Brændte mandler med kokossukker + og en snak om fremtiden

Ingen jul uden brændte mandler. Eller sukkernødder, som drengebarnet kalder det, for imens vi andre kaster os frådende over chokoladegodterne, er dette den eneste slags godter, han kan lide. Vi laver derfor tit brændte mandler som Disneyguf om fredagen, og nu hvor julen nærmer sig, måtte jeg nødvendigvis lave en portion, så der også var noget, der faldt i hans smag.

Jeg har bragt en lignende opskrift her, så prøv evt. begge og find din favorit.

Disse er lavet med kokossukker som jo ikke er Low Carb. Du kan bruge Sukrin Gold hvis du har et hensyn at tage til kulhydraterne.

Brændte mandler med kokossukker --> Madbanditten.dk

Brændte mandler med kokossukker + og en snak om fremtiden

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 200 g mandler (gerne smuttede)
 • 1 dl vand
 • 2 spsk kokossukker (reklamelink)
 • 1 spsk kanel

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
 • Hæld vand, kokossukker og kanel på en pande og kog det op.
 • Hæld mandlerne heri og rør rundt, indtil vandet er fordampet. Det tager 5-10 minutter.
 • Når vandet er væk og mandlerne er blevet fedtede, hælder du dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
 • Put dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. De er nu fedtede men når du afkøler dem, bliver de helt glatte og du kan hakke dem fra hinanden.
 • Hæld på glas og opbevar med låg på, til de skal spises.
 • brændte mandler med kokossukkerbrændte mandler med kokossukker

  Og lidt om fremtiden…

  I går kom jeg alt for sent i seng, fordi Søren og jeg talte fremtidsperspektiver. Mine, primært.

  Jeg har jo vinket farvel til fast job og indkomst, og det har jeg ikke fortrudt et sekund, men jeg er nødt til at begynde at finde ud af at tjene nogle penge, hvis økonomien skal løbe rundt. Jeg vil gerne skrive mere og gøre flere af de ting, jeg holder af, og jeg vil gerne beholde den fleksibilitet og frihed, jeg har nu. Og det kan jeg godt høre lyder en smule forkælet. Og det er det måske også.

  Nogle gange ville det bare være rart, hvis der kom en voksen og sagde, hvad man skulle gøre. Så kunne man i det mindste vælge at gøre det modsatte. Kender I ikke det? Det stinker at finde ud af, at man selv er den voksne, og at det forventes, at man selv finder ud af det! Jeg bryder mig virkelig ikke om, at den der økonomi ånder mig i nakken. Damn!

  Så vi fik os en god snak og fik tegnet lidt og skrevet lister og den slags. Og det var rart lige at få vendt. De valg, jeg træffer, er jo ikke mine alene. De påvirker hele vores familie, så vi skal jo gerne være enige. Så som betaling er jeg træt i dag. Men hvis der er nogen af jer derude, der ligger inde med de vises sten ift. at balancere lyster, drømme med pligter og ansvar, så  hit me! Jeg kunne godt bruge lidt input!

  De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

  Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

  Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

  51 kommentarer til “Brændte mandler med kokossukker + og en snak om fremtiden”

  Skriv en kommentar

  Hvad synes du om opskriften?
   • Ja det mener jeg godt man kan. Jeg husker det som om det faktisk blev ret anstændigt (undtagen bismagen. Jeg tror jeg har en opskrift med det i… LCHF Året rundt, tror jeg, det er.

    Svar
  1. Jeg har lige lavet dem med Sukrin Gold i stedet for kokossukker, og de smager fantastisk! Det synes min 13-årige søn også ?

   Svar
  2. Hej Jane.

   Hvad kan jeg ellers bruge kokossukker til? Jeg prøvede at bruge det i hindbærmarmelade. Halv rørsukker og halv kokossukker. Syntes dog ikke at det smagte godt. I te gør kokossukker det hellere ikke ret godt, for mig. Er det hele et spørgsmål om at vende sig til det? Jeg har altid haft en vildt sød tand.

