Brændte mandler med kokossukker

Ingen jul uden brændte mandler. Eller sukkernødder, som drengebarnet kalder det, for imens vi andre kaster os frådende over chokoladegodterne, er dette den eneste slags godter, han kan lide. Vi laver derfor tit brændte mandler som Disneyguf om fredagen, og nu hvor julen nærmer sig, måtte jeg nødvendigvis lave en portion, så der også var noget, der faldt i hans smag.

Jeg har bragt en lignende opskrift her, så prøv evt. begge og find din favorit.

Disse er lavet med kokossukker som jo ikke er Low Carb. Du kan bruge Sukrin Gold hvis du har et hensyn at tage til kulhydraterne.

Brændte mandler med kokossukker --> Madbanditten.dk

Brændte mandler med kokossukker + og en snak om fremtiden

Udskriv Pin
4
|
25 min

Ingredienser

 • 200 g mandler (gerne smuttede)
 • 1 dl vand
 • 2 spsk kokossukker  (reklamelink)
 • 1 spsk kanel

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
 • Hæld vand, kokossukker og kanel på en pande og kog det op.
 • Hæld mandlerne heri og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Det tager 5-10 minutter.
 • Når vandet er væk og mandlerne er blevet fedtede, hælder du dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Put dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. De er nu fedtede men når du afkøler dem, bliver de helt glatte og du kan hakke dem fra hinanden.
 • Hæld på glas og opbevar med låg på, til de skal spises.
brændte mandler med kokossukker
brændte mandler med kokossukker

Og lidt om fremtiden…

I går kom jeg alt for sent i seng, fordi Søren og jeg talte fremtidsperspektiver. Mine, primært.

Jeg har jo vinket farvel til fast job og indkomst, og det har jeg ikke fortrudt et sekund, men jeg er nødt til at begynde at finde ud af at tjene nogle penge, hvis økonomien skal løbe rundt. Jeg vil gerne skrive mere og gøre flere af de ting, jeg holder af, og jeg vil gerne beholde den fleksibilitet og frihed, jeg har nu. Og det kan jeg godt høre lyder en smule forkælet. Og det er det måske også.

Nogle gange ville det bare være rart, hvis der kom en voksen og sagde, hvad man skulle gøre. Så kunne man i det mindste vælge at gøre det modsatte. Kender I ikke det? Det stinker at finde ud af, at man selv er den voksne, og at det forventes, at man selv finder ud af det! Jeg bryder mig virkelig ikke om, at den der økonomi ånder mig i nakken. Damn!

Så vi fik os en god snak og fik tegnet lidt og skrevet lister og den slags. Og det var rart lige at få vendt. De valg, jeg træffer, er jo ikke mine alene. De påvirker hele vores familie, så vi skal jo gerne være enige. Så som betaling er jeg træt i dag. Men hvis der er nogen af jer derude, der ligger inde med de vises sten ift. at balancere lyster, drømme med pligter og ansvar, så  hit me! Jeg kunne godt bruge lidt input!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

51 kommentarer til “Brændte mandler med kokossukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja det mener jeg godt man kan. Jeg husker det som om det faktisk blev ret anstændigt (undtagen bismagen. Jeg tror jeg har en opskrift med det i… LCHF Året rundt, tror jeg, det er.

   Svar
 1. Jeg har lige lavet dem med Sukrin Gold i stedet for kokossukker, og de smager fantastisk! Det synes min 13-årige søn også ?

  Svar
 2. Hej Jane.

  Hvad kan jeg ellers bruge kokossukker til? Jeg prøvede at bruge det i hindbærmarmelade. Halv rørsukker og halv kokossukker. Syntes dog ikke at det smagte godt. I te gør kokossukker det hellere ikke ret godt, for mig. Er det hele et spørgsmål om at vende sig til det? Jeg har altid haft en vildt sød tand.

  Svar
 3. Jeg forsøgte mig forleden med en variant af denne opskrift bestående af 3 spsk sukrin og 1 vaniljestang frem for kokossukkeret og jeg blev meget positivt overrasket. Det var næsten som jeg husker det, fra dengang jeg spiste almindelige brændte mandler. Kan se ovenfor, at du har frarådet brugen af sukrin på grund af smagen, men tænker umiddelbart, at vaniljestangen har givet det et skub i den rigtige retning :) ?

  Svar
 4. Hej Jane. Hvor er det sjovt at læse om jeres fremtids snak, der i 2012. Jeg skal love for at du har fået skrevet en del siden. Fantastiske bøger:-)

  Svar
  • Ja, det er simpelthen så sjovt nogle gange at ryge tilbage i arkivet og se, hvilke tanker, jeg gjorde mig på det tidspunkt. Forandring sker lidt efter lidt, men når man så pludselig kigger langt tilbage, er det tydeligt at man nu befinder sig et helt andet sted.

   Svar