Blomkålsbearnaise med hakkedreng

Blomkålsbearnaise smager helt genialt – og ingen opdager, der er blomkål i. Ironisk set kan man jo kalde det bearnaise light, og jeg er jo på ingen måder fortaler for noget med light i. Til gengæld er jeg kæmpe fan af smør og kæmpe fan af at snige grøntsager ind allevegne.

Da vi var i fotostudiet for at tage billeder af al maden til bogen, hændte det, at fotocrewet grinte lidt af mig. Det kom sig som regel af to ting: 1) de synes, der var mange pandekager i min bog, og 2) de synes, jeg puttede blomkål i alting. Aarh men det kan jeg da på ingen måder genkende… LOL

Og så gik jeg hjem og lavede en god gammeldags hakkedreng med hjemmerørt blomkålsbearnaise!

Blomkålsbearnaise? Jamen, hvorfor skal jeg dog ødelægge den lækre bearnaise med at putte blomkål i? Ja, det ved jeg såmænd da heller ikke. Bortset fra, at man faktisk ikke kan smage blomkålen, og så er det da smart nok lige at snige lidt ekstra grønt ind der også. Og så kan man da næsten kalde den “bearnaise light”. Indsæt selv ironisk smiley.

Hakkedreng med blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Hakkedreng med hjemmerørt blomkålsbearnaise

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
20 min

Ingredienser

 • 300 g blomkål
 • 20 g skalotteløg
 • 250 g smør
 • 2-3 spsk estragon frisk hakket eller tørret
 • 1-2 spsk hvidvinseddike
 • 1-2 tsk bearnaiseessens kan udelades
 • 2 æggeblommer
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Kog stykker af blomkål med hakket skalotteløg, indtil de er er bløde.
 • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle ved siden af. Hvis du er rigtig tjekket, hælder du det hvide smørskum fra. Så har du klaret smør. Ellers bruger du bare hele baduljen.
 • Hæld de kogte blomkål og løg over i stavblenderglasset og blend dem sammen.
 • Tilsæt æggeblommer, hvidvinseddike, evt. bearnaiseessens og blend.
 • Tilsæt det smeltede smør i en stråle og blend, ligesom hvis du ville lave mayonnaise.
 • Smag sovsen til med salt og peber og rør til sidst hakket estragon ud i den. Det er overdådigt godt!!

Og i dag går turen så tilbage til fotostudiet. Og da maden jo er gennemfotograferet,  er det i dag mig, der er motivet. Og vi ved jo allesammen, hvordan jeg har det med det! Jeg har dog forsøgt at tage det oppefra og ned og har gået nogle lange ture i weekenden (alene! – apropos det her med at være introvert). Og jeg føler mig lidt mere komfortabel ved det, da jeg nu kender fotografen. Mon han kan lægge sådan et 80’er slør henover billedet? I ved, ligesom i Glamour og den slags serier? Well, sikkert ikke.

Udover portrætfotos til bog og presse skal vi lave fem små film til bl.a. Facebookpromovering. Jo, jo! Jeg synes, idéen er absolut glimrende, og jeg skal da også gerne stille mig foran kameraet og lave mad og tale om LCHF med min skingre røst. Men jeg har ikke forpligtet mig til at kunne lide det. Men alting kan jo heller ikke være lystdrevet. Jeg glæder mig til at se resultatet og til at vise filmene til jer – hvis I lover ikke at grine.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

62 kommentarer til “Blomkålsbearnaise med hakkedreng”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg køber det i supermarkederne. Naturligheden skal man dog kigge langt efter, men hvis du har tid, er det nemt at lave sin egen essens. :-)

   Svar
 1. Er meget ny i det her LCHF og skal jo lige ud af tankegangen med at alt skal serveres med enten kartofler, ris eller pasta. Hvad kunne dette serveres med? Altså hakkebøf med bearnaise og ikke andet?

