Rå chokolade med lakrids

Chokolade med lakrids er mit weak spot! Det er fredag, og så skal vi have chokolade. Okay, jeg har så spist chokolade hver dag i denne uge, og det er jo imod det ellers helt udmærkede søde-sager-hører-til-i-weekenden-princip. So shoot me! Jeg spiser chokolade, når temperaturen falder, og jeg begynder at fryse. I håb om, at det luner, men det virker ikke helt efter hensigten. Men kender I ikke det?

Raw chokolade med lakrids

Nå. Chokolade og lakrids er jo bare et himmelsk match.

Denne chokolade med lakrids er lavet fra bunden, og hånden på hjertet, de smager altså ikke lige så godt som de mørke chokolader, man køber. Måske er mine chocolatier-evner bare ikke så udviklede endnu. Til gengæld har man selv helt styr på råvarerne og sukkerindholdet. Og det må tælle som et plus.

Chokolade med lakrids - Hjemmelavet lakridschokolade uden sukker

Rå chokolade med lakrids

Udskriv Pin
12 stk
|
2 t

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt chokolade, kakaosmør og kokosolie i vandbad og rør kokossukker og lakrids ud i.
  • Hæld i forme – i dette tilfælde i en gammel isterningebakke fra IKEA og sæt i køleskab et par timer.
  • Lad stive helt og vip dem herefter ud af formen og opbevar dem i en tætsluttende beholder i køleskab.
Raw lakridschokolader

Lidt om sødning/kokossukker

1 spsk kokossukker er ikke meget sødning til denne portion og chokoladen, vil jeg afsløre, og smagen var mørk som natten.

Jeg kan godt lide helt mørk og bitter chokolade, men for mange vil det måske være lige heftigt nok. I så fald, skal du nok mande lidt op på sukkerfronten.

God fredag derude, og pas godt på jer selv i aften, hvis det er jeres tur!

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

19 kommentarer til “Rå chokolade med lakrids”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej skønne Jane, jeg lavede dine dejlige chokolader i går, og det virkede ikke rigtig for mig (dine opskrifter virker ellers altid) Har du efaring med at det der kokosukker er svært at opløse? Det lå som en gryntet masse på bunden af min skål.

    Svar
  2. Disse lyder jo også som en drøm..
    Tænker at jeg måske kan bruge færdig chokolade og bare tilsætte vanillie og lakridspulver ( bliver i tvivl omkring kokosolie) måske jeg skal undlade dette.? Eller, hvis dette skal i, så har jeg to forskellige slags, en uden og en med smag… Tænker den med kokossmag skaber en smule smagsforvirring??? Sammen med lakridsen og vanillien.
    Og så tak, for en super side med skønne opskrifter som jeg ofte gør brug af.

    Svar
  3. Mmm, god idé til anvendelse af det lakridspulver jeg har liggende. Elsker kombinationen af choko/lakrids :)

    Pssst… Jeg så en dag i et blad, det flotteste spisebord lavet af bolværk fra danske færgelejer. Træværket har en ret fed patina. Det er et dansk firma der laver dem, men kan altså ikke huske navnet..

    Svar
  4. Ihhh altså, hvor har du mange skønne ideer. Den er genial den der med isterningsformen. Også selvom de kommer til at tage noget tid med kun en form……………

    Svar
  5. Kære Jane,
    Lige et spørgsmål, der ikke har noget med dette indlæg at gøre, men: Hvordan forholder du dig til at bruge vin og anden alkohol i madlavningen? Her tænker jeg fx på et glas vin i en ellers LCHF-venlig sauce..
    Kommer der et indlæg om DR’s “Generation XL”? Er spændt på at høre, hvad du, og de andre læsere, mener.

    Svar
    • Jeg bruger gerne alkohol – også i madlavning ;)

      Og Generation XL, puha… Jeg må indrømme at jeg med vilje ikke har skrevet om det. Sjældent har er program givet mig så ondt i maven. Og hele programmet har gjort mig så ked af det på de stakkels børn/familiers vegne. Hvad har du gjort dig af tanker om det?

      Svar
  6. Ps. Du er forresten ikke den eneste der dypper snablen lidt for dybt i chokoladeskålen! Jeg har vist også spist en lille smule chokolade hver eneste dag i den forgangne uge! Tra. la, la :-)

    Svar
    • Jeg har prøvet forskellige, både den fra raw chocolate Company og den fra rawandmore og det er rigtigt, at det har en meget kraftig smag. Men i kombination med andet, dæmpes den lidt. Og linket er rettet. Var halvvejs på farten ;)

      Svar
  7. Hvor lækkert..
    Jeg har lige et spørgsmål til kakaosmør. Det er hårdt og hvordan får man det ud af selve dåsen hvis man ikke skal bruge det hele. Eller findes der en blød kakaosmør?

    god jul … :)

    Svar