Er du bagud på julegodtefronten og mangler du stadig lidt idéer til, hvad du skal kaste dig i gang med for at få lidt sundere godter på bordet i juledagene? Så kommer her en lille opsamling over min favoritter. Klik på billederne eller teksten for at blive ført til opskriften.
GAMMELDAGS ÆBLESKIVER – MED ÆBLE SGU!!
HJEMMELAVET MARCIPAN MED ORANGECHOKOLADE OG HINDBÆR
HJEMMELAVET MARCIPAN MED LAKRIDS OG CHOKOLADE – SYGT GODE!!
HJEMMELAVET NOUGAT – DEATH BY NOUGAT
PEBERNØDDER UDEN MEL OG SUKKER
PEBERNØDDEKUGLER – SMAGER PRÆCIS SOM PEBERNØDDEDEJ
Ikke specielt low carb men i hvert fald et naturligt alternativ!
LUN RØDKÅLSSALAT MED GRANATÆBLE
FLÆSKESTEG MED GARANTEREDE SPRØDE SVÆR
OG EN GANG FRÆK RØDKÅLSALAT MED INGEFÆR OG RIBS
Nu faldt jeg lige over disse indlæg, er du gal mand det lyder lækkert og meget farligt 😉 Ved du hvor længe nougat, marcipan og pistaciemasse kan holde sig på køl? Hvis man nu vil være i god tid (og er dum nok til at tro at det hele ikke er spist inden december overhoved begynder…. 😉
Nej, jeg har ikke prøvet at gemme det. Men jeg vil da tro, de kan holde sig i hvert fald en uges tid 🙂
Kære Jane
Har i går og idag eksperimenteret med dine vaniliefugde. Igår blev konsistensen perfekt, men jeg kom for meget stevie/sukrin i. Det smagte alt for kemisk…ØV.
I formiddags satte jeg en portion i gang med fløde som jeg har haft i fryseren. Et godt stykke inde i processen skilte hele “lortet”.
Tænkte at 3. gang er lykkens gang. Ville søde denne portion med kokossukker. Smagen er UHM…. men nu har jeg så taget det af for tidligt… det kan ikke rigtig skæres. Nå! Nu har jeg så lige prøvet at rulle en klump og det kan lade sig gøre!! Nu skal jeg så bare lige overveje, hvad de skal overtrækkes med! Det glæder jeg mig til! Mon ike 3. gang alligevel er lykkens gang.
Gog dag til dig og dne
Kh Gurli
Jeg har også haft et par fejlslagne forsøg hvor fudgen skilte. Meget, meget irriterende! 😉
Wauuvv… det ser virkelig lækkert ud altsammen. Jeg har afprøvet flere af tingene og det hitter! Har du nogle gode alternativer til ris a’la’manden?
Nej, faktisk ikke. Jeg bryder mig slet ikke om risalamande og har derfor aldrig overvejet at lave et alternativ. Men dette er nok et af de steder, hvor en erstatning med blomkålsris ikke er så smart. Ha ha!
Det ser bare så lækkert ud. Jeg har tørret mandler i ovnen til marcipan, og så skal jeg have købt hasselnøddecremen i dag, så jeg er klar til en omgang nougat også.
Rødkålsretterne er simpelthen så smukke og jeg laver mange variationer af dem 🙂
Den der nougat. Meget, meget farlig. Jeg siger det bare… :-/
Hold kæft hvor er du sej, Jane!! De der æbleskiver tror jeg jeg skal prøve, når vi er hjemme hos Mor Inge og Voksen Hans og deres æbleskivepande her lige om lidt 🙂
Har nemlig slet ikke fået æbleskiver i år, så det er da egentlig også ved at være på tide!
Du behøver slet ingen æbleskivepande til disse. Det er mere sådan panerede æbleringe, som steges på almindelig pande. Men super smag!
Det er for VILDT Jane!!! Der er så meget godt, men hjemmelavet nougat frister mig mest 😉 Tak for super inspiration!
Med fare for at gentage mig selv: Meget farlig nougat 😉
ENIG!