Lun bønnesalat med persillepesto

Denne lune bønnesalat med persillepesto er et eksempel på hvor hurtigt, du kan lave velsmagende og lækkert grøntsagstilbehør, hvis du har enkelte hjælpemidler som pesto til rådighed.

Lun bønnesalat – til kamp mod julegodterne

Selvom det er december, skal vi stadig huske grøntsagerne. Og nougat er vist desværre ikke nogen grøntsag. Det ville ellers gøre det væsentligt nemmere at nå de “6 om dagen”.

December er bare sådan en måned, hvor man hele tiden er til julefest på fritteren/skolen/børnehaven/vuggestuen/arbejdet. Og man kommer senere hjem, end man plejer, og så skal man lige lave mad i en fart. Her er derfor en lun bønnesalat, der er lavet på under 10 minutter.

Lun bønnesalat med persillepesto

Udskriv Pin
2
|
10 min

Ingredienser

 • 400 g grønne bønner
 • 3-4 forårsløg
 • kokosolie til stegning
 • salt og friskkværnet peber
 • 4 spsk persillepesto fx den hjemmelavede

Sådan gør du

 • Nip enderne af bønnerne og skær forårsløg i skiver.
 • Opvarm kokosolie på en pande og steg bønner og forårsløg heri, til bønnerne er blevet møre.
 • Drys med salt og peber.
 • Vend skeerne med persillepesto i lige før servering.

Man kan jo næppe kalde det en opskrift. Jeg stegte bare grønne bønner og forårsløg på panden i en klat kokosolie, og da de var blevet bløde i det, slukkede jeg for varmen og vendte en god klump persillepesto i. Det var jo klart persillepestoen, der gav lækkerheden, og det illustrerer fint, hvor nemt man kan lave lækker mad, hvis man har et par gode dips og dressinger i køleskabet.

Salaten blev serveret med en medisterpølse med ramsløg og bacon fra Løgismose. Fundet i Netto. Jeg vil tro, det minimum er 20 år siden jeg sidst har spist medisterpølse, men på den måde kan man blive inspireret, når man labber andres madbilleder i sig på Instagram. Køn er den ikke, men den smagte aldeles udmærket.

Ellers har vores weekend ret meget været præget af datter med maveonde. Lige pludselig livede hun dog op i går eftermiddags, og vi tog chancen og fandt kælkene frem og kæmpede os igennem snestorm op i Søndermarken. Det er udmærket motion, faktisk, at trække en kælk med en 7-årig bag sig i 4 km og derefter bruge en time på at kælke ned af en bakke og løbe opad den igen. Jeg fik i hvert fald varmen, og jeg er ellers en frossenpind af dimensioner. Men mand, hvor var det bare sjovt! Jeg ville til enhver tid vælge kælketur over fitnesscentrerets cardiomaskiner. Ikke at jeg kan prale af at det er nogle, jeg frekventerer ofte. Nej du, stik mig en kælketur, any day!

Her kommer nogle snebilleder. De er en anelse uskarpe, men luften var fuld af snefnug, forstås.

Når det er på den måde, har jeg ærligt talt intet imod vinter. Det er alt det andet, jeg protesterer imod. Her mandag morgen er det såmænd også nemt nok at råbe hurra for vinteren, for det er ikke mig, der skal kæmpe mig igennem snedriver på cykel for at komme frem til arbejdet i ordentlig tid. I stedet kan jeg sidde indendøre med varm te og tændte stearinlys, og det skal I ikke høre noget brok over. Og så har jeg endda selskab af lillepigen i dag, som ligger på sofaen med mavepine igen, så vi holder os nok indendøre i dag. God dag derude!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Lun bønnesalat med persillepesto”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Uh der var verdens grimmeste ord igen – medisterpølse! :-) Men det smager nu fint, hvis kvaliteten er i orden!
  Jeg synes dét familiebillede er helt vildt skønt :) Og den eftermiddag lyder bare som én man kan leve længe på! Eeeelsker familiehygge på børnenes præmisser ❤
  God bedring med lillepigens pjæktarm – hihi :)

  Svar
 2. Nu lader du det bare gå ind af det ene øre og ud af det andet, hvis du ikke gider folks “gode råd”…. men her plejer vi at slå maveonde ned med Bio-gaia tabletter (probiotika). Børnene får dagligt en af dem sammen med vitaminpille og fiskeolie,og hvis der en sjælden gang er en af dem, der har ondt i maven, får de lige en ekstra Bio-gaia og det plejer lynhurtigt at give pote. Således slap vi i alt fald med kun et barn syg med en dags diarré og opkast i sidste uge, hvor vi førhen har måtte lægge os på stribe i flere dage, og hvor jeg nu kan se at klassekammeraterne er væk flere dage i træk med de samme symptomer. Uanset hvad, så GOD BEDRING og tusind tak for super skøn inspiration.

  Svar
  • Tak :-) Gode råd er altid velkomne, og jeg havde netop tænkt, at jeg ville have fat i probiotika til den unge dame, som virkelig har tendens til mavevirus. Jeg brugte engang nogle dråber (måske hed de også noget med gaia), men jeg havde overvejet NDS denne gang…

   Jeg synes faktisk, at vores ofte er sådan nogle 24 timers virus, undtagen sidste gang, hvor det varede i 3-4 dage. Det er altså drøjt at se sine børn så syge så længe. Til gengæld har jeg denne gang indtryk af at pigen bare pjækker i dag ;-)

   Svar