  Svar
 2. havde en rest bearnaise i køleskabet og en håndfuld urtefrikadeller. Har lidt kvalme og madlede i dag (og ømmeled, det tegner ikke godt).. men ‘deller’ i ildfast fad og bearnaise over – og ind i ovnen ved 150 grader. Fungerede godt.

  Svar
 3. Hold så op hvor var den god! Faktisk bedre end ‘the real thing’, fordi den ikke føles så fed. Og så er den jo taknemmelig at lave, fordi den ikke skiller :-)

  Svar
 4. Den prøver jeg i aften. Til et stykke ovnbagt nakkefilet med hvidløg og rosenkål bagt sammen med. Manden fik julelys i øjnene, så det er vist næsten win-win :-)

  Svar
 5. nøj nøj det var GODT!!… mine unger elsker bearnaise, og de grovåd denne, så skønt at vide de lige fik lidt ekstra grønt der:-) Bearnaise holder… også i blomkål!!

  Svar
 6. Såsan en lækker opskrift har fortjent en kommentar!

  Har netop spist hakkedrenge med hjemmerørt blomkålsbearnaise – og det var GODT! :)
  Selv manden godkendte det og han er ellers kun til knorr’s bearnaise (AD!). Så jeg takker mange gange for opskriften, og glæder mig utrolig meget til d. 24/4 :)

  Svar
  • Sejt at høre! Tak Lærke! Og jeg glæder mig saftsuseme også til april. Jeg håber at få bogen i hånden et par uger inden udgivelsesdatoen. Det bliver så spændende!

   Svar
 7. Neeeej, blomkålsberanaise. Ved allerede at det bliver en af mine livretter, men må vente med at smage, da jeg ikke har kunnet finde bearnaise essens her i Frankrig.

  Håber du nyder billedtagningen ;-)

  Svar
  • Tak Mie :-) Og du kan sagtens lave den uden bearnaiseessens. Kog evt. en bearnaiseessens selv, som du ville gøre, hvis du skulle lave en “rigtig” hjemmegjort bearnaise :-)

   Svar
 8. Ahmen det er skuda smart :-) Skal bestemt prøves med min nye Bamix, som kommer i morgen :-) weehee…
  Og Jane, du er skide lækker – smil og vær på. Jeg glæder mig til at se dig i action i køkkenet!! Helt sikkert god promotion :-)

  Svar
 9. Du behøver ikke et 80’er-slør :-)
  Og jeg synes det taler for sig selv, at du er så dedikeret for rigtig mad at du stiller op til noget, du ikke bryde dig om. Tak!

  Svar
  • Tak for det, Jytte. Faktisk var det ikke så slemt i dag. Nogle gange vokser tingene sig store inde i hovedet og når man så står i det, er det ikke så slemt alligevel… :-)

   Svar
 10. Sikke da en genial idé at komme blomkål i bearnaisen… det glæder jeg mig til at prøve. Og din bog – øj, altså, det bli’r årets hit!

  Svar
  • Præcis! Blomkål kan man jo nærmest snige ind hvor som helst. Jeg bruger det til at jævne sauce normalt og det er jo bare et lille skridt fra blomkålsbearnaise ;-)

   Svar
 11. Kære Jane,
  Lækker kombination – masser af smør og blomkål ;-P Mums! Den må vist afprøves ved lejlighed, selv om jeg nok ikke lige får kæresten lokket med på idéen.
  Det lyder da som en super-spændende dag, du har foran dig og jeg er helt sikkert med dig på Instagram (afhængig? Ja måske, det kan man åbenbart blive på meget kort tid). Jeg glæder mig helt vildt til at få fingrene i din bog og se alle de andre spændende følge-projekter du har gang i til at styrke LCHF i lille DK. DU er alt for sej og du kommer til at se så lækker ud på de billeder. No worries!
  Ha’ en dejlig mandag.
  KH
  – frk. sveske

  Svar