Tykke amerikanske pandekager – LCHF

Disse tykke amerikanske pandekager vækker begejstring på ethvert brunchbord.

Jagten på den perfekte LCHF-pandekage stopper aldrig helt, vel?

Mine favoritter er de gode proteinrige pandekager (kesoplätterne) eller de gode, flade pandekager uden mel.

Men nu har de fået seriøs kamp til stregen, kan jeg godt fortælle jer. Af disse tykke amerikanske pandekager!

Jeg mener, se dem lige! De ligner jo noget, du ville få serveret med ahornsirup til lækker brunch på café!

At det så samtidig er de nemmeste LCHF-pandekager, jeg hidtil har lavet, er jo bare et ekstra plus!

Jeg kan ikke tage æren for opskriften, for jeg har lavet dem med inspiration fra disse lækre sager!

Min version kan du dog få herunder.

Amerikanske pandekager- glutenfri og LCHF

Tykke amerikanske pandekager – LCHF

Udskriv Pin
6 små tykke pandekager
|
10 min

Ingredienser

 • 2 æg
 • 2 æggehvider
 • 100 g hytteost ca.
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk vaniljepulver
 • ½ tsk kardemomme
 • 2 spsk kokosfibre
 • 1 nip salt
 • Kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du

 • Pisk de to æggehvider stive i en skål. Gem blommerne og put dem i dine morgenæg i morgen.
 • Blend hytteost med de to hele æg, tilsæt krydderierne hertil og blend det godt sammen.
 • Pisk den blendede masse ind i de stive æggehvider og pisk til sidst kokosfibrene i.  
 • Steg på panden i godt med smør eller kokosolie.

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Bemærk, at de ikke indeholder nogen sødning. Kokosfibrene er jo sødlige i sig selv, men hvis du vil have en lidt sødere version, kan du tilføje 1-2 tsk sukrin gold eller kokossukker.

Jeg er ikke nogen ørn til at lave pandekager, men her lykkedes det mig i overlegen stil at lave tre på panden af gangen. Og den første mislykkedes ikke! Jeg er meget imponeret, lad mig bare sige det!

Tykke amerikanske pandekager - LCHF opskrift

Se lige en tyksak!

Hemmeligheden bag tykke pandekager ligger muligvis i de piskede æggehvider. Det er i hvert fald første gang, jeg pisker æggehvider stive til pandekager. Tip hermed givet videre.

Server dem med dit yndlingsfyld, eller som her, hvor de blev til ungernes “morgenmadsdessert”: en pandekage med en klat græsk yoghurt rørt med vanilje, lidt blendet bærsyltetøj og lidt ristede kokosflager. Jo, der er nogen, der nyder lockouten (og her mener jeg altså primært ungerne!).

Tykke amerikanske pandekager - LCHF opskrift

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

104 kommentarer til “Tykke amerikanske pandekager – LCHF”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Jeg har i dag fået den nyhed at jeg ikke kan tåle gluten – så jeg er på jagt efter inspiration :D big time… Er alle dine opskrifter glutenfri ?
  Det er en helt ny verden for mig og jeg skal til at bruge mange timer på at finde ud af hvor der er gluten :) Og vidste jeg at dine opskrifter var glutenfri, så kommer jeg jo langt her med mange lækre retter.

  På forhånd tak for hjælpen

  Svar
  • Hej Mette
   yes, det er de! Det var sådan det startede for mig også.

   Hvis du bevæger dig helt ned i materien, tilbage til 2011 eller deromkring, kan du finde to opskrifter på flutes og rugfler, der ikke er glutenfri. Men ‘hvedemel’ og ‘rugmel’ afslører dem nok. Men resten er naturligt glutenfrie, dvs. indeholder slet ikke kornprodukter.

   God jagt :)

   Svar
 2. Hvor ser de lækre ud :D

  Vi har dog nogle allergier i hjemmet, så både kokos og hytteost er no-go. Kokos kan jeg se, kan jeg erstatte med mandelmel eller evt pofiber.
  Hytteosten er lidt værre – hvad kan den evt erstattes med?

