Cremet grøntsagssuppe med parmesan og chorizo

Efteråret er jo den perfekte sæson for gode, varmende grøntsagssupper. Udover en skovlfuld vitaminer giver grøntsagssupper også muligheden for at få tømt ud i grøntsagsskuffen. Suppen er nemlig ligeglad med, om grøntsagerne er halvtrætte og slatne, ligesom juiceren i øvrigt også er det. Så hvis man væbner sig med både grøntsagssupper og grøntsagsjuices, slipper man helt for nogensinde at smide grøntsager ud. Win!

Denne suppe startede ud som en tomatsuppe inspireret af Henriettes, indtil min søster på Instagram bemærkede, om ikke de andre grøntsager mon følte sig lidt snydt over, at jeg kun fokuserede på tomaterne i navnet. Point taken. Ikke tomatsuppe. Grøntsagssuppe!

I øvrigt er dette kun en del af ingredienserne, for jeg havde glemt både løg og hvidløg, da jeg tog billedet. Og alle ved jo, at god mad starter med løg og hvidløg.

Ud af disse lækre råvarer kom en god, cremet suppe, som alle medlemmer i familien kunne lide. Det ene barn agerede dog lidt under protest, men det hjalp at få lov at hælde stykker af stegt chorizo og ekstra ost i. De fleste børn er, tror jeg, vant til at få serveret suppe engang om ugen i børnehaven, og det kan man lige så godt bygge videre på, for det er jo en genial måde at få grøntsager i børn. Min datter bemærkede godt nok, at denne suppe altså overhovedet ikke lignede den tomatsuppe, de plejede at få i børnehaven. For den fra børnehaven var helt rød og fin og min var mere orange og klumpet. Jeg kan kun gisne om, hvilken slags tomatsuppe det er, de har fået i børnehaven ;-)

Cremet grøntsagssuppe med parmesan og chorizo

Udskriv
5
|

Ingredienser

Til 4-6 portioner

 • 4 store tomater
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 4 gulerødder
 • 1 rød peberfrugt
 • Bladselleri - gerne 4 stængler
 • 1 håndfuld basilikumsblade
 • 1 dåse hakkede tomater
 • dl fløde
 • 100 g parmesanost (groft revet)
 • ½ liter god grøntsagsbouillon
 • 1 spsk tørret rosmarin
 • 1 spsk tørret timian
 • 2 tsk cayennepeber
 • 1 spsk kokossukker (kan udelades)
 • Salt, peber

Sådan gør du

 • Skær grøntsagerne i grove tern og sauter dem bløde i smør eller kokosolie.  
 • Tilsæt dåsetomaterne, krydderierne og bouillonen og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
 • Hæld hele balladen i foodprocessoren eller blenderen og blend til den ønskede konsistens.
 • Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden og parmesanost og giv den et opkog.
 • Smag til og server.

Dette blev på mange måder en tøm-køleskabet-suppe, og den kan derfor varieres i det uendelige.

Vi spiste den med stykker af stegt chorizo og ekstra ost. Det mættede faktisk ikke helt nok til et aftensmåltid, men næste dag spiste jeg en portion til frokost, hvor jeg skar en rest af en højrebsbøf i tern og puttede i. Det var straks et helt anderledes mættende måltid.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

8 kommentarer til “Cremet grøntsagssuppe med parmesan og chorizo”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Vi er store fans af grøntsagssuppe herhjemme! Før ville jeg have serveret fuldkornssuppehorn til, for at øge mæthedsgraden lidt – har du et forslag til et LCHF- venligt alternativ?
  TAK for en vildt inspirerende blog, som dog har holdt mig vågen den halve nat, fordi jeg liiiiige skulle læse lidt mere, og derefter drømte vildt om mad… :)

  Svar
 2. Vi har i dag været på tur i Bøndernes Hegn sammen med 13 andre voksne og 17 børn. Suppen blev varmet op på bål og serveret i krus med brød til. Smagte skønt og gav varmen indefra. Det var et stort hit.

  Svar
 3. Har lige lavet denne SKØNNE suppe! Og det er uden sammenligning den bedste suppe jeg har lavet! Er generelt ikke så meget til supper, men Mums siger jeg bare :-)

  Svar
 4. Eeeeelsker efterårets supper :-)
  Mine unger havde den skønneste madmor i børnehaven som lavede skøn mad. Og herhjemme fik vi lokket meget nyt mad i dem blot med den lille løgn om at det var en af Ninas (madmor) opskrifter – stakkels børn med lyvende forældre der til gengæld har børn der elsker (for det meste da) grønne sager og sjove retter.

  Svar