Hjemmelavede chokolader med stevia til nedtrapning

Jeg har indtryk af, at der er flere, der har svært ved at ryste sukkertrangen af sig efter en december måned, hvor kroppen måske har vænnet sig til at få lige i overkanten med søde sager. Men nu er det januar, og vi skulle jo gerne have skudt året i gang med de nye, sunde vaner.

Hvis det er for hårdt at lave en kold tyrker, kan du i nedtrapningsperioden lave disse chokolader.

Hjemmelavede chokolader med stevia

Udskriv Pin
20 stk
|

Ingredienser

 • 200 g kakaosmør
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 10 dråber Stevia jeg har købt en flaske i Barcelona men har siden set den samme slags i Bilka*
 • 4 spsk kakaopulver
 • ½ tsk vanilje
 • evt. gojibær til at gøre dem lækre og chewy.

Sådan gør du

 • Smelt kakaosmør og kokosolie over vandbad og rør de øvrige ingredienser i.
 • Smag til. Det er ikke en sød chokolade, det her.
 • Hæld ca. 4 gojibær i hver chokoform og hæld den flydende chokolade over.
 • Sæt på køl eller frost og lad dem stivne.
 • Chokoladerne har en pudsig eftersmag, som alle steviachokolader har, men det sætter jo bare sine naturlige begrænsninger for, at man forgriber sig for vildt på dem. :-)

Noter

*Vær opmærksom på at alle steviaprodukter søder forskelligt og tjek også for, hvad den i øvrigt indeholder. Mange steviaprodukter på markedet indeholder rørsukker eller maltitol.

De smager ikke specielt godt. Men hvorfor så lave dem? Fordi de giver dig den pleasende følelse af at spise chokolade, samtidig med at de giver dig et skud fedt, som stabiliserer dig, når du har mest brug for det.

Chokoladerne har en pudsig eftersmag, som alle steviachokolader har, men det sætter jo bare sine naturlige begrænsninger for, at man forgriber sig for vildt på dem. :-)

Selv har jeg det desuden sådan, at hvis jeg skruer godt op for grøntsagerne og bombarderer mig selv med vitaminer  fra morgenstunden, så falder trangen til sødt. Derfor bruger jeg flittigt min juicer eller laver greenies som denne af broccoli, salat, spidskål, squash, basilikum, avokado og appelsin, som jeg spiser sammen med min morgenmad. Den her var lidt hardcore med minimalt frugt. Der er lidt tomt på “lageret”.

Ellers har denne uge for mit vedkommende gået meget op i LCHF-Forum, hvor vi nu er næsten 450 medlemmer, der debatterer på livet løs. Så maden er endt på Instagram, og bloggen her har været lidt madfattig. Så her kommer lige et lille medley over ugen, der er gået. Nogle vil måske bemærke, at jeg stadig er meget glad for min spiralizer.

Kalve ribeye med squashspiraler med basilikumpesto og aioli.

Frokost med rester af kalvekødet stegt med pølser fra Hanegal og rød peberfrugt.

Bornholmerhane med squashspiraler og basilikumpesto:

Og en lækker moussaka med et twist – nemlig med valnøddefars blandet i kødfarsen. Serveret med tomatsalat.

PS: Har du problemer med at oprette dig på LCHF-Forum og får du en fejl med noget med “too many redirects”, så send mig din e-mailadresse, og så fikser jeg det.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

16 kommentarer til “Hjemmelavede chokolader med stevia til nedtrapning”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Så lykkedes det – jeg måtte vælge en anden model, men nu er den bestilt og bliver leveret inden for de næste 11 dage. Spændende!

  Svar
 2. Åh ja – selv jeg, som almindeligvis ikke har den store sukker trang, er sgi da lige ved og gå op i limningen! Jeg tror ikke, at jeg orker og holde traditionel jul mere, det er simpelthen ikke det bøvl værd, efterfølgende! Pyh, hvor jeg dog kæmper! Jeg har faktisk aldrig prøvet noget lignende tidligere! Jeg stod tidligere foran en åben køleskabslåge og nærmest støvsugede køleskabsindholdet med blikket … og ordene chokolade, chokolade, chokolade var de eneste der kværnede i hovedet på mig! Suk! Jøsses mand, jeg kunne guffe Toms fabrikkerne! Det underligste er, at så meget, har jeg altså heller ikke “syndet” igennem julen! Jeg fatter nada!

  Ps. Middagsretterne ser da også okay lækre ud ;-) He, he

  Svar
  • Måske har du det ligesom mig, at når sukkertrangen raserer i kroppen, så mister jeg fuldstændig lysten til rigtig mad. Og så spiser jeg for lidt rigtig mad og så raserer sukkertrangen, fordi jeg i virkeligheden er sulten. Ond cirkel, altså!
   Årstiden, kulden og mørket skaber også bare trang til chokoladen. Serotonin, du ved… ;-)

   Svar
 3. Hej Jane
  Tak for hjælpen med LCHF forum… forsøger næste gang.
  Ja, jeg er en af dem, der slås med sukkertrang efter jul!!! Som supplement til dit forslag med chokolader, vil jeg fortælle, at dine sneakersfugde er altså også RIGTIG gode. Jeg er klar over, at de smager SÅ godt, at man kan komme til at forgribe sig lidt, men til gengæld oplever jeg, at de mætter mig virkelig meget. Så tager jeg altså også et lidt større stykke en den normale “fugde-størrelse” :)
  God weekend til alle
  Gurli

  Svar
  • Jeg kan se, du er inde :) Dejligt!
   Og du har ret, Snickersfudge er jo også rigtig gode til det formål, netop fordi de mætter. Dem vil jeg huske til næste gang.

   Svar
 4. Hej Jane
  Spørger lige her: Ved du hvorfor jeg kun kan skrive 140 anslag inde på discussion på LCHF- forum?
  God dag og forhåbentlig solskin
  Gurli

  Svar
  • Det er fordi du skriver en “statusopdatering” ude på forsiden i stedet for at vælge “debarforum-fanen” øverst :-)

   Svar
 5. Åh – Jane.. det bliver jo dyrt, det her :-) Jeg må da også ha’ mig en spiralizer; den ser jo ud til at kunne give nogle meget flotte serveringsmuligheder i forhold til grøntsager ;-)

  Svar
 6. Ellers spis Haribos Stevia lakridser… Der er 180 kalorier i en 100 grams pose. Det er jo ikke særlig meget og de smager ganske godt – en blanding af lakrids og vingummi.

  Lækkert til den lille sult jeg har, når jeg har spist.

  Svar
 7. Uhm det ser altså godt ud alt det mad :-)
  LCHF-forum… Feeeeeedt sted! (Som tager alt for meget af min tid, som faktisk skulle bruges OFF-line) ;-)

  Svar