Vil du se min maskinpark?

Jeg bliver jævnligt spurgt, om  jeg ikke vil vise mine køkkenmaskiner frem. Og det vil jeg såmænd da gerne. Også selvom nogle af dem er på alder med mine børn ;-)

Men lad os starte med det lækre: Min ypperste køkkenmaskine er min Magimix foodprocessor, som mine børn flottede sig og købte til mig til jul forrige år. Magimixen er i den dyrere ende, når det kommer til foodprocessorer, og andre billigere versioner kan sagtens gøre tricket også. Før Magimixen havde jeg fx en Philips, og den var udmærket. Blenderfunktionen gik dog i stykker, og jeg returnerede den i vrede og levede helt uden foodprocessor i en periode.

Da jeg fik Magimixen skilte jeg mig af med min blender. Jeg havde ellers en motherf***** Wilfa blender med 1200 watt, som jeg engang skrev om HER.  Men den var alt for voldsom til mit behov og larmede, så jeg vækkede det halve villakvarter, når jeg ville lave en smoothie, så jeg forærede den derfor til min søster, som i hvert fald dengang lavede lidt flere cocktails med knust is, end jeg gjorde. For nyligt har jeg dog anskaffet mig en ny blender. Den er stadig fra Wilfa, som, jeg synes, laver nogle virkelig udmærkede produkter til billige penge, men den fylder mindre og larmer væsentligt mindre, og så er den pænere. Blenderen bruger jeg til nøddemælk, smoothies og greenies.

En anden favorit herhjemme er jo vores juicer, som jeg skal love for får lov at arbejde for pengene. Den er komplet ufancy, men vi har stor glæde af den og bruger den dagligt. Det er utroligt, som man bliver afhængig af at få sig en grøn juice fra morgenstunden.

Når der drikkes kaffe her i huset, er det Nespresso, der ryger i koppen. På trods af tidligere tiders forsøg på egen kaffebønnemaling og brygning, er vi nået frem til, at Nespresso giver os en upåklagelig kop kaffe hver gang. Skum mælken i mælkeskummeren, der hører til, og det er som at drikke kaffe på café. For os, der ikke kommer så tit ud, er det en stor fordel ;-)

Den kaffemølle, vi har fra tidligere tiders forsøg udi baristari, bruges nu mest til at male hørfrø og andre genstridige små kerner og frø. Men det gør den såmænd også så udmærket! Også selvom den er 8-9 år gammel.

Tidligere klarede jeg mig med en mere beskeden maskinpark. Faktisk bestod den blot af en minihakker og en stavblender. Stavblenderen nåede næsten at fejre sin 10 års fødselsdag og er for ganske nyligt afgået ved døden. Minihakkeren bruger jeg stadig, når jeg skal lave ting i mindre målestok og ikke lige orker at svine den store Magimix til. Jeg er derfor op udkig efter en ny og overvejer en Bamix, men kan ikke helt vurdere, om det er overkill, når nu jeg har Magimixen.

Sidst men ikke mindst er der min elskede spiralizer, som jeg bruger til at lave grøntsagsspaghetti. Den har fået et indlæg helt for sig selv!

Så det var mine maskiner. Det var da relativt beskedent, ikke?

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

40 kommentarer til “Vil du se min maskinpark?”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,
  Jeg kigger efter en foodprocessor som er også godt til at lave mandlersmør. Har du prøvet det med Magimix?
  Mvh Patrycja
  P. S. Tak for så mange inspiration. Jeg har 4 dine boger og har tabt 10 kg ?

  Svar
  • Ja, det fungerer fint i magimix. Altså det er jo stadig ikke super let men med tålmodighed går det fint.
   Og sejt gået med de 10 kg!

   Svar
 2. Hej Jane – og alle Jer andre kloge hoveder, der ved en masse om køkkenmaskiner ;)
  Jeg har fået en tidlig julegave i år – penge til at købe en foodprocessor for, hvilket min kæreste og jeg glæder os meget til at få ind i huset! Vores budget er 3000 kr, men vi ville også rigtig gerne købe en juicer af en art. Magimix bliver flere steder omtalt som ren gul, men findes der andre (lidt billigere), som kan konkurrere med den?

  Svar
  • Jeg har desværre ikke nogen erfaring at byde ind med her. Jeg er stadig glad for min magimix, men du har ret i, at der sikkert findes en “mellem-model”, som gør jobbet lige så godt!

