Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Juleopskrifter » LCHF-safranboller med marcipanfyld

LCHF-safranboller med marcipanfyld

8. december 2012 af Jane Faerber 14 kommentarer

safranboller med marcipanmidte LCHF

Safranboller er en meget svensk ting, tror jeg. Og nogle gange har svenskerne jo fat i den lange ende, det må vi give dem, så jeg satte min tvivl i baggrunden og gav dem et forsøg. Det kom der disse fine safranboller ud af.

Da lillepigen var sløj efter nattens maveonde, drak jeg en stærk kop kaffe og tog drengebarnet under den ene arm og safranbollerne under den anden og begav mig ud til julehygge med de barnløse mødre. Altså dem, der var barnløse, dengang jeg også var det, men som siden har fået en masse børn både med og uden assistance. Vi ses stadig og det er dejligt. De spiste pænt af safranbollerne, men ungerne var ikke synderligt interesserede i dem.

Opskriften kommer her.

Safranboller - opskrift på lækre juleboller uden mel

SAFRANBOLLER – 12 STK

  • 4 æg + 1 til pensling
  • 1 spsk Sukrin (reklamelink)
  • 50 g smør
  • 1 brev safran
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1½ dl hjemmemalet mandelmel
  • 1 dl kokosfibermel (reklamelink)
  • 2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)

Ingredienser – fyld

  • 120 g marcipan
  • 50 g blødt smør
  • 1 barneske kanel
  • 1 spsk kokossukker

SÅDAN

1. Opvarm ovnen til 170 grader.

2. Pisk æg og Sukrin.

3. Smelt smør og rør safran ud heri.

4. Tilsæt smør og yoghurt til æggeblandingen og pisk det godt sammen.

5. Bland de tørre dele i og lad dejen hvile i ca. 10 minutter, så fibrene har mulighed for at suge væske til sig.

6. Rør fyldet sammen med en gaffel.

7. Form nu dejen til boller og klat dem flade i hænderne.

8. Put en stor tsk fyld i midten og luk bollen om det og læg den herefter i en muffinform eller direkte på bagepapir.

9. Pensl med æg og drys evt. med hakkede mandler og kanelsukker (lavet på kokossukker).

10. Bag i 15 minutter i den forvarmede ovn.

Konklusion

De mætter rigtig godt og er heller ikke særligt søde. Men hånden på hjertet: Safranboller smager altså lidt mærkeligt. Smagen starter som en indisk risret og går herefter over i en slags semisødlig bolle-kage-hybrid.

Men farven var fin, og det var lidt frækt med marcipanfyldet i midten.

Men næste gang bytter jeg safran med 1 spsk kanel. Det vil give langt bedre mening, hvis du spørger mig 🙂

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Banankage med chokoladeglasur - den bedste opskrift - og endda både glutenfri og sukkerfri. Opskrift her: Madbanditten.dkBanankage med chokoladeglasur
  • Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low CarbBlåbær-cheesecake
  • Grøntsagsvafler - opskrift på lækre glutenfrie vafler med spidskålGrøntsagsvafler med spidskål
  • Brunkager - opskrift på glutenfrie brunkager uden sukkerGlutenfrie & sukkerfrie brunkager – ny og forbedret opskrift

Skrevet i: Brød, Glutenfri, Juleopskrifter, Kager

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Steffen skriver

    9. december 2012 kl. 07:23

    Du har helt ret – det er en typisk svensk (jule)tradition. Efter sammenlagt omkring 23 år i Sverige har vi stadig ikke kunnet forlige os med det. Mange af de typisk svenske ting kan vi godt lide og har taget til os (til og med surströmming), men deres “lussekatter” og andet safransbagværk må de godt beholde for sig selv. vi synes det smager … støvet!

    Svar
    • Jane skriver

      9. december 2012 kl. 08:26

      Ja, jeg har også haft min flirt med safran i kager nu. Den var kort men intens 😉

      Svar
  2. Henriette skriver

    9. december 2012 kl. 07:18

    Selvom jeg har en ret voksen 😉 smag så er jeg heller ikke så tosset med safran i søde sager 😉
    Det er forøvrigt ikke kun i Sverige at fint bagværk indeholder safran -også i England i mere isolerede områder som Cornwall har man sødt bagværk hvor der er Safran. Englænderne forklarer det med at det er en oldgammel rest fra tiden med romerne 😉 men de kom jo aldrig til Sverige
    Min mormor bagte også lussekatte hvor der er safran i men jeg må indrømme at jeg har skåret gevaldigt i mængden af safran i dem og smidt en masse kardemomme til at overdøve safranens sære tørre smag.
    Kh og skøn søndag til dig

    Svar
    • Jane skriver

      9. december 2012 kl. 08:26

      Ja, det var dem, jeg tidligere kaldte luseklatter 🙂 Åh, det svenske…

      Svar
  3. Mie skriver

    9. december 2012 kl. 06:42

    Jeg fatter slet ikke hvordan du kan nå at skrive alt det gode til din blog, eksperimentere i køkkenet, tage dig af mand og børn og alle de andre SKAL ting. Gad vide om der nogensinde er noget tid tilovers? Til dig. Eller måske er din blog, dit køkken, dine børn, mand og alt det andet, så meget dig, at du simpelhen stortrives.
    Jeg er imponeret…………..
    Ønsker jeg så meget god bedring. Hjemme hos jer.

    Svar
    • Jane skriver

      9. december 2012 kl. 08:22

      Hvor er det sødt sagt. Tak 🙂

      Husk på, at jeg ikke har fast arbejde i øjeblikket, så det giver jo lidt ekstra tid. 🙂

      Svar
  4. sockertjocken skriver

    8. december 2012 kl. 21:03

    Hallå Jane!
    Inte visste jag att saffran var en “svensk” smak 🙂 Själv är jag helt galen i saffran och tillsätter det i både det ena och det andra. Speciellt nu till jul.
    Vill passa på att önska dig en god jul – och tacka för en inspirerande sida! Ha det gott.

    Svar
    • Jane skriver

      9. december 2012 kl. 08:19

      Mange tak og selv tak for inspirationen 🙂

      Svar
  5. MetteP skriver

    8. december 2012 kl. 20:32

    Du har ret. Børnene var ikke specielt interesserede i dem. Dicte prvesmagte dog en, som jeg dog endte med at spise;-). Var faktisk pænt pjattede med dem og er sikker på, at en kaneludgave vil være et hit.

    Og tak for i dag. Suuuuuper skønt at se dig/jer!

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2012 kl. 20:33

      Ja, i lige måde, Mette. Vi må gøre det snart igen 🙂

      Svar
  6. Signe B skriver

    8. december 2012 kl. 20:14

    Tror jeg skal prøve din opskrift, men er nu også lidt mere varm på kanel modellen. For det lyder da super lækkert, især med marcipan fyld 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2012 kl. 20:22

      Det tror jeg bliver bedre. Jeg fandt et brev safran i skuffen og tænkte… uhm, what to do?!

      Svar
  7. Denice skriver

    8. december 2012 kl. 19:52

    Har lige været til jule-bage-dag med familien, hvor noget er Svensk. Og kan bekræfte dig i at safran-boller er svenske… jeg var heller ikke helt solgt over det. Måske er det noget, man skal være vokset op med som saltlakrids?! Men din opskrift lyder lækker, og skal da prøves… med kanel, eller måske vanilje 🙂 Kh Denice

    Svar
    • Jane skriver

      8. december 2012 kl. 20:21

      Perfekt, tak for opklaringen. 🙂

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler