Chiagrød – overraskende lækkert!

Chiagrød er et spændende nyt bekendtskab for mig. Og jeg har ellers aldrig kunne lide grød. Faktisk synes jeg, grød er ret ulækkert, medmindre jeg kan få lov at overhælde den med sukker eller ahornsirup. Og hvis det ikke er en mulighed, så har det ingen interesse. Så det har ikke været mig, der har eksperimenteret med diverse kornfrie grød lavet på hytteost eller kokos.

CHIAGRØD – ALTERNATIV TIL HAVREGRØD

Flere af jer har skrevet og spurgt, om jeg ikke nok havde et alternativ til den populære havregrød, og mit svar har været æg. Jeg mener, hvorfor spise grød, når man kan spise æg? Og det er jo et slående eksempel på, hvor uindviet, jeg er omkring det der med grød.

Til gengæld har jeg ledt efter en måde, hvorpå jeg kunne få flettet flere chiafrø ind i min kost. Jeg har jo set Hungry for Change seks gange efterhånden, og de taler jo så varmt om de her afgiftende “gelatinous fibres” som så at sige suger giftsstoffer til sig og sikrer, at de passerer igennem systemet.

Da jeg var i Thailand i januar, læste jeg Alejandro Junger’s bog CLEAN (meget inspirerende bog i øvrigt!), som taler om detox i hverdagen.

Og han siger, at det her med juicefaste og lignende er jo fint nok, og det frigiver rigtigt nok en masse toksiner. Problemet er, at der ikke er noget til at hjælpe giftstofferne ud af kroppen, og så drøner de bare rundt inde i kroppen, og det er jo endnu mere usmart, end da de var lagret så trygt i fedtvævet. Og derfor skal vi sørge for at få probiotiske bakterier og de her “gelatinous fibres” som chiafrø, aloe vera, etc.

Jeg laver normalt chiagel, som jeg blender i min greenie. Men det er altså ikke hver dag, jeg får en greenie. De fleste dage får jeg bare en grøn juice, og det bliver lidt klamt at røre chiafrø ud i den. Og for at gøre en kort historie lang, prøvede jeg så i dag at starte med en kold chiagrød, og selvom det var en anelse mærkeligt, må jeg indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket! Jeg toppede den med en smule hindbærsylt og hjemmelavet nøddemysli. Det gav den lidt struktur.

CHIAGRØD -SUKKERFRI, MÆLKEFRI OG FYLDT MED FIBRE

Chiagrød indeholder hverken mælk, æg, sukker eller sukkererstatning, den er spækfyldt med fibre, essentielle fedtsyrer og endda også lidt protein.

Jeg er dog ikke parat til at lade den erstatte min morgenmad helt, men ser det mere som et supplement til mine æg. En slags morgenmadsdessert, om man vil.

Og så er det nemt! Grøden skal nemlig laves dagen før og kan spises direkte fra køleskabet. Så det er jo den ideelle morgenmad til dem, som har travlt om morgenen.

nem og lækker low carb morgenmad uden æg: Chiagrød. Opskrift her: Madbanditten.dk

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin!

Ja tak, tilmeld mig nu! 

Nem og hurtig low carb morgenmad. Prøv den populære chiagrød. Opskrift her: Madbanditten.dk

Chiagrød - overraskende lækkert!

Udskriv Pin
1 portion
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland det hele i en skål og sæt grøden i køleskabet natten over. Chiafrøene suger mere end 12 gange deres egen vægt, så al væsken skal nok blive absorberet.
 • Næste morgen rører du den lige igennem, tilsæt evt. lidt ekstra kokosmælk hvis den er for tør,  pynter med lidt bær, sylt eller mysli eller spiser den, som den er.
 • Fire ingredienser. Det er da nemt, hvad?

Noter

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamelinks
Grøden ville også kunne spises som en kold, sukkerfri vaniljebudding til dessert. Her ville den også gøre sig godt.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

195 kommentarer til “Chiagrød – overraskende lækkert!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Hej Inge
   Nej, det skal du ikke. Hop ind på vores Kickstart-medlemsside og læs om chiagrød i FAQ’en og evt. også i Keto-retningslinjerne (fredag i intro-ugen).

   Svar
 1. Hej, må jeg spise chiagrød den periode jeg vil tabe mig, og evt hvor meget. Ville gerne spise det til morgenmad i min periode hvor jeg vil tabe mig. Mvh Christina

  Svar
  • Hej Christina
   Om du taber dig, handler jo udelukkende om energibalance, dvs. at du spiser mindre, end du forbrænder. Her hos mig arbejder jeg sådan med vægttab, at vi får appetitten under kontrol, hvilket gør det mindre svært og mindre ubehageligt at være i kalorieunderskud. Det mest effektive i den forbindelse er at spise få kulhydrater og godt med protein og lade fedtindtaget diktere af appetit og energi. Med de briller på er chiagrød ikke velegnet og jeg synes, du skal finde inspiration i mine Keto-bøger i stedet.

   Svar
   • Hej Jane, jeg kendte nok lidt dit svar, men det smager så godt. De gør dine muffins og fiberboller også, og ved godt at jeg skal holde mig mere til grønt, æg og kød, hvis det handler om vægttab. For mig handler det også om lavt stofskifte, pms osv. Jeg har udelukkende levet på alle dine keto opskrifter i et halvt år. Min familie kunne ik holde mig ud den første uge, da min krop nærmest blevet afgiftet. Æblejuice om morgen var det værste at undvære, som jeg erstatter med vand med citron, og det er en vanesag. Jeg er blevet fulgt hveranden måned med mit lave stofskiftet. Efter jeg lever af fede fisk, olivenolie , avocado, alt grønt der vokser over jorden og nødder er jeg nu nede på en 1/2 pille dagligt , og jeg kom fra 2 stk dagligt . Samtidig er mit humør meget mere i balance end før. Din side er guld værd, af hjertet tak.<3. Vi deler opskrifter ude i lufthavnen hvor jeg arbejder. Den anden dag kom en gut og spurgte: har du prøvet hendes høvdinge gryde? Og det har jeg nu MUMS. Jeg har taget et valg , jeg kommer aldrig tilbage til før. Jeg var konstant sukker trængende. Det er fortid nu. dejligt din side har så meget at byde på. Da jeg virkelig trængte til en oste mad, ja så fandt jeg opskriften på fiber boller. Lægerne ka ik forklarer hvorfor jeg pludselig skulle trappe så meget ned, men det kan jeg “keto”!!!<3. Tak til dig fordi dine lækre opskrifter . Kh Christina

