Hjemmelavet nougat

Hjemmelavet nougat uden sukker? Arh vel? Det er vel også en sandhed med modifikationer, da den jo indeholder chokolade 70 %, som jo altså indeholder noget sukker, men den er i hvert fald temmelig sukkerreduceret ift. den nougat, du kan købe i butikkerne. Og så smager den, så englene synger. Den er blød og god og cremet, og den har rigtig nougatsmag. Men altså uden at være hvinende sød. Du kan faktisk smage hasselnødderne! Hvilket jo er lidt vildt i sig selv.

Hjemmelavet nougat – death by nougat

Jeg har taget genvejen og har brugt en købehasselnøddecreme, og det er selvfølgelig årsagen til den smørbløde konsistens. Her er den skåret op i mindre bidder og klar til at indgå i årets konfekt.

Brug den sammen med den hjemmelavede marcipan og den hjemmelavede pistaciemasse til en lækker, sundere version af julekonfekten.

Vi kalder den Death by nougat, fordi vi – især Vega og jeg – synes, den smager så afsindigt godt at impulskontrollen udfordres.

LCHF-julegodter: sukkerfri nougat

Hjemmelavet nougat

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt chokoladen i vandbad (en metalsskål ovenpå en gryde med let kogende vand).
 • Tilsæt hasselnøddesmøret hertil og rør rundt, til det er optaget i chokoladen. Smag på den og tilsæt sukrinmelis, hvis du synes, det er nødvendigt.
 • Lad den afkøle en smule, inden du hælder den i en form beklædt med film og sætter den på køl.
 • Den skal stå på køl pænt længe, før den stivner. I mit tilfælde har den stået natten over.

Hjemmelavet nougat uden sukkerhjemmelavet nougat uden sukker - LCHF

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

58 kommentarer til “Hjemmelavet nougat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det her er konge! Jeg kan også anbefale at lave det med peanutbutter og drysse saltede peanuts på toppen. Hvis man tidligere har været forfalden til reeses pieces, så kan det virkelig anbefales :-)

  Svar
 2. Hej Jane
  Jeg har deltaget på hold 6 og 10, og vil bare høre, om det gør noget jeg bruger 80% mørk chokolade, som jeg har, til hjemmelavet nougat? Min svoger, som har diabetes kommer på juleferie, og så vil jeg prøve noget andet end Diabetesforeningens JULEMAD – kager og konfekt.

  Svar
  • Det kan du sagtens ??
   Hvis du vil have den lidt sødere, kan du smage den til med sukrinmelis, der er diabetikervenligt❤️

   Svar
 3. Søger inspiration til julegotter som diabetiker må nyde. Opskrifter på småkager, kage og andet er også velkommen.

  Svar
 4. Har fundet en sukkerreduceret udgave fra Mols Organic i Lidl. Stadig ikke 100% uden sukker, men dog væsentligt under øvrige kendte mærker. 16,9 gr./100 gr. Jeg bruger det i revet form som tilbehør på vafler el. Low Carb kiks.

  Svar
  • Den købte jeg faktisk i december også og jeg synes, det var et superfint og ærligt produkt. Dejligt at der kommer mere af den slags :)

   Svar
 5. Hej Jane. Tak for en virkelig fin blog :-). Er hasselnøddesmør det samme som hasselnøddecreme….hvis ikke….tror du så det kan bruges alligevel?
  Glædelig jul
  Mange hilsener
  Gitte

  Svar
  • Mjaaah måske men nogle gange er hasselnøddecreme jo en slags nutella med sukker og kakao. I så fald nej. Hasselnøddesmør eller hasselnøddemos består kun af hasselnødder, der er malet til ‘smør’. Ligesom peanutbutter, bare med hasselnødder

   Svar
 6. Spiser aldrig almindelig nougat igen! Så god!!! Lavede den også som nougatbrud med ristede mandler, pistacie nødder, gojibær mm og overtræk den med mørk chokolade. Kan anbefales siger jeg bare :) Glædelig jul og tusind tak for alle de fantastiske opskrifter. DBH Anne

  Svar
 7. Hej Jane
  Kunne jeg lokke dig til at fortælle din yndlingschokolade til at komme i nougaten? Du har (gudskelov) en masse lækre opskrifter med chokolade, men der er så stor forskel på dem og med prisen på hasselnøddesmør vil jeg jo gerne ramme plet ?
  Mange hilsner fra Camilla

  Svar
  • Jeg køber mange forskellige. Øko-chokoladen fra Änglamark, køber jeg tit, men også marabou Premium, Lindt etc. lander ofte i kurven. Til nougat bruger jeg 70%.

