Kernebrød med chokolade

Kernebrød med chokolade på morgenbordet er bare så godt. Det er sådan en luksus.

Jeg ville ønske, jeg havde nået at få det med i min bog. Forestil dig at sidde ved morgenbordet i weekenden og nyde en skive af et godt kernebrød med venlige stykker chokolade i. Nærmest som en god pålægschokolademad. Med god chokosmag.

I virkeligheden er det jo bare kernebrødet/stenalderbrødet, som har fået chokoladestykker i dejen. Men det smager jo så godt!

kernebrød med chokolade LCHF

Kernebrød med chokolade

Udskriv Pin
1 stk
|

Ingredienser

  • 75 g hørfrø
  • 75 g sesamfrø
  • 75 g solsikkefrø
  • 75 g græskarkerner
  • 75 g grofthakkede mandler
  • 75 g grofthakkede hasselnødder Jeg er tilhænger af opskrifter, som er nemme at huske.
  • 150 g chokolade 70 %
  • 3 æg
  • ½ dl olie fx olivenolie eller smeltet smør
  • 1 stor tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader.
  • Bland alle frø og kerner sammen og vend dem med pisket æg og olie/smeltet smør.
  • Tilsæt salt og vend godt rundt. Hak chokoladen i små stykker og vend den godt ind i dejen.
  • Hæld dejen over i sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 60-70 minutter.

Noter

Bemærk, at denne portion er mindre end den fra kernebrødet og derfor er bagt i sandkageform i stedet for rugbrødsform.
Server, som det er eller med smør. Det er weekendluksus!

Kernebrød med chokolade - LCHF

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

36 kommentarer til “Kernebrød med chokolade”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Tak for fantastisk Keto inspiration her på siden og i dine bøger? Det her brød lyder virkelig lækkert. Har du mon nogle oplysninger om næringsindholdet på det? Eller en metode til at regne det ud selv?
    Bedste hilsner Trine

    Svar
  2. Det lyder perfekt som lækkert til keto morgenmad til gæster og som snack i bilen efter ridning. ??
    Tak for en god blog som dækker alle behov for ketomad. ?
    Kh

    Svar
  3. Min rugbrødsform er 30 cm lang. Når du skriver sandkageform, hvor lang er den så?
    Tak for en god hjemmeside ?

    Svar
  4. prøv evt. at lave “lakridsversionen”, og skift chokoladen ud med
    1 tsk. kommen
    1/2 tsk fennikelfrø
    1 tsk. knust stjerneanis
    1 tsk. ristet, hel korianderfrø

    Svar
    • Æv, jeg har desværre flere billeder på gamle indlæg, som er forsvundet i den nylige flytning fra et webhotel til et andet, Men tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Jeg har skrevet en lille note ind i indlægget :-(

      Svar
  5. Superlækkert brød, som kan spises alene, med smør, med mandelsmør og lidt æblebåde, med (blåskimmel-)ost, med kogt eller steg kylling, ja endda med spegepølse. Tak for opskriften!

    Svar
  6. Det ser virkelig godt ud. Var egentlig klar til straks at gå i køkkenet, men mangler lidt ingredienser… Så i morgen skal det bages! Tror det vil være godt som et lille mellemmåltid når sulten og sukkertrængen er størst.

    Svar
  7. Hei.
    Jeg leser bloggen din her fra Norge :-)
    På norsk er sandkakeform en form til en liten porsjonskake/småkake. Kan du oppgi målene på formen du har brukt?
    Takk! Trine :-)

    Svar
      • Takk :)
        JEg synes du har en fin blogg som skiller seg litt ut fra de andre LCHF-blogger jeg følger.
        Det er en del produktnavn som er ganske forskjellig på norsk og dansk, det skaper litt hodebry for meg. Er f.eks. kokosfibre på dansk det samme som kokosmel eller kokosmasse
        på norsk?
        Ha en fin ettermiddag!
        Trine :)

        Svar