LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

Disse påskeæg med marcipan og lakrids er et superlækkert twist på de almindelige påskeæg.

For ingen påske uden påskeæg, vel? Sådan må det naturligvis være. Vi har lavet en portion med marcipan og lakrids. “… med lakrids” altid favoritten. Altid! Alting smager bare bedre med lakrids! Når jeg spørger familien om jeg skal lave is, godter, younameit, er svaret altid: Jaaah… med lakrids!!

Disse påskeæg indeholder minimalt med sukker/sødning, men sådan kan vi godt lide dem. Du får opskriften nu, så du er klar til påskedagene.

Hvis du tænker, at de da minder meget om en af julegodterne, så er du ikke helt gal på den. Vil du hellere lave påskeæg med nougat i? Så prøv denne sygt gode sukkerfrie nougat. Death by nougat, kaldte jeg den vist i december. Så god er den.  Men den er lidt farlig. Siger det bare…

Lækre og sukkerfri påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat --> LCHF opskrift her: Madbanditten.dk

LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

Udskriv Pin
12 stk
|

Ingredienser

Sådan gør du

  • Overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem ligge i 5-10 minutter. Herefter er de virkelig nemme at smutte. Tør dem med et viskestykke og lad dem tørre i ovnen i 1-2 timer ved 60-70 grader. Hvis du er doven, kan du undlade at smutte mandlerne, men så bliver din marcipan brun. Og det ser bare ikke så lækkert ud.
  • Mal mandlerne til fint mel i foodprocessor eller minihakker sammen med SukrinMelis og bland med æggehviden til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej.
  • Hæld lakridspulveret i og ælt det ind i. Det må gerne være lidt ujævnt, så det giver lakridsstriber.
  • Form til påskeæg.
  • Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien og dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
  • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Drys lidt lakridspulver over inden servering. Fineste påskeæg!

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

54 kommentarer til “LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Uhm, jeg har en portion stående i køleskabet nu.
    Det overskydende chokolade tilsatte jeg lidt pebermynte og fyldte dem i små forme. Det bliver en god påske – trods alt ?

    Svar
  2. Nu har jeg lige lavet en portion med det engelske lakridspulver. Hold da op en forskel i forhold til det lakridsrodspulver, jeg købte hos helsekost. Det her sparker … og smager voldsomt godt (og af mere).. det er sørme godt, at de fleste påskeæg er lovet væk til kollegerne i morgen, for ellers….

    Svar
  3. Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad er grunden til at mandlerne ska tørres først? :-) Bare simpel nysgerrighed. Har i skrivende stund nogle på køl og venter i spænding på prøvesmaging ;-)

    Svar
    • Næ ikke sport dumt! Jeg har svært ved at male dem til helt fint mel, hvis du er våde. Og det er de, efter jeg har smuttet dem :-)

      Svar
  4. Jeg lavede dem i aften. Lavede dem lidt mindre, så der blev 22 stk. Hold da magle, hvor er de lækre. Jeg spiser ALDRIG købe-marcipan mere!!!! og sikke et flot skinnende chokoladeovertræk, de fik.

    Svar