Tre grønne smoothies

Disse tre grønne smoothies er lavet så de indeholder mest muligt grønt og mindst muligt frugt. Sådan vil jeg helst have det. Og så har jeg gjort dem fyldige, så de mætter mest muligt.

Jeg tilføjer proteinpulver hvis de tilnærmelsesvist skal stå i stedet for et måltid. Det er aldrig helt optimalt sådan men nogle dage kræver en hurtig løsning.

Jeg er ingen kender af proteinpulver. Det eneste, jeg har fundet, som lever op til mine strenge krav er det neutrale Whey Proteinpulver fra Vital Whey.

Grøn smoothie nr. 1

Grøn smoothie nr. 2

Grøn (rød) smoothie nr. 3

Grøn smoothie - greenie

Tre grønne smoothies

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Grøn smoothie nr. 1 - 1 PERSON

 • 30 g mandler (udblødt over natten)
 • 1 lille håndfuld frisk persille
 • 1 håndfuld babyspinatblade
 • 1 æble
 • 10-15 cm agurk
 • 1 avokado
 • 1 lille håndfuld broccoli (fra frost - semioptøet)
 • 1 kiwi
 • 1 scoop proteinpulver Vital Whey
 • 2 spsk hampefrøolie (reklamelink)
 • vand eller mandelmælk - måske ca. 2 dl

Grøn smoothie nr. 2 - 1 GLAS

 • 1 lille håndfuld mandler (udblødt)
 • 1 lille håndfuld frisk mynte
 • 1 stor håndfuld babyspinatblade
 • ½ æble
 • 1 kiwi
 • 1 frisk figen
 • 1 håndfuld broccoli (fra frost, letoptøet)
 • 1 scoop proteinpulver fra Vital Whey
 • 1 spsk chiafrø (reklamelink)
 • 2 spsk hampefrøolie (reklamelink)
 • 2 dl vand eller mandelmælk

Grøn (rød) smoothie nr. 3 - DEN RØDE BESTOD AF

 • 2 gulerødder
 • 2 små rødbeder
 • 1 lille stykke ingefær
 • 1 lille håndfuld valnødder (udblødt)
 • ca. 10 friske korianderblade
 • ½ rød peber
 • 1 tomat
 • 1 frisk figen
 • ca. 50 g hindbær fra frost
 • 2 spsk hampefrøolie (reklamelink)
 • 1 scoop proteinpulver fra Vital Whey
 • vand eller mandelmælk – måske ca. 2 dl

Sådan gør du

Hver især

 • Hæld alle ingredienser i blenderen og blend godt.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Tre grønne smoothies”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane :-)
  Jeg er selv lige begyndt med grønne smoothies om morgenen, men bruger hverken frugt eller nødder. Min favorit består af gønkål, spinat, kokosfløde, lidt kokosolie, lidt olivenolie, et skvæt vand og et par teskefulde ægte kanel. Mit spørgsmål er, om denne kombination kan betegnes som lchf?
  I øvrigt tusind tak for dine inspirerende opskrifter, bruger din blog rigtig meget :-)
  Mvh Anne
  PS. Der findes et brødmix fra Funktionel Mad med meget lavt kulhydratindhold. Kan man bruge det (ind imellem) på lchf?

  Svar
 2. Hey :)
  Jeg vil anbefale risprotien i stedet for ærteprotein, da smagen ikke er så så kraftig. Da jeg selv brugte ærte protein, blev jeg så skuffet hver gang fordi smagen bare ødelagde smoothien.. En risprotein jeg især holder af dem fra raw food, de er også sødet med stevia og det giver en ny dimension af smoothies.. Men ellers alm. risprotein som ikke er raw, er også ok. kan købes i helsekost forretninger.

  Svar
  • Synes du virkelig? Det er sjovt, jeg har det helt modsat. Jeg synes, at ærteproteinen er mest smagsneutral og at risproteinen smager af jord. Og de der dyre Sunwarrior proteinpulvre, adderbadder. De smager så kunstigt, synes jeg. Eller jeg har i hvert fald ikke været heldig med vaniljevarianten :-(

   Svar
 3. Hej Jane,

  Manden og jeg er lige startet på LCHF, og glæder os til rigtig at komme igang med en ny kost.

  Vi har i dag prøvet din røde smoothie til morgenmaden – den smagte rigtig godt – MUMS.

  Men:

  1. Min mand blev ret hurtigt sulten igen; kunne han spise noget æg, ost eller youghurt til?

  2. Jeg kom til at tænke på, at der er jo både gulerødder og rødbeder i, som begge vokser under jorden – hvor sund er den så i LCHF regi? Er den en vi kan spise ofte uden at det vil være skidt for os?

  Tak for en rigtig informativ side med mange gode tips og fantastiske opskrifter.

  Gladed hilsner,
  Dorthe

  Svar
  • Hej Dorthe

   De grønne (eller røde) smoothies ville jeg altid se som et supplement til en rigtig morgenmad med protein og fedt.

   I striks LCHF er underjordsgrøntsager som rødbede og gulerod ikke smart. Personligt spiser jeg dem med glæde, men ikke i enorme mængder og heller ikke dagligt.

   Svar
 4. Sejt gjort Jane. Du har snakket rigtig meget om det, og jeg har bare ventet på, du tog springet og tog en dag uden “normal” mad :) Det kan godt være, det ikke var ren juice, men det var tæt på, og det her giver også mere mening. Og det ser rigtig lækkert ud :)

  Svar
 5. Tatjana, hvad med grøntsager, proteinpulver og kokosolie!? Og spændende med nøddeeliminering. Jeg har selv en mistanke om, at de ikke er gode for mig, men ønsker ikke at sige farvel til dem. Tænk hvis de aldrig kommer retur! Og så er vi tilbage ved det absurde i at holde fast i noget, der måske ikke er godt for en. Tsk tsk..

  Svar
  • Ja, måske man skulle prøve i weekenden :-) Jeg er slet ikke til juicefaster, men dette lyder jo som en brugbar mellemting. Gad vide om jeg kan? Men hvad pokker – hvis jeg kan undvære sukker, mel, mælk, frugt og nødder, kan jeg sgu da lige så godt gå hele vejen ;-)

   Svar
 6. Spændende udfordring!!
  Hvis det ikke lige var fordi, jeg i øjeblikket udelukker nødder/mandler (uark! Kan slet ikke overskue konsekvenserne, hvis det viser sig, at det er dem, jeg er allergisk over for), ville jeg omgående springe på :-)
  Synes måske at grøntsager og proteinpulver alene bliver lidt for frelst :-D

  Kærlig hilsen Tatjana

  Svar
  • Uha, jeg sikke en nitte, hvis nødderne skulle ud også. Altså hvad er der så snart tilbage? Håber for dig, at det viser sig at være noget andet – og ubetydeligt…

   PS: Min største skræk er, at det kunne være æg. Av av av… :-(

   Svar
 7. Ser lækker og sundt ud! Hvad er ærteprotein, og hvor kan man få fat i det? Kan man evt. bruge velleprotein istedenfor?

  Ha en god dag!

  Svar