Flæskesteg med sprøde svær – svigermors hemmelige familieopskrift

Det er snart jul, og måske står du lige og mangler en opskrift på flæskesteg. Altså den slags flæskesteg, der har sprøde svær, og som aldrig slår fejl. Du er kommet til det rette sted.

FLÆSKESTEG OG MIN (SVIGER-)FAMILIE

Flæskesteg har godt nok aldrig interesseret mig synderligt. Men jeg skal love for, at det er noget, der interesserer de to mænd i min familie.

Den store af dem har altid haft et livslangt kærlighedsforhold til flæskesteg, som i hans familie bare omtales “steg”.

Den lille af dem har flæskesteg på guld eller sølv.

Det er et udtryk for, hvilken plads på livret-ranglisten, den har pt. De to kan sætte uanede mængder “steg” til livs. Datteren og jeg er mere moderate på det her punkt. Vi vil hellere have and.

Heldigvis har Søren taget svigermors opskrift med ind i vores ægteskab, og det er en formildende omstændighed, for det er flæskesteg med garanterede sprøde svær. Hver gang! Og så er der da lidt ved det.

Opskriften på flæskesteg vil jeg dele med jer i dag:

Flæskesteg - svigermors hemmelige opskrift på flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær – svigermors hemmelige familieopskrift

Udskriv Pin
6
|
2 t 30 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 160 grader.
 • Gnid stegen godt og grundigt med salt. Rids evt. de svær som ikke er ridset helt dybt nok, undgå dog at skære ned i kødet.
 • Sæt den ind ind i den forvarmede ovn på en rist med en bradepande under, hvori du har hældt ½ liter vand.
 • Lad stegen passe sig selv i 2 timer. Hold dog øje med, om der er vand nok i bradepanden og spæd op, hvis den løber tør.
 • Når de to timer er gået, tager du bradepanden ud, og skruer ovnen op på 250 grader.
 • Stegen skal nu stege uden væske i 20-30 min. Læg lidt sølvpapir eller en tør bradepande i bunden af ovnen af hensyn til det dryppende fedt.
 • Tjek sværene efter 20 min. og giv dem evt. 2-3 min. på grill, hvis det er nødvendigt. 

Så nemt er det! Personligt er det dog alligevel en af de ting, jeg overlader til manden i huset.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

19 kommentarer til “Flæskesteg med sprøde svær – svigermors hemmelige familieopskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg fulgte denne opskridt på flæskesteg til aften. Wow :-D Det er den bedste flæskesteg jeg nogensinde har fået. Mør og saftig med meget sprøde sværd. Tak for en god opskrift til dig og sviger mor :-)

  Svar
 2. Vi skal have flæskesteg i dag, men vi er helt blanke nybegyndere og kan ikke lige finde på hvilket tilbehør der ville være godt – kan du hjælpe Jane?

  Svar
 3. Hej Jane,

  Jeg kan se at det er et opslag af ældre dato, men prøver alligevel med et par små spørgsmål, da jeg skal lave flæskesteg juleaften i år – wow ;)

  Er det varmluft ovn eller alm. ovn du bruger her..??

  Hvor stor er din steg til denne opskrift..??

  God dag fra Vibeke

  Svar
  • Som en lille ekstra hjælp, så kan jeg, som erfaren flæskestegsansvarlig juleaften, sige at man skal gå sværene efter og sikre at de er skåret ordenligt – specielt i kanten. Ellers risikerer man at fedtet ikke kan løbe væk og så bliver der områder med bløde svær :(

   Svar
 4. Husk stegetermometer til omkring 58 C, hvis sværene ikke er sprede, så skær dem af og giv dem grill, det er synd at ødelægge kødet pga sværene.

  Svar
 5. Hey!

  Jeg søger et lille råd.. I går kom jeg til at falde i… big time! Der var familiejulehygge og pludselig gik min fornuft helt væk og jeg sad som for 1 år siden med hænderne begravet i juleslikket. Mens filmen kørte havde jeg ingen kontrol over mine hænder og jeg endte med at spise aaaalt for meget syntetisk slik. Konsekvensen kom prompte; søvnløs nat, hjertebanken, mavepine og det hele. Har du nogle gode råd til hvordan jeg hurtigt stabiliserer mit stakkels blodsukker og kommer i balance igen???

  Mange juleknus fra Anna :)
  Og ps. Mange tak for denne skønne blog! Jeg introducerede hele familien til din snickers fudge i sidste uge og alle elskede det!

  Svar
  • Kære Anna, mit bedste råd er bare at acceptere, at det skete og komme videre. Spis godt med fedt (og protein og grøntsager selvfølgelig) og lad være mere at tro, at du nu skal “spare” på kalorier/fedt/kulhydrater, for at kompensere. Det vil bare øge risikoen for, at du falder i igen. Spis almindeligt og nok og så er du tilbage i no time. Rådene her er også gode : https://www.madbanditten.dk/bliv-sukkerfri/

   Vær god ved dig selv. Du fortjener det. Og så bare sig pyt med det! Det betyder ingenting i det store billede. Ingen selvbebrejdelse og ingen dårlig samvittighed. :-)

   Svar
   • Mange tak for dit hurtige svar! Jeg har besluttet at droppe min første indskydelse om ekstra træning og mindre mad i dag, og har i stedet mediteret og spist en dejlig stor frokost med salat, kød og kerner. Mange tak for opsangen om at være sød ved mig selv, ellers falder jeg jo bare i igen og udsætter min arme krop for endnu et sukkerchok ;)

    Svar
 6. Herhjemme er det også Bedre Halvdel der laver flæskestegen. Han kan nærmest ikke koge et æg – men flæskesteg, dét kan han lave ;-)

  Svar