Gammeldaws æbleskiver – med æbler sgu!!

Æbleskiver… det hører sig jo til her på denne tid af året.

Men nu skal I høre. Jeg er ikke den, der sidder til julehygge på Fritteren og sender lange øjne efter fadet med æbleskiverne og ærgrer mig over, at jeg ikke kan spise dem. For jeg har faktisk aldrig været specielt vild med dem,  og så er det jo nemt nok at takke nej.

Men nu har jeg fundet en æbleskiveopskrift, der har vendt op og ned på det. Og tænk, der er æbler i. Som i æble-skiver!! Det er jo intet mindre end et julemirakel!

æbleskiver lchf

Gammeldaws æbleskiver – med æbler sgu!!

Udskriv Pin
10 stk
|
15 min

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æg med mælk/fløde og Sukrin Gold.
 • Smelt smør og tilsæt det.
 • Tilsæt alle de tørre ingredienser og lad dejen hvile, så alle fibrene fra mandelmelet suger væsken til sig.
 • Skær æbler i tynde skiver på tværs og skær kernehuset ud, så du har en flok æbleringe.
 • Og nu kommer den svære del. For nu skal du fedte den tykke dej rundt om æbleskiverne. Det griser lidt, men det er besværet værd.
 • Steg æbleskiverne med dej på i rigeligt smør på panden, og vend dem så lidt som muligt. De går nemlig lidt nemt i stykker.
Æbleskiver Low Carb opskrift

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

35 kommentarer til “Gammeldaws æbleskiver – med æbler sgu!!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Er der en tommelfingeren regel hvis man vil lave en alm opskrift om til LCHF udgave. Her tænker jeg at når man ser en opskrift på æbleskiver og der står 3 dl hvedemel. Hvad svarer 1 dl hvedemel til hvis man bruger alm mandelmel og kommer fiberhusk i som bindemiddel ? Har prøvet at Google det men kan ikke se et svar nogensteder. Mvh Stine

  Svar
  • Sådan har jeg ikke held med at arbejde med opskrifter. I stedet for at tage udgangspunkt i en gammel opskrift med mel og sukker, tager jeg udgangspunkt i en LCHF-opskrift, jeg har haft held med og så arbejder jeg videre ud fra den.

   Svar
 2. Hvor er de lækre! Jeg lavede dem i ovnen på en bageplade med bagepapir smurt med smeltet smør. Bagte dem 10 min ved 180, vendte dem og bagte dem 10 min mere ;) så hang dejen lidt bedre fast, og de blev gyldenbrune og lækre! Mums!

  Svar
 3. Hej! Jane
  Tak for dine inspirerende bøger, ja jeg har dem alle og venter spændt på den sidste nye.Jeg ved ikke om du har prøvet min datters æbleskiver men jeg har selv bagt dem flere gange og det sjove er at min søn spiser dem og han har ellers aldrig været til æbleskiver, vi har altid skullet bage pandekager også.Hvis du er interesseret i at prøve opskriften er hendes hjemmeside denne: fuglen27.dk

  Svar
 4. Hej Jane

  Jeg har kastet mig ud i denne spændende opskrift, har købt det mandelmel og sukrin du bruger men der sker absolut intet. Dejen bliver overhovedet ikke tykkere :-(

  Svar
  • Hej Emilie. Er du sikker på, det er det rigtige mandelmel? Altså det fiberrige fra funktionel mad? Almindeligt mandelmel vil ikke kunne få dejen til at hænge sammen…

   Svar
 5. Hej Jane
  De er simpelt hen et hit. Der er jo rigtig mange æbleskiveopskrifter derude, så jeg prøvede 100 forskellige (Okay fire). Jeg synes helt klart dine var bedst og faktisk LANGT bedre end almindelige æbleskiver, som jeg ellers rigtig godt har kunnet lide, når de var hjemmebagte. Men det er godt nok noget grat. jeg tænker at prøve at lave dem i en æbleskivepande næste gang, men hvis det koster i smag, tager jeg gerne grattet med, for de er virkelig, virkelig lækre. Æblerne bliver bare vanvittigt lækre.
  Tak for mange gode opskrifter.

  Svar
 6. Lige nu sidder jeg og smovser i den dejlige smag, men noget er galt. Selv om jeg fulgte opskriften til punkt og prikke, så blev dejen til noget rigtig tyndt plader, og hang slet ikke på æblerne. Hvad er problemet her?

  Svar
  • Du må have brugt almindeligt mandelmel, tænker jeg. Brugte du det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad? Min dej bliver så fast som cement.

   Svar
   • Øhhh det ved jeg ikke, men det kunne så godt være problemet :) Vil lige være obs næste gang, da der bliver en næste gang :)

    Svar
 7. okay, Jane. de lyder gode!

  jeg kan godt forstå, at du ikke kigger efter æbleskivefadet – det er jo som oftest opvarmede købe-æbleskiver der serveres!

  MEN!, for der er virkelig et men. Jeg laver verdens bedste æbleskiver, professionelt! Det vil sige, fra midten af november, og hver eneste weekend frem mod jul, står jeg og min familie i Den Gamle By i Aarhus og laver gammeldags æbleskiver helt fra bunden. Og de er fantastiske!
  Tricket er, at de skal steges i svinefedt!
  Opskriften er gammel, og er gået i arv gennem flere generation, og så hemmelig, at jeg ikke kender den (endnu!).

  Godt nok er der helt almindelig hvedemel i, men skulle du op mod jul fristes af en lille “snyder”, så kom en tur i Den Gamle By, så giver jeg dig en omgang æbleskiver!

  Svar
 8. Kan sagtens anbefale at rive æblerne, blande dem i og lave dem i en æbleskivepande :-D min dreng elskede dem :-P Det var de bedste æbleskiver han har fået siger han :-)

  Svar
  • Det tror jeg desværre ikke. I så fald skal du tilsætte rigeligt med fibre fra fx loppefrøskaller. Mandelmelet fra Funktionel Mad er affedtet og fyldt med fibre, så det kan ikke helt sammenlignes.

   Svar
  • Jeg har kun mandelmel fra Biogan, som ikke er fedtreduceret. Tror du det duer? Eller er det bedre med kokosfibre? Eller måske Biogans mandelmel blandet med en smule fiberhusk? Sikke en masse spørgsmål… Jeg kunne jo også bare prøve mig frem ;-)

   Svar
 9. I modsætning til dig, har jeg altid elsket æbleskiver, og det er den eneste juleguf-ting jeg har været ked af at skulle undvære nu…. Og så kommer du med en opskrift. Hvor er det fantastisk! :)

  Svar