polenta, så jeg tror at næste try vil være noget med salt i grøden og så noget svitset kød og grøntsager til. Fx chorizo, små tomater, squash … og så drysset med parmesan. Så mætter den nok også lige dét mere!
  Tænkte også på mens jeg lavede den, at den jo egentlig må kunne bruges som kagecreme! Den bestod jo i gamle dage af æg, sukker, mælk, mel, vanille og evt anden smag, som blev kogt sammen. Hvis vi nu tilsatte lidt sukrin og måske lidt kaffe og kakao, så må den i kold form kunne smøres mellem et par nøddebunde;)
  Bare lidt grødtanker herfra. God dag til alle…

  Svar
  • Mine børn har i hvert fald købt denne. Det ene mere end det andet men på den måde kan man jo i det mindste veksle lidt og måske bare bytte hveranden havregrød med denne :-)

   Svar
 16. Jeg synes desværre, at du har alt for meget fokus på det søde. Det er meget bedre at udelukke desserterne, fordi det for mange trigger til at overspise og så er det jo ikke sundt længere. Kvinder især er glade for søde ting, men vil man spise LCHF, så er man ikke tro mod det oprindelige koncept på LCHF, som netop går ud på at spise fed mad med færrest mulige kulhydrater. Her fastholdes kvinder i dårlige vaner.

  Svar
  • Det er jeg virkelig meget enig med dig i, LIsbeth. Det kommer let til at se ud som om man bare kan hælde søde sager i gabet dagen lang, så længe de er “low carb” eller LCHF. Men ser du også grøden her som søde sager eller er det mere sådan en generel betragtning?

   Svar
 17. Uhmmm….det lyder lidt mærkeligt men jeg skal da helt klart prøve den af, jeg elsker grød om morgenen især i de kolde vintermåneder. Elsker også æg, men engang imellem skal der lidt forandring til fra scrambled og omelet…
  Fik aldrig testet chiagrøden, da viivaa havde udsolgt, men skal prøve den også!

  Svar
 18. Spændende! Jeg savner at spise grød, så må vist hellere afprøve denne :)
  Og nu har jeg jo indkøbt ekstra creamy kokosmælk i Malmø, så der er vel ingen undskyldning for ikke at afprøve den ;)
  – Camilla

  Svar
  • Præcis! Jeg ville ønske man kunne få den kokosmælk flere steder. Jeg har lige bestilt et Metro-kort til min nye virksomhed, så nu kan jeg købe dem der. Men det ville altså være lettere, hvis andre steder havde dem. Jeg må lægge pres på min superbest :-)

   Svar
   • Ja, sådan en kendt forfatter som dig må kunne tvinge nogle ting igennem nede i Superbest ;)
    Tak for tippet med Metro. Kæresten har et lille internetfirma, så vi har også kort der til og han arbejder lige ved siden af den i Glostrup, så jeg må sende ham på indkøb når jeg løber tør :)

    Svar
 19. Det lyder interessant! Tror måske jeg personligt skal bruge noget ekstra sødme af en art også (min søde tand er ret aggressiv! ;)), men det skal da klart prøves ved lejlighed :)

  Svar
 20. Jeg har lige afprøve denne grød. Jeg ved ikke om jeg har lavet den forkert, men med denne nemme opskrift, burde det ikke være muligt. Jeg synes den smagte mærkeligt, og måtte spice den op med kokosmel og lidt skyr for at få den til at glide ned (udover frugt). Næste gang kunne jeg godt finde på at mose en banan med, sådan at grøden får lidt sødme. Synes smagen var meget ægget.. Glæder mig til at se, hvad andre synes om den.

  Svar
  • Jeg synes, den smager mest af kokos, og at den får godt med sødme derfra. Men der kan måske være forskel på kokosmælk…?!

   Svar
 21. Godmorgen Jane,
  Det lyder specielt, men må da afprøves! Tror konsistensen er bedre for mig frem for chiagrøden (det går dog fint med et halvt glas chiagel fra morgenstunden).
  Tak for inspiration.
  KH
  – frk. sveske

  By the way…
  Du kan godt være stolt af de videoer. Rigtig god formidling og jeg glæder mig bare til onsdag… for så kommer ‘Ude og hjemme’… ej, spøg til side – DIN BOG UDKOMMER!

  Svar
  • Tak søde Sveske :-) Ja, og nu er der ikke længe til onsdag! I morgen skal jeg på posthuset med en ordentlig ladning og så håber jeg, Postdanmark overholder deres del af aftalen! :-)

   Svar