   Svar
 3. Hvor er det sjovt at se din maskinpark! Min er nærmest magen til – dog inkl. Kenwood røremaskine (har tidl. bagt al vores brød selv) og en Phillips ismaskine (til 150 kr – som fint opfylder mit behov)… Og og og Bamixen står på min ønskeseddel!!!! Der findes bare ikke noget værre en sløve knive og dårlige køkkenmaskiner!! Og så længe de bliver brugt er det vel okay at have maskinparken i orden!

  Svar
  • Det er jeg enig med dig i! Jeg må tage en forårsoprydning så jeg kan få plads til ismaskine. Den tror jeg, jeg ville bruge meget også ;-)

   Svar
   • Skønt at se/læse om en person der er fuldstændig fjollet med diverse køkkenmaskiner.
    Jeg har lige investeret i en ismaskine med kompressor Nemox Gelatissimo K-Tech,super dejlig maskine laver skøn skøn is.Havde tidligere en billigere model uden kompressor,men jeg laver meget ofte is,og det er ikke muligt at lave rigtig god og mager is uden en maskinen det har kompressor.Så tror jeg faktisk at jeg har en maskine som ganske få har,men som er uundværlig for mig….jeg laver min egen yoghurt,det smager fantastisk.Jeg er træt af diverse tilsætningssstoffer og de stigende priser på mælkevarer…og det smager meget dejligt ens egne produkter.En maskine jeg ved jeg aldrig får det er en bagemaskine,den indfri slet ikke mine krav til godt brød.Wifa blendeen har jeg,den er super,Nepresso nyder jeg.

    Svar
 4. Lidt sjovt – har en Bamix, men synes ikke at den er så wauv i forhold til min tidligere … tror det var en OBH eller Braun måske :$
  Ja, ved at jeg går mod alle andre her, men har ikke succes med alle ting sammen med den må jeg indrømme.

  Til gengæld vil jeg sige tak for kigget – altid rart at se hvad andre bruger :)

  Svar
  • Det er sjovt, du siger det, for jeg har også været så glad for min ældgamle Braun. Bamixen virker lidt stor og klodset ved siden af… Well, man kan vænne sig til meget ;)

   Svar
 5. Jeg har sagt det til dig før (eller rettere skrevet) men gentager gerne mig selv: <3 Bamix <3 Den laver gerne greenies.

  Svar
 6. Jamen det er jo lige de ting jeg har herhjemme ;-) Pånær blenderen. Jeg smed vores billige blender ud, da jeg i sin tid købte Magimix’en. Den fungerer fint til smoothies og greenies ;-) Selvom jeg har haft den i 2 år, så har jeg endnu ikke brugt den mellemste str skål, for jeg ved ikke hvordan jeg får den samlet med kniven… :-/ Har du brugt den mellemste skål?
  Jeg er faktisk også på udkig efter en Bamix deluxe eller gastro. Den behøver ikke alt tilbehøret, da jeg jo har Magimix’en, men det kunne være rart hvis den kunne bruges til min morgengreenie i stedet for at svine det store monstrum til ;-) Er der nogen der har erfaring med at lave greenie med en Bamix??

  Svar
  • Jeg smed også blenderen ud, da jeg fik magimixen, men det har længe irriteret mig at den ikke holder tæt – altså den har jo ikke gummring, når jeg laver nøddemælk fx. Og så måtte der alligevel en blender på banen.

   Jeg har lavet greenies med mandler og det hele i fotostudiet med en bamix. Uden problemer. Sådan en tror jeg, jeg skal ønske mig.

   Og ja, den midterste er sgudda til råkostjernene! Den hvide “pind” i først og råkostjernet ovenpå. :-)

   Svar
   • Hahaha… Nå for pokker. Jamen råkostjernene bruger jeg bare i den store skål, med den hvide pind i. Men så ryger der ofte store stykker ned til råkosten, og det gør der vel ikke, når man bruger den mellemste skål :-) Tak for opklaringen. Så vil jeg da til at bruge min Magimix, som den rigtig skal bruges, her to år efter købet af den… Tsk tsk…
    Og nu er beslutningen taget. Jeg køber mig en Bamix deluxe :-)

    Svar
    • Ombestemte mig, og har nu bestilt en sort bamix swissline :-) Jubiii jeg glæder mig til at få den! Se bare hvad sådan et indlæg kan føre til ;-) Havde ellers besluttet mig for, at jeg for en gang skyld skulle købe noget nyt tøj til mig selv. Meen sundhed og køkkenliv er bare vigtigere. Så tager jeg gerne et år mere i de her gamle klude ;-) Hihi…