    Svar
 2. Hej Jane og tak for stor inspiration og lethed ift. motivation og retter. Jeg er mand på 46 det til trods for løb og mange gåture har svært ved at holde en slank linje og jeg ER bevidst om alderdommens uptuning af faldgruber med alderen. Jeg er på Keto diæt i fem dage nu og for så vidt er jeg kun glad og begejstret for maden (kommer nemlig fra tre år som deltids vegetar – og det var hverken godt for humør, hud, hår eller energi. Jeg skulle skovle mad ind heeeeele tiden,.. ak) MEN noget jeg ikke for til at hænge sammen ift. til den klare linje du holder i de retter jeg har nydt indtil videre er dine chia-grød opskrifter. 2 spsk chia er godt og vel 20g og Chiafrø ligger på 46,9 per 100g. Ned topping af nødder, appelsin, bær eller banan, så vil den lille ret med kokosmælken ligger på omkring 18-19Kulhydrater i sig selv. Det er da voldsomt. Hvordan hænger den sammen med en LCHF/Keto diæt (altså med mindre det kun er den ene ret man skal spise den dag)? Jeg elsker den grød men bliver nødt til at spørge hvordan jeg kan forsvare at spise den ift. de mange andre retter du har (har begge dine bøger i øvrigt?) når jeg er på striks Keto og har fint kunne holde den de sidste fem dage uden problemer. Dine mange andre retter ligger smukt under et kulhydrattal der gør at man fint kan spise flere gange,.. men den grød der gør jo at man på striks Keto må indse diæt det bliver dagens eneste måltid,.. eller?
  Please hjælp,.. for jeg ænsker noget så grueligt at forstå den sammenhæng?

  Svar
  • Chiafrø 444Kcal/46,9Kulh. per 100g
   (2spsk = 20gram)
   = 88,8Kcal
   = 9,4Kulhydrater
   Kokosmælk 86Kcal/1Kulh. per 100g
   (165gram)
   = 142Kcal
   = 1,65Kulhydrater
   Appelsin 49Kcal/10,2Kulh. per 100g
   (en halv fileteret = 54gram)
   = 26Kcal
   = 5,5Kulhydrater
   Sammenlagt:
   9,4+1,65+5,5=16,55Kulhydrater.
   Det er da noget af en kulhydratbombe ift. alle de andre retter??

   Svar
  • Hej Rune

   Jeg ved ikke, hvor du har dine data fra, men jeg mistænker, at det er fra en amerikansk database, hvor de opgiver kulhydrater anderledes, end vi gør i Danmark. I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængeligt kulhydrat, hvilket betyder de kulhydrater, der optages i blodet. Vi deklarerer derfor fibre for sig. I USA deklarerer de optageligt kulhydrat + fibre sammen og derfor skal fiberindholdet trækkes fra. DTU Fødevareinstituttets database er (oftest) ret pålidelig. Her er chiafrø: https://frida.fooddata.dk/food/1728?

   Med det sagt mener jeg ikke, at chiagrød er spor optimalt og jeg har ikke selv spist det i årevis. Af samme grund finder du heller ikke den slags opskrifter i mine keto-bøger.

   Chiagrød er proteinfattigt og næringsfattigt sammenlignet med et måltid bestående kød, grøntsager og fedt, og de søde toppings (frugt, nødder osv.) vil bidrage til at retten vil ligge højere i kulhydrat og derfor være mindre optimal. Jeg ville opfatte det som en dessert og spise den sjældent i en portion mindre end denne.

   Så nej, jeg vil ikke anbefale dig denne eller andre lignende opskrifter. Jeg vil anbefale dig få kulhydrater (fra grøntsager), godt med protein (fra kød/animalske kilder) og sundt fedt, så du bliver mæt og har energi nok.

   Håber, det giver mening ;)

   Svar
 3. Sidder lige og nyder morgenmad og især min chiagrød. Samtidig får jeg lidt dårlig samvittighed. Men behøver jeg det ?

  Svar
  • Hvad får du dårlig samvittighed over?

   Jeg synes aldrig nogensinde, man bør have dårlig samvittighed over noget, man har truffet et bevidst valg om at spise…

   Svar
 4. Jeg er ikke så vild med kokos. Jeg har med stor held erstattet kokosmælk med æggemælk. Bare en ide til andre der savner grød og ikke er så vild med kokos. Æggemælk fungerer fint i både varm og kold grød.

  Svar
 5. Hej Jane,

  Vi ville lave denne grød, men helsebixen og viivaa skriver begge steder at Santa Marias kokosmælk er udsolgt (måske endda udgået). Er der et godt alternativ?

  Mvh,
  Sussi

  Svar
  • Ja det har jeg bemærket og det er jo drænærgerligt. Jeg kender ikke markedet så godt men jeg husker at Coop Änglamarks var ret lækker så måske den kan bruges. Og ellers er det nok noget med at købe forskellige mærker hjem og teste dem op mod hinanden :)

   Svar
 6. Hej Jane
  Jeg har købt din nye bog – dejlig spændende læsning. Men jeg mangler noget til morgen mad som er nemt og ikke skal laves om morgen men blot spises.
  Min kære mand kører hjemme fra før kl 5,30 hver dag og har kun kort tid til lige at spise sin morgenmad i. Han har desværre ikke mulighed for at spise når han komme på job, og får oftes først noget at spise igen omkring middag.

  så har du et godt foreslag til en nem morgen mad. Han har igennem mange år spist skyr med musli. På forhånd TAK

  Mvh Ann

  Svar
 7. Hej Jane
  Jeg er 2 uger gammel i Keto og har spist din chiagrød (den med kokosmælk og hampefrø) med lidt bær og nødder som topping til morgenmad de fleste morgener. Nu har jeg så på Lifesum set at den indeholder 23,4 gr kh, hvilket jo er over det “tilladte” daglige indtag?!?… synes det smager vildt godt og er dejligt nemt på hverdags morgener, så er lidt trist over det høje kh indhold ???
  Har din nyeste bog og er VILD med opskrifterne jeg har prøvet indtil nu ?
  Resten af dine bøger er på ønskeseddel til jul!
  Jeg har endnu ikke opnået noget videre vægttab, men håber det kommer ???
  Mvh Pernille Wilms

  Svar
  • Hej Pernille
   Jeg ved ikke, om det er noget, du har studset over men min keto-bog indeholder jo ingen chiagrød og heller ingen anden sød/blød mad, der spises med ske. Og det er faktisk fordi jeg oplever det som mindre optimalt. Og det gør jeg altså.

