Fødselsdag med proteinrige LCHF-vafler

Her til morgen fik jeg LCHF-vafler med sundt chokoladepålæg.

I dag er det nemlig min fødselsdag. 36 år bliver jeg.

Jeg har som sådan ikke et kompleks over min alder. Jeg er blevet meget mildere med alderen (haha!) og med det mener jeg, at jeg er blevet bedre til at acceptere mig selv end jeg var i mine unge dage.

Jeg har heller ikke helt samme behov for at præstere og gøre, hvad der forventes af mig.

Jeg har heller ikke brug for, at alle skal kunne lide mig eller være enige med mig. Man kan ikke være alt for alle.

Jagt på lykke og drømme

I det sidste år har jeg taget nogle store beslutninger, som især bærer præg af, at jeg nu jagter lykke og drømme. Og det har betydet en slags paradigmeskift i mit liv. Og jeg er gladere, end jeg har været i mange år. Og fattigere. Men lad nu det ligge. Bagsiden ved at blive 36 er, at jeg har fundet mit første grå hår (WTF?), noget, som jeg troede os naturligt blonde var forskånet for, og jeg opdager nye rynker i mit ansigt hver dag. Sidst nede ved munden. Men dem tilskriver jeg, at jeg har grint mere det sidste år, end jeg har i lang tid. Så dem er jeg villig til at tage med.

Nå men jeg er selvfølgelig blevet vækket med fødselsdagssang af de to 7-årige, som har været tidligt oppe sammen med faren og dække morgenbord med virkelig mange gaver. Fineste gaver. Jeg skal vise dem frem til jer en af dagene. Ellers kan I følge med på Instagram. Det er lidt nemmere i farten.

Jeg fejrer aldrig min fødselsdag. Hvor jeg elsker at fejre alle andre, er jeg virkelig dårlig til at fejre mig selv. Så derfor fik jeg heller aldrig rigtig inviteret nogle gæster til i dag. Førend  forleden, hvor jeg besluttede alligevel at invitere nogle venner til spontan fødselsdagseftermiddagstamtam. Jeg har en lækker jordbær-cheesecake i fryseren, som har stået der, siden vi tog fotos til min bog, og den skal vi spise sammen med nogle forskellige bud på LCHF-fødselsdagsboller – også fra bogen. Og så laver jeg LCHF-roulade, som nogle af jer måske har set på Instagram, at jeg testede for nogle dage siden, og så skal vi have lækre proteinrige LCHF-vafler med hjemmelavet nutella. Og dem kan I få opskriften på i dagens anledning.

LCHF-vafler med godt med protein

Fødselsdag med proteinrige LCHF-vafler

Udskriv Pin
5 stk
|

Ingredienser

 • 4 æg
 • 200 g hytteost 4 %
 • 1 dl fløde double cream hvis du kan finde det
 • revet skal af 1 øko-citron
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 1 tsk kardemomme
 • ½ tsk vaniljepulver
 • 4 tsk loppefrøskaller
 • 1 spsk hampefrø kan udelades

Sådan gør du

 • Blend æg med hytteost, fløde, Sukrin Gold, krydderier og evt. hampefrø.
 • Opvarm vaffeljernet.
 • Tilsæt loppefrøskaller til dejen og blend igen, så alle klumper forsvinder.
 • Lav vaflerne. Da der er godt med fedt i dejen, er det ikke nødvendigt at smøre vaffeljernet. Nemt, ikke?

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

LCHF-vafler bliver jo ikke sprøde som hvedemelsvafler, men smagen er rigtig god, synes jeg. Og så slipper man for den tunge fornemmelse i kroppen og lysten til at rydde hele fadet. Hvilket nogle af os lider af. Og det opvejer det nok for mig.

Server dem med flødeskum pisket med vanilje, måske lidt hjemmerørt bærsyltetøj og en omgang hjemmelavet nutella. Denne überlækre nutella kan I få opskriften på en af dagene. Jeg er lidt bagud på blogindlæg. Jeg har en milliard kladder liggende, og jeg har som regel kun tid til at få skudt et indlæg afsted om dagen. Hav tålmodighed med mig. Det er trods alt min fødselsdag :-)

LCHF-vafler med godt med protein

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

43 kommentarer til “Fødselsdag med proteinrige LCHF-vafler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tak for mange lækre opskrifter. Jeg bager dine brunchpandekager i vaffeljernet. Det fungerer perfekt. Bare et tip :-)

  Svar
  • Ja det samme her. Jeg har endda fået sådan en pandekageform til mit vaffeljern. Det tager lidt længere tid men til gengæld får jeg jo de flotteste og mest homogene pandekager :)

   Svar
 2. Hej Jane ? hvor er de lækre ? du gør det altså så nemt at leve på LCHF ?
  Men mit spørgsmål er .. kan de fryses? Og i såfald, hvordan skal de optøes korrekt? ??

