Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Påske » LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

26. marts 2013 af Jane Faerber 54 kommentarer

Lækre og sukkerfri påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat --> LCHF opskrift her: Madbanditten.dk

Disse påskeæg med marcipan og lakrids er et superlækkert twist på de almindelige påskeæg.

For ingen påske uden påskeæg, vel? Sådan må det naturligvis være. Vi har lavet en portion med marcipan og lakrids. “… med lakrids” altid favoritten. Altid! Alting smager bare bedre med lakrids! Når jeg spørger familien om jeg skal lave is, godter, younameit, er svaret altid: Jaaah… med lakrids!!

Disse påskeæg indeholder minimalt med sukker/sødning, men sådan kan vi godt lide dem. Du får opskriften nu, så du er klar til påskedagene.

Påskeæg med marcipan og lakrids – ca. 12 stk

Opskriften indeholder affiliatelinks.

  • 200 g mandler (eller nemmere: 200 g mandelmel – det helt almindelige)
  • 2 spsk SukrinMelis
  • 1 tsk mandelessens (kan udelades)
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk lakridspulver
  • 100 g mørk chokolade (min. 70 %)
  • 1 tsk kokosolie

Sådan

Overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem ligge i 5-10 minutter. Herefter er de virkelig nemme at smutte. Tør dem med et viskestykke og lad dem tørre i ovnen i 1-2 timer ved 60-70 grader. Hvis du er doven, kan du undlade at smutte mandlerne, men så bliver din marcipan brun. Og det ser bare ikke så lækkert ud.

Mal mandlerne til fint mel i foodprocessor eller minihakker sammen med SukrinMelis og bland med æggehviden til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej. Hæld lakridspulveret i og ælt det ind i. Det må gerne være lidt ujævnt, så det giver lakridsstriber.

Form til påskeæg.

Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien og dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler. Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Drys lidt lakridspulver over inden servering. Fineste påskeæg!

påskeæg LCHF

Hvis du tænker, at de da minder meget om en af julegodterne, så er du ikke helt gal på den. Vil du hellere lave påskeæg med nougat i? Så prøv denne sygt gode sukkerfrie nougat. Death by nougat, kaldte jeg den vist i december. Så god er den.  Men den er lidt farlig. Siger det bare…

Og så en anden ting: I går havde Saxo.com min bog med i deres nyhedsbrev under “kommende bestsellere”. Sådan noget gør mig glad! Håber det er et udtryk for et kig i krystalkuglen! 

Hjertet er et, jeg har lavet, hvis nu du skulle være i tvivl 😉

Har du brug for en frisk start?

Kom hurtigt og sikkert i gang med Keto med min bog Keto på 4 uger. Den perfekte begynderbog til dig, der ikke orker tung teori, men bare gerne vil i gang med det samme.

Find bogen her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Grønne røsti med laks og rygeostecreme
  • Madbanditten fylder år – gave til læserne!Madbanditten fylder år – gave til læserne!
  • Hokkaido fritter med sesampanerede fiskefileter --> madbanditten.dkHokkaido-fritter med sesampanerede fiskefileter
  • LCHF is the shit!

Skrevet i: Lækkerier, LCHF, Opskrifter, Påske

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Merete V. skriver

    9. april 2020 kl. 13:52

    Uhm, jeg har en portion stående i køleskabet nu.
    Det overskydende chokolade tilsatte jeg lidt pebermynte og fyldte dem i små forme. Det bliver en god påske – trods alt 😊

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      9. april 2020 kl. 18:11

      Uh nam. Jeg spiste min rest chokolade . haha!

      Svar
  2. Jette skriver

    22. maj 2013 kl. 22:15

    Hvor billederne blevet af ?
    :”(

    Svar
    • Jane skriver

      23. maj 2013 kl. 22:30

      Åh! Der er desværre billeder, der er forsvundet i flytningen fra en platform til en anden… 🙁

      Svar
  3. Stella skriver

    9. april 2013 kl. 19:58

    Nu har jeg lige lavet en portion med det engelske lakridspulver. Hold da op en forskel i forhold til det lakridsrodspulver, jeg købte hos helsekost. Det her sparker … og smager voldsomt godt (og af mere).. det er sørme godt, at de fleste påskeæg er lovet væk til kollegerne i morgen, for ellers….

    Svar
    • Jane skriver

      9. april 2013 kl. 21:14

      Ja, det kan jo slet ikke sammenlignes! Lakridspulver… uuuuuhm… 🙂

      Svar
  4. Gitte skriver

    30. marts 2013 kl. 23:23

    Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad er grunden til at mandlerne ska tørres først? 🙂 Bare simpel nysgerrighed. Har i skrivende stund nogle på køl og venter i spænding på prøvesmaging 😉

    Svar
    • Jane skriver

      31. marts 2013 kl. 09:28

      Næ ikke sport dumt! Jeg har svært ved at male dem til helt fint mel, hvis du er våde. Og det er de, efter jeg har smuttet dem 🙂

      Svar
  5. Dinah skriver

    28. marts 2013 kl. 10:41

    Jeg lavede dem i aften. Lavede dem lidt mindre, så der blev 22 stk. Hold da magle, hvor er de lækre. Jeg spiser ALDRIG købe-marcipan mere!!!! og sikke et flot skinnende chokoladeovertræk, de fik.

    Svar
  6. Stella skriver

    27. marts 2013 kl. 23:27

    Oh! My! God!

    De er simpelthen så lækre. Jeg tror, det er lakridsrodspulver jeg har fået fingre i, så jeg glæder mig til at prøve dem med noget andet! Men hold da op, hvor er de gode…

    Svar
  7. Gitte skriver

    27. marts 2013 kl. 10:07

    Hej Jane.
    De her ser ALT for lækre ud 😀
    Men hvad er forskellen på lakridsrodspulver og lakridspulver? Sådan smagsmæssigt tænker jeg, siden du skriver “ikke lakridsrodspulver”.
    Mvh. Gitte

    Svar
    • Jane skriver

      27. marts 2013 kl. 11:05

      Jeg synes ikke, lakridsrodpulver giver samme rigtige lakridssmag som jeg får fra det engelske lakridspulver. De to produkter kan ikke rigtig sammenlignes, synes jeg 🙂

      Svar
  8. Charlotte Rasmussen skriver

    27. marts 2013 kl. 09:16

    Kære Jane
    Alting smager bare bedre med lakrids – bedre kan det ikke siges!!! Jeg fik endelig lavet påskeæg til familien i går og selvfølgelig også med lakrids 😉
    KÆMPE tillykke med din flotte placering hos Saxo – det er bare SÅ godt gået! Elsker at du turde følge din drøm og Universet har støttet dig hele vejen!
    Rigtig dejlig påske til dig og dine 🙂
    Kærligst Charlotte

    Svar
    • Jane skriver

      27. marts 2013 kl. 09:27

      Tak søde Charlotte! 🙂 Og rigtig god påske til jer også.

      Svar
  9. Rie skriver

    27. marts 2013 kl. 09:03

    Mums.. jeg skal da vidst igang her i påsken.. ville faktisk til at spørge til pulveret..men fedt hvis Matas har det!!!
    Tak for tippet

    Svar
    • Jane skriver

      27. marts 2013 kl. 09:06

      Velbekomme og god fornøjelse 🙂

      Svar
  10. Stella skriver

    26. marts 2013 kl. 17:14

    godt – så lykkedes det mig at fange en pose lakridspulver! så påskeæg er noget, der står på programmet i år- Vi plejer ellers ikke at ‘påskepjatte’, men nogen gange skal man jo gøre det, man ikke plejer.. og så ser de bare så f…….. fristende ud 🙂

    Svar
  11. Lotte Larsen skriver

    26. marts 2013 kl. 17:10

    Åhhh, de skal da SÅ meget prøvet, men…..
    er det et MUST at bruge kokosolie i chokoladen?
    Jeg synes, det er rimeligt dyrt.

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 17:20

      Nej det kan sagtens udelades. Jeg synes bare chokoladen bliver lidt nemmere at håndtere med kokosolie i 🙂

      Svar
  12. Annemette Zoega skriver

    26. marts 2013 kl. 14:55

    Hej. Jeg har lige bestilt din bog hos dig til 250 kr og kan nu se her på side se at der står 200 kr????