   Dermed ikke være sagt at det ikke godt kan fungere for nogen, for det kan det godt. Men anbefalingen fra Keto-bogen om at fokusere på at spise kød, grøntsager og fedt virker for flest.

   ift. lifesum er det vigtigt at forstå at den trækker på udenlandske data og derfor deklarerer kulhydrater anderledes end vi gør i Danmark. I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængelige kulhydrater.

   Lifesum spænder dog ben for flere end den hjælper og jeg rådgiver MANGE, som ikke får succes fordi de bruger den app. Hvorfor kan du læse om her: https://www.madbanditten.dk/2019/01/28/begynderfejl-9/

   Svar
   • Hej Jane
    Tak for dit svar. Jeg føler mig mere og mere forvirret og har svært ved helt at finde hoved og hale i hvad der er helt rigtigt ?
    Jeg tror at jeg vil prøve at finde råd til at blive tilmeldt dit vægttabsprogram til Januar.
    Følger også nogle forskellige grupper på facebook og der synes uenigheden også forvirrende. Selvom jeg har læst din nye bog, så er jeg stadig lidt usikker på mange ting. Har i løbet af de par uger jeg har kørt med keto fået lavet en del af dine opskrifter – MUMS!!!
    Vil det så inderligt gerne. Har ca 8-10 kg jeg gerne vil af med, men er sikker på at det er en livsstil jeg vil befinde mig godt med ?
    Håber på at vi ses til Januar ?
    Mvh Pernille Wilms

    Svar
    • Åh jeg forstår dig virkelig godt. Grunden til at jeg skrev Keto-bogen var netop, at jeg gerne ville rydde op i alle de misforståelser og fejltagelser, som folk går og siger og gør (‘bare spis mere fedt’ som den universelle løsning til alt som den primære eller ‘du skal spise 70-80% fedt på keto’ som en anden fremtrædende en).

     Keto er super enkelt og det vil jeg bede dig huske på, når du føler dig overvældet. Keto er kød, grøntsager og fedt. Det bliver ikke enklere. Det er når vi begynder at prøve at presse andre elementer ind i det, at det bliver svært at administrere.

     Måske genlæse Keto-bogen og prøve i en periode at lade den være din primære ressource og samtidig lukke ørerne for alle de skøre keto-retninger på internettet? keto-metoden fra bogen er testet på mere end 3.000 mennesker og den virker.

     Og du er selvfølgelig varmt velkommen på Kickstart til januar også.

     Svar
 8. Hej Jane

  Jeg har nogle gange spist din opskrift på Chiagrød med hindbær (første gang lavede jeg den fejl at bruge kokosmælk på dåse- det er absolut ikke lige så godt), MEN er det muligt at bruge andet en kokosmælk? Jeg kan hurtigt få for meget af det desværre.

  Og et tillægsspørgsmål. Kan man lave sådan en populpær Smoothie bowl (med noget lækkert topping) på LCHF eller KETO?

  Tak for nogle lækre opskrifter

  Svar
 9. Hej.
  Jeg skal til at opstarte en keto kur. Har fået nogle opskrifter som jeg ikke helt kan se mig selv stå og lave. Har derfor kigget på dine som mere er mig. Men mangler bare at vide hvor mange kalorier der er i for må kun få 1500-1600 om dagen.

  Svar
  • Hej Christina

   Hvorfor anskaffer du dig ikke min KETO-bog? Mere end 80 supernemme opskrifter, der er lavet på max 30 min af helt almindelige madvarer, du kan købe i Netto? Så slipper du samtidig for at falde i de mange keto-fælder, der findes ude på internettet men får i stedet indblik i en fornuftig keto-kost, som er gennemtestet og som virker.

   Bogen finder du i boghandlen og du kan læse om den her: https://www.madbanditten.dk/keto-bog/

   Svar
 10. Kunne godt tænke mig at bruge chiagrød som middagsmad. Jeg spiser normalt en spidskålssalat og et stykke rugbrød med pålæg. Kan man erstatte med chiagrød?

  Svar
  • Det har jeg simpelthen aldrig prøvet. Jeg plejer at lave en stor portion og have i køleskabet og så spiser jeg fra den i et par dage.

   Giv gerne lige en tilbagemelding, hvis du tester frysningen :)

   Svar
 11. Hej. Håber på et svar her; enkelt spørgsmål; jeg har læst at chiafrø indeholder meget stivelse. Må man godt spise det når man er på stenalderkost?

  Svar
  • Stenalderkost og LCHF er ikke det samme og jeg ved ikke hvordan det hænger sammen med chiafrø og stenalderkost. Chiafrø indeholder 7-8 g kulhydrat pr. 100 g så det vil være svært at kalde det “meget stivelse”. Desuden optager du kun en del af det, da skallen beskytter mod indholdet. På LCHF synes jeg derfor fint man kan spise chiafrø :)

   Svar
 12. Hej Jane. Jeg spiser chiafrø hver morgen nu. Blander 1 stor sp.sk. frø med 1 dl. mandelmælk, lidt vaniljepulver og lidt havsalt og lader stå natten over. Næste morgen bliver der fyldt op med 2-3 store sp.sk skyr, da jeg har brug for rigtig mange proteiner, fordi jeg træner crossfit eller løber en time hver morgen. Kommer som regel også lige en håndfuld mandler ovenpå og tager det med til efter træning.

  Svar
  • Ja det synes jeg faktisk godt. Nogle oplever dog at den ikke mætter helt så godt og så er den ikke så snart hvis vægttab er målet :)

   Svar
 13. Jeg er ikke så vild med kokosmælk- eller soyamælk og bruger i stedet Oatly’s havremælk med mango og appelsin til min chiagrød, og spiser det half & half med græsk yoghurt, toppet med lidt frugt og hjemmelavet musli, det er ren fryd! Man kan sikkert også bruge mango lassie med samme resultat. Det holder sig nemt nogle dage i køleskabet.

  Svar
 14. Plukket 10L ribs af den eneste busk i kolonihaven. De er nu i fryseren – og så er der chiagrød med sommer-ryste-ribs hele vinteren. Genial kombi IMO. Syrlige og saftige “perler” sammen med den bløde grød. Mums. Det bliver helt fint med sukrin gold. Næsten for godt til at være sandt!

  Svar
  • Ej wow! Jeg ville sådan ønske, vi havde bærbuske i vores have men her er ikke andet end en forkølet brombærbusk, som jeg lige pt er i tvivl om stadig lever. Det lyder vildt lækkert med de syrlige ribs i den sødlige chiagrød!

   Svar
  • Det er lidt en individuel sag, tror jeg. Men principielt ja. Det er ofte toppingen, der er kilde til mange kulhydrater.

