Burger med grøntsagsbolle

Jeg har før skrevet om hverdagsburgeren, som en udmærket måde at spise burger helt uden brød. Det er sådan, jeg oftest spiser min burger. I den sidste tid har jeg jo bagt uendeligt mange grøntsagspandekager, og de fungerer altså også glimrende som erstatning for burgerbollen.

Her er f.eks. en lækker, snasket, cheeseburger med:¨

Underbollen gemmer sig under kålen. Overbollen skimtes oven på bøffen og består af blomkålspandekagen med oliven og urter. 

Og som en helt særlig ting bagte jeg i går også rigtige boller. Af hvedemel. Det er ellers godt nok sjældent, jeg bager “rigtigt” efterhånden, men mine unger elsker mig selvsagt, når jeg gør. Drengebarnet havde en kammerat  på besøg, og de ville gerne have burgere – med “rigtigt brød”,  som min søn så kærligt sagde. Ja ja, okay så. Jeg havde ingen grove meltyper, så det eneste grove, jeg kunne finde at putte i var havregryn og loppefrøskaller. Og så hvedemel fra resten. Men drengen var lykkelig. Uhm, mor, god burger!

burger med grøntsagsbolle

Og som tak fik jeg lov at kysse hans runde kind. Min søn har verdens bedste smilehuller. Og dybeste. Helt utvivlsomt de dybeste. Lige til at spise er han!

burger med grøntsagsbolle

Madbandittens Juleopskrifter

Tag alle mine bedste juleopskrifter med i køkkenet med denne lille jule-ebog.

Low Carb juleopskrifter uden gluten og uden sukker.

Madbandittens Juleopskrifter: 59,-

9 kommentarer til “Burger med grøntsagsbolle”

Skriv en kommentar

 1. Nu kan jeg jo læse at du har lagt grønsagspandekagerne på hylden for en tid…. men jeg er vilde med dem og laver dem i alle afskygninger pt.
  Her til aften røg der lige en håndfuld opblødte kikærter med i blenderen…. og DET bør du prøve! Det var SÅ godt :)

  Svar
  • Nej, nej, jeg er kun stoppet med at skrive om dem ;-) Jeg indtager dem stadig gladeligt i alle afskygninger. F.eks. her til morgen under spejlæg. Drønlækkert, altså!

   Og tak for kikærtetip! :-)

   Svar
 2. Dine “oopsies” fungerer også virkelig godt til burgers, min roomie og jeg fik dem med hjemmelavet coleslaw og de kunne spises med fingrene :D Det er den ultimative burger succes for 22 årige damer, der går op i at spise og træne rigtigt, men godt kan lide syndig mad.

  Svar
 3. Synes det er SÅ fint når en “rigtig” burger bliver undtagelsen (evt. ved festlige lejligheder) som man sætter pris på og ikke bare en dårlig vane!
  Sådan har jeg det f.eks. med børn og sodavand – at det (ligesom alkohol for voksne) er ved “særlige”/festlige lejligheder.

  Svar
 4. Ja, han er da lige til at spise :)
  Jeg tror, jeg må prøve den “bolle” næste gang jeg laver falafelburgere. Har du egentlig prøvet af fryse dem? Det har jeg ikke, men tænker, de ville være smarte at have i fryseren, så er det noget nemmere, lige at bruge som bolle, eller andet tilbehør :)

  Svar
 5. Hej Jane,
  Jeg er blevet SÅ glad for de grønne burgerboller, at jeg overhovedet ikke til bytte med den stygge hvede-udgave. Apropos hvede så havde jeg en ret underlig oplevelse i går. Jeg spiste mexicansk hos en veninde og det bestod af totilla wraps i hvedetotillas. Det har ikke tidligere været et problem for min krop, men det gav en voldsom mavepine i går. Kan det måske skyldes at kornet ellers er luget helt ud af min kost?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 6. Åh Gud Jane hvor han ligner dig. Kunne med det samme se det på øjnene. Han ser ret glad ud med sådan en “rigtig” burgerbolle, som du selv skriver.

  I morgen skal Bo og jeg selv have burgere hos en veninde. Hos os hedder det weekendburger. Griner

  Jeg har så meget surdej lige nu så jeg SMS sgu hende lige om jeg ikke skal tage bollerne med. Og det er også med det stygge hvedemel.

  God torsdag til din familie og dig..

  VH Hanne/KunstnerKram

  Svar