Nytårsforret: Sunde ruller med laksefyld

En del af temaet ved vores nytårsmenu var ufrivilligt blevet til “mad, der kan rulles”. Mad, der kan rulles, er jo på en måde de voksnes pendant til børnefavoritten over dem alle: “mad på pind”.  Og på vores nytårsmenu var der både vietnamesiske forårsruller, aubergineruller og disse lækre squashruller med laksefyld.

squashruller med laks LCHF nytår

Nytårsforret: Sunde ruller med laksefyld

Udskriv Pin
|

Ingredienser

12-14 ruller

  • 350 g tilberedt laks
  • 3 spsk cremefraiche 38 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3 små skalotteløg, finthakket
  • 2 spsk hakket, frisk dild
  • Urtesalt og hvid peber
  • 2 hele squash

Sådan gør du

  • Fjern skind fra laksen og hak eller mos den med en gaffel. Rør en dressing af de øvrige ingredienser og rør til sidst laksen heri. Laksefyldet må helst ikke blive for vådt.
  • Skær squash på langs i fine, fine strimler. Hvis du har et angstpræget forhold til dit mandolinjern (og det har mange!), kan du bruge en osteskærer. Det var pivnemt, og vi slap for blodstænk på de sarte squash. Glem alt om at skære dem tynde nok med en kniv. Det bliver for tykt og ujævnt.

Jeg lavede både squashstrimlerne og laksefyldet nogle timer forinden og opbevarede dem på køl. En times tid før gæsterne kom, rullede jeg dem sammen ved at putte en lille spsk laksefyld på hver squashstrimmel og rulle den sammen og hæfte den med en tandstik. Herefter stod de og ventede på køl, indtil de skulle serveres.

Til rullerne fik vi en lækker cremet agurke-avokado-dip. Den var superlækker og frisk og lavet udelukkende af sunde, grønne ingredienser.

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

11 kommentarer til “Nytårsforret: Sunde ruller med laksefyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mums, de ser lækre ud!!!
    Lavede noget lignende for en tid siden, hvor jeg udhulede agurkestykker, så de blev til en form for “cucumber cupcake” og fyldte dem med noget laksefyld. Denne her skal også afprøves – ligesom så mange af dine andre opskrifter :)

    Svar
    • Åh, de der fyldte agurker har jeg pinnet som en gal på mit Food Inspo board på Pinterest. Det skal jeg så meget lave også! :-)

      Svar
      • Ja, de er virkelig gode!
        Et godt tip er at udhule agurkerne så meget så muligt, ellers bliver agurken simpelthen alt for dominerende ift. laksen, synes jeg.
        – De er så søde at se på, cucumber cupcakes :p

        Svar
  2. Jeg testede oskeskæreren på en squash i går – det virkede perfekt! Og en god tykkelse blev de også (de røg på panden med en rest broccoli lidt kyllingefond og fløde og smagt til med citronskal og -saft, salt og peber. Mums!!).

    Svar