   Svar
  • Faktisk ikke men jeg har opskrifter på nøddesmør med peanut, cashew, mandel og paranødder. Og hasselnøddesmør laves helt på samme måde. Du rister dem kort i ovn eller på pande og så kører du dem i foodprocessor til olien trækker ud.
   Det er bestemt muligt men det kræver virkelig en god foodprocessor, og jeg synes, det er svært at få helt samme fine konsistens som det købte. Det betyder ikke så meget, når man bruger det til smørepålæg, men lige til nougat synes jeg, det fungerer bedst med den købte..

   Svar
 8. Tænker at bruge den hjemmelavede nougat til at lave ragusa af som jeg eeeelsker. Mon ikke det bliver godt?
  Så skal man bare riste nogle hasselnøddekerner, hælde nougat over og så overtrække med mørk chokolade. Mon ikke det kunne blive godt :)

  Svar
 9. Fik du prøvet med peanutbutter, Pia? Kunne godt tænke mig at høre om det var en succes:) lyder lækkert – prøvede du det sammen med marcipan? God jul!

  Svar
 10. Jeg har ikke hasselnødder hjemme – mon man kan bruge peanutbutter i stedet for? Eller så smager den bare ikke af nougat?

  Svar
 11. TAK for at jeg i år skal have den lækreste sukkerfri konfekt til jul :-) Jeg tænkte på hvordan det kan være at du ikke bruger sukkerfri chokolade? Er det blot fordi det er sådan du har lyst til det eller?
  KH Helle

  Svar
  • Du kan sagtens bruge sukkerfri chokolade. Jeg har bare ikke fundet nogen sukkerfri chokolade, der lever op til mine ønsker ift. smag og indhold. De sukkerfrie chokolader, jeg kan finde, smager enten virkelig dårligt, eller indeholder maltitol eller andre suspekte ting, og så vil jeg hellere undvære – eller leve med små mængder sukker.
   Jeg vil ikke spise noget, der smager dårligt. Det tilfredsstiller slet ikke mine sanser.

   Har du fundet en god sukkerfri chokolade, så tip mig endelig!

   Svar
   • Helt enig – dumt at spise noget man ikke bryder sig om :) Og nu gjorde du mig lige lidt nysgerrig mht maltitol og kan se det ikke lige er den bedste erstatning – øv for det var jo lige det som er i den sukkerfri chokolade jeg godt kan lide.

    Svar
 12. Mums hvor ser det lækkert ud! Hvordan er det at arbejde med? Kan man trille kugler af det når først det er stivnet? Eller skal man evt gøre det før? Vi plejer at lave nougat kugler overtrukket med chokolade hvert år :D

  Svar
 13. Det er da også noget af en pris, hvis man næsten skal bruge et helt glas hasselnøddesmør til 83,- og så kommer chokoladen oveni…
  Men er sikker på at den må smage godt :-)

  Svar
 14. Kan man mon lave den bare med alm. Hasselnødder som bliver blendet godt? Har nemlig ingen hasselnøddesmør?
  Eller bliver den ikke blød mon?
  Må vidst i køkkenet og prøve mig frem senere

  Svar
 15. Ser super lækkert ud. Tak for inspiration, og dejligt befriende med opskrifter der er så lige til. Glædelig jul.
  Julehilsen fra Naja

  Svar
 16. Ohh … så lækre de ser ud! Det har jeg aldrig prøvet og lave, måske jeg liiige skulle …

  Ha’ en god 2 søndag i Advent :-)
  – og tak for opskriften.

  Svar
 17. Fedt!!! Det må prøves! Og nu skal jeg til DK i næste uge, så kan jeg få mogle af alle de specielle fødevarer jeg ikke kan få her på Færøerne!

  Svar