Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Dejlige drinks » Chai latte med hjemmelavet hasselnøddemælk

Chai latte med hjemmelavet hasselnøddemælk

2. oktober 2012 af Jane Faerber 17 kommentarer

En af efterårets absolutte topsnacks hjemme hos mig er hasselnødder. Har du nogensinde smagt hasselnødder plukket fra busken? Jeg husker den smag fra min barndom, selvom jeg ikke lige kan placere hvorhenne jeg har været i nærkontakt med en hasselnøddebusk. Måske i mine unge spejderdage, hvor vi spiste alt vi fandt. Jeg husker smagen som mild og god. De nødder, vi køber i supermarkedet, er et godt stykke fra den smag. Medmindre vi udbløder dem og tørrer dem forsigtigt. Jeg har tidligere skrevet om min kærlighed til udblødte valnødder, og nu er turen altså kommet til hasselnødderne.

Det er ganske nemt. Læg nødderne i koldt vand natten over og skyl dem rene næste dag. Du vil se, at vandet er blevet brunligt i det. Ved at udbløde dine nødder, fjerner du nøddernes fytinsyre og gør dem nemmere for dig at fordøje. Nødderne får desuden en meget mildere smag. Du kan spise dem, som de er, eller du kan tørre dem i ovnen i et par timer ved 50-60 grader. Det plejer jeg at gøre, og så har jeg denne lækre efterårssnack.

Nødderne skal opbevares på køl, medmindre de er helt gennemtørre.

Men dette er rent win. For ved du hvad, der også siger efterår? Det gør en varm. krydret chai latte. Sådan en der dufter i hele huset. Den kan du selvfølgelig lave helt fra bunden, men du kan også snyde lidt og bruge en af de lækre chai-teer, der findes. Her har jeg brugt Pukkas Vanilla Chai. Den er sød og dejlig. Altså ikke lige så sød som Baressos chaicino. Men det er de færreste, der er det.

Og den er selvfølgelig lavet med hjemmelavet hasselnøddemælk lavet af de udblødte hasselnødder. Jeg laver ind imellem mandelmælk men hasselnøddemælk er mindst lige så dejlig.

Du vælger selv, hvor stor en del hasselnøddemælk, du vil bruge. Jeg har brugt cirka halv mælk, halv vand. Mælken har jeg varmet og skummet i Nespressoskummeren. Det lykkedes mig at få en lille skum på toppen.

Denne har jeg lavet af flg. ingredienser

  • 2 dl udblødte hasselnødder
  • 6 dl vand (evt. mere – op til 1 liter)
  • 2 bløde delikatesseabrikoser (kan udelades)
  • 1 nip vaniljepulver (kan også udelades)

Sådan

Det hele blendes i foodprocessoren og til sidst sies nødderesterne fra og mælken er klar. Hvis du ønsker en hvidere mælk, kan du afskalle nødderne først. Det havde jeg ikke lige tålmodighed til.

Hasselnødderesterne kan du tørre i ovnen til mel. Det er også noget, Henriette har lært mig.

Men 3 in 1. Det er da meget godt gået. Og alt det ud af en pose hasselnødder.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

Få hjælp med min bog Keto på 4 uger eller gå all in og start på mit 6 ugers lange Keto-kursus på mandag.

Måske vil du også læse

  • Skyr med flødeskum LCHFHvorfor jeg ikke spiser skyr til morgenmad
  • Peanutbutterbarer - nøddebarer - uden tørret frugt --> madbanditten.dkHjemmelavede nøddebarer til madpakken
  • Grønkålssalat med røget andebryst - lækker grov og mættende salat til det kolde vinterhalvårGrønkålssalat med røget andebryst
  • Opskrift på æblecrumble - Apple Crumble - uden kornprodukter, gluten og sukker --> Madbanditten.dkApple crumble – æblecrumble – nem opskrift

Skrevet i: Dejlige drinks, Glutenfri, Lækkerier, Mælkefri, Opskrifter

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Heidi skriver

    17. februar 2014 kl. 18:54

    Hej Jane
    Jeg har forsøgt at finde info om Pukka teens næringsindhold, men jeg kan simpelthen ikke finde det nogen steder – er det noget, du ved noget om? 🙂

    På forhånd mange tak 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      17. februar 2014 kl. 19:22

      Det er jo bare en te. De indeholder som regel… well, ingenting! Chai-pulvere derimod er fyldt med sukker, men det her er jo bare en te med urter og krydderier….