   Svar
 15. Hej Jane. Hvis man nu er ny – og ikke heeeelt overbevist om kokosmælk endnu – kunne græsk yoghurt 10 procent så fungere her??

  Svar
  • Nej, det kan det ikke. Du har brug for noget flydende væske, som chiafrøene kan suge fra. De suger 12 gange deres vægt eller noget i den retning. Mælk, mandelmælk eller fløde, evt, fortyndet med lidt vand etc. kan bruges i stedet men grunden til at den mætter så godt, er jo pga. fedtet fra kokosmælken…

   Svar
 16. Jeg sidder lige nu og spiser en variation af chia grøden og det er blevet uber lækkert! :D jeg lavede 2 portioner af chia grøden, en med 2 dl kokosmælk fra dåse og en med 2 dl soyamælk med vanilje. Var ikke vild med den kun med kokos men den havde en god konsistens, den med soyamælk smagte godt men blev meget tynd. Så jeg blandende de 2 portioner = perfekt!

  :D men syntes der manglede noget for at det smagte rigtig godt. Så lavede en lille portion mikroovns mælkehavregrød (under en halv dl. Til ca 1 dl = 2+1 min i mikroovnen) da det var færdigt, puttede jeg 4 store spiseskeer chia budding i, og tippede det med butikkøbt abrikos grød, og og en smule havregryn til pynt. Se det var smadder smadder lækkert! Og er nemmere end det lyder :D

  det kunne jeg godt spise rigtig ofte! Kan man ikke tåle gluten eller mælk kan man jo sagtens lave en anden slags grød :)

  Svar
 17. Da jeg ikke er så vild med kokos i koncentrerede mængder, forsøgte jeg mig med rismælk/risdrik i stedet. Det var super lækkert, da rismælken er lidt mere sød i smagen, så det mindede meget om en klassisk ‘ricepudding’. Det kan varmt anbefales hvis man ikke er så meget til kokosmælk :-)
  Jeg tænker dog at der muligivs også er en del mere kulhydrat i rismælken, hvilket måske ikke gør den helt så LCHF som med kokosmælken….
  men ikke desto mindre er det er godt alternativ hvis man samtidig vil undgå mælkeprodukter!

  Svar
 18. Hej – er ny her på siden, og det ser bare godt ud! Et fif, hvis ikke det har været her – du får mange svar hva’? ;) Jeg køber Chiafrø ved Netspiren.dk. Der er de tit på tilbud til 66kr for 500 g…:) god aften til jer! Tenna

  Svar
 19. Hej Jane. Jeg ved ikke om der står noget om det andre steder, men man kan også “så” chaifrø ligesom karse. Så har man noget lækkert og sundt pynt til sin mad.
  VH Maria

  Svar
 20. Læste i din nye bog i går aftes, stod ud af sengen klokken 22.30 for at åbne kokosmælk og sætte chiafrø i blød – min mand gloede også lidt :-)
  Her til morgen rørte jeg en smule vanilje, 1/2 dl. tykmælk med mælkesyrebakterier i og blåbær….kiggede på det med lidt skepsis, men uuhhhmmmm det var godt:-)
  Jeg plejer bare at hælde en teskefuld chiafrø i et glas vand når jeg står op, og så drikker jeg det en time senere når det har geleret, men på den her måde er det meget bedre.
  PS. Irmas økologiske kokosmælk er også ret fed, hvis i ikke kan skaffe Santa Marias.

  Svar
 21. Hej Jane! Jeg ved ikke, om du er noget længere i jagten på din creamy kokosmælk, men Kvickly i Spinderiet har den fra SM til 12-13 kr. :)
  Har chiagrød i køleskabet, klargjort i går aftes, glæder mig meget til at smage den! Er så spændt!
  Tak for et spændende foredrag i torsdags i øvrigt :)

  Svar
 22. Eeeeeelsker Chiagrød! OG – hvis man ender med at lave for meget kan det sagtens laves til lækre klatkager! Uhmmm

  Svar
 23. Jeg er nybegynder og er i gang med at indkøbe de forskellige ting jeg skal bruge og er startet i det små.
  Jeg har købt Santa Maria’s cremede kokosmælk i Bilka og mener også, at det kan fåes i Føtex.

  Min bror har været på lchf i noget tid og tabt sig en del (ikke fordi han trængte) og har fået styr på sin mave da han ikke tålte brød, pasta og ris.

  Er nu selv begyndt i det små da jeg har iliostomi og var startet på Stenalderkost, hvilket førte ud i forstoppelse så det stoppede jeg med igen. Min mand har haft flere blodpropper så sånoget som smør, fløde osv. har jo været bandlyst i mange år så vi har levet ret fedtfattigt så det bliver noget af en tilvending med lchf. Jeg har været ked af, at jeg ikke så godt har kunnet spise frugt og grønt så meget af angst for forstoppelse så jeg håber dette er er vejen frem. Jeg trænger til at tabe mig lidt og også få noget mere energi da jeg desværre har været og skal igennem nogle operationer.
  Pyha det blev til en del her fra:o)

  Svar
 24. Hej Jane

  Er helt grøn i det der lchf. Dine opskrifter ser meget lækre ud, men har studset over, at mange af dem indeholder kokosmælk. Kan man leve på en lchf uden brug af kokosmælk og findes der måske et alternativ?
  Har det nemlig lidt skidt med det, får ondt i hovedet bare ved lugten, bliver svimmel – ja, min krop har det simpelthen ikke godt med kokosmælk! ;)

  Svar
 25. Ved ikke om nogen har skrevet det, da jeg ikke har læst hele tråden. Men kokosmælken på billedet kan købes i Metro :-)

  Svar
 26. Hej. Stødte lige på dit indlæg og ville bare fortælle at du kan købe den der kokosmælk ekstra creamy i metro. Der ligger bl.a. en i Glostrup. Den koster omkring 35 der.

  Svar
 27. Hej.
  Nu har jeg prøvet at lave det, men syndes det blev meget fast i konsistensen. Smagen var god nok, men havde lidt svært ved at få det ned, da det var næsten helt stift. Fulgte opskrif, men vil høre om det bare er at komme mere væde i, så det får en blødere konsistens.

  Svar
  • Ja mere væske! Brugte du den Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria (den i karton)? Den stivner ikke helt på samme måde som dåsekokosmælk…

   Svar
   • Hej Jane.

