Madbanditten

LCHF - Madbanditten
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler
Hjem » Opskrifter » Kager » Romkugler – helt naturligt!

Romkugler – helt naturligt!

5. august 2012 af Jane Faerber 26 kommentarer

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Disse romkugler smager helt afsindigt godt. De har lige netop den rigtige søde smag med et snert af rom og så er de oven i købet fyldt med gode sager.

I fredags gik mine ben ind i en bager og købte to romkugler!  En til mig og en til Søren. Så har man da hørt det med! Det var godt nok hos Naturbageriet oppe i Frederiksborggade, hvilket jo forklarer en del.

De er nemlig en af de eneste bagere, som har bagværk bagt af glutenfrie meltyper. Og deres romkugler er simpelthen to die for! Lavet af nødder og tørrede frugter, kokos, gulerødder, olie og brunt rismel. De kan ikke beskyldes for at være hverken low carb eller kornfrie, men de kan spises uden mavepine, og det er så dejligt, når det nu en sjælden gang skal være.

Men… det ville nu være rart med en korn- og sukkerfri version, ikke? Og den lavede jeg i går, da vi alligevel skulle have gæster til eftermiddagskaffe.

Romkugler fyldt med gode sager (og uden kagerester)

Disse er både nemme at lave og smager så godt, at jeg ville have givet stående applaus, hvis ikke det havde virket upassende der midt i eftermiddagskaffen.

Og man begriber simpelthen ikke, at de ikke er loadet op med sukker og kagerester. Gæsterne troede, jeg løj, da jeg fortalte dem det!

De er klart skrevet bag øret til efterårets mange børnefødselsdage. Opskriften skal I have!

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

ROMKUGLER – CA. 10 STK

  • 80 g kokosmel (reklamelink) + ekstra til at rulle dem i
  • 2 spsk kokosfibermel (reklamelink)
  • 50 g fintmalede hasselnødder
  • 100 g bløde dadler
  • 100 g rosiner (udblødt i kogende vand)
  • 1-2 spsk espresso (kan udelades)
  • 1 lille banan
  • 25 g kakao (jeg brugte raw kakaopulver (reklamelink)- vær forsigtig med mængden, hvis du bruger en kakao med kraftigere smag
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 spsk romessens (eller rom, hvis du helt vil undgå det kunstige)

SÅDAN

1. Mal hasselnødder og kokosmel til mel i foodprocessoren.

2. Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen, til du har en fedtet masse.

3. Sæt evt. massen i køleskab i en times tid, inden du triller kuglerne. Det gør dejen lidt nemmere at arbejde med. Men altså, tril kugler og tril kuglerne i kokosmel. Sæt dem på køl igen indtil servering.

Vil du bruge Keto til vægttab?

Du har nok læst de mange vilde vægttabshistorier – men er det tid til at prøve selv?

Keto kan hjælpe til mere energi, mindre sukkertrang og vægttab uden konstant sult.

For en god og sikker start – start her: Keto på 4 uger

Måske vil du også læse

  • Chokoladekage - den du ved nok - lækker glutenfri og sukkerfri opskrift på den dejlige chokoladekage med den snaskede kokostopping --> Madbanditten.dkChokoladekage “den du ved nok”
  • onion rings LCHF low carb high fatOnion Rings på to måder
  • Om ildfluer og glimt af lykke
  • Om tilvalg og fravalg og luksusmorgenmad for voksne

Skrevet i: Glutenfri, Kager

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kommentarer

  1. Rikke Olsen skriver

    5. juli 2017 kl. 08:58

    Lyder lækkert 🙂 Hvor romkugler bliver der ca. ud af denne opskrift? Overvejede at min søn skal dele dem ud i klassen på sin fødselsdag 🙂

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      5. juli 2017 kl. 13:44

      Ca. 10 stk, som der står 😉

      Svar
  2. Sara skriver

    16. marts 2016 kl. 09:42

    Ser virkelige lækre ud…!
    Jeg har desværre et barn der ikke kan tåle nødder -og mandler, har du en ide til en erstatning for nødderne?

