Thailand – Ko Lanta

Efter en uges tid i Krabi, rykkede vi ned til Ko Lanta, hvor vi tilbragte ni dage.

Ko Lanta er sådan et børnefamilieparadis. I hvert fald oppe nord på øen, hvor vi var.

Den strand, vi boede ved, var tre kilometer lang, hvilket gav mulighed for at vi kunne få rørt os lidt, sandet var hvidt og fint og vandet var helt lavt og klart.

Vi boede helt nede i den ene ende, den “stille ende”, hvor der var ro og fred. Længere nede af stranden samlede de mange resorts sig, og der var lidt mere aktivitet. Men det ville være løgn at sige, at stranden på noget tidspunkt var crowded, for det var den på ingen måde.

Efter en tid i varmen bliver man sådan helt lad i det, og man orker nærmest ikke at bevæge sig mere end højst nødvendigt. Det er jo i høj grad med til at gøre ferien afslappende, men nogle gange er det altså rart lige at få rørt sig lidt. Der var fitness-rum på hotellet, hvilket jeg ignorerede det bedste jeg havde lært. I stedet gik vi ture langs stranden, hvilket var dejligt og hyggeligt.

Hvor vi i Krabi boede isoleret og derfor kun kunne spise på de andre hotelrestauranter (til høje priser ift. thai standard), boede vi på Ko Lanta bare en lille tuktuk-tur fra “hovedstaden” Saladan, som gav os mulighed for at tage ind til byen og shoppe, browse rundt, drikke rigtig espressokaffe og spise til billige thai-penge.

Det var dejligt med lidt variation og dejligt at shoppe blandt de mange farvestrålende stoffer. Min sommergarderobe består efterhånden primært af tøj købt i Thailand.

Vores meget korte tuktuk-tur ind til Saladan blev på mange måder dagens højdepunkt. På en eller anden måde fik thai’erne færden af, at sønnen gerne ville høre Gangnam Style for fulde gardiner, og det rygte spredte sig så. Det gjorde turen temmelig underholdende. Så sad min søn der og sang “ooooh sexy lady”. 

Man kan spise på mange måder i Thailand. Også fra de mange gadekøkkener. Der er åbenlyse hygiejne-issues sådan nogle steder, men vi tager chancen og har endnu ikke været ramt af mere maveonde end måske en enkelt dag med lidt rumlen i maven. Det smager glimrende og så har man også fornøjelsen af at sidde der og spise i det skarpe lys fra 7Eleven. Super charming men det hører lissom med til oplevelsen, synes jeg.

Vi fangede også et enkelt marked. Det er altid skægt. Gid man kunne købe fond på den måde her i Valby.

Til frokost spiste vi som regel på en af strandrestauranterne. Gerne den nede ved os selv, som havde “liggeborde” helt ned til vandet. Manden fik desværre lidt rygproblemer hen i slutningen af vores rejse, så han havde godt af at komme lidt på langs.

Vores hotel var rigtig pænt og rart. Og med et überhøjt serviceniveau. Nogle gange var det, som om der var mere personale end gæster. Vi var mest på vores fine, airconditionerede værelse, når vi var der, men ind imellem skulle ungerne selvfølgelig bade i swimmingpoolen.

Og selv jeg gik med til at dyppe mig i klorvandet (adderbadder). Men der var lækre mænd deri, forstås, og så må man jo ofre sig ;-)

Ferien var så dejlig, at vi besluttede at få et familiearmbånd, som vi kan kigge på hjemme i kulden og mindes varmen og den gode ferie.

Det var ordene og billederne fra Ko Lanta. Flere af jer har spurgt til forberedelser, og hvordan man griber det an, hvis man gerne vil booke sin rejse selv. Det har jeg skrevet om her: Thailand – om at planlægge sin rejse selv

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

31 kommentarer til “Thailand – Ko Lanta”

Skriv en kommentar

 1. Hej.
  Hvor ser det skønt ud.
  Vi planlægger at tage til netop Koh Lanta i december 2013.
  Må jeg spørge dig hvad resortet hedder?