    Nej det var en rest fra en dåse. Men da dette er en lang tråd, havde jeg ikke lige fået læst alle indlæg. Så kan se andre også har haft problemer og at den kokosmælk man bruger er meget vigtig. Så vil prøve at skaffe den, og prøve igen. Tak for en dejlig blog og det hurtige svar.

    Svar
 28. Hej Jane
  Jeg vil gerne supplere med en opskrift til chiagrød :) 2 dl skyr (naturel), 1 dl vand, 1 tsk. vaniljepulver, hindbær (enten most friske eller hjemmelavet hindbær puré, kan selvf. også være andre bær), 2 spsk chiafrø. Lad det stå på køl natten over :) …. smager meget godt :)
  Jeg vil også lige sige Tak for en meget god hjemmeside og Tak for inspiration:)

  Svar
 29. Hej Jane.

  Jeg har lige lavet Chaigrød og sat det på køl. Kan det passe at det virker meget tørt, og måske bliver mere gele-agtig i løbet af natten ?

  Mvh Mia

  Svar
 30. Hej

  Skal jeg nu takke først eller skrive om chiagrød som luksus hof ret. Dagen efter fra køleskabet blander jeg ca 1-2 spsk græsk yougurt , lidt vanilliepulver og så flødeskum til en passende konsistens, topper med varme bær (lidt sukrin gold og vanilliepulver i). Super dessert (og det kan man jo også altid spise om morgenen

  Svar
 31. Hej:) hvis man kun kan få fat i den alm kokosmælk skal man så kun bruge det flydende eller og den tykke crem øverst?

  Svar
 32. Nu sidder jeg jo og kan knap vente til jeg selv udsætter mig for denne grød, men jeg tænker jo så på om der evt er nogen der har forsøgt sig med noget kardemomme i denne sammenhæng? Jeg har nogle ganske glimrende kardemomme kapsler som jeg er yderst fristet, til at ligge ved, evt i en tepose så det forhåbentlig kan trække smag, men muligvis skulle jeg vente med den variant til efter jeg har forsøgt migm ed din original Jane, jeg er godt nok spændt.

  Svar
 33. Sikke en lang tråd. Jeg kunne ikke lige overskue at læse det hele, så jeg Undskylder mange gange hvis andre har skrevet det samme som jeg nu skriver. efter at have prøvet denne kokosmælk/chiagrød og ikke fandt konsistensen helt god for mig, har jeg lavet en lidt anden version jeg klart vil anbefale til yoghurt-elskere.
  Jeg blander simpelthen bare noget græsk yoghurt/skyr med fløde eller flødeskum (afhænger af om man vil den fluffy- eller ikke fluffy konsistens) og lidt vaniliepulver og så chiafrøene, lader det stå natten over – og så får man en skål, hvor man nærmest ikke ligger mærke til, at der er chiafrø i. Det mætter usandsynligt meget, og for mig en virkelig lækker ret. tak for inspirationen Jane.

  Svar
 34. :-) Det er mig der takker på det inderligste og i dybeste respekt – jeg er VILD med al den info jeg kan finde her hos dig. En KÆMPE hjælp! TAK-TAK-TAK!!! :-)

  Svar
 35. Hej igen!
  Med allerstørste respekt for din blog og dig – og af hjertet tak!!!
  Ønsker at fortælle, at jeg har lavet en variant af chiagrøden som jeg kalder:
  “Grøn Chia Suppe”
  Idéen kom sig af, at jeg lavede en grøn juice som tilbehør til grøden.
  Den grønne juice bestod af:
  ½ agurk
  1 lille squash
  100 g frisk spinat (godt pakket)
  4 æbler
  ½ citron (uden skal)
  En tur gennem ‘juiceren’ og voila!
  Herefter tilsatte jeg chiagrøden 2 spsk. hørfrø (gerne finthakket i miniblender) som havde stået i blød natten over og en passende mængde grøn juice og spiste dette som kold suppe.
  (I denne variation er chiagrøden bedst uden vaniljepulver).

  Prøv det – og falder det i smag, er du naturligvis velkommen til at videreformidle opskriften i samlingen.

  Svar
 36. Hej Jane,
  Så er det endelig lykkedes at skaffe den rette kokosmælk og der er sat Chia frø over til i morgen – jeg glæder mig rigtig meget. Da jeg havde lukket køleskabsdøren – mens jeg venter på, at frøene skal suge 12 gange – altså suge den kokosmælken op – slog en tanke ned i mig…
  Når nu frøene har suget al kokosmælken, så går deres sugende effekt vel egentlig fløjten, eller hvad…? Kan de så suge giftstofferne…? Ja sorry, men det var bare en tanke. En karklud der har suget 1½ dl kokosmælk op fra køkkenbordet er jo heller ikke meget bevendt i forhold til at suge andet, for den er skyllet og vredet op… ;-)

  Svar
  • Du er ikke den første, der spørger om det og jeg aner det faktisk ikke. Jeg er ikke sikker på, man kan gøre det sådan op. Rå kan de jo til gengæld være hårde ved maven :-)

   Svar
 37. Det er min nye morgenmadsfavorit, nøj hvor smager det godt! Er vild med konsistensen. Min søn på 2 år får en klat på sin havregrød, han kalder det hedder tiger-grød :-)

  Har lavet en test-version som ris a la mande til jul, på fløde med mandelsplitter, sukrin og vanille – det er SÅ godt!

  Svar
 38. Så blev din grød afprøvet. Jeg måtte dog tilsætte lidt væske. Den var alt for stiv. Brugte cremekokosmælk fra ICA. Den kostede 6 sv.kr. på dåse. Karton var udsolgt. Tusind tak for god inspiration. Meget lækkert.

  Svar
 39. Hej Jane

  Santa Maria kokosmælk kan nu får i Føtex, i hvert fald her i Vejle. Jeg giver dig ret i, at den er fantastisk lækker.

  Svar
 40. ENDELIG fik jeg afprøvet denne grød – hold nu OP, hvor er det lækkert. Nu er jeg også generelt ret stor grødfan. Jeg rørte frøene op med kokosmælk (den fra dåse – må skaffe den der lækre creamy version snarest), og lidt A38. Jeg tilsatte også en smule sukrin og cacao-nibs. Om morgenen var konsistensen ret fin, lidt tyk, så den blev fortyndet med A38, og 2 tsk af svigermors lækre hjemmelavede hindbærmarmelade. Lidt topping, og et æg on the side – og her kl. 11 er der ikke snerten af sult. Hurra!

  Svar
 41. Hej Jane.