  Svar
  • Ja, de kan fint fryses. Put madpakkepapir imellem, så de ikke klistrer sammen. Og når du vil spise dem lader du dem bare tø op på almindelig vis og luner dem i ovnen inden servering. De er dejlige at have i fryseren til et nemt måltid eller dessert en dag :)

   Svar
 3. Hej Jane, jeg synes de lyder lækre dine proteinrige LCHF vafler, men jeg har lige et spørgsmål… Skal der revet skal af en hel øko citron i opskriften?
  Kh Charlotte

  Svar
 4. Hej Jane
  Først og fremmet tak for mange lækre opskrifter.
  Jeg lever efter LCHF og siden jeg startede i okt. Har jeg haft
  Normal cyklus, det har jeg ALDRIG haft, så det er ret vildt. Forhåbentlig det også ender med graviditet.
  Nå men nu mit spørgsmål, jeg har tre jordbær cheesecake i fryseren, men min erfaring er af de er ret krystalliserende når vi skal spise dem. Hvor længe har du dem til optøning?

  Vh Iben

  Svar
 5. hejsa
  vil gerne igang med LCHF men hvor kan man købe det meste af de ting man ikke har så som sukri , kokosfibre= kokosmel???
  , nigellafrø?? er lidt i vildrede:-///
  Knus vivi

  Svar
 6. Kære Jane !

  Har lige fået et lækkert vaffeljern, men leder forgæves efter en supergod grundopskrift på LCHF madvafler, som man kan tilsætte spinat osv. og bruge som tilbehør fx til aftensmad.
  Men det er måske bare at droppe kardemomme og sukrin og vanillepulver, og tilsætte lidt salt og peber og evt muskat ?

  Svar
 7. Er der nogle, der har prøvet at lave disse som pandekager?
  Jeg har intet vaffeljern, men har sådan lyst til at lave dem:-)

  Svar
  • Dejlige vafler! Hvis man deler æggene og pisker hviderne for sig selv og blander i til sidst bliver dejen luftig og vaflerne sprøde i kanten. Brugte desuden kokosmælk i stedet for fløde for at mindske mejeriindtaget – fungerede helt fint!

   Svar
   • Weeh, sikke et supertip! Jeg har brugt tricket med at piske hvider stive i pandekager men aldrig i vafler. Det gør jeg næste gang. Tak :-)

    Svar
 8. Hej söde Jane,

  Om du vill ha dem lika frasiga som vanliga våfflor kan du prova att ha lite kolsyrat vatten i. Det har alltid min mans mormor och enligt honom gör hon de allra frasigaste och läckraste våfflor ;)

  Svar
 9. Kæmpe tillykke til dig og tak for din inspirerede blog :)
  Hvis du er glad for at være i 30’erne – så glæd dig til 40’erne, det er bare så meget federe :) siger jeg, som græd og troede at mit liv var slut (læs: aldrig blev det samme igen), da jeg blev 35 … Men der blev jeg overrasket, på den fede måde ;)

  Svar
 10. Hjertelig tillykke med dagen! Skønt at læse, at man ikke er den eneste der har det fint med at være i 30’erne. Det er jo her man virkelig finder sig selv, og hviler i dét.
  Håber du får en dejlig dag med familien :)

  Svar
 11. Tillykke med dagen, Jane! Håber, at du bliver fejret, med fest, farver og masser af lækkerier ;)
  Ville egentlig høre dig til hvilken kokosolie med smag du vil anbefale til stegning. Synes nemlig det er ret lækkert at forkæle sig selv med pandekager stegt i kokosolie – synes det giver en ekstra god smag med kokosnoterne!

  Tak for at du giver inspiration til hverdag med mere naturlighed!

  Svar
 12. HUURRAAAAAAAAA … Tillykke med dagen, søde du :-) Håber den bliver helt og aldeles skøn.
  Vaflerne er fantastiske – bagte nogen, som var stort set identiske til tøsens fødselsdag :-)

  Svar
 13. Stort tillykke med dagen :D Hav en rigtig dejlig dag!
  Jeg er heller ikke god til at holde fødselsdag for mig selv – men jeg elsker at få gaver ;)

  Svar
 14. Tillykke med fødselsdagen! :) Og lækre billeder! Holy moly, hvor jeg dog glæder mig til at modtage din bog :D

  Svar
 15. Ihh hip hip hurra! Tillykke med fødselsdagen :D
  Tror da jeg bliver nødt til at prøve din opskrift på vaflerne :) Sidst jeg lavede low carb vafler, var ikke nogen udpræget succes.. de “kogte over” i vaffeljernet :D men sjovt så det ud!
  Loppefrøskallerne… er det svarende til alm. husk eller fintmalet (fiberhusk). Det giver vist en forskel i forhold til hvor meget væde de suger? :)

  Svar