  Svar
  • Jeg ved det heller ikke rigtigt. Det kommer jo lidt an på hvad det er i hytteosten, man prøver at undgå… Hvis det er mejeriprodukter som et hele, har jeg ikke lige fantasi til at forestille mig, hvad man kunne bruge i stedet uden at ende ude i et sojaprodukt af en art.

   Svar
 3. Hej! Er dine opskrifter beregnet kun til en person eller 2?
  Hvis jeg laver pandekager, kan jeg så spise dem alle sammen alene eller jeg må kun spise en del af dem?

  Svar
  • Hvis jeg har lavet portionsangivelse står det ved opskriften. Det er lidt sværere med pandekager. Hvor sulten er du? Hvem er du? Hvor meget har du brug for at spise? er det det eneste, du spiser eller er der andet på tallerkenen osv?

   Det er i den kontekst, du skal finde din passende portionsstørrelse.

   Svar
 4. Hej :)

  Har du prøvet med flødeost isf. hytteost? Det burde vel gå, ligesom toastbrød bliver betydelig mere delikat med flødeost.

  Svar
  • Ikke hvis det skal være low carb/LCHF. Alle typer mel fra kornprodukter indeholder for mange kulhydrater og spelt er jo en hvedesort. Er Low carb/LCHF ikke i fokus, så ja, sagtens. Jeg har dog ikke så meget erfaring med det og jeg tror, du er bedre tjent med at gå ud fra “traditionelle brødopskrifter” end mine :)

   Svar
 5. Hej Jane,
  Jeg bor i Frankrig og her kan vi ikke købe hytteost. Hvad ville du bytte hytteost ud med der også er lidt fast i konsistensen?
  Med venlig hilsen,
  Pernille

  Svar
  • Åh heldige dig :)
   Jeg køber faktisk noget hytteostlignende, når jeg er i Frankrig men jeg kan dælme ikke huske, hvad det hedder. Og det er sådan noget mere grynet og mindre klumpet end det, vi køber herhjemme. Cremefraiche eller fromage blanc kan bruges i stedet, vil jeg tro :)

   Svar
 6. Hej Jane. Tak for opskriften, har lavet pandekagerne 2 gange nu. Denne gang med skyr, som fungerer super og, synes jeg, faktisk smager endnu bedre :) Jeg tænkte på, om du tror, man kunne bage disse i muffinforme i ovnen i stedet? Venlig hilsen

  Svar
 7. Mig igen ;-)
  Nu er jeg jo som sagt spoiled med den amerikanske sukker-sirup og smoer paa pandekagerne..
  Kender i til et recept for denne amerikanske pandekage-sirup – bare LCHF style ?
  Jeg har fundet en – men den skal der “Ahorn-essenz” til…Og det har jeg ikke fundet nogle steder paa nettet !
  Jeg ved godt der er sukkeralkoholer i – men det er jo alligevel ikke nogen sundhedsmad man spiser hver dag :-)
  http://meatcheeseandeggs.tumblr.com/post/41815885326/almond-flour-pancakes-with-maple-syrup

  Svar
 8. Hejsa Jane :-)
  De ser godt nok laekre ud !!
  Jeg har tidligere lavet pandekager paa amerikansk maade (Aunt Jemima pancake mix).
  Da tog man dejen og puttede en klat paa smoer-panden, og hvis man ville have dem tynde, saa vendte man dem bare.
  Hvis de skulle vaere tyggere saa puttede man en klat paa panden, ventede til den var bagt en anelse og havde sannet en “kant” og saa puttede man noget mere dej paa (og vendte den naar detn “boblede”….
  Maaske kan det hjaelpe…

  Svar
 9. Uh! Tror jeg skal prøve disse! Synes ikke jeg har kunnet finde nogle wauw pandekager inden for LCHF som jeg har været helt vild med! :)
  Har lige lavet nogle så de er klare til morgenmad men… synes mere de smager af æg (aka har konsistens som æg) end pandekage…! Men der skulle self også 4 æg og 4 æggehvider i (brugte så bare 6 æg) Hmm..! :)
  Men vil i hvert fald lige skrive denne opskrift på listen! Skal så bare lige have fat i kokosfibre først! Har self kun kokosmel i både fin og alm og kokossukker! xD

  Men alt i alt – tak for en utroligt skøn side! I like it! :D

  Svar
 10. De ser lækre ud. Jeg kan desværre ikke spise kokos i alle dets former. Kan man evt. skifte kokosfibrene ud med noget andet?