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 15:35

      Det er rigtigt. Saxo har den til kampagnepris til 200 kr + fragt. Jeg vil gerne annullere din betaling, hvis du vil købe den der i stedet.

      Svar
  13. Cathrine skriver

    26. marts 2013 kl. 14:36

    Hvor kom kokosolien ind i opskriften? Synes ikke jeg kunne læse mig til det nogen steder

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 15:34

      Ha ha! Ja, det kunne da være, jeg skal skrive det ind i opskriften 😉 Jeg blander den i den smeltede chokolade..

      Svar
  14. Bonnie skriver

    26. marts 2013 kl. 14:20

    Super 🙂 Tak Jane..
    Ps. Kan det passe at der kun er 3 dage til din fødselsdag? Ha en god dag i hvert fald 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 15:34

      Uha ja, det er der. Hvordan ved du det?

      Svar
      • Bonnie skriver

        26. marts 2013 kl. 16:08

        Fordi jeg lige har kørt en Madbandit kavalkade hvor jeg læste dine ældre indlæg og så faldt jeg over 29. Marts 2012 :0)
        Bare rolig jeg er ikke stalker ;0)

        Svar
        • Jane skriver

          26. marts 2013 kl. 16:48

          Ha ha… åh men jeg har sådan prøvet at nedtone den fødselsdag i år. Bliver jo ikke yngre, altså! 🙂

          Svar
          • Bonnie skriver

            26. marts 2013 kl. 19:51

            Jeg synes nu du ser ung og smuk ud 🙂 … og så ikke mere snak om fødselsdag herfra ;0)

  15. Maria S. skriver

    26. marts 2013 kl. 13:27

    Hej Jane
    Jeg har spist LCHF i ca. 12 uger, og fulgt din blog ca. lige så lang tid, og jeg kunne skrive meget om, hvor godt jeg synes det er – både LCHF og Madbanditten! 1000 tak for inspiration og opskrifter 🙂
    Jeg kunne godt tænke mig at få svar på et spørgsmål, hvis du har tid. Hvordan kan det være at du aldrig nævner ahornsirop med et ord, hverken for eller imod? Er det ikke et naturligt produkt?
    vh. Maria 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 16:56

      Hvor dejligt at høre, tak for det!

      Jeg bruger faktisk ikke ahornsirup men i mindre mængder tænker jeg, at det kan være fint. Når det kommer til sødemidler er det jo hele denne her konstante vejning mellem naturlighed/kemi/blodsukkerpåvirkning/smag. Og her kommer man altid til at gå på kompromis med en af delene. Jeg bruger jo fx tørrede frugter ind imellem og går herved på kompromis med blodsukkerpåvirkningen. Men det smager jo altså bare noget bedre end en kage fyldt med sukrin. Og ahornsirup er vel det samme, og jeg ville hellere bruge ahornsirup end fx agavesirup.

      Svar
      • Maria S. skriver

        26. marts 2013 kl. 19:23

        Hej Jane
        1000 tak for dit svar 🙂 Grunden til at jeg spørger om ahorn sirop er, at jeg bor et sted (på Færøerne) hvor jeg ikke finder nogen af de sødemidler du taler om. Jeg har indtil videre klaret mig uden nogen specialvarer(og uden sødningsmidler) men skal måske til at undersøge, om jeg kan købe på nettet og få det sendt hertil 🙂
        vh. Maria

        Svar
  16. Bonnie skriver

    26. marts 2013 kl. 13:25

    Uha da.. Det eneste jeg mangler er paturiserede æggehvider, ellers har jeg alt – Nøj har lyst til bare at bruge hviden fra et alm øko æg.. Er det helt gak gak?
    Kunne være fedt at overraske svigerfar med hjemmelavede påskeæg :0)

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 13:39

      Jeg bruger bare almindelige æggehvide fra øko-æg. Salmonellarisikoen i Danmark er minimal.

      Svar
      • Charlotte skriver

        26. marts 2013 kl. 16:25

        Pastauseret æg i dk er som regel altid af buræg. Tror faktisk ikke det laves i økoæg. Derfor bruger jeg også bare alm. øko æg.

