Salatbar til børn og couscous af grøntsager til voksne

De voksne er jo ikke de eneste, der kan have gavn af en optimering på grøntsagsfronten. Det samme gælder børnene. Mine børn er sådan mellem-gode til at spise grøntsager, men man kan ikke bebrejde dem, at de keder sig med at få serveret de samme grøntsagsstave dag ind og dag ud. Så ind imellem kanaliserer jeg lidt overskud ud i at lave en børnesalatbar, og det hitter altid  helt vildt! Og pludselig ryger der både flere ned og også nye slags. Win!

Det var spændende og inspirerende at læse alle jeres gode punkter til et sundere forår i går. Flere af jer havde et ønske om at spise flere grøntsager – inkl. mig selv jo. Jeg prøver virkelig at undgå at falde i fælden med at servere kedelig-grønt. I det mindste nogle dage. Så forleden lavede jeg en kold grøntsagscouscoussalat med urter og citronskal og med avokado og saltede mandler som topping. Det var virkelig lækkert og let tilbehør.

Og nu er der mindre end en uge, til min bog udkommer. Tror I lige, jeg er spændt? Jeg har ikke set den endnu, i hvert fald ikke på papir, men jeg modtager forhåbentlig mit parti bøger i morgen. Jeg har mareridt om, at den kommer tilbage og slet ikke er, som jeg har forestillet mig, eller at den er fuld af fejl, som vi ikke har fanget i de 8-900 gange, vi har læst korrektur. Men mest glæder jeg mig til at vise jer allesammen, hvad det er, jeg har arbejdet på så længe og høre, hvad I synes om den. Det er en virkelig lang proces at lave en bog, og det er på en måde underligt at skulle forholde sig til noget, jeg sad og skrev tilbage i efteråret sidste år.

Jeg er også i den situation, at jeg har måtte melde udsolgt på mit eget parti bøger. Alle jer, som har skrevet og bestilt og betalt via paypal eller bankoverførsel er sikret en signeret kopi. Men fremover må jeg henvise til, at bogen kan bestilles hos internetboghandlerne, fx hos Saxo.com. Bogen kan selvfølgelig også købes hos boghandlerne fra på onsdag. Og der er lavet et pænt stort første oplag, så der går noget tid, før det er solgt ud.

Og nu skal jeg videre i programmet. Jeg har planer om at løbe en bette tur (jo, jo), inden jeg får spontant besøg af denne skønne dame.

Kold grøntsagscouscoussalat

Udskriv Pin
2 personer som tilbehør
|

Ingredienser

 • ½ øko-blomkål de er jo noget små i det
 • 3 stængler bladselleri
 • ½ dl finthakket persille
 • ½ dl finthakket dild
 • Skallen fra 1 øko-citron
 • ½ avokado
 • 1 håndfuld mandler

Sådan gør du

 • Frem med foodprocessoren og i med den store kniv.
 • Skær blomkål og bladselleri i små stykker og kør dem på puls-funktionen, til de er helt findelt.
 • Rør hakkede urter og citronskal heri. Drys med avokadotern og hakkede, saltede mandler inden servering.
 • Mandlerne havde jeg lynsaltet ved bare at vende dem i en lillesmule olivenollie og salt og stege dem ved middel varme på panden.

Noter

Hvis du vil have, at din grøntsagscouscous skal være lun, kan du overhælde den kort med kogende vand, inden du blander urterne i, og dræne den straks efter. Jeg spiste den bare kold.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Salatbar til børn og couscous af grøntsager til voksne”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tak for rigtig dejlig mad og selvskab kære Jane :-) Glæder mig allerede til at se dig næste gang og så skal jeg lige på udkig efter en chiagrød med kokosmælk, som en af mine klienter VARMT kunne anbefale mig. Også mig – jeg vil også smage!!!! God weekend kære Jane og nyd pakkeriet og følelsen af succes ;-) Kærligst Charlotte

  Svar
 2. Hej
  Jeg er ret vild med din Blog!
  – den har gjort at jeg ikke er bange for mad med høj fedt procent mere.

  Jeg ville lige høre om du har overvejet en App udgave af din bog?

  MVH Elisabeth

  Svar
 3. Salatbar er bestemt også et hit herhjemme selvom vi er 2 voksne mennesker :) Vi fik det faktisk så sent som igår – sammen med en gang mexikansk kylling, guacamole og salsasauce :)
  Det bliver simpelthen så spændende med din bog. Jeg glæder mig sådan til at modtage mit eksemplar i næste uge!

  Hav en dejlig dag søde Jane
  – Camilla

  Svar