  Svar
 11. Helt igennem fantastiske pandekager! Især med en klat smør, lidt agavesirup og masser af bananskiver til! Det var ligesom at være i USA igen.

  Svar
 12. Tak for din dejlige bøger og inspirerede hjemmeside.. Har snuset lidt til LCHF den sidste tid og har bestemt at jeg vil prøve at gå ALL In selv om det er svært at smide min fedtforskrækkelse,..

  Mht til disse pandekager så smager de skønne men hvordan kan de indgå i en hvertdags morgenmad ? Kan se at der i den ene af bøgerne skelnes mellem striks LCHF og loose :-) Er de her strikse hvis man udelader frugt og istedet spiser et kogt æg til eller fx. Et spejlæg med ost og så noget grønt fx. 2 tomater? Har som sagt ikke fået det under huden endnu så derfor alle de spørgsmål..

  Jeg har også børn 5 og 7 år :-) og som jeg kan læse så er LCHF til diskusion …. Jeg vil forsøge at få hele familien med og mener du børn selv har stopklodsen for sult? Så fx. Når min ene datte på 7år kan spise 3 af de her pandekager så er det
  OK (jeg lavede 20 stk af en db portion) Hun spiste to med lidt sukrin og en med et stk hamburgerryg og bacon plus en agurk og en gulerod (tænkte børn og rodfrugter er ok)? Jeg har selv udskiftet mit frokost rugbrød med grønsagspandekagerne og tænkte man måske kunne det samme med de her? Eller er der nok protein i dem når nu der er hytteost?

  Svar
 13. HEJ nu nærmer den søde juletid sig, og her i familier er marcipan et must i julen. Så – hvordan laver jeg den selv?
  Jeg har: mandelmel- æggehvider-sukrin- og hvad gør jeg så?

  vi kommer nok til at undvære Farmors gamle Brunekger. Den opskrift er jo fuld af mel sukker og sirup.

  Svar
 14. Hej Jane.
  Jeg vil rigtig gerne prøve de lækre pandekager, men jeg har det ikke så godt med mælkeprodukter. Kan man bruge noget andet end hytteosten?

  Mvh Maria

  Svar
  • Tjah, måske et ekstra æg eller to. Jeg bruger altid en eller anden form for mejeriprodukt. Jeg synes brødet bliver lidt for “ægget” uden, men det er måske en smagssag :)

   Svar
 15. I’m so happy I cam across your website and even better that I can translate it in English. I love your recipes and have been eating LCHF for a while now. The pancakes look delicious!

  Svar
 16. Rigtig god opskrift :-)
  Jeg byttede kokosfibre ud med mandelmel og det fungerede også rigtig godt. Mums med lidt hjemmelavet rabarber marmelade lavet med sukrin.

  Svar
 17. Hej Hej. Uh jeg længes efter pandekager nu! :) er en 2 uger gammel LCHF’er, så vil gerne lige af med er spørgsmål. Måske det er stillet før, så håber jeg du bærer over med mig :). Er sukrin tilladt ift kulhydrater fordi man bruger så lidt af det? Eller hvordan styrer man at man ikke kommer over de 20 gram om dagen?

  Svar
   • Tusind tak for svar. Der er godt nok meget at lære, det lugter vist lidt af at jeg skal ha skaffet noget litteratur :) og i gang med at se dine opskrifter igennem. Synes snart mere jeg er på æggekur end kostomlægning. Synes det er svært at ændre vaner når man er vant til at leve af havrefras, morgenbrød osv. Og når man står om morgenen med to små børn, madpakker og tidspres, så er det bare nemt med røræg, ost og evt pølser.