  Jeg har også i 100 år tænkt jeg skulle prøve chiagrøden, og så i går faldt jeg over det her indlæg, og huhej ud at stille frøene i blød. Jeg havde bare ganske alminde kokosmælk fra Netto, og rørte det op og hældte oveni frøene.
  Så ville jeg ud at spise min lækre grød, men den var helt fast, ja det mindede mig lidt om paté ;)
  Hvad er der dog gået galt?
  Jeg har tjekket og jeg har gjort helt som dig :)

  KH Sanne

  Svar
 42. Hej Jane.
  Tusind tak for en masse lækre opskrifter. Jeg er ikke ægte LCHF’er, men undgår sukker, kornprodukter og skærer meget ned på mælken – så jeg “tager” lidt opskrifter her og der…. :) Jeg har lige anskaffet mig Chiafrø og skal lige høre, hvor stor en portion man skal ha dagligt, for at få “nok” af alle de gode sager det lille bitte frø indeholder. I dag har jeg brugt en spsk frø (der har stået i blød i vand natten over) og blandet i min bananpandekage! Det kan jeg vel gøre i alt, om jeg laver pandekager, grød eller omelet til morgenmad? Er det for voldsomt at spise hver dag? Endnu engang mange tak for virkelig god inspiration :) Hej fra Kathrine

  Svar
 43. Nu har jeg lavet chiagrød en del gange. I dag har jeg for første gange lavet det med den gode kokosmælk på karton, som endelig endelig er til at få fingrene i, og for filan en forskel det gør. Det smager en milliard gange bedre og har en helt anden konsistens. Skønt!

  Svar
 44. Skøn blog du har. Masser af inspiration til skøn mad.
  Chiagrøden har jeg prøvet i to omgange, og ved den sidste, tænkte jeg, at det kommer jeg aldrig at spise igen! Det var fælt.
  Nu har jeg sat over igen, for jeg mindedes den portion jeg lavede først, for et par dage siden, og tænkte: Uhm, ris a la mande. Den blev lavet på Änglemarks øko kokosmælk og smager så skønt. Den er så flødeagtigt, at det er en fornøjelse :-)
  Anden gang var på øko fra Cosmoveda. Ej god

  Nå, men jeg fortsætter med at følge dine skønne opskrifter og herlige indlæg

  Svar
 45. Ej det var lækkert!!! og så behøvede jeg kun spise lidt over en dl og var mæt mellem 05.30 og 14.00! WAW! tak for den. det er jo fantastisk :)
  det er som om man bliver mere og mere mæt i løbet af timerne op af dagen. det jo et mirakel hehe :)

  Svar
 46. Køre Jane, hvad ville du spise sammen med grøden for at opnå et optimalt måltid? Og tusind tak for en meget inspirerende blog! :)

  Svar
 47. Jeg har lavet den med rismælk, synes det fungerer bedre en soyamælk. MEN bliver du mæt af sådan en portion? Jeg har været MEGA-sulten hele dagen og det plejer jeg normalt slet ikke at være?

  Svar
  • Du kan ikke rigtig sammenligne en version lavet på fuldfed kokosmælk og en på mager sojamælk. Sidstnævnte ville give også gøre mig mere sulten end mæt. Men med kokosmælk har du jo den høje fedtprocent, og det er det, der sikrer mætheden. Når det så er sagt, så er det ikke en morgenmad, jeg normalt vil spise alene. Det er mere sådan dessert-agtigt selskab til mine morgenæg :-)

   Svar
 48. Hej, ser lækkert ud. Vil det smage fint med dåse kokosmælk? Hvad er hampfrø og hvor finder sådanne? Til sidst – hvad er det røde på billedet ovenover?
  Begynder så småt at smage dine opskrifter og jeg glæder mig :o)

  Svar
  • Jeg foretrækker kokosmælk i karton. Jeg synes, der er stor forskel på indholdet i dåserne. Nogle har fin, hvid mælk, andre har mærkelig grå masse. Resultatet afhænger selvfølgelig af at kokosmælken er lækker. Jeg synes, at Santa marias er god. Også den i dåse. Hampefrø køber jeg i helsekosten eller HER Udelad dem evt.

   Det ovenpå er bare blendede bær :-)

   Svar
 49. Nu må jeg altså bøje mig og købe nogle chia-frø… Har gået og gloet på dem i flere år og tænkt, at jeg gerne ville købe dem (de er jo super sunde), men at jeg ikke vidste hvad man skulle bruge dem til andet end til brød, knækbrød og drys til salaten og jeg bager bare ikke særligt meget mere… Nu må jeg prøve grøden. Det ser lækker-lækker ud ;)

  Svar
  • Man skal lige vænne sig til konsistensen men ellers er det en god måde at få brugt den gode kokosmælk :-)

   Svar
 50. Uhh den er altså god, den chiagrød. I mangel af kokosmælk brugte jeg halv fløde/halv kokosmælk. Det er slet ikke tosset.

  Svar
 51. Prøv at sætte chiafrøene i blød i stærk kaffe, før den spises blandes med kokos eller fløde efter smag, samt kakao og vanille. Kan sødes

  Svar
 52. Er der nogen der ved om man kan lave grøden på sojamælk i stedet for kokosmælk?

  Tak for en utrolig inspirerende blog Jane!

  Svar
  • Konsistensmæssigt tror jeg godt det kan gå. Smagsmæssigt skal du nok tilsætte noget sødt for at skjule smagen fra sojamælken ;-)

   Svar
 53. Hej Jane.

  Nu har jeg været ude og købe en Katon cremer kokosmælk, men uanset hvor meget jeg ryster den, kan jeg ikke få væsken blandet med det tykke i cremen? Jeg har lige prøvet at lave grøden, for at stille det i køleskabet, men jeg kommer vel til at mangle det lækre tykke i kokosen? Håber at du kan finde tid til at svare mig, jeg er nemlig HELT ny i det med kokos, smiler.

  Kærlig hilsen Betina.

  Svar
  • Jeg oplevede faktisk det samme forleden for første gang, og jeg endte med at hælde det over i en anden beholder og røre det sammen med en ske.. Normalt synes jeg faktisk at kokosmælk i karton er mere jævn end i dåse.

   Svar
 54. Mums! Den smager fantastisk og syndig :)
  Lavede den her til morgen med friske jordbær på – kan anbefales! Jeg har fundet en lækker cremet kokosmælk i Kvickly, fra Blue Dragon. Det er en lille dåse (165g) så det passer godt til en stor portion, da jeg foretrækker den ikke er for tør og klistret.

  Svar
 55. Pingback: LCHF – grød
 56. Min portion er nu i køleskabet ;) .. ekstra vand til kokosmælken..så jeg undgår betoneffekten.. og en god portion vaniljepulver i ;) … lidt groft kokosmel og en topping af frysetørret hindbær.. jeg er excited !! Lakridspulveret ku da vidst lige være en perfekt ingrediens med de hindbær ..