   Svar
  3. Jeg forsøgte mig forleden med en variant af denne opskrift bestående af 3 spsk sukrin og 1 vaniljestang frem for kokossukkeret og jeg blev meget positivt overrasket. Det var næsten som jeg husker det, fra dengang jeg spiste almindelige brændte mandler. Kan se ovenfor, at du har frarådet brugen af sukrin på grund af smagen, men tænker umiddelbart, at vaniljestangen har givet det et skub i den rigtige retning :) ?

   Svar
  4. Hej Jane. Hvor er det sjovt at læse om jeres fremtids snak, der i 2012. Jeg skal love for at du har fået skrevet en del siden. Fantastiske bøger:-)

   Svar
   • Ja, det er simpelthen så sjovt nogle gange at ryge tilbage i arkivet og se, hvilke tanker, jeg gjorde mig på det tidspunkt. Forandring sker lidt efter lidt, men når man så pludselig kigger langt tilbage, er det tydeligt at man nu befinder sig et helt andet sted.

    Svar
  5. ums de ser gode ud. Jeg har lige taget palmesukker med hjem fra ferie – og det ser sørme fornuftigt ud med sukkerindholdet! 4 g kulhydrat pr. 100 gram – så jeg tror, jeg vil lege lidt i dag!

   Svar
  6. Den med at der er en voksen, der viser en den rette vej, og hvad man skal vælge kunne jeg også godt bruge til tider:-) Jane, er på intet tidspunkt i tvivl om at det du gør er vejen frem, om ikke andet for alle os læsere som dagligt, og som mig selv flere gange om dagen, går ind på din blog og bliver inspireret og i godt humør af din Gode energi. Men ja du bliver ikke rig af, at vi andre er glade:-) Men er ikke i tvivl om at flere og flere vil hoppe på vognen med lchf, flere af mine veninder er begyndt og har købt bogen, fordi jeg har anbefalet den, eller fordi jeg måske kun snakker om madbanditten når vi er sammen og taler kost, slankekur osv. :-) er selv selvstændig og har henvendt mig til områdets læger ang. Mit speciale (kompressionsstrømper) og det begynder for alvor nu at bære brugt, da flere og flere kommer til mig. Kunne man tænke sig at du henvendte dig til dit områdes læge, gav dem al forskning omkring lchf i nakken, og så håbe at de vil sende overvægtige samt diabetikere til dig, så du kunne hjælpe dem på rette vej, og så selvfølgelig mod et gebyr?? Langt indslag, beklager, men mener ig håber at du kan nå så meget længere med det her:-)

   Svar
   • Hvor er du sød. Tak :-) Jo, det kunne man sagtens forestille mig og jeg sysler lidt med noget vejledning derude i fremtiden :-)

    Svar
  7. Hejsa:-)
   Jeg synes du skal tjekke christine Eilvigs salon ud. Hun og salonen har bevirket at jeg har ændret min måde at se tingene på = har ændret mit liv.
   Det er meget Law of attraction spejlteorier. Det er spiritualitet i Chanel som Christine selv siger. Og jeg anbefaler det fordi det er konkrete værktøjer som du kan bruge til at lukke flere penge ind i dit liv, uden at knokle. :-)

   P.s – Jeg er KÆMPE fan af dig og din blog og din måde at skrive på:-)
   Jeg er selv fotograf – og vill elske at samarbejde med dig en dag – også selvom jeg bor i Berlin :-)

   knus fra Mathilde

   Svar
   • Det er så sjovt, at du nævner det, for du er nr. 2, der siger det navn til mig på en uge. Og jeg havde aldrig hørt om det før. Et vink med en vognstang, I get it! Det kigger jeg på med det samme. Tak :-)

    Og gode fotografer er altid velkomne i mit liv. Jeg er nemlig ikke særligt fotogen… :-/

