Hjemmelavet nougat

Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger. Den er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.

Hjemmelavet nougat – death by nougat

Jeg har taget genvejen og har brugt en købehasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens. Her er den skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets konfekt.

Brug den sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten.

Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres.

LCHF-julegodter: sukkerfri nougat

Hjemmelavet nougat

Udskriv Pin
28 stk
|
10 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
 • Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
 • Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
 • Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.
Hjemmelavet nougat uden sukker
hjemmelavet nougat uden sukker - LCHF

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

64 kommentarer til “Hjemmelavet nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej igen :) Jeg synes altså at du sidste juletid havde din egen opskrift på hasselnøddecreme, eller er det bare mig der husker helt forkert? Jeg kan ikke finde den på din hjemmeside… Men måske jeg bare fandt en anden sukkerfri på nettet. Uanset hvad smager din nougat-opskrift fantastisk!!!

  Svar
  • Ja det tror jeg faktisk ikke, jeg har. Men fremgangsmåden er helt den samme som de andre nøddesmør. Fx efter denne opskrift.

   Men jeg synes, at det godt kan være svært at få den hjemmelavede nøddesmør helt så fin i konsistensen som den, man køber, så lige til nougat vælger jeg altid at købe hasselnøddesmørret :)

   Svar
 2. Det her er konge! Jeg kan også anbefale at lave det med peanutbutter og drysse saltede peanuts på toppen. Hvis man tidligere har været forfalden til reeses pieces, så kan det virkelig anbefales :-)

  Svar
 3. Hej Jane
  Jeg har deltaget på hold 6 og 10, og vil bare høre, om det gør noget jeg bruger 80% mørk chokolade, som jeg har, til hjemmelavet nougat? Min svoger, som har diabetes kommer på juleferie, og så vil jeg prøve noget andet end Diabetesforeningens JULEMAD – kager og konfekt.

  Svar
  • Det kan du sagtens ??
   Hvis du vil have den lidt sødere, kan du smage den til med sukrinmelis, der er diabetikervenligt❤️

   Svar
 4. Søger inspiration til julegotter som diabetiker må nyde. Opskrifter på småkager, kage og andet er også velkommen.

  Svar
 5. Har fundet en sukkerreduceret udgave fra Mols Organic i Lidl. Stadig ikke 100% uden sukker, men dog væsentligt under øvrige kendte mærker. 16,9 gr./100 gr. Jeg bruger det i revet form som tilbehør på vafler el. Low Carb kiks.

  Svar
  • Den købte jeg faktisk i december også og jeg synes, det var et superfint og ærligt produkt. Dejligt at der kommer mere af den slags :)

   Svar
 6. Hej Jane. Tak for en virkelig fin blog :-). Er hasselnøddesmør det samme som hasselnøddecreme….hvis ikke….tror du så det kan bruges alligevel?
  Glædelig jul
  Mange hilsener
  Gitte

  Svar
  • Mjaaah måske men nogle gange er hasselnøddecreme jo en slags nutella med sukker og kakao. I så fald nej. Hasselnøddesmør eller hasselnøddemos består kun af hasselnødder, der er malet til ‘smør’. Ligesom peanutbutter, bare med hasselnødder

   Svar