  Svar
   • De giver ikke sååå meget smag hvis de kun er drysset på.. men.. du kan også bruge dem som pynt på bounty..det gjorde jeg sidst..det så dælme godt ud ! og gav lige dét ekstra :)) .. min chiagrød.- ikke så meget ekstra vand næste gang hehe.. men ellers slet ikke dårlig smag af sund ris a la mande… ;)

    Svar
 57. Ok-der står på pakken, at man ikke bør spise mere end 15 g om dagen. Så jeg tænkte bare, at hvis 2,5 spsk er mere end det anbefalede om det anbefalede bare er noget europæisk pjat eller hvordan og hvorledes : )

  Svar
 58. Tak for skønne opskrifter : )

  Hvor mange gram er 2,5 spsk chia frø? Mere end de anbefalede 15 gram? Er der overhovedet grund til at man ikke må spise mere pr. Dag?

  Svar
  • Bumbum… det har jeg aldrig hørt om.. Hos mig rækker de 2½ spsk til to portioner… Som spises sammen med fx æg.

   Svar
 59. Hvis du påtænker at komme til Malmø så skal du i øko supermarket astrid og aporne. 1 kg øko kokosfedt 119 sek!!! Fantastisk pris og det ligger kun 500 meter fra det hotel du sov på :)

  Svar
  • Maria, er det med eller uden kokossmag? Og hvor ligger det præcist henne?

   Hilsen en, der jævnligt arbejder i Malmø. :-)

   Svar
 60. Og med mandelmælk (eller blot blendede mandler der har stået i blød, man behøver ikke si pulpen fra bagefter) er det altså også lækkert :-)

  Svar
 61. Man behøver ikke at vente til dagen efter. Stiller man det på køkkenbordet i 10-15 min har det nøjagtig samme konsistens somme “overnight”. Det er så også lettere at styre med konsistensen. Jeg tilsatte også lidt lyse hørfrø idag (fra urtekrams smoothieblanding) og det vs også knaselækkert. En smule salt er også en god ting :D

  Svar
 62. Har forsøgt mig med chiagrød og her er det et hit! Tror dog opskriften ændrer sig en del hvis man som jeg bruger kokosmælk fra dåse – da grøden havde stået over natten i køleskabet var den nærmest som en betonmasse :-D jeg fiksede det ved at røre grøden ud med en hel del vand. Nu har jeg lavet en ny portion med 1,5 dl kokosmælk og 1,5 dl vand og satser på at få en mere normal grød ud af det. Er der andre der har prøvet noget lignende?
  Men jeg er blevet meget glad for grøden! Jeg skal dog ikke have for meget på een gang, da jeg synes det kan blive lidt for meget. Men med små æbletern ovenpå smager det virkeligt skønt :)

  Svar
 63. Tænkte at Chia-grød ville være et helt fantastisk alternativ til min havregrød om morgenen, men….. det er da rasende dyrt.
  Er der et sted, hvor man kan købe Chia-frø billigere end i Føtex. Jeg var lige i Føtex i dag, og der koster de kr. 118,00 for 500 gram – det har jeg ganske enkelt ikke lyst eller råd til at betale.
  Så hvis I kender steder, hvor de købes billigere, hører jeg gerne om det :)

  Svar
  • Hos Viivaa.dk koster de 88 kr for 500 g. Det kan godt være, at det virker dyrt men husk lige at en stor og mættende portion består af 2 spsk. Jeg vil næsten vædde med, at du bruger mere end 2 spsk havregryn i din havregrød i dag ;-)

   Svar
 64. Jeg fik det til morgenmad i dag – og hvor smagte det bare himmelsk!!

  Tusind tak for inspirationen.. Rart med lidt variation fra alle de morgener, hvor menuen står på æg…
  Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det – sådan en portion holdte mig godt mæt i en 5 timers tid..

  Svar
  • Jeg fik det også i dag og var mæt i 5 timer. Brugte dog lidt fløde, istedet for kokosmælk. Lunede det lidt, og kom en smørklat i. Sikke en blød, sød og dejlig grød. Elsker konsistensen! :D

   Svar
   • Ej hvor dejligt at høre, Sheila! Jeg mangler stadig at affinde mig med konsistensen og spiser derfor kun små portioner endnu. Jeg lader op til en ren grødmorgen. Tænker at jeg skal gå lidt slow med fibrene. Min mave er slet ikke vant til at få fibre i det omfang… ;-)

    Svar
  • Årh ja, vildt nok! Jeg har endnu kun spist det som supplement til æggene, men jeg vil lade op til en morgen med ren chiagrød :-)

   Svar
 65. Hey der,
  Jeg tror, jeg har nævnt det før, men eftersom du har læst bogen, så har du måske noget mere viden, du kan dele ud af :D Fordi, jeg tænker jo, at skal de chiafrø have optimal vikrning, og hive noget af alt det usunde ud af kroppen, så skal de vel ikke være helt mættet af væde inden de kommer ind i kroppen? For så stopper sugeevnen vel? Eller handler det om, at det er selve geleen, som dannes inden man spiser frøene, der rent faktisk renser ud?

  Svar
 66. Hej Jane.
  Jeg vil lige fortælle dig, at vi her i familien er helt vilde med alle dine super gode opskrifter.
  Jeg følger din side her og på Fb hver dag, men er ikke så god til at kommenterer.
  Tak for dit store engagement .
  Knus Evy

  Svar
 67. Kan man enten selv lave kokosmælken eller bruge noget andet der giver den lækre bløde smag? Det skal være mælkefrit…
  Mvh
  Sanne

  Svar
  • Jeg laver tit en blendet juice af fx æble, selleri, agurk, citron og ingefær, og så tilsætter jeg chiafrøene og lader det stå i ti minutter. Så er konsistensen lige til at spise med ske :)
   Du kan jo selv vælge grøntsager/frugter. Fordelen er at det føles mere morgenmadsagtigt, når det kan spises med ske, end når man blot drikker det. Du kan også drysse med fx nødder, frø eller kerner, gojibær eller kakaonibs, hvis det skal være ekstra lækkert :)

   Svar
   • Det er det, jeg mener med en greenie. Altså en blendet juice/grøn smoothie. Og der bruger jeg også chiafrøene. Det er bare ikke hver dag, jeg bruger både juicer og blender. Lidt dovenskab, du ved… ;-)

    Svar
 68. Jeg lavede en portion fluks i morges – mangler hampefrø, men de er bestilt.. og hvad kan jeg sige? Det er guf og det smager af jul :-)

  Svar
 69. Hvis den portion der netop nu står i mit køleskab smager mig, så får du sgu et stort kys Jane ;) Jeg har godt nok lavet det på 1/2 dl fløde og 1 dl. kokosmælk og påtænker forresten et lille drys kanel, når engang jeg skal guffe det. Jeg regner med, at der er til et par dage i portionen, men nu får jeg se ;) Go’ 2. påskedag til dig og familien.

