Couscous-salat af kål

Her i den allersidste vintertrætte tid, hvor mange af os kører på de sidste benzindampe, gælder det om at optimere på grøntsagskontoen. Det er i hvert fald min strategi for at klare mig igennem de sidste dage eller uger med kulde og sne. I dag får du derfor opskriften på en virkelig lækker couscous-salat lavet på kål, som du oven i købet kan genbruge i din morgenmad næste dag.

Couscous-salat af kål

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Salat

 • ½ romanescokål de der grønne, der ligner små juletræer
 • 1/3 blomkål
 • 1 stor håndfuld bredbladet persille
 • 1 stor håndfuld basilikumblade
 • Små tomater

Dressing

 • ½ dl koldpresset olivenolie
 • saft og skal fra 1 øko-citron
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Skær de to slags kål i mindre stykker og hæld dem sammen med urterne ned i foodprocessoren. Det er den store kniv, du skal bruge her. Kør, indtil du har en fin, grønlig couscous-lignende salat.
 • Hæld ca. halvdelen i en skål og sæt den anden halvdel i en lukket beholder i køleskab.
 • Rør dressingen sammen og vend den i couscoussalaten i skålen.
 • Skær tomaterne i mindre stykker og fordel dem i.
 • Lidt grofthakkede saltede mandler eller tørristede pinjekerner ville være lækkert ovenpå, men min tid rakte ikke lige til det.

Næste morgen..

Jeg kan godt lide at snige lidt grønt ind i morgenmaden. Det kan gøres, næsten uden man bemærker det, men det giver god fylde og en god følelse i kroppen at vide, at man har hældt nyttige sager på kroppen fra dagens start.

Jeg lavede derfor en grøn pandekage af:

2-3 æg
2-3 spsk af den kål-couscous, som røg på køl i går
3 skiver god gouda
lidt tomater til topping
salt og peber
kokosolie til stegning

Sådan
Pisk æg med kål-couscous og steg på panden i kokosolie. Træk siderne op og hæld den våde æggemasse ned på panden. Når den er næsten stiv, vender du den, lægger osteskiverne på og lader dem smelte, evt. under låg. Pynt med tomater inden servering.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Couscous-salat af kål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Altså i mangel af bedre erstattede jeg igår romanesco med squash som jeg rev fint ud inden jeg kom det op til blomkålen, det smagte altså også super lækkert.

  Svar
 2. Den salaten så nydelig ut, lekkert med finhakkede grønnsaker. Romanesco er litt vanskelig å få tak. Men det går kanskje med brokkoli?
  Takk for påminnelsen om hungry for change. En virkelig god film, som gir en “boost” til å stå på videre med denne naturlige og rene maten:)

  Svar
 3. Jeg tror også, jeg har set den film 5 gange haha. Men jeg har HØRT den mange flere. Det er simpelthen det mest motiverende at have den på mp3 og så høre den, når jeg træner :D Og når jeg ydermere har hukommelse som en guldfisk, så kan man virkelig få glæde af den mange gange haha.

  Svar
  • Jeg kan simpelthen ikke få lydfilen over på min ipod. Mistænker, at der ikke er plads nok. Jeg ville også elske at lytte til den, når jeg går tur :-)

   Svar
 4. Hej Jane,
  Uh – couscous-salaten det er en favorit. Det romanescokål må jeg også snart have afprøvet. Og morgenmadstippet lyder rigtig lækkert – hvor finder du en god gouda? Jeg synes ikke, jeg er heldig med dem…
  KH
  – frk. sveske

  Svar