Chokolademousse – og en kærlig hilsen fra mig til jer

I weekenden lavede jeg en lækker chokolademousse med helt naturlige ingredienser. Jeg har tidligere lavet chokolademousse med banan efter Dittes opskrift, men jeg synes, at banansmagen var lidt for gennemtrængende til min smag. Så derfor måtte jeg lave en uden banan. Og det kom der denne smukke servering ud af.

Ingredienser 3-4 portioner

Sådan

Og så en kærlig hilsen til alle I søde og gode læsere.
Først vil jeg gerne sige mange tak for, at I har lyst til at læse med! Jeg elsker jeres engagement og aktivitet, og det med LCHF måltidskassen, som på kort tid fik over 500 stemmer og strøg direkte ind på plads nr. 1 over mest populære idéer i Aarstidernes idékasse, er jo et godt eksempel på netop det. Tusind tak for det! Jeg er simpelthen så glad og stolt over det, som, jeg synes, vi allesammen er med til at skabe her. Det kan godt være, at Danmark endnu ikke er parat til at gå all in på LCHF, men det er da også helt okay. Men ved at lave lidt larm på denne måde, kan vi måske skridt for skridt være med til at skubbe udviklingen i retning af mere naturlig mad, og det synes jeg altså bare er kæmpestort!

Også tak for alle jeres gode og mange kommentarer her på bloggen. Jeg bliver så glad og rørt, hver gang I har lyst til at give respons på det, jeg har skrevet, eller når jeg rammer noget i jer, som giver jer lyst til at dele jeres egen historie og erfaring. Og jeg læser hver og en af jeres kommentarer. Jeg prøver også at svare alle kommentarer, men jeg må erkende, at der begynder  at smutte et par stykker her og der. Oftest er det, fordi de drukner i mængden, og når jeg endelig vil sætte mig ned og svare, kan jeg simpelthen ikke finde kommentaren igen. Hvis I oplever ikke at få svar, må I derfor gerne enten tilgive mig eller skrive igen, så kommentaren atter popper op i mit adminmodul.

Så det var faktisk bare det, jeg ville sige. Hej hej! :-)

Chokolademousse med avocado - helt naturlig dessert

Chokolademousse - og en kærlig hilsen fra mig til jer

Udskriv Pin
|

Ingredienser

3-4 portioner

Sådan gør du

 • Smelt kakaomassen sammen med en smule af fløden, eller udelad denne del helt.
 • Blend alle ingredienser og smag til. Måske vil du have mere kokossukker i. Min version var ikke særlig sød, men sådan vil jeg helst have den. Hæld den i glas eller skåle, og stil den i køleskab en halv times tid eller 10 min i fryseren, så den bliver god og fast i konsistensen. Server - evt. med lidt gejl på toppen. Min var den forreste med frysetørret hindbær.

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

44 kommentarer til “Chokolademousse – og en kærlig hilsen fra mig til jer”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.

  Må jeg låne dit billede til min blog indtil jeg lige selv får taget et billede?
  Jeg krediterer selvfølgelig dig for både billede og opskrift.

  Vh. Katja

  Svar
 2. Til os udenlandsdanskere .. øhm…hvad er kakaomasse? Jeg ved godt jeg kan google det, men vil gerne høre fra et levende menneske med erfaringer omkring det, hvorfor er det godt, hvad gør det?

  Svar
  • Kakaomasse er bare en blanding af kakaosmør og kakaopulver, som man bruger til at lave hjemmelavet chokolade. Du kan sagtens leve uden, det lover jeg ;-)

   Svar
 3. Jeg er nødt til at stemme i… Er vild med din blog. Tjekker den hver dag for inspiration og har efterhånden prøvet en masse retter herindefra og er SÅ begejstret. Min familie og jeg har altid spist rimelig sundt, men vi har virkelig fået et løft, der mærkes og har fået endnu mere lyst til at fortsætte i den retning. Skal igang med chokoladelakridskuglerne nu og WOW, har lige opdaget at grønne smoothies er noget af det lækreste til morgenmaden. Har iøvrigt stor held med at tømme resterne af salatbedet i saftpresseren, har haft en fransk syre derude, som jeg aldrig har kunne bruge til noget, men det er skøn i en grøn smoothie. Elsker at begejstres over fantastisk mad.

