Ostebrød med hvidløg – helt uden mel

Disse meget lækre ostebrød med hvidløg opstod ud af en kombination af at have massiv lyst til ost og samtidig have behov for at rydde ud i nogle af de triste rester i grøntskuffen. Og tænk, at man kan få så dejlig mad ud fra sådan et udgangspunkt.

Jeg tog udgangspunkt i bunden fra blomkålspizzaen, og med et par justeringer lykkes det mig at få to lækre ostebrød med hvidløg. Helt uden mel og primært lavet på grønt. Win-win, siger jeg bare!

Ostebrød med hvidløg - opskrift på lækre minipizzaer

Ostebrød med hvidløg - helt uden mel

Udskriv Pin
|

Ingredienser

2 ostebrød med hvidløg

 • dl revet blomkål/blomkålsris
 • ½ squash revet og drænet for vand.
 • dl fintrevet ost - jeg brugte parmesan. Resultatet bliver bedst, hvis osten har lidt smag
 • 1 mellemstort æg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk tørret oregano
 • salt og peber

Ingredienser til fyldet

 • Tomatsauce (jeg brugte Urtekrams - 1/4 af glasset vil jeg tro)
 • 1 fed hvidløg
 • 1 lille håndfuld basilikumsblade
 • salt og peber
 • 1 pakke mozzarella (jeg brugte igen Urtekrams)

Sådan gør du

 • Måske er du hoppet med på et af de tre tips til nem og hurtig hverdagsmad og har derfor allerede blomkålsris i køleskabet.
 • Hvis ikke, river du blomkålen med det fine rivejern i din foodprocessor eller på dit manuelle rivejern.
 • Squashen kan snildt rives på den fine side af det manuelle rivejern, hvorefter den skal drænes for vand. Det kan du gøre ved at tage den revne squash og knuge væsken ud af ved hjælp af et stykke køkkenrulle eller to. Der kommer altså pænt meget vand ud af sådan en squash!
 • Hvis du vil have en finere konsistens i bunden, kan du herefter køre alle de revne grøntsager igennem minihakkeren, så du til sidst har noget, der ligner en grov grøntsagsgrød.
 • Grøntsagerne blander du med ost, æg, hvidløg, oregano, salt og peber og lægger ud på et stykke bagepapir.
 • Jeg lavede to brød af mine, da jeg ville være sikker på, at de hang ordentligt sammen. Bag brødene i ca. 12 min ved 250 grader. Hold øje med dem efter 10 min. og tag dem ud, når de begynder at se mørke og sprøde ud i kanterne.
 • Mange oplever, at bunden til blomkålspizzaen bliver meget porøs. Det har jeg aldrig været plaget af, men selvfølgelig er den ikke lige så sprød og sammenhængende som den traditionelle hvedebund. Bunden her synes jeg hænger fint sammen. Jeg kunne i hvert fald løfte den op med fingrene, uden at den faldt fra hinanden.

ostebrød med hvidløg

Hvis du vil have en finere konsistens i bunden, kan du herefter køre alle de revne grøntsager igennem minihakkeren, så du til sidst har noget, der ligner en grov grøntsagsgrød.

Grøntsagerne blander du med ost, æg, hvidløg, oregano, salt og peber og lægger ud på et stykke bagepapir.

Jeg lavede to brød af mine, da jeg ville være sikker på, at de hang ordentligt sammen. Bag brødene i ca. 12 min ved 250 grader. Hold øje med dem efter 10 min. og tag dem ud, når de begynder at se mørke og sprøde ud i kanterne.

Mange oplever, at bunden til blomkålspizzaen bliver meget porøs. Det har jeg aldrig været plaget af, men selvfølgelig er den ikke lige så sprød og sammenhængende som den traditionelle hvedebund. Bunden her synes jeg hænger fint sammen. Jeg kunne i hvert fald løfte den op med fingrene, uden at den faldt fra hinanden.

Ostebrød med hvidløg

Bland tomatsaucen med hvidløg, finthakkede basilikumsblade og smag til med salt og peber. Smør et tyndt lag ud på bundene og fordel mozzarellaen ovenpå. Du kan også vælge noget helt andet fyld.

Ind i ovnen igen indtil osten er smeltet. Det tager max 5 min. Tag ostebrødene ud og lad dem hvile lidt, før du begynder at flytte på dem.

Efter brødene har været en tur i ovnen med fyld på, bliver de en smule porøse i bunden, og det er derfor vigtigt, at de får lov at hvile, så osten i bunden kan samle dejen igen. Herefter kan man godt kan flytte dem over på en tallerken eller et fad. Vi spiste dem som tilbehør til en kalveculotte, og det var et dejligt, mættende måltid. De ville også være skønne som appetizer eller klappet sammen som pizzasandwich til frokost. Mulighederne er uendelige.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Ostebrød med hvidløg – helt uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej :-) Nu sidder jeg og kigger på alle dine dejlige opskrifter – det kunne være mega sjovt hvis du regnede ud hvor mangel kcal der er i dine opskrifter! :) De ser godt nok lækre ud!

  Svar
 2. Nøj, det lyder lækkert! Det skal helt sikkert afprøves – måske næste gang der er tømmermænd på programmet? Jeg er altid på jagt efter nærende måltider, som føles syndige, til de famøse søndage ;-)

  Svar