  Vh Malene

  Svar
  • Hej Malene – vi boede på Crown Lanta helt oppe nordpå. Det lå tilpas afsides til vores smag og det var meget stille og roligt. Man kunne tage tuktuk ind til hovedbyen på under 10 minutter :-)

   Svar
 2. Kæreste Jane
  Hvor er det altså dejligt at have dig hjemme igen også selvom jeg bliver død-misundelig. Puha hvor ser det altså dejligt ud, kan godt forstå det kræver noget tilvending at komme tilbage til DK. Jeg sender dig en solskinstanke :-)

  Svar
 3. Jeg er vildt misundelig over, at du har børn, der bare smiler og ser yndige og glade ud, når de bliver filmet og fotograferet! Det er lidt af en udfordring herhjemme. Damn kids!

  Tak for kigget, det så jo rigtig dejligt ud :) Meget fint med armbåndet, helt sikkert.

  Svar
 4. Du har lige solgt Thailand mega godt :) Jeg har aldrig rigtigt været tiltrukket Thailand eller thai køkkenet ( gemmer mig under en stol) men nøj hvor ser der bare dejligt ud- og langt mindre kaotisk asiatisk end jeg troede.
  Velkommen hjem- det ser ud som om i også fik et velgørende skud D vitaminer
  KH

  Svar
 5. Manner, det ser lækkert ud! Om en måned sidder jeg med familien på Koh Lanta og glæder mig bestemt ikke mindre efter at ha’ læst dette indlæg :-) Vi rejser med et rejseselskab denne gang, da vi ikke før har været i Thailand… Er så spændt på, hvordan det bliver at rejse med en 2,5 og 4,5 årig. Ser frem til mere Thailandblogging. P.s Er vild med din søns smilehuller.

  Svar
 6. Dejlige billeder fra hvad der ser ud til var en skøn ferie og lige hvad doktoren anbefalede. :-) Især er jeg vild med billedet af dig og gemalen. Fantastisk at se efter så mange år sammen. :-)

  Svar
 7. Årh Jane altså, fik da lige lidt vådt i øjenkrogene, da jeg så og læste om jeres ferie. Især videoen kunne gøre det ved mig. I har saft-suse-mig nogle dejlige børn, i er en dejlig familie :-D Børnenes hvide sommerhår, minder mig SÅ meget om min lille dreng, som nu er en voksen mand på 30 år ;-) Ak ja, det var jo lige i forgårs altså!

  Tak for kigget, det var en fornøjelse :-D

  Svar
  • Hvor er du sød, Lisbeth, tak! Ja, lige så langsomt tiden gik, da de var babyer (tvillinger – hard work, no fun), lige så hurtigt går det nu, hvor de er blevet store. Så Årgang 0 i går og blev også grebet af tanken om, at mine vel snart flytter hjemmefra. Gisp!

   Svar
 8. Det ser simpelthen SÅ dejligt ud – og I ser alle så glade, ja faktisk lykkelige, ud.
  Jeg elsker videoen :-) hver gang en af ungerne opdager, at du filmer dem, så kommer der bare det største smil frem :-) og det er da ikke kun sønnen der kan synge med, farmand gør det nu også meget godt ;-)
  I ser skønne ud, og jeg er vild med ideen om jeres familiearmbånd ❤

  Svar
  • …og billedet med jeres skygger er simpelthen for fedt!! Det er jeg virjtlig vild med :-) Nå ja, og så ser du da bare drøn godt ud i den grønne kjole :-) ❤

   Svar
   • Kjolen var endnu et thailand køb. Den var dyr i forhold til de kjoler, jeg plejer at købe derude. Med dyr mener jeg 80 kr. LOL

    Svar
 9. Nej, hvor er det bare et fantastisk skønt billede af dig og din mand – kærligheden lyser jo ud af jer og billedet! Tillykke med det :-)

  Svar
 10. Æj, hvor bliver man bare misundelig…
  Har dog lige et spørgsmål: hvordan kan du spise LCHF derude, synes at erindre at alt serveres med ris eller nudler til?

  Svar
 11. hold nu op… det ser fedt ud… gad godt komme til Thailand men er lidt skræmt af varmegraderne og luftfugtigheden…
  Glæder mig til at læse om dine forhåbentlige mange oplevelser af fantastisk lowcarbthaimad :-) :-)

  Svar
  • Jeg har det heller ikke helt nemt med varmen sådan generelt, men i Thailand er man for det meste i skyggen, og det er faktisk behageligt nok :-)

   Svar
 12. Tak fordi jeg måtte komme med på jeres rejse – altså sådan næsten;-) Skønne billeder, der luner godt på en dag som i dag, hvor der er gråt og kedeligt uden for:-)

  Hvor er det nogle fantastiske børn du har. Smukke og dejlige:-)

  Svar