        Svar
  17. Rikkeprikke skriver

    26. marts 2013 kl. 11:04

    Mmmmm påskeæg.

    Svar
  18. Katrine skriver

    26. marts 2013 kl. 09:46

    Hejsa! Lyder lækre. Hvis man nu er lidt doven, kan man så ikke bare bruge mandelmel i stedet for at smutte og tørre mandlerne?

    Og hvis man gerne vil erstatte sukrin med Palme-/kokossukker, har du så et bud på, hvor meget sukker der skal i?

    På forhånd tak 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 12:25

      Ja, du kan sagtens bruge mandelmel, som er købt, men ikke det fra Funktionel Mad. Almindeligt mandelmel af malede mandler. Og kokossukker vel 1½-2 spsk vil jeg tro for at matche mine. 🙂

      Svar
  19. Sabina skriver

    26. marts 2013 kl. 09:04

    Mums tak for det, det var lige det jeg manglede for at påsken bliver god 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 09:14

      Ja ingen rigtig påske uden påskeæg 🙂

      Svar
  20. Jonna skriver

    26. marts 2013 kl. 08:25

    De ser så lækre ud! Det var min yndlingsgodte til jul… Bliver vidst nødt til at lave en lille bitte portion 😉
    Jeg får ikke kommenteret så meget, som jeg gerne vil. Men jeg er her endu, og læser trofast hver og et af dine indlæg samt alle kommentarerne og dine svar dertil. Jeg elsker din alsidighed i dine indlæg, som omhandler alt fra mad og søde sager til faglig og konstruktiv viden. Jeg er vild med din tilgang til lchf, og modsat en anden læser, så synes jeg, at det er fedt, at du altid tager udgangspunkt i dig selv, og hvad der virker for DIG!!
    Hav en skøn påske, søde du <3

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 09:13

      Du er sød, Jonna, tak! Og god påske til dig også 🙂

      Svar
  21. Mette fra Min Low Carb blog skriver

    26. marts 2013 kl. 08:20

    Uhm yum yum! jeg har jo alle ingredienser hjemme… Så det kunne nu godt blive en påskeaktivitet.
    Vi lavede påskeæg den anden dag, men påsken er jo ikke slut endnu, så man må vel gerne lave påskeæg flere dage 😀

    Uhh jeg glæder mig til din bog kommer! der er ikke længe til nu 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 09:13

      Ja, altså vores portion er også væk, så jeg slipper nok heller ikke for at måtte lave en portion mere 😉

      Svar
  22. Susanne skriver

    26. marts 2013 kl. 08:19

    De skal prøves, manden har bestilt…. Og bogen bliver helt sikkert bestilt:)

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 09:12

      Det var også min mand, der havde bestilt disse 😉

      Svar
  23. Camilla skriver

    26. marts 2013 kl. 08:16

    Uhm det ser godt ud! Jeg må lære at lade være med at tjekke mit blogfeed inden jeg spiser morgenmad 😉
    Skal det være sukrinmelis? Jeg har kun alm sukrin på lager nemlig 🙂
    – Camilla

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 08:27

      Jeg bruger SukrinMelis for at det ikke knaser. Men Sukrin kan sagtens bruges. Alternativt kan du pulveriserer det i kaffekværn, hvis du har sådan en 🙂

      Svar
  24. Losarinas mor skriver

    26. marts 2013 kl. 08:08

    Marcipan……En af denne skønnes verdens små vindundere 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 09:12

      … og lakrids 😉

      Svar
  25. stella skriver

    26. marts 2013 kl. 07:50

    Åh, de ser gode ud!
    Hvor får jeg fat i lakridspulver her i København?

    Svar
    • Jane skriver

      26. marts 2013 kl. 07:57

      Helseminkæderne har det bl.a. 🙂

      Svar
    • Camilla skriver

      26. marts 2013 kl. 08:13

      Matas har det også 🙂

      Svar
      • Jane skriver

        26. marts 2013 kl. 09:12

        Really? Ej, men så er det jo endnu nemmere at få fat i. Genialt!

        Svar
        • Camilla skriver

          26. marts 2013 kl. 17:22

          Jep! De har også mandelmel 🙂

          Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Mælkefrie Keto opskrifter (e-bog)
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • KETO Living
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler