Grønne pandekager og en snasket burger

Med disse grønne pandekager kan du lave en god og sund burger. Og hvem elsker ikke at sætte tænderne i en snasket burger?

Der er masser af muligheder for at lave lækre burgerboller på LCHF, men personligt foretrækker jeg at skrue lidt ned for nøddebrødene og bare lægge min burger på en bund af grøntsagspandekage. Her er den lagt på en temmelig grøn pandekage og godt snasket ind i min for-tiden-yndlings-dip. Det kan man faktisk ikke klage over! – og så fik jeg også brugt resterne af det halvtrætte grønkål, der lå i bunden af mit køleskab.

Grønne pandekager og en snasket burger LCHF low carb high fat

Grønne pandekager og en snasket burger

Udskriv Pin
8 stk
|

Ingredienser

  • 3 store håndfulde grønkål
  • ½ blomkål
  • 100 g halloumi/grillost eller anden fast ost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille håndfuld ramsløg kan udelades
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 2 æg
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • urtesalt og peber

Sådan gør du

  • Skyl grønkålen og skær de stive stokke af. Skær blomkål i mindre stykker.
  • Hæld grønkål og blomkål i foodprocessoren og blend det sammen. Skrab ned af kanterne nogle gange, indtil det hele er findelt. Hæld de øvrige ingredienser i og blend, til du har en samlet grøn dej.
  • Form dejen til klatter med hænderne og klat dem ud på en bageplade til små, fine pandekager.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 170 grader varmluft.

Noter

De holder sig fint på køl i en lille uges tid, og jeg har derfor haft glæde af dem til frokost flere gange. Som fx i går hvor jeg spiste denne lækre sag med kyllingesalat på toppen. Kyllingesalaten havde jeg rørt i en dressing af hjemmelavet mayo lavet på avokado-olie (deraf farven) tilsat lidt hvidløg og hakket persille. God og mættende frokost, der uden problemer holdt mig mæt til aftensmaden.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

25 kommentarer til “Grønne pandekager og en snasket burger”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Har du prøvet denne grønne sag til morgenmad med et spejlæg på toppen? Tænker, at det kunne være en lækker start på dagen :-)
    Vh Linet

    Svar
  2. Hej Jane.

    Jeg står og skal holde fødselsdags-frokost for 13 personer søndag den 20. oktober..

    Og har tænkt mig at give de alle sammen en GOD og LÆKKER oplevelse med førstegangs-prøven af dine opskrifter som jeg længe har higet efter at prøve! ;P

    Kan man i stedet for grønkål bruge rosenkål til de dersens pangekage/burgerbollerbunde ?
    Og hvad er et lige der er SÅ godt ved ramsløg ? Er det noget med de er kraftigere og sager lidt af hvidløg ? :/ :)

    Super fed blog! Håber at se din bog på gavebordet den 18. oktober eller den 20. oktober.

    Vh Anja

    Svar
    • Jeg tror ikke jeg ville vælge rosenkål. Måske heller broccoli så. Ramsløg giver bare smag. Lidt henad hvidløg. God fornøjelse med fødselsdagen :-)

      Svar
      • Hej igen.
        Åh tusind tak ! Havde ellers troet man fik en mail med at man havde fået svar.. Så havde helt glemt at gå herind og kigge igen ;) Dejligt at høre det er bedre med andre ting for havde plan om at bruge grønkålen idag (da jeg vil forberede det til søndag :D )

        Svar
  3. Jeg er helt vild med din side og vi starter idag med at smage på en af dine lækre opskrifter :)
    Hvad er det hvide du har liggende på tallerkenen?? kokosflager??

    Svar
  4. Hej Jane,
    så er jeg ved at være på banen igen efter 8mdrs amning og forbud fra sundhedsplejersken om at cutte kulhydraterne helt mens det stod på… Har en plade af disse pandekager i ovnen p.t. med ramsløg fra baghaven :)
    Skal bare lige tjekke ind om nogen har forsøgt sig med at fryse disse herligheder så man kan lave en større mængde og være forberedt på hverdagen?

    <3 sanne

    Svar
    • Ej så spændende! Jeg har frosset dem. Put madpakkepapir imellem, så de ikke klistrer sammen og så går det fint :-)

      Svar
    • Ej sejt link! Jeg faldt over en i går med fem tips til alternativ brug af kokosolie. Rynkecreme og deodorant var på listen. Jeg er så småt taget dem i brug og forventer mig store ting af bl.a. rynkeeffekten! Ha ha!

      Svar
    • Nej, det tror jeg faktisk ikke. Eller jeg tror i hvert fald, de ville være svære at vende. Normalt synes jeg, at dem, der skal på panden, skal have mere ost og evt. også en håndfuld kværnede nødder for ikke at splatte helt ud..

      Svar
  5. Hvis jeg ellers bare kunne finde grønkål nogen steder i København, så ville jeg fluks lave disse ;)
    Jeg foretrækker også at bruge grøntsager som bund i sandwich og burger :)

    Svar
  6. Jeg holder også en lille pause med nødderne i øjeblikket, og jeg har faktisk heller ikke gjort mig så meget i brød, da jeg ikke kan tåle laktose. Jeg er derfor helt med på idéen om at lave “brød” af grøntsager i stedet for! Det vil jeg eksperimentere lidt med! Tak for inspiration! :D

    Svar