    Svar
  8. Selvfølgelig skal der også være plads til at du forfølger dine drømme:-) Jeg har indtryk af, at du er enlig mor en del af tiden for at din mand kan udleve sine, og en kombination af at skrive, være kostvejleder, holde foredrag eller hvad det kunne være tager tid at få i gang. Kunne man afsætte et halvt eller et helt år til at prøve det, og så vurdere det til den tid? Måske fører bogen til en hel masse ekspertpaneler eller dit eget tv-program. Måske vil I flytte på landet og åbne et kursuscenter på et biiiilligt nedlagt landbrug. Giv det tid – det du er i gang med er godt, og det går rigtig godt med det.
   Tak for en meget inspirerende og udfordrende blog og alle gode ønsker:-)

   Svar
   • Tak for det fine input, Anne Sofie. Det er en god idé at afsætte et helt eller et halvt år til det og se, hvor det fører gen :-)

    Svar
  9. Åh kære Jane – det evige tilbagevendende dilemma… balancen mellem økonomi og drømme. Nu har du jo fået så mange gode bud, så mit må være ét af de mere alternative af slagsen! Måske skulle du bruge julen og årstiden til at vende blikket indad og lytte til din indre dialog. Mærk og lyt til, om du har tillid til dig selv og dine valg? Har du en grundlæggende følelse af, at livet støtter dig og at du fortjener at udleve dine drømme og endda tjene penge på dem? Eller bærer du (som så mange af os andre) rundt på en gammel overbevisning om, at “det er for godt til at være sandt”? Du kan helt sikkert hente hjælp og inspiration i bøger af Louise L Hay :-) Kærligst Charlotte

   Svar
   • Tak søde Charlotte! Jeg tror, vi to skal ses i det nye år, så jeg kan blive smittet med lidt af din gode energi.

    Jeg har faktisk et par “eksil-dage” helt for mig selv mellem jul og nytår, og her får jeg rigeligt tid til at vende blikket indad og mærke, hvad der føles godt :-)

    Svar
  10. Århh hvor jeg hader turbulens af tanker, der ikke kan finde en hulde at være på. Jeg har desværre ingen gode råd, som ikke er nævnt… Jeg håber bare, at du uanset hvad du ellers finder på, fortsætter med at sprede det gode budskab om LCHF! Gerne flere bøger og foredrag, som der nævnes længere oppe. Og selvfølgelig din fantastiske blog :-)

   Svar
  11. Dumt spørgsmål fra en slags nybegynder ;). Skal jeg holde mig fra kokossukkee, hvis mit insulin niveau er skyhøjt? Og er det så bedre med sukrin?

   Jeps har lige været til læge, og det er vist tid til at blive min egen bedste ven …

   Svar
  12. Hvad med en svensk LCHF kostvejlederuddannelse?
   Men jeg tror nu du kommer til at sælge masser af bøger og derefter kommer behovet for endnu flere opskriftbøger.

   Svar
  13. Og jeg havde så lige skrevet en laaang kommentar, og så valgte computeren at genstarte. Damn it. Nå, anyway, så forstår jeg dig. Min frihed er også noget af det vigtigste for mig, og så har jeg måtte gå på kompromis med nogle af de økonomiske ting, for friheden har sin pris, men det er det hele værd. Jeg tænker, hvis du har noget undervejs, korte og lange projekter, lidt hist og pist, der supplerer på sigt, hvad så med at tage nogle gode korte vikarjobs ind i mellem? Du ved, dem der, der hænger på træerne. Ej, jeg tror bare, der stadig kan være en stor grad af frihed ved vikarjobs.
   Jeg haster videre, og sender dig nogle gode vibes på min vej, og jeg hepper på dig, og så ønsker jeg for dig, at du både kan blæse og have kokosmel i munden på et tidspunkt :)