  Svar
 4. Kære Jane,

  Tak for henvisningen! Og hvor fantastisk at se du udviklere videre – tak for det, jeg tror det er en rigtig god ide at skifte bananen ud med lidt kokossukker. Det tror jeg min mave endnu bedre vil kunne lide. Det vil jeg da selv prøve af… Jeg har også fundet ud af, at et bæger pst. æggehvide også kan være godt, men kræver formentlig lige en smule mere sødning uden banan, men så får man også lige lidt protein med i mikset ;)

  KH Ditte

  Svar
 5. Hej Jane!
  Det er dig, der skal have søde ord med på vejen. Jeg faldt tilfældigt over din blog og allerede sførste dag blev jeg afhængig! Du har inspireret mig til at droppe korn i min kost, hvilket har hjulpet mig af med nogle af mine maveproblemer – så tak for det :-)
  Keep up the good work!
  Kh Marlene

  Svar
 6. Kære Jane,
  Første gang jeg skriver til dig – efter at have læst på din blog intensivt de sidste 3 uger, og lavet en hel del mad fra den også! Jeg er hoppet på LCHF efter mange år med mange andre forsøg. For første gang i mange år kan jeg leve på et antal kalorier der tilfredsstiller mig og hvor jeg samtidig holder min vægt, perfekt!Jeg er ikke kommet rigtig op i løbe gear endnu, det er virkelig hårdt at løbe – jeg plejer at løbe på en hel del kulhydratbrændstof… Håber det kommer? Yoagen kan jeg dog sagtens, kan endda se at jeg bygger muskler mere nu end før!
  Det er så gavmildt det du gør med denne blog; alle de skønne opskrifter, gode råd og opmuntringer! Fantastisk! Tak!

  Svar
  • Hvor er det dejligt at høre, Kristina.

   Jeg kan godt huske, at løb var drøjt i starten. Jeg tror faktisk, jeg endte med at holde pause med det. Det ligger jo længe tilbage for mig, men jeg husker det som om det tog et par måneder, før løb igen var ok. I dag løber jeg uden problemer (well, når jeg altså ikke er skadet!)

   Svar
 7. Du har i den grad også rykket ved noget i mig, skal jeg lige love for. Du har fået vendt nogle ting på hovedet, som virkelig trængte til at blive vendt på hovedet. Så tak for det. Og så er det rigtig dejligt, at kigger herind dagligt og føle, at man ikke er alene om at være anderledes. Her er der ingen, der ser på mig, som om jeg er tosset hele tiden haha :D
  Og TAK fordi du fik Hungry for Change og Fat, sick and nearly dead ind i mit liv, de sejeste film ever :D (Hvorfor er der ingen, der har nomineret DEM til en Oscar, spørger jeg bare!!)

  Svar
 8. Jeg bliver inspireret af din blog og især din tilgang til gode råvarer. Jeg spiser stadig sukker, brød, pasta og ris, men har taget citatet om at “tilføje mere af det rigtige” til mig. Jeg prøvede i et par uger helt at holde mig fra det, med det resultat, at jeg konstant fokuserede på alt det jeg ikke måtte spise. Så nu vil jeg hellere nærme mig LCHF langsomt men sikkert.

  Svar
 9. Jamen jeg siger også bare et stort TAK!
  Jeg har også min daglige gang på din blog, og er i fuld gang med at gennemprøve alle dine opskrifter. Der er sket et gennembrud for mig i min livsstilsomlægning efter jeg “opdagede” din blog, fordi jeg tidligere har kæmpet lidt med alle de forbud der ofte opstår, når man begynder at forsage flere af de gængse “fødevarer” (sukker, stivelse oa). Men du formidler så fint en anden tankegang nemlig at tilføje lækre og gode alternativer, så man nemmere kan sortere skidtet fra sin kost (en tankegang jeg virkelig har taget til mig – især efter at have set filmen du anbefalede fra Fodd Matters – kan pludselig ikke huske titlen!)
  Så TAK fordi du gider! Jeg føler mig så meget hjemme her:-)

  Svar
  • Det er jeg så glad for du synes, søs, for det er lige præcis det, jeg allerhelst vil. Altså at vise, at det ikke behøver være så trist, svært og glædesløst at leve sundt!

   Svar
 10. Kære Jane,
  Det er dig der skal have tak. Du skriver en inspirerende, ukrukket, ikke-fanatisk og humoristisk blog, og det er både befriende og befordrende for humør og helbred. Og så skriver du et lækkert, korrekt dansk, som man som tekstforfatter bare glædes over :) Keep it up!

  Kh.
  Mathilde.