     Svar
  • Den mellemste skål i magimix bruges til at rive grøntsager ned i, så smutter de store stykker som ikke lige bliver revet, ikke med ned i skålen. Det tog da også et par år for mig at opdage det. ;-)

   Svar
 7. Jeg elsker mine maskiner, nok mest min Bamix. Har Kitchen Aid røremaskine og foodprocessor, som fungerer perfekt. Jeg har haft en Philips saftpresser, men pulpen var alt for våd og alt for meget. Den er skiftet ud med en Juicepresso, som er fantastisk. Pulpen er knastør og fylder ikke meget. Kaffemaskinen er en Philips, som kværner bønnerne ned i filteret og laver kaffen i en proces.

  Svar
 8. Jeg har Wilfa’en på 1200 watt og er virkelig glad for den, skønt den larmer. En oldgammel minihakker forefindes også, den er god til lige og hakke en håndfuld nødder eller lignende. En billig kaffekværn til omtrent … 80,00 kr. fra Aldi har jeg også, og den bliver flittigt brugt til gojigrus, hørfrø, mandler osv. Min juicer er også en billig en af slagsen af mærket Wasco fra Harald Nyborg. Den fungerer udmærket, hverken værre eller bedre. Elpisker, stavblender. Min foodprocessor er af mærket Moulinex ( http://www.wupti.com/Produkter/Husholdning/Koekkenudstyr/388728/Moulinex-Masterchef-3000.html) og den kan ikke anbefales! Argh, jeg er da træt af det skrammel! Der spares sammen til noget ordentligt! Jeg overvejer også en ny, smartere kaffemaskine. Har blot en ganske almindelig gammeldags én af slagsen. Jeg drikker godt nok ikke så pokkers meget kaffe, bare morgenkaffen, men den skal til gengæld gerne være rigtig god. Har endnu ikke fundet en god løsning, der ikke fylder alverden ;) Nogen tips?

  Svar
 9. Juiceren er fremragende, men jeg ved aldrig helt, hvad jeg skal stille op med de grøntsagsfibre, der bliver tilbage.. nogle gange bruger jeg det i maden (f.eks. i frikadeller og kødsovs), men det kan også bare blive for meget. Derfor har min juicer stået stille i en meget lang periode..

  Svar
  • Vi gør det samme. Og smider resten ud. Jeg ser sådan på det, at der også er “affald”, når jeg har skrællet grøntsager til råkost og det spild er der aldrig nogen, der spekulerer over. ;-)

   Svar
 10. Dejligt at se at du også har en mindre maskinpark derhjemme! Jeg mangler virkelig en juicer og er helt forelsket i dem fra Magimix(Min søster har en)men det er samtidig temmelig uoverskueligt at spare sammen til sådan en fætter..

  Den Juicer du har, er den god nok til at tage hårde grøntsager og frugt?? For så ville det være lidt mere overkommeligt at investere i sådan en :-)

  Derudover, TAK for en SUPER god blog som jeg følger trofast! :-)

  Svar
 11. Ups det er fuldstændig som at læse om mit eget køkken, med monsterblender, nespresso og det hele… Det eneste jeg mangler (og ønsker mig) er en juicer… Du har helt ret i at wilfas 1200w blender larmer – jeg er ikke i tvivl om at hele opgangen er klar over det når jeg bruger den, men kæft den er god.

  Dejligt at læse at det ikke kun er mig der er nørdet med køkkenmaskinerne ;) God søndag!

  Svar
  • Elsker køkkenmaskiner! Læg lige mærket til fraværet af både røremaskine og ismaskine. Der er sørme da plads til udvidelser – bare ikke rigtigt i køkkenet ;-)

   Svar
   • Jeg tømte lommerne og købte en vitamix, for ca 3 år siden, efter et kursus hos Umahro. Dyr investering men jeg har aldrig et sekund fortrudt. Den bliver brugt flere gange om dagen, til smoothie, dressinger, humus, supper, hakning at løg kål osv sidst men ikke mindst is, af frossen frugt..den bliver sikkert brugt ligeså meget som ovnen, og den er nok i samme prisklasse, og er for mig lige så uundværlig..

    Svar
 12. Imponerende maskinpark – og man bliver da ganske inspireret til, når der engang skal investeres i noget nyt. Jeg har en Bamix stavblender – og det er min absolut favorite i køkkenet. Den er bare så stærk. Du kan evt vælge at købe den uden al tilbehøret – når du nu har de andre dele i forvejen.
  Kathe

  Svar