   Svar
    • Jaja, jeg kan godt selv høre det haha :D

     Men jeg håber nu stadig, du finder den rette vej for dig, for er der noget, der er vigtigt, så er det sgu at være glad! Og det ved du jo godt, jeg siger det bare lige alligevel, nu jeg har åbnet for godteposen med gode råd :D

     Svar
  14. Jeg tager hatten af for dig, og at du tør. Jeg tør nemlig ikke, og det er derfor jeg stadig har fast løn og 40+ timers arbejdsuge.
   Pointen for at skabe en forretning, er at finde områder hor man kan tjene flere penge uden at lave mere. Jeg tror, at du skal gå hele linien ud: Noget i stil med ‘Ny på LCHF kursus på en lækker, solbeskinnet ø i 5 dage’. Der skal nok være mennesker der vil betale mange penge for det. Andre oplagte ideer er e-bøger, hvor du tjener relativt mere pr salg (hvis forlaget altså ikke kommer efter dig hvis du gør sådan). Du kunne også prøve om du kunne indgå i noget produktudvikling med en fødevareproducent – er der noget af den mad du laver der kan masseproduceres og sælges i et supermarked?

   Svar
  15. Mave fornemmelse- lyt føl efter…stil fordel og ulmper op- kan man leve med at leve mere sparsommeligt eller er konsekvenserne for store ??
   Mon ikke der kommer extra ting i kassen i løbet af foråret ;)
   Jeg kan jo godt forbande at jeg har valgt livet som eneforsørger for det betyder unægteligt at man er endnu mere følsom over for udsving..og at man noget gange må tage ting med som man har det blandet med
   – som f eks mit nye vikariat til foråret- ja gu er jeg stolt over at jeg lige nuppede en plads selvom jeg slet ikke havde været med i første runde (fordi jeg ikke vidste jobbet var der)
   – men på den anden side havde jeg forsvoret at jeg skulle arbejde i skole- verdenen igen.. men efter 18 måneder på dp så bliver man mør- jeg orker ikke flere måneder på eksistensminimum… så nogen gange må man være mere fornuft end lyst præget- selvom jeg ellers er fortaler for at “især flinke kvinder” skal lytte mere til lyst end pligt stemmen :)

   Masser af mandags hilsner
   inden jeg skal ud og købe §XS€#&*** gaver ( jeps fantastsisk planlægning)

   Svar
   • Ja, det er så sejt med det vikariat! På den måde er man nødt til at sluge nogle kameler, tror jeg også. Det kan nok ikke være lystdrevet, det hele :-)

    Svar
  16. Hej!
   På trods af to (næsten) fuldtidsjobs her på min matrikel, spøger den der økonomi også en del… jeg har nemlig også mange drømme og steder jeg gerne vil se og vise min datter.. Min mand har ikke helt de samme lyster – men det får han!!
   Jeg er jo en af dem der drømmer om at vinde i lotte :-/ og når jeg nævner i min familie at “hvis bare jeg vandt, så kunne jeg…” SÅ får jeg på puklen af min svigerinde.. for som hun siger: ” hvad vil de penge kunne give dig, som du ikke kan skabe på anden måde”? Og bortset fra at betale huslejen (som jo også er et ret væsentligt punkt), så handler det i bund og grund for mig om FRIHED! Frihed til at kunne vælge at gøre forskellige ting med min familie… og helt ærligt.. hvis jeg VIRKELIG ville, så kunne jeg nok godt knibe ballerne sammen og få sparet op til et par gode oplevelser, millioner eller ej…Og her tænker jeg at du jo, Jane, har valgt frihed og ingen stress – og det er sguda noget der sparker r.. :-)
   Gisp det blev lidt langt :-)

   Svar
   • Frihed betyder alverden. Og nu hvor jeg har prøvet at have den, kan jeg få klaustrofobi ved tanken om at skulle give slip på den igen. Derfor vendes alle muligheder. Jeg vil gerne arbejde, misforstå mig ikke, og jeg vil gerne knokle både meget og længe. Hvis bare jeg har friheden til selv at tilrettelægge det (og det skal helst være noget, jeg finder glæde i).

