Bananbrød med valnødder – helt naturligt

Bananbrød eller banankage. Jeg ved ikke helt hvad forskellen er, men i hvert fald smager dette bananbrød som en banankage. Det er dejligt og sødt og har lækre stykker af mørk chokolade og valnødder i sig.

Bananbrød – glutenfri og uden raffineret sukker

Det er længe siden, jeg har bagt. Egentlig bager jeg ikke så tit hverken kage eller brød, men hele snakken om sødemidler og agavesirup gav mig lyst til at bage noget sødt af helt naturlige ingredienser. Og det kom der dette meget lækre bananbrød ud af.

‘Naturlige ingredienser’ betyder, at jeg har sødet med banan og dadler i stedet for sødemidler. Derved er opskriften på bananbrød ikke helt Low Carb. Det er dog stadig væsentligt mere Low Carb end en traditionel opskrift med hvedemel, men du ved, kontekst, kontekst, kontekst.

Hvorvidt dette bananbrød passer ind i din kontekst, vil jeg lade dig selv afgøre.

Sukkerfri og glutenfri banankage - eller bananbrød.

Bananbrød med valnødder - helt naturligt

Udskriv Pin
|

Ingredienser

1 BRØD

 • 2 store, modne bananer
 • 4 æg
 • 1 dl kokosmælk
 • 100 g smør eller kokosolie
 • 3 store, bløde dadler (udstenede)
 • 2 dl kokosfibermel (reklamelink)
 • 6-8 tsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 1 stor spsk kanel
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 tsk vanilje
 • 1 tsk bagepulver
 • 60 g grofthakkede valnødder*
 • 100 g mørk chokolade, grofthakket

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200 g.
 • Smelt smør ved lav varme i en kasserolle.
 • Blend bananer, kokosmælk, æg og dadler til en lind masse.
 • Hæld det over i en skål og tilsæt det smeltede smør, kanel, kardemomme, vanilje og bagepulver. Rør godt rundt.
 • Tilsæt til sidst loppefrøskaller og kokosfibermelet og rør godt rundt. Pga. alle fibrene bliver dejen nu øjeblikkelig tyk i det. Rør de grofthakkede valnødder og chokolade i og lad så dejen hvile i 10 min.
 • Hæld dejen over i en sandkageform beklædt med bagepapir og bag i 30 minutter ved 200 grader.
 • Køl af på en rist og server. Evt. med smør på. Det giver den lækreste, svampede banan-brød/kage-hybrid. Smagen er sød men ikke overdrevent.

Bananbrød med chokolade og valnødder - mælkefri og glutenfri opskrift
Foto: Columbus Leth til LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD

Advarsel

Men der følger en advarsel med. Det kan være svært at stoppe efter et stykke! Ikke fordi brødet som sådan skaber ravage i blodsukkeret, men fordi konsistensen er så blød og dejlig. Uhm, det ene stykke tager det næste.

Og det vil jeg gerne advare imod. For hvis din mave ikke er vant til de store mængder fibre, kan det godt give lidt mavekneb. Lær fra min erfaring her! ;-)

* Hvis du er forudseende kan du lægge din valnødder i blød i koldt vand 5-6 timer, før de skal bruges. Det fjerner de bitre stoffer i valnødderne og efterlader bare den lækre, nøddeagtige smag.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

69 kommentarer til “Bananbrød med valnødder – helt naturligt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Jeg skal lige være med.
  Erstatter et eller to stykker af banan brødet et måltid?

  Jeg er kæmpe fan af det her keto værk.

  Charlotte.

  Svar
  • Hej Charlotte

   Hverken kage, bagværk eller banan er velegnet på Keto. Sorry to say?

   På Keto skal du spise kød, grøntsager og fedt med det formål at holde dit kulhydratindtag så lavt, at din krop skifter forbrændingssystem til fedt/keton-forbrænding.

   Svar
     • Og jeg ELSKER det virkelig.
      Jeg har lige bestilt den anden af dine keto bøger.
      Det er så meget mig.
      Jane – kan jeg købe mig til 1 times Q&A?
      Med dig?

      Kæmpe kærlighed charlotte.

     • Du er sød, men nej, jeg sælger ingen 1:1 rådgivning. Til gengæld er du altid velkommen til at spørge mig her på bloggen, hvis der er noget, du ønsker mit input til ❤️

 2. Såååå lækkert! Har lige taget et halvt bananbrød op af fryseren og går og snacker (halvfrosne) skiver af det (jaja, har set fiberadvarslen…)
  Smagen af banan, valnødder og chokolade er perfekt til en kop kaffe. Og så har den en god konsistens både frisk og efter frysning.