  Svar
 70. Uhm, det variant af chiagrøden må jeg have afprøvet. Er spændt på konsistensen efter tolv timer på køl, da jeg ikke bryder mig om det budding/ fromage-agtige i konsistens… Det får et forsøg, for flere gele-fibre kan jeg helt sikkert bruge i min kost også.
  God påske til dig og familien ;-)
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 71. Jubi. Skulle netop også til at foreslå dig chiagrød Jane ;-) Den kan også varmes i en lille kasserolle og tilsættes kanel-det er næsten som risengrød. Jeg putter små æblestykker i MUMS.
  KH

  Svar
 72. Jeg er total fan af grød, så det skal prøves! Har netop købt mine første chiafrø – er selv blevet temmelig inspireret af HFC filmen. Tror dog ikke det skal spises hver dag, da der er 20 g protein i pr. 100 gram – men helt klart en god afveksling! :)

  Svar
  • Jeg tænker det fungerer bedst som supplement til et par æg. På den måde får man stadig ok med protein og så ekstra fedt og gode sager fra chia-grøden :-)

   Svar
  • Chiafrø indeholder 5 g kh pr. 100 g. Og de suger jo så meget væske at du kun bruger ganske lidt. Og med de mange fibre er det vel så godt som nul ;-)

   Denne smager faktisk lidt som risalamande, så det ville da være oplagt. Men den knaser en smule…

   Hampefrø er ikke det samme som husk. Hampefrø er frø fra hampplanten. Det er sådan en superfood som de bruger meget i RAW-køkkenet.

   Svar
   • Aha! Smart! Og hvis man alligevel hakker lidt mandler i, så gør det vel ikke noget, at det knaser :) Det må jeg prøve!

    Svar
   • Jane, du skriver, at kulhydrater og fibre går ud med hinanden. Hvordan skal det forstås?

    Jeg er diabetiker, type 1, og jeg kan ikke helt forstå det i en blodsukker/insulin sammenhæng? Fra det synspunkt er kulhydrater vel kulhydrater?

    Svar
    • Ja både og. Idéen med “net carbs” er jo, at du kan fratrække kostfibre fra kulhydratindholdet, fordi fibre er kulhydrater, som ikke optages i blodsukkeret. Meeen… alligevel synes jeg, der som type 1 diabetiker kan være grunde til at være på vagt stadig. Dels kan der være forskel på fibre og dels er det et smart markedsføringstrick fra producenter af især “low carb-brød-pasta-slik”, som derved får kulhydratmængden til at virke mindre. Nogle typer sukkeralkoholer optages fx delvist i kroppen, så det går ikke at køre dem alle over én kam. Så det er lidt rigtigt og så alligevel ikke helt :)

     Håber, du kan bruge dette utroligt upræcise svar til noget ;-)

     Svar
     • Ja, det synes jeg godt, at jeg kan. Hvis fibrene ikke optages, så giver de jo ikke blodsukkerstigning og kræver ingen insulin, så det giver god mening med “net carbs” :-)
      Det med sukkeralkoholerne var jeg godt klar over og er også obs på det i forbindelse med brug af forskellige sødemidler.
      Min diætist har gjort mig opmærksom på at huske at få nok fibre og her var chiafrøene jo gode at få ind i stedet for 12 HUSK-piller hver dag…

      I øvrigt, tak for en god og inspirerende blog. Jeg har spist efter LCHF-principperne i ca. 6 uger nu. Jeg befinder mig godt og har kun haft få udfordringer i forbindelse med diabetesen.

  • Jeg har lavet chiagrød af 3 dl piskefløde, 1 dl vand, 4 spsk chiafrø. Kog sammen og spis med kanel drysset over og evt. en smørklat i midten – RISENGRØD! Og når den er kold kan den blandes med lidt flødeskum, hakkede mandler og vanille…..så smager det som ris a la mande.
   For mig er det altså bare ikke helt rigtigt hvis det smager af kokos.

   Svar
 73. Det må prøves :) Jeg er dog, ligesom dig, meget lidt begejstret for grød. Men detox-effekten er et plus, og derfor skal den have en chance ;-)
  Min fantastiske SuperBest har denne kokosmælk, og den ER virkelig lækker! Og så indeholder den virkelig meget kokos ;-)

  Svar
   • Det var en okay oplevelse – ja faktisk positiv. Jeg er ikke viiiiildt begejstret, men i kold udgave, og uden at tygge for meget på det og med nogle optøede hindbær, ja så gled det faktisk fint ned :-)
    Så for detox-effektens skyld, så bliver det en ny hverdagsspise herhjemme. Har du prøvet det på børnene?

    Svar
    • Min datter smagte det her til morgen. Hun var ikke helt overbevist. Måske i en varm udgave og i deres vanlige kanelvariant måske. Overvejer at lave en 50/50 med havregrød og se om den glider ned ;-)

     Svar
 74. Hej Jane kokos mælken fåes i små karton er (200ml) i super Best til ca 17kr! Super gode ja! Men dyre i DK.

  Mvh sacha

  Svar
 75. Det må være et godt supplement til mætheden!

  Hvor i Malmø køber du kokosmælken? ICA? Det kunne være, man snart skulle på raid hinsidan..

  Svar
 76. Ihh jeg har prøvet at lave chia-pudding (chiagrød) med fløde og kakao… uhm. det var også mums, men jeg synes dog det knasede en del :D Måske jeg skulle lade det stå natten over.. Mit fik kun lov at stå nogle timer…
  Bliver frøene mere udblødte når de står natten over? Eller knaser det stadig?

  Svar
  • Denne er jo også budding-agtig. Chiafrøene gelerer jo. Den knaste en lillesmule. Lidt som kiwi gør. Der er bestemt dessertpotentiale her! :-)

   Svar
   • Tror ski lige jeg smutter i køkkenet og lader de chiafrø stå til i morgen i en sjat fløde :D
    Jeg har forresten forsøgt mig med at blende dem ud i fløden, men nå syntes jeg de smagte for meget igennem, så hellere have dem som knasere ;)

    Svar