  Svar
 11. Kakaomasse ? Det må være en undskyldning for mig til at smutte i Helsamin eller Urtehuset.
  Du er en kæmpe inspiration, ikke kun på madsiden, men også i min hverdag. (og hvis jeg en dag skal være mor, vil jeg også kunne sige skrid til mine unger, for det gør JF!).
  /M

  Svar
  • Ja, ja, kakaomasse. Jeg tror faktisk ikke du kan finde det i helsekosten, men kakaosmør kan du nok finde og det kan godt bruges i stedet. Kakaomassen har jeg købt hos rawandmore. Deres levering er desværre dyr, så vi må lægge en fælles bestilling næste gang ;-)

   Og man må sgu da gerne sige skrid til sine børn. Om ikke andet så bare for at se det forbavsede udtryk i deres ansigt ,-)

   Svar
 12. Du skal da også have tak.
  Tak fordi du gidder og tager dig tid til at skrive til os. Og ikke mindt fordi du formår at ramme så bredt.
  Tak fordi du er med til at gå forest i kampen for ordentlig mad.
  Tak for din kærlighed til rigtig mad.

  Tænker det samme som Frk. Sveske; at hende kunne jeg godt tænke mig at møde.

  Og så for at lige vende næsen mod opskriften, hvordan smager dadler? Er lidt en forsigtig peter. :/

  Svar
  • Tak Jennifer!

   Dadler smager meget sødt. I opskriften her kan du ikke smage dadlerne som sådan, men de bidrager bare med sødmen. De er heller ikke helt ufarlige for blodsukkeret, hvis man har problemer med at styre det…

   Svar
 13. Jeg er SÅ enig med Sveske. Jeg glæder mig hver formiddag til at åbne din blog, og se hvad du nu har fundet på af lækkerier eller spændende debatter.

  Denne opskrift har jeg virkelig glædet mig til, efter du postede den på Instagram. Og da alle ingredienser er hjemme, så er der jo ingen undskyldning for ikke at lave den i aften :-)

  Sveske; jeg har lige købt frysetørret hindbær i vores SuperBest (jeg ved godt, at den har mere end det sædvanlige kedelige sortiment), men tænker at det kan findes i velassorterede butikker?

  Svar
  • Du er SÅ heldig med den SuperBest, Jonna. Gid jeg havde adgang til lidt mere avanceret indkøb her i Valby, men både det økologiske supermarked og helsekosten herude er bukket under for finanskrisen :-(

   Svar
   • Jeg vil lige sige, at jeg faktisk har set de frysetørrede hindbær (og vist også nogle andre frysetørrede bær) i SuperBest på Toftegårds Plads i Valby – jeg bor nemlig også i Valby:-)

    Svar
    • Virkelig? Gud, der handler jeg aldrig. Men det skal jeg da til, kan jeg høre :-)

     SuperBest ude i DomusVista eller hvad det hedder det der triste byggeri, har faktisk et par hylder med Renée Voltaire produkter :-)

     Svar
     • Udover de frysetørrede hindbær er der nu intet spændende over den SuperBest vil jeg lige sige, så du går ikke glip af så meget;-)
      “Din” SuperBest – er det den der ligger i krydset nærmest down town Valby? Bagved den store IRMA? Dér handler jeg nemlig aldrig…….
      Jeg savner også lidt helsekost her i byen – suk!

 14. Kære Jane! Jeg vil gerne takke dig, for at være en fantastisk inspirationskilde! Jeg læser dagligt din blog med stort velbehag og er blevet lidt afhængig af den ;) Så 1000 tak til dig for dit positive engagement. De bedste hilsner Mette

  Svar
 15. Hej Jane,
  Jeg er elsker at læse med herinde og DU inspirede mig til at droppe kornet og fokusere på mere naturlig mad – det er jeg meget taknemlig for. Jeg husker ikke, hvordan jeg kom forbi din blog, men det er helt sikkert, jeg elsker at læse med herinde. Din blanding af lækre LCHF-opskrifter (og masser af guf, kunne godt lige klare sådan en chokolademousse her kl. 9.30), anekdoter fra hverdagen, input til sundhedsdebatten og alt det andet, er fantastisk. Indimellem tænker jeg faktisk: ‘hende ville jeg gerne møde’. Tak for al din inspiration!
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Årh, tak og i lige måde, Sveske! Vi må arrangere et blogtræf en dag. Det kunne da være vildt hyggeligt! :-)

   De frysetørrede hindbær har jeg købt i Torvehallerne, men det hjælper dig jo ikke meget :-/

   Svar
   • Jeg fandt frysetørrede hindbær i SuperBest i Bagsværd her den anden dag, så man kan åbenbart få det flere steder. Købte straks en lille bøtte, nu ved jeg da hvad den kan bruges til!
    Vil gerne stemme i og sige TAK Jane for en super blog, både dine opskrifter og dine betragtninger over livet og maden og alt muligt andet er super inspirerende, jeg læser dig dagligt og glæder mig til det hver dag.
    Mange hilsner
    Marianne

    Svar