Få grøntsager indenbords med blomkålspandekager

Disse blomkålspandekager gør det nemt at få flere grøntsager indenbords.

Når man skal nå de anbefalede “6 om dagen”, og frugt i øvrigt spiller en birolle i ens kost, gælder alle kneb.

Og 600 g grøntsager i form af salat og rå grøntsager fylder altså en del og kan godt være lidt svære at få tygget sig igennem. Så tricket er at finde nogle måder, hvor man får grøntsager indenbords, uden man tænker over det.

Juicing er jo genialt her, men medmindre du har en af de uhørt lækre og desværre meget dyre slowjuicere, er der en del spild forbundet med juicing, samtidig med at du mister en pæn del af de gode grøntsagsfibre i processen. Selvfølgelig kan du bruge din grøntsagspulp til fx grønne kiks, men hvis du er en familie på fire, der hver dag drikker en juice, står du altså hurtigt tilbage med langt mere pulp, end du kan nå at bruge i din madlavning. Hvor gerne du end ville.

Så mit håb er, at der snart er en, der vil forære mig en slowjuicer. Det kunne f.eks. være denne her, men inden det her udvikler sig til en ønskeseddel, vil jeg gå videre til mit egentlige budsskab.

En anden nem måde at få ekstra grøntsager indenbords er ved at lave små grøntsagspandekager. F.eks. var disse hvidkålspandekager et hit (hos de voksne i hvert fald), og i går lavede jeg så denne, fine stak blomkålspandekager.

De blev simpelthen så gode! Og helt uden smag af blomkål. Jeg kan nu godt lide smagen af blomkål, men Bedre Halvdel mener nogle gange, der går lige rigeligt blomkål i madlavningen herhjemme. Aarh men det kan jeg bare slet ikke se, hvor han får fra ;-)

Blomkålspandekager - opskrift på pandekager med blomkål

Blomkålspandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
med masser af grøntsager – som igen opdager!
8 stk
|
20 min

Ingredienser

 • 400 g blomkål
 • 100 g gulerod
 • 2 æg
 • 0,5 dl solsikkekerner
 • 1 dl hasselnødder malet til mel
 • 1,5 spsk loppefrøskaller (HUSK) reklamelink
 • 0,5 dl frisk persille
 • 60 g revet ost (jeg brugte manchego for en ko-mælkefri version)
 • Urtesalt
 • 1 tsk tørret timian
 • ½ tsk cayennepeber

Sådan gør du

 • Først skal blomkål og gulerod rives i foodprocessoren på rivejernet.
 • Herefter skal alle ingredienserne køres igennem foodprocessoren med den store kniv. Brug pulsefunktionen og skrab dejen ned af siderne, når det er nødvendigt. Dejen her er ikke særligt våd, men det er det, der giver de gode, faste pandekager.
 • Form dejen til små, tykke pandekager og steg i smør eller kokosolie på panden, til de er fint lysebrune på hver side. De skal vendes lidt forsigtigt for ikke at gå i stykker.
 • De kan også tilberedes i ovnen. Her skal de have ca. 10 min. på hver side ved 200 grader.

blomkålspandekager LCHF
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Jeg spiste dem til frokost og fik et lækkert og mættende måltid ud af en rest tunsalat, en avokado og en blomkålspandekage med hummus.

Blomkålspandekager

Om aftenen skulle den store prøve stå, og blomkålspandekagerne blev serveret for det benhårde dommerpanel bestående af 3 x 6-årig. Ja, der var en ekstra med til spisning i går. Og desværre: Tommelfingeren blev vendt nedad. Jeg tror nu, det mest var, fordi de hellere ville spise sig igennem det bjerg af fiskefrikadeller, jeg havde lavet, så jeg har ikke givet op.

Bedre Halvdel kom sent hjem fra Stockholm og spiste en kold blomkålspandekage med hummus og oliventapenade. Dejlig snack, kaldte han det – hvorefter han udbrød: “Så fik du blomkål i mig alligevel!” Guilty!

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

56 kommentarer til “Få grøntsager indenbords med blomkålspandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. jeg prøvede i går at følge din opskrift, dog med en afvigelse. Jeg brugte broccoli i stedet for blomkål og da jeg ikke lige havde solsikkekerne ved hånden brugte jeg en lille smule valnødder i stedet for. De blev ganske gode.

  Egentlig var det for at undgå madspild og broccolien sang på sidste vers? men det virker

  Svar
  • Enig, de er perfekte til brug af rester. Jeg laver dem tit bare med hvad jeg lige har. Så dejligt at komme af med trætte rester :)

   Svar
 2. Tak for nogle skønne opskrifter og blog i øvrigt.

  Jeg ville sådan ønske, at du ved alle opskrifter ville lave en opgørelse over energifordeling. Og også meget gerne set i forhold til, at nogle kerne, nødder etc ikke fordøjes, så derfor ikke tæller med på samme måde.

  Kan det ikke lade sig gøre?

  Svar
  • Alt kan lade sig gøre :) Jeg har valgt at lade ernæringsberegninger og den slags være en del af mine betalingsprodukter (e-bøger, online forløb, KETO-bogen etc.).

   ift. de ufordøjelige kulhydrater/kalorier, er det utroligt svært at tage højde for det i ernæringsberegninger, så her synes jeg, det er bedst at regne med det totale indtag og så blive positivt overrasket.

   Svar
 3. Hej Jane
  Har du et alternativ til HUSK – loppefrøskaller.
  Jeg har nedsat stofskifte og skal (åbenbart) undgå loppefrøskallerne :-)
  Mvh Henriette

  Svar
  • Hvad skulle være sammenhængen mellem loppefrøskaller og stofskifte? Det har jeg aldrig hørt om før.

   Men du kan sagtens bruge fx Pofiber i stedet…

   Svar
   • Tak for svar.
    Jeg kender ikke sammenhængen, men der står på HUSK:
    Tal med din læge, hvis du tager medicin:
    – mod for lavt stofskifte (levothyroxin).

    Svar
    • Hvor interessant! Jeg køber loppefrøskaller fra Urtekram (nøjagtigt samme indhold – bare ikke af mærket HUSK) og det har jeg aldrig set på dem. Giv gerne lyd, hvis du får et svar ud af din læge!

     Svar
 4. Er der en grund til at du har brugt HUSK i denne frem for pofiber. Kan læse at de er lidt porøse, mon det kan hjælpe at bruge pofiber i stedet? Spinat og broccolien er bare super lækre!!!! De blev bare lidt for saltet, men det ved jeg jo så til næste gang.

  Svar
  • Ja, årsagen er at Pofiber ikke fandtes i DK, dengang jeg lavede denne opskrift! Du kan sagtens bruge Pofiber i stedet :)

   Svar
 5. Hej Jane (-:
  Du bruger loppefrøskaller i mange af dine opskrifter, jeg tænkte på, om man kan bytte dem ud med Chia frø? De indeholder jo ligeledes masser af fibre + Omega-3.
  Hilsen Amanda.

  Svar
  • Mjaah, jeg synes ikke altid chia giver helt det samme som loppefrøskallerne. Måske hvis man kværner dem eller køber chiamel. I denne her opskrift spiller loppefrøskallerne ikke en kæmpe rolle, så her tror jeg, det vil være uden betydning om det er det ene eller det andet.

   Omega 3-indholdet fra plantekilder (chia, hørfrø etc.) er desværre meget, meget småt. Det er i en form (ALA), som kroppen har meget svært ved at omdanne til de eftertragtede omega 3-fedtsyrer EPA og DHA. Her er fisk (eller fiskeolie) en langt overlegen kilde :)

   Svar
 6. Hej Jane.
  De her er super lækre.
  Jeg ved ikke, om andre har skrevet om mælkefri varianter, men her er min:
  Jeg har lavet dem her til aften og erstattede osten med æg: Jeg brugte i alt 4 medium størrelse æg til hele portionen, og de blev virkelig gode!
  Tak for inspirationen :o)

  Svar
 7. Hej-
  Kan man benytte noget andet i stedet for hasselnødder (jeg er allergisk over for dem)? På forhånd tak! :-)
  Mange hilsener,
  Henriette

  Svar
 8. Wow hvor smager de godt, min mand er helt vild med blomkål og vi fik dem med din hummus til ovnstegt kylling – det er bestemt ikke sidste gang jeg prøver disse to ting sammen med kylling.

  Svar
 9. Jeg kunne godt tænke mig og prøve at lave en version af disse grøntsagsbrød/pandekager i en lidt sød version. Hvad ville du komme i, i stedet for de krydderier der er i nu?

  Svar