  Svar
 3. Hej Jane,
  Er det bare mig der ikke kan finde en printknap på opskriften (opskrifterne) ? Jeg syntes at du på et tidspunkt svarede at det kom når din webside blev opdateret ?
  Med venlig hilsen
  Nina Petersen

  Svar
  • Hej Nina

   Det kan du tro, den også gør. Den nye side forventes at være klar i slutningen af november. Det er et ret omfattende projekt med et site så stort som mit. I mellemtiden tror jeg, der ligger en printknap under den grønne knap. Hvor godt den virker, ved jeg dog ikke.

   Svar
 4. Sikke en lækkerbisken til en dag hvor man skal forkæles lidt. Jeg synes nemlig ikke det er så tit at jeg kan finde noget der kan stå mål med almindelige kager eller dem som er baseret på mange dadler eller andre naturlige sødestoffer. Men dette brød minder meget om en “rigtig” banankage. Tak for det :-)

  Svar
 5. Hej :-)
  Jeg er hel ny i dette LCHF, og elsker det allerede, jeg taber dog småkagen en gang i mellem. Lige et spørgsmål til denne fantastisk opskrift.
  I ingredienserne står der kokosfiber, men det skriver du ikke i fremgangsmåden, der skriver du om kokosmel.. er det det samme?
  Jeg har kun kokosmel, men jeg er lidt forvirret… ja jeg skal nok lære det en dag :-)

  Svar
  • ja det er kokosfibermelet, jeg mener, og det er bare sjusket skrevet. Retter det med det samme. Tak :) Og du kan ikke bruge almindeligt kokosmel her.

   For succes med LCHF vil jeg anbefale dig at følge denne guide: https://www.madbanditten.dk/begynderguide-til-keto/

   (og droppe al bagværk og det. Det er virkelig, virkelig ikke der resultaterne hentes, er min erfaring. De er til helt sjældne lejligheder)

   Svar
 6. Jeg har netop lavet denne dej, men kunne egentlig godt tænke mig at servere brødet varmt om nogle timer. Kan det gå an at lade den stå i køleskabet nogle timer og så bage det?

  Svar
  • Hej Morten
   Sorry for det sene svar. Har haft gæster hele dagen. De her meget fiberrige deje plejer ikke at være så egnede til at gemme i køleskabet, da de suger mere og mere væske. Jeg ville nok hellere bage brødet færdigt og så bare lune det til gæsterne senere. Håber, det gik alligevel :)

   Svar
 7. Jeg har bagt brødet efter opskriften med chokolade (100 g. 72%) som jeg syntes var for meget chokolade, til trods for jeg har en sød tand ?
  I dag har jeg bagt brødet med 3 bananer, 6 dadler, 3 tsk. chiafrø, erstattet den ene dl kokosfibermel med almindeligt kokosmel og undladt chokoladen. Den version er også god. Med fordel kan man godt komme flere chiafrø i. Næste gang vil jeg prøve med 50 g. 72% chokolade og måske 4 eller 5 dadler ?
  Det skal lige tilføjes, at det er første gang jeg har prøvet at bage uden enten mel eller sukker. Men det her skal bages (uden chokoladen ?) og med i børnehaven næste gang en af mine piger skal have eftermiddagsmad med. Normalt bager jeg altid grovboller (ligesom alle de andre). Men det her brød synes jeg er et ualmindelig fint alternativ – tak for inspirationen ?

  Svar
 8. Hej
  Og tusinde tak for dejlige opskrifter. Jeg vil gerne prøve at lave dette brød. Men min datter har nøddeallergi. Har du forslag til at erstatte kokkosmælk og kokkosmel? På forhånd tak – Anja

  Svar
  • Åh, kokosmælk kan erstattes af fløde og når det skal være uden nødder, kan du måske forsøge dig med Pofiber i stedet for kokosfibre.

   Svar
 9. Hvor er det bare LÆKKERT! Bagte det igår, da det var min tur til at tage kage med til koret. (Jeg er med i kageordning af sociale hensyn, selvom jeg egentlig ikke spiser de andres kager).
  Alle var vilde med det. Jeg ventede med at sige, at den var LCHF, til de begyndte at spørge, hvad der var i, og de var meget overraskede. Det smager jo som kage, sagde folk. ;-) Så bestemt en succes, som jeg skal bage igen inden længe.

