Ærtemos med avokado

Det er mandag, og det betyder, at vi skifter kagerne ud med flere grøntsager og sundere mad. Apropos det der med balance, ikke? Jeg har tidligere delt mine tre bedste tips til nem og hurtig hverdagsmad, og her er endnu en, der godt kan tilføjes til den liste. Ærtemosen kan nemlig sagtens holde sig et par dage, hvilket gør det hurtigt at tage en klat og putte ovenpå det meste mad. På den måde skyder man lige en ekstra portion grønt ind i måltidet. Og hvis der er noget, vi kan lide, så er det da det!

Jeg er ellers overhovedet ikke god til frosne ærter. Eller frosne grøntsager i det hele taget. Dog har jeg fornyligt taget de frosne broccolibuketter til mig i de grønne smoothies, men ellers er frosne grøntsager mest noget, der ligger i min fryser, indtil jeg smider dem ud, fordi jeg gerne vil have plads til noget andet. Shame on me!

Ærtemos med avokado

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • 2 avokado
 • 250 g frosne ærter (optøet)
 • 2 fed hvidløg
 • 100 g usaltede pistacienødder (eller anden nød)
 • 1 lille håndfuld friske korianderblade (giver dejlig guacamoleagtig smag)
 • Saften fra 1 lille citron eller lime
 • Urtesalt

Sådan gør du

 • Mal nødderne til mel i foodprocessoren. Hæld resten i og blend, til du har en ensartet masse. Tilsæt lidt vand, hvis den har svært ved at køre det helt.
 • Jamen så nemt er det!

Hvis man som jeg ikke er så vild med ærter, skal man arbejde lidt på at kamuflere smagen, så den ikke trænger så meget igennem. Det gør man bl.a. med avokadoen og med hvidløg og urter.

Jamen så nemt er det!

Og se lige hvor den pepper en halvkedelig kyllingesalatfrokost op. Kyllingesalaten var lavet af en rest kyllingebryst, der havde været i ovnen med baconsvøb aftenen forinden, og det er næsten ligemeget hvor meget bacon, man putter på, så er kyllingebryst altså bare en halvtør fornøjelse, når den har tilbragt natten i køleskab. Her er kyllingen vendt i den gode bearnaisedip sammen med lidt bladselleri, og det opvejede lidt det tørre. Sammen med en portion ærtemos og en skål råkost var det lækker frokost i en fart!

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Ærtemos med avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane ? Kan det godt passe at jeg har læst et sted, at ærter ikke er lchf? Eller skal vi bare placere dem i “ikke-striks-kategorien” ? Mange hilsner Tine

  Svar
  • Grønne ærter er relativt kulhydratfattige mens fx gule flækærter er meget kulhydratrige. Måske er ingen af dem helt LCHF men jeg ville vælge de grønne over de gule, hvis jeg blev stillet over for valget :)

   Svar
 2. Jeg er vild med avocado, så det er klart en opskrift, der skal prøves.

  Desuden er det altid rart med forskellige slags “dyppelse”, som tilbehør til kødet.

  Svar
 3. Kære Jane
  Tak for tippet. Den ærtemos lyder god (jeg har det lidt på samme måde med ærter). Endnu en gang tak for en spændende blog. Jeg spiser ikke efter LCHF – der er alt for mange retter (især i det Thailanske køkken), som jeg vil savne, men jeg finder læsningen utroligt spændende og prøver også at snige principperne ind, hvor det giver mening.
  Kh Nadia

  Svar
  • Hvor er det dejligt at høre, Nadia, tak for det. Det fine her er jo også, at man kan integrere det i det niveau, der passer til ens liv. Ved at skære korn fra i ét måltid om dagen f.eks og holde sukkeret på et minimum, synes jeg allerede, man har gjort sin krop en tjeneste :-)

   Svar
 4. Uhm… lækker grøn dip! Nogle gange kan jeg godt føle, at min krops ‘nej tak’ til bælgfrugter begrænser mit udvalg lidt… måske, jeg en dag gør en undtagelse med denne dip, da avocado jo bare er godt og vejer tungt i opskriften. Lækkert tip i hvet fald ;-)
  God mandag – hvad er der på ugens liste i denne uge?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Jeg er heller ikke så tosset med bælgfrugter men denne kan godt gå an. Ærterne bliver jo fyld i avokadomosen, så den kan strækkes lidt, og det er i hvert fald økonomisk.

   Ugeplanen her i huset er lidt mindre sexet. Her står den på skolehjemsamtale og tur til det jyske. Ungerne starter jo efterårsferie på fredag og eftersom jeg er sådan en, der ikke går på (fast) arbejde, holder jeg selvfølgelig ferie med dem i næste uge :-)

   Svar