    Svar
 18. Jeg har ellers læst det meste, du har skrevet den senere tid, men denne her havde jeg overset. Mht. de piskede æggehvider kan jeg fortælle, at der i de tykke, men lette, østrigske pandekager, Schmarrn eller Kaiserschmarrn (med rrul på r) netop vendes piskede æggehvider i dejen til sidst. Det er vigtigt, at de vendes lidt forsigtigt i og ikke piskes ind i dejen, da de ellers bliver sjaskede igen. Så behøver man faktisk ikke bagepulver.
  Skal bestemt snart prøve denne version! Elsker proteinpandekagerne fra bogen, blomkålspizza, æblekanelæg og de mange andre af dine opskrifter, jeg har nået at prøve. Og din skønne, ærlige blog!

  Svar
 19. Hej.
  Det er en virkelig fin blog, du har, og så er jeg simpelthen stor fan af denne opskrift. Jeg har ikke selv før tænkt på, at bruge hytteost eller skyr i pandekager, men hvilken god ide. De smager fantastisk og de mætter i rigtig lang tid.
  Jeg valgte ikke at bruge noget sødning i selve dejen, men puttede en smule ahornsirup på bagefter, hvilket ifølge mig gav den helt rigtige smag. :)
  Mvh. Malene

  Svar
 20. Altså…… Jeg kom egentlig til din side for lige at få et par ideer til en sundere livsstil – det skal jeg da lige love for at der er rigelig af – ja tak! Men get out jeg er også virkelig underholdt på vej rundt i siderne. Her er virkelig skægt underholdende og ret befriende at være. Nåh, det jeg, som novice her ( og jeg kan ikke engang huske bogstavssammensætningen i det der LC…..noget) blir lidt forvirret over, det er om man så skal spise 7-8 pandekager til morgenmad?

  Svar
  • Tak for det og velkommen til :-)

   Pandekagerne her ville jeg spise som morgenmadsdessert (!) eller som en del af brunchbordet. Måske sammen med en fed creme. Uhm! :-)

   Svar
 21. Hej Jane

  Vil lige høre om du har erfaringer eller tror at de kan fryses med godt resultat? Skal have hele den store familie til dobbelt fødselsdag på søndag, så der skal både laves brunch og kagebord – lchf naturligvis – så jeg kunne godt have brug for at lave noget af det i forvejen :-)

  Svar
  • Lige dem her har jeg faktisk ikke frosset endnu, men det tror jeg sagtens, de kan. Ellers kan de i hvert fald opbevares i køleskab med madpakkepapir imellem. De er meganemme og lave og også hurtige, så du kan lave dem aftenen før fx :-)

   Hvis du skal lave mange, så overvej at lave dejen i flere portioner. Når du rører fibrene i, bliver dejen tyk og og hvis den skal stå og trække, tror jeg, den vil blive for tyk til at hælde ud. Bare en tanke..

   Svar
 22. Hej Jane.
  et ord: NAM! Har for nyligt modtaget din bog, og den er simpelthen fantastisk :D
  jeg har et spørgsmål..når du skriver at man kan stege i kokosolie, er det så den slags man køber på glas? Nu fik det nemlig lige op for mig at palmin jo er kokosolie, så kan det bruges?
  Beklager hvis det er et dumt spørgsmål :b
  – Sanni :)

  Svar
 23. De smager fantastisk, er supernemme at lave og mætter overraskende godt :-)

  Jeg brugte FiberHUSK i stedet for kokosfibre – men kan begge dele udelades, så man bare laver pandekagerne med resten af ingredienserne?

  Skøn blog!

  Svar
 24. Hej Jane
  Tak for nogen fantastiske opskrifter! Prøvede din spidskålssalat med blommer i stedet for nektariner (pga årstiden) og dine hvidløgsolieret kartofler med parmesan uhmmm mums siger jeg bare!!!

  Hvordan kan det være du ikke anvender banan i stedet for sukrin i nogle af dine opskrifter fx til pandekagerne?