      Svar
      • Heidi skriver

        4. marts 2014 kl. 19:41

        Tak! 🙂 Det var jo lige det, jeg håbede at høre!

        Svar
  2. Anja skriver

    4. oktober 2012 kl. 15:02

    Uhmm det lyder virkelig lækkert 🙂
    Kunne godt tænke mig at lave min egen chai, har du mon tid på et tidspunkt til at fortælle hvordan?
    Har fået anbefalet din side af en veninde og har nu prøvet flere af dine opskrifter, og hold nu op hvor er de lækre! Mums med stort Å haha 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      5. oktober 2012 kl. 07:25

      Ja selvfølgelig. Jeg skal prøve at få skrevet et separat indlæg om det snarest 🙂

      Og tak for roserne. Virkelig dejligt at høre.

      Svar
  3. Sheila Nielsen skriver

    3. oktober 2012 kl. 19:38

    Årh, jeg er også Chai Latte fan. Har selv kogt min Chai i årevis, men brugt sødmælk. Kan sagtens forestille mig hvor lækker den kan blive med hasselnødmælk. Ih, Jane, du er SÅ inspirerende! 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      4. oktober 2012 kl. 06:48

      Du er sød, Sheila. Tak 🙂

      Svar
  4. livsmod skriver

    3. oktober 2012 kl. 17:11

    Ved du om man kan købe mandelmælk herhjemme? Jeg drak det til kaffen hver dag i Virginia og savner det faktisk!

    Svar
    • Jane skriver

      4. oktober 2012 kl. 06:48

      Det kan du sagtens. Helsekosten har to forskellige som regel, en sødet med agavesirup og en usødet, hvor de desværre har tilsat mandelessens (??), så den smager af marcipan.

      Svar
      • livsmod skriver

        5. oktober 2012 kl. 09:14

        Tusinde tak! Agave sirup er det noget værre noget eller er det ok som sødemiddel?

        Svar
        • Jane skriver

          5. oktober 2012 kl. 09:26

          Det er jo et godt spørgsmål med den agave. I de små mængder du finder i mandelmælken, ville jeg personligt synes, det er fint. Som et sødemiddel på daglig basis eller i større mængder, ville jeg vælge det fra. Men generelt tror jeg ikke, man skal bruge sødemidler af nogen art på daglig basis eller i større mængder 😉

          Problemet med agave har jeg skrevet om her: https://www.madbanditten.dk/2012/08/26/hvad-er-problemet-med-agavesirup/

          🙂

          Svar
  5. Kit skriver

    3. oktober 2012 kl. 09:50

    Yum, det lyder mega godt – mon det kan bruges i mælk?

    Svar
  6. Henriette skriver

    2. oktober 2012 kl. 11:49

    Nej hvor lyder det lækkert 🙂
    Jeg har 3 hasselnøddebuske. En helst alm skov hassel som gier små nødder
    og 2 sorter hvor den ene giver aflange nødder og den anden store runde.
    Desværre er det simpelthen et af de dårligste nødde år i mands minde 🙁
    Tror at den voldsommefrost i Februar ødelagde blomsterne ikke mindst fordi det havde været mildt indtil da.

    Og valnødderne er der heller ikke mange af 🙁

    Svar
  7. Rikkeprikke skriver

    2. oktober 2012 kl. 11:22

    Vi har et par hasselbuske her i kvarteret, men her bor også mange børn, så de er hurtigt rippet. Men sikke de smager dejligt.
    Og så er jeg sådan en chainørd, der laver det selv. Det er ret nemt, og hold op hvor smager det dejligt.
    Hasselnøddemælk har jeg aldrig prøvet, men jeg kan næsten smage, hvor dejligt det vil passe til.

    Svar
    • Jane skriver

      2. oktober 2012 kl. 16:29

      Ja, super kombi med hasselmælken. Mandelmælk er også fint i chai.

      Svar
  8. livsmod skriver

    2. oktober 2012 kl. 08:58

    Der hvor jeg gik i børnehaveklasse havde vi hasselnødebuske på legepladsen, desværre så husker jeg bedst at vi spiste dem grønne og umodne. Men det var en fest imens det stod på.
    Jeg elsker hasselnødder, desværre så bliver de hurtigt så bitre. Så jeg tror jeg vil prøve dit trick.

    Svar
    • Jane skriver

      2. oktober 2012 kl. 09:01

      Gad vide, om mit minde også stammer helt tilbage fra børnehaven! Udblødte (hassel)nødder smager helt anderledes end dem, vi køber i pose. Prøv også valnødderne. De bliver helt søde i det. Uhm!

      Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler