LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

Disse påskeæg med marcipan og lakrids er et superlækkert twist på de almindelige påskeæg.

For ingen påske uden påskeæg, vel? Sådan må det naturligvis være. Vi har lavet en portion med marcipan og lakrids. “… med lakrids” altid favoritten. Altid! Alting smager bare bedre med lakrids! Når jeg spørger familien om jeg skal lave is, godter, younameit, er svaret altid: Jaaah… med lakrids!!

Disse påskeæg indeholder minimalt med sukker/sødning, men sådan kan vi godt lide dem. Du får opskriften nu, så du er klar til påskedagene.

Hvis du tænker, at de da minder meget om en af julegodterne, så er du ikke helt gal på den. Vil du hellere lave påskeæg med nougat i? Så prøv denne sygt gode sukkerfrie nougat. Death by nougat, kaldte jeg den vist i december. Så god er den.  Men den er lidt farlig. Siger det bare…

Lækre og sukkerfri påskeæg med hjemmelavet marcipan og nougat --> LCHF opskrift her: Madbanditten.dk

LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

Udskriv Pin
12 stk
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Overhæld mandlerne med kogende vand og lad dem ligge i 5-10 minutter. Herefter er de virkelig nemme at smutte. Tør dem med et viskestykke og lad dem tørre i ovnen i 1-2 timer ved 60-70 grader. Hvis du er doven, kan du undlade at smutte mandlerne, men så bliver din marcipan brun. Og det ser bare ikke så lækkert ud.
 • Mal mandlerne til fint mel i foodprocessor eller minihakker sammen med SukrinMelis og bland med æggehviden til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej.
 • Hæld lakridspulveret i og ælt det ind i. Det må gerne være lidt ujævnt, så det giver lakridsstriber.
 • Form til påskeæg.
 • Smelt chokoladen i vandbad sammen med kokosolien og dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
 • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Drys lidt lakridspulver over inden servering. Fineste påskeæg!

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

54 kommentarer til “LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Uhm, jeg har en portion stående i køleskabet nu.
  Det overskydende chokolade tilsatte jeg lidt pebermynte og fyldte dem i små forme. Det bliver en god påske – trods alt ?

  Svar
 2. Nu har jeg lige lavet en portion med det engelske lakridspulver. Hold da op en forskel i forhold til det lakridsrodspulver, jeg købte hos helsekost. Det her sparker … og smager voldsomt godt (og af mere).. det er sørme godt, at de fleste påskeæg er lovet væk til kollegerne i morgen, for ellers….

  Svar
 3. Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad er grunden til at mandlerne ska tørres først? :-) Bare simpel nysgerrighed. Har i skrivende stund nogle på køl og venter i spænding på prøvesmaging ;-)

  Svar
  • Næ ikke sport dumt! Jeg har svært ved at male dem til helt fint mel, hvis du er våde. Og det er de, efter jeg har smuttet dem :-)

   Svar
 4. Jeg lavede dem i aften. Lavede dem lidt mindre, så der blev 22 stk. Hold da magle, hvor er de lækre. Jeg spiser ALDRIG købe-marcipan mere!!!! og sikke et flot skinnende chokoladeovertræk, de fik.

  Svar
 5. Oh! My! God!

  De er simpelthen så lækre. Jeg tror, det er lakridsrodspulver jeg har fået fingre i, så jeg glæder mig til at prøve dem med noget andet! Men hold da op, hvor er de gode…

  Svar
 6. Hej Jane.
  De her ser ALT for lækre ud :D
  Men hvad er forskellen på lakridsrodspulver og lakridspulver? Sådan smagsmæssigt tænker jeg, siden du skriver “ikke lakridsrodspulver”.
  Mvh. Gitte

  Svar
  • Jeg synes ikke, lakridsrodpulver giver samme rigtige lakridssmag som jeg får fra det engelske lakridspulver. De to produkter kan ikke rigtig sammenlignes, synes jeg :-)

   Svar
 7. Kære Jane
  Alting smager bare bedre med lakrids – bedre kan det ikke siges!!! Jeg fik endelig lavet påskeæg til familien i går og selvfølgelig også med lakrids ;-)
  KÆMPE tillykke med din flotte placering hos Saxo – det er bare SÅ godt gået! Elsker at du turde følge din drøm og Universet har støttet dig hele vejen!
  Rigtig dejlig påske til dig og dine :-)
  Kærligst Charlotte

  Svar
 8. Mums.. jeg skal da vidst igang her i påsken.. ville faktisk til at spørge til pulveret..men fedt hvis Matas har det!!!
  Tak for tippet

  Svar
 9. godt – så lykkedes det mig at fange en pose lakridspulver! så påskeæg er noget, der står på programmet i år- Vi plejer ellers ikke at ‘påskepjatte’, men nogen gange skal man jo gøre det, man ikke plejer.. og så ser de bare så f…….. fristende ud :-)

  Svar
 10. Åhhh, de skal da SÅ meget prøvet, men…..
  er det et MUST at bruge kokosolie i chokoladen?
  Jeg synes, det er rimeligt dyrt.

  Svar
 11. Hej. Jeg har lige bestilt din bog hos dig til 250 kr og kan nu se her på side se at der står 200 kr????

  Svar
  • Det er rigtigt. Saxo har den til kampagnepris til 200 kr + fragt. Jeg vil gerne annullere din betaling, hvis du vil købe den der i stedet.

   Svar
  • Ha ha! Ja, det kunne da være, jeg skal skrive det ind i opskriften ;-) Jeg blander den i den smeltede chokolade..

   Svar
 12. Hej Jane
  Jeg har spist LCHF i ca. 12 uger, og fulgt din blog ca. lige så lang tid, og jeg kunne skrive meget om, hvor godt jeg synes det er – både LCHF og Madbanditten! 1000 tak for inspiration og opskrifter :)
  Jeg kunne godt tænke mig at få svar på et spørgsmål, hvis du har tid. Hvordan kan det være at du aldrig nævner ahornsirop med et ord, hverken for eller imod? Er det ikke et naturligt produkt?
  vh. Maria :)

  Svar
  • Hvor dejligt at høre, tak for det!

   Jeg bruger faktisk ikke ahornsirup men i mindre mængder tænker jeg, at det kan være fint. Når det kommer til sødemidler er det jo hele denne her konstante vejning mellem naturlighed/kemi/blodsukkerpåvirkning/smag. Og her kommer man altid til at gå på kompromis med en af delene. Jeg bruger jo fx tørrede frugter ind imellem og går herved på kompromis med blodsukkerpåvirkningen. Men det smager jo altså bare noget bedre end en kage fyldt med sukrin. Og ahornsirup er vel det samme, og jeg ville hellere bruge ahornsirup end fx agavesirup.

   Svar
   • Hej Jane
    1000 tak for dit svar :) Grunden til at jeg spørger om ahorn sirop er, at jeg bor et sted (på Færøerne) hvor jeg ikke finder nogen af de sødemidler du taler om. Jeg har indtil videre klaret mig uden nogen specialvarer(og uden sødningsmidler) men skal måske til at undersøge, om jeg kan købe på nettet og få det sendt hertil :)
    vh. Maria

    Svar
 13. Uha da.. Det eneste jeg mangler er paturiserede æggehvider, ellers har jeg alt – Nøj har lyst til bare at bruge hviden fra et alm øko æg.. Er det helt gak gak?
  Kunne være fedt at overraske svigerfar med hjemmelavede påskeæg :0)

  Svar
   • Pastauseret æg i dk er som regel altid af buræg. Tror faktisk ikke det laves i økoæg. Derfor bruger jeg også bare alm. øko æg.

    Svar
 14. Hejsa! Lyder lækre. Hvis man nu er lidt doven, kan man så ikke bare bruge mandelmel i stedet for at smutte og tørre mandlerne?

  Og hvis man gerne vil erstatte sukrin med Palme-/kokossukker, har du så et bud på, hvor meget sukker der skal i?

  På forhånd tak :)

  Svar
  • Ja, du kan sagtens bruge mandelmel, som er købt, men ikke det fra Funktionel Mad. Almindeligt mandelmel af malede mandler. Og kokossukker vel 1½-2 spsk vil jeg tro for at matche mine. :-)

   Svar
 15. De ser så lækre ud! Det var min yndlingsgodte til jul… Bliver vidst nødt til at lave en lille bitte portion ;-)
  Jeg får ikke kommenteret så meget, som jeg gerne vil. Men jeg er her endu, og læser trofast hver og et af dine indlæg samt alle kommentarerne og dine svar dertil. Jeg elsker din alsidighed i dine indlæg, som omhandler alt fra mad og søde sager til faglig og konstruktiv viden. Jeg er vild med din tilgang til lchf, og modsat en anden læser, så synes jeg, at det er fedt, at du altid tager udgangspunkt i dig selv, og hvad der virker for DIG!!
  Hav en skøn påske, søde du <3

  Svar
 16. Uhm yum yum! jeg har jo alle ingredienser hjemme… Så det kunne nu godt blive en påskeaktivitet.
  Vi lavede påskeæg den anden dag, men påsken er jo ikke slut endnu, så man må vel gerne lave påskeæg flere dage :D

  Uhh jeg glæder mig til din bog kommer! der er ikke længe til nu :)

  Svar
 17. Uhm det ser godt ud! Jeg må lære at lade være med at tjekke mit blogfeed inden jeg spiser morgenmad ;)
  Skal det være sukrinmelis? Jeg har kun alm sukrin på lager nemlig :)
  – Camilla

  Svar
  • Jeg bruger SukrinMelis for at det ikke knaser. Men Sukrin kan sagtens bruges. Alternativt kan du pulveriserer det i kaffekværn, hvis du har sådan en :-)

   Svar