Blomkålswrap med makrelsalat

Det er på tide at genoplive kategorien LCHF for fattigrøve, for den har været forsømt i alt for lang tid. Det kan kræve lidt forberedelse at spise LCHF, men det behøver ikke være dyrt.

Her er fx en lækker og meget mættende frokostwrap med makrelsalat.

Wrappen er lavet af bunden fra blomkålspizzaen, som jeg har delt i fire og bagt i ovnen som små wraps i stedet for at lave én stor bund. De fire wraps kan fint laves i weekenden og gemmes i køleskab til ugens frokoster, eller de kan fryses ned til en anden god gang.

Herudover skal du bruge en dåse makrel og en god klat mayo og en smule salat. Makrellen fisker du op af tomatsaucen og rører med mayoen, og herefter ruller du din wrap. Jamen, det er jo så nemt, at det knap kan kaldes en opskrift. Lad os kalde det et frokosttip!

God fredag derude!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Blomkålswrap med makrelsalat”

Skriv en kommentar

 1. Hele kategorien “LCHF for fattigrøve” irriterer mig.
  Kald mig fintfølende, men jeg synes det lyder utroligt nedladende at kalde folk for “fattigrøve”, også selvom det er skrevet med “et glimt i øjet”. LCHF, og kure generelt, kræver mere af nogle end af andre. Det er ikke alle, der har økonomisk overskud til at købe chiafrø, øko-kød, specialmel eller de fancy køkkenmaskiner til flere tusinde kroner som du bruger. Det er rigtig fint at du er opmærksom på (også) at lave budgetvenlig mad, men at placere det i en kategori for “fattigrøve” ødelægger formålet fuldstændigt. Det er i forvejen svært at omlægge en livsstil, og endnu sværere hvis du ikke har midlerne til at købe alle de produkter der reklameres for – hvorfor gøre det sværere ved at tale ned til folk der ikke har råd til det hele?

  Du er priviligeret, og mange af de ting du tager som en selvfølge er uden for rækkevidde for nogle andre.

  Jeg synes normalt at din blog er rar og positiv, men det her er simpelthen så elitært og ubehøvlet overfor dem, der gerne vil LCHF men ikke har budgettet til mandelmel á 99,95 kr. stk.

  Jeg håber du læser mit indlæg.

  Svar
  • Kære Sara
   Jeg er ked af, at du føler dig stødt. Og jeg forstår det på en måde også godt. Kategorien LCHF for fattigrøve er oprettet i en anden tid, hvor bloggen her var noget andet end det, den er i dag. Læser du indlæg fra “gamle dage” vil du også finde mig skrive eller sige ting, jeg aldrig kunne drømme om at formulere så firkantet i dag. Der er stor forskel på at drive en lille hobbyblog og på at drive en stor professionel blog. Idéen med de budgetvenlige opskrifter synes jeg egentlig var god, men alligevel fik den en kort levetid. For hvem er jeg til at vurdere, om noget er for dyrt, eller hvornår noget er billigt? Du har ret i, at jeg er priviligeret, men ved du, om det altid har været sådan? Jeg synes faktisk, det er uklædeligt af dig at dømme mig på den måde, men jeg tænker, at du gør det, fordi du er vred på mig lige nu, og det kan jeg godt leve med.
   Anyway, jeg vil ikke spilde din tid med mine forklaringer, blot fortælle dig, at jeg har læst og forstået din kommentar. Tak for input.

   Svar
 2. Hej igen
  Glemte lige at spørge til,at jeg bruger opskrifterne på sunde smoothies fra Mads Bo, med rismælk, og lidt Aronia saft, går det an ift LCHF ?
  Mvh
  Anette

  Svar
 3. Uhm, god ide at bruge blomkålspizzaen som individuelle wraps – det skal klart prøves! Er der forresten nogen særlig grund til at du fisker makrellen op ad tomatsaucen? Er det bare for at det ikke bliver for vådt, eller hvad? :)

  Svar
  • Ja, vådhed, sukkerindhold og kvalitet. Selvom de tanker måske med rette kunne parkeres, når nu jeg spiser konserversmad ;-)

   Svar
 4. Man ved det jo egentlig godt, men som med så meget andet er det dejligt at blive mindet om. Jeg skal ihvertfald fald bage nogle blomkålsbunde i weekenden. Tak for inspirationen.

  Svar