  Svar
 10. Hej Jane
  Nyligt “omvendt” og som tiden går mere og mere overbevist.
  Har nu også prøvet din banankage/-brød. Fulgte opskriften og er ikke stødt på problemer med hverken ekstra bagetid eller tør smuldrende kage. Den er som du skriver bare rigtig blød og lækker :-)

  Svar
 11. Hej Jane! Tak for en fantastisk blog med lækker mad!
  Jeg har pcos og skal derfor undgå dadler da de påvirker blodsukkeret for meget. Hvad kan de erstattes med? Sukrin gold måske? Har du en ide om hvor meget jeg så skal bruge ?
  /Ditte

  Svar
 12. Hej Jane

  Nu har jeg lavet dit lækre bananbrød med chokolade et par gange, denne gang havde jeg dog ik mere kokosmælk så brugte fløde i stedet, det gjorde det bestemt ikke dårligere

  Svar
 13. Hej Jane,
  Jeg har netop lavet en superlækker version af dette brød hvor jeg erstattede bananerne med 3 gulerødder og undlod chokoladen og valnøderne. gulerødderne blev helt pureret i foodprocessoren – det var ikke meningen – men det gav et superblødt og saftigt brød. lidt á la kryddersandkage – agtigt.
  //kristina

  Svar
 14. Jeg har ikke de omtalte kokosfibre, men almindeligt kokosmel (eks.det fra Coop) fungerer fint og indeholder ikke så mange kulhydrater. Tror det er 5-6 gram/100 gram. Brødet er virkelig lækkert og svampet! :)

  Svar
 15. Hej.
  Hvad kan man erstatte kokosfibre med? Mandelmel måske?
  Kokosfibre har ikke lige fundet vej til mit køkken endnu.

  Venlig hilsen Kirsten

  Svar
 16. Hej Jane
  jeg bagte bananbrødet i går, og det smagte skønt! Vi fik gæster, der også var på ingen hvede/sukker (candida), og de var himmelrykte:-)
  Tak for en fantastisk blog. Jeg har bestilt din gamle bog, og kan ikke vente til den kommer…..
  kh Marlene

  Svar
 17. Jeg kan desværre ikke se billederne mere, så jeg har ikke noget at sammenligne med. Mit bananbrød blev gråt og temmelig tungt selvom jeg fulgte opskriften. Det er dog stadig blødt og svampet og smagen er fin

  Svar
  • En del af billederne er desværre forsvundet, da jeg flyttede bloggen fra et bloghotel til et andet. Jeg synes mere, brødet bliver lysebrunt… Men tungt og klægt, det er det! :-)

   Svar
 18. Hej Jane. Jeg har lige et spørgsmål…. I denne opskrift skal man bruge kokosmel… Går ud fra det er det man købe på diverse helsesider…. Et alternativ til. Mandelmel… Men hvad så med kanelpandekager… Der skal man også bruge kokosmel…. Er det det samme produkt som i denne opskrift,eller er det kokosflagerne???

  Svar
  • Det særlige kokosmel kalder jeg enten for kokosfibre, fiberrigt kokosmel eller i meget gamle indlæg “det fine kokosmel”. Resten er bare almindeligt kokosmel fra supermarkedet :-)

   Svar
 19. Jeg prøvede at bage kagen i går, og den ville bare ikke blive færdig – jeg endte med at tage den ud efter 50 min. – og der var den stadig klæg indeni. Hvad har jeg mon gjort galt?

  Svar
  • Jeg har samme problem. Jeg har bagt den for første gang i dag, og den vil heller ikke blive færdig, men jeg tænker at det sikkert hænger sammen med at jeg har justeret lidt i opskriften, og så smelter chokoladen jo også og gøre dejen “våd”.
   Husk er skiftet ud med en håndfuld mandler malet til mel, og der er fløde i i stedet for kokosmælk. Jeg er ikke særlig vild med kokos :-) men hold da op hvor det dufter godt – faktisk som banankage :-)

   Svar
   • Jeg tror, det hænger sammen med at du ikke har brugt HUSK. HUSK er jo rene fibre og de suger langt mere af væsken end mandelmel gør. Fløde/koksmælk tror jeg kan komme ud på ét…

    Svar
 20. Huskede heldigvis bananer på indkøb i dag – så nu er jeg klar til at afprøve denne sag… Tror det bliver til varianten med hakket chokolade ;-)

  Svar
 21. Mums det brød ser godt ud. Glæder mig til mit nye køkken er færdig om en månedstid, så skal jeg godt nok igang med at prøve dine opskrifter af :)

  Svar
 22. Jeg er hjemme med syge børn i dag, så jeg tror da at jeg skal bage lidt. Det ser så lækkert ud!
  Hold nu op, hvor ville jeg også glæde mig til 5 dage i Barcelona. Jeg håber I får en FANTASTISK tur :-)

  Svar
 23. Det ser vel nok lækkert ud! Det er lang tid siden, jeg har smagt bananbrød, men er blevet helt inspireret af dit indlæg, så tror også snart jeg også skal i køkkenet;) Du må have en god dag.

  Svar