    Jeg har også rejsedrømmen, Trine, men den deler min familie desværre heller ikke :-(

    Svar
  17. Ang. Økonomi :-) Jeg vil gætte på at du har en del sidevisninger påvdin blog
   Jeg ved godt at annoncer ikke pynter på hjemmesiden, men ved at føje nogle affiliate annoncer til siden, vil du kunne tjene en lille smule. Du kan nok ikke forvente en månedsløn, men lidt ekstra lommepenge :-)

   Svar
   • Det er rigtigt! Jeg har netop takket nej til et ellers meget fint forslag om annoncer her på siden, men jeg har det i baghovedet og kan ombestemme mig til enhver tid.

    Den er svær, synes jeg… ;-)

    Svar
    • Som læser vil det på ingen måde genere mig, hvis der kommer reklamer på siden. Jeg synes bestemt, I bloggere skal tjene penge på jeres arbejde, spørgsmålet er bare, hvordsn det bliver gjort. Jeg står personligt af, når man skal købe login for at læse indlæg, som jeg har set fornylig hos en anden blogger. Så går noget af ideen ligesom af, synes jeg nok!

     Svar
     • Det er jeg meget enig med dig i, og der vil jeg heller ikke hen.

      En af udfordringerne med reklamer på en “nicheblog” som min er, at det er svært at finde annoncører, som “passer” Og en LCHF-blog med Kohbergreklamer synes jeg er undergravende for troværdigheden, hvis du forstår. En anden er at annoncerne skal være meget heftige for at de batter i betalingskassen. :-/

      Men jo, det er en mulighed.

      Svar
  18. Kære Jane,
   Uhm, brændte mandler – behøver jeg sige, at mit glas nu kun er halvfyldt ;-P Der er vist dømt pause fra de ‘søde’ sager her hos mig…
   Fremtiden? Økonomi? Puha, men hvad kan jeg sige – sidstnævnte er nok den primære grund til, at jeg ikke har været forbi chefens kontor. Ej, fast arbejdet har også sine lyspunkter – jeg er ikke chef og kan dermed for det meste møde op og gå hjem til tiden med indlagt mulighed for lidt flex efter behov. Desuden kommer der en fast løncheck hver måned, som der lægges godt til side af til fremtiden.
   Når det er sagt, så fik kommentaren med ‘den voksne’ mig til at grine, for du har ret. ‘Den voksne’ kunne jeg også godt bruge et råd fra til det der med jobfronten vs. ens drømme og i sidste ende vel også velbefindende (læs: lykke).
   Men du skal da skrive nogle flere bøger efter successen, som venter til foråret. Jeg fornemmer, at du som jeg er ‘hende i baggrunden’ og har det godt med det, men ellers ville jeg foreslå foredrag (hvis det ikke allerede er på tapetet?) og det er lige før jeg vil kaste mig selv med ud over klippen og stille op med dig og fortælle ‘min historie’ (drømmer nok lidt – vil nogle høre min historie og er den ikke allerede kendt?).
   Puha, det blev lidt langt og vist også lidt rodet, men du inspirerer mig på så mange måde og jeg håber, du kan finde din balance (så kan jeg måske også finde inspiration der ;-) )

   Svar
   • Jo, der kommer helt sikkert flere bøger. Men det er meget svært at leve af. Medmindre I køber MEGA-mange af dem :-)

    Og jo, foredrag er på listen over muligheder. Og det kunne være stort at have dig med ;-)

    Svar
  19. Igen nemme løsninger søde Jane.
   Men husk at bruge din mavefornemmelse, den har gjort det godt for dig indtil nu.
   Et deltidsjob hvor du føler du gavner og hjælper kunne måske være en mulighed…
   Kh Sara

   Svar