  Kender ikke noget til LCHF men kender til at skulle spise ofte for ikke at gå amok i slik og kager (lavt blodsukker??) så overvejer stærkt at følge kostprincipperne, men lige nu plukker jeg bare liiiige de opskrifter der lyder lækre og kan overskues :0)

  Bedste hilsner
  Therese

  Svar
 25. Pandekagerne ser vildt lækre ud, men hvor er der mange fremmede ingredienser for en der er nybegynder udi LCHF. Hvor køber I kokosfibre og Sukrin?

  Svar
 26. Så er de også godkendte herhjemme, af landmand og 2 lockoutede, en børnehave dreng og mor – selvfølgelig. Jeg brugte gul husk istedet for kokos. Lækre lækre :-)

  Svar
 27. Uhm, lyder absurd lækkert. Tænker man kan lave en portion is af de to æggeblommer, blåbær, kokossukker / sukrin og piskefløde og spise til pandekagerne. Tror det ku’ være en lækker lille dessert til weekenden…

  Svar
 28. hejsa. De pandekager ser da lækre ud, men kokosfibre, er det det samme som hvis jeg kværnede kokosmel i en kaffekværn??? Ville det kunne bruges?

  Svar
  • Nej, det er ikke samme produkt. Kokosfibre er ekstremt fiberholdige og suger væske til sig. Når det så er sagt, så tror jeg godt, at pandekagerne kunne laves med almindeligt kokosmel, men de ville næppe få den samme brødagtige konsistens :-)

   Svar
 29. Hvor smager de godt.. Dem tror jeg at jeg vil spise et par stykker af til morgenmad den næste tid. Hmmm.. Mon ikk sådan to banditter + 1 æg ville kunne udgøre en god/mættende morgenmad?

  Svar
 30. Jeg forsøgte en enkelt pandekage, men den gik helt i smadder, så frem med vaffeljernet!

  Jeg puttede lidt mascarpone i, bare fordi jeg havde det. Super lækker smag, og vafler der kan gemmes til morgenmad, yay.

  Svar
   • Jeg er lige nødt til at dele med Jer, at jeg lavede en creme til vaflerne, som består af mascarpone, limesaft (den kan trække rigelige mængder saft), sukrin Gold og lidt vaille.
    H O L D N U O P det var en fest!!

    Nammenammenam!

    Svar
 31. Åh, hvor ser de dejlige ud – de skal prøves når den stak jeg lavede af de andre i morges er spist:-) Pandekager er det fede shit!
  KH Helle

  Svar
 32. Hvilken slags sukker bruger du mest af. Jeg er ny i LCHF køkkenet og skal have købt lidt ind, men kan jo ikke købe det alt sammen.

  Svar
  • Jeg bruger mest sukrin gold eller kokossukker. Sukrin Gold er mere LCHF end kokossukker er, men jeg kan godt lide kokossukkeret, fordi det er mere naturligt. Du kan sagtens nøjes med en af dem. :-)

   Svar
 33. Hvor ser de bare lækre ud – mums!
  Jeg er ny inden for det her LCHF, så hvad kunne man evt. putte på istedet for det traditionelle ahornssirup?

  Hilsen
  Mette

  Svar
  • Jeg er jo som regel rimelig liberal LCHF’er, og med de briller på, vil jeg sige at du kunne bruge en lillesmule ahornsirup eller rå honning. Ingen af delene er LCHF, men de kan være ok naturlige produkter. Skal det være mere LCHF kan du toppe den med flødeskum rørt med vanilje eller nøddesmør. :-)

   Svar
   • Tak for hurtig svar Jane!
    Iøvrigt skøn blog du har:) Jeg afprøver lige et par retter mere her på siden, men tror godt jeg allerede nu kan sige, at der er lagt i kakkelovnen til indkøb af din nye kogebog;)

    Svar
 34. Ej hvor spændende, den variation havðe jeg ikke tænkt på ;) men hytteost må de værelidt af et power boost af protein.

  Ja jeg er ret sikker på at det er det med at piske hviderne først der betyder nået. Før tiden orkede jeg ikke men efter at bamix er flyttet ind s er det sååå meget nemmere ;)

  Svar