    Svar
  3. Trine skriver

    3. maj 2015 kl. 16:48

    Dee står 1 espresso er det dl, spsk eller?? Lyder som en super lækker opskrift skal helt klart prøves, smil! Hilsner Trine

    Svar
    • Jane Faerber skriver

      3. maj 2015 kl. 18:44

      Årh sådan en halv deciliter ville være et bud. Opskriften er fra 2012 og det er ærligt talt nogle år siden jeg lavede den sidst. Prøv dig evt, lidt frem.

      Svar
  4. Renée skriver

    2. oktober 2014 kl. 15:10

    Hej Har lige et spørgsmål ang opskriften romkugler. Der står jeg skal bruge ROM essens, men nu kan jeg se, at jeg er kommet hjem med ROM Aroma. Hvad er forskellen? Kan jeg bruge aromaen og i så fald er doseringen så den samme?

    Svar
    • Jane skriver

      3. oktober 2014 kl. 10:20

      Mon ikke det er det samme? Jeg ved det ikke, må jeg indrømme…

      Svar
  5. Marie-Louise skriver

    1. oktober 2014 kl. 23:05

    Hej. Ved du om man kan bruge en stavblender, når man ikke lige har en foodprocessor eller en minihakker? Mvh Marie-Louise

    Svar
  6. Marie-Lousie skriver

    1. oktober 2014 kl. 19:44

    Kan man bruge en stavblender eller alm. blender i stedet for, når nu man ikke har hverken foodprocessor eller minihakker? Mvh M-L

    Svar
    • Jane skriver

      3. oktober 2014 kl. 10:19

      Det har jeg desværre aldrig prøvet…

      Svar
  7. Lene skriver

    2. juli 2014 kl. 12:40

    Hej der 🙂

    Jeg bukker mig i støvet – de her “romkugler”………. årh wau, jeg er ovenud afhængig – de smager jo så englene synger 🙂

    Tusinde tak for dine mange spændende…….. og smagsfulde opskrifter – jeg er stor fan!!!

    God sommer.

    Hilsen Lene

    Svar
  8. Anna skriver

    29. november 2012 kl. 21:25

    Nu har jeg endelig en god anledning til at få lavet dem her 😉 får nemlig børnebesøg på lørdag. Skal derfor lige høre om kaffen smager igennem? Derudover er jeg hverken indehaver af romessens eller mørk rom, men kan man måske erstatte det med Amaretto? Eller bare udelade det?
    Glæææder mig til lørdag 🙂

    Svar
    • Jane skriver

      30. november 2012 kl. 06:57

      Åh, jeg synes ikke, kaffen smager voldsomt igennem. Romessen er til gengæld det, der giver “romkuglesmagen”. Amaretto tror jeg ikke duer som erstatning, så hellere udelade 🙂

      Svar
  9. Helle skriver

    6. august 2012 kl. 07:49

    Uh de ser lækre ud. Men kan rosinerne og dadlerne erstattes af noget andet? Jeg tænker om abrikoser og/eller svesker kan bruges i stedet for. Jeg må helst ikke få tørrede dadler og rosiner pga. det høje GI.

    Svar
    • Jane skriver

      6. august 2012 kl. 07:57

      En kombination af abrikoser og svesker lyder da som et godt alternativ! Jeg har det heller ikke helt godt med hverken dadler eller rosiner, men ved at spise en romkugle herfra, fik jeg mindre en 1 dadel og 10 g rosiner. Så det var ikke så galt, som nogle af de meget dadelbaserede kager, som også godt kan få mit blodsukker til at stikke af…

      Svar
  10. Heidi skriver

    5. august 2012 kl. 17:30

    Åh nej Jane, jeg cykler jo forbi det bageri hver morgen! De næste kg på mine sideben er du ansvarlig for;)

    Svar
    • Jane skriver

      5. august 2012 kl. 19:48

      Du kan jo tåle det, søde Heidi, så dem tager jeg gerne på mine skuldre 😉

      Svar
  11. Rikkeprikke skriver

    5. august 2012 kl. 14:15

    Romkugler styrer!!

    Svar
  12. Sheila Nielsen skriver

    5. august 2012 kl. 10:55

    Den opskrift ser rigtig god og autentisk ud, (og fri for kage/mel, juhuu) så den er hermed gemt! 🙂

    Svar
  13. Stinna skriver

    5. august 2012 kl. 10:40

    Åh dem glæder jeg mig til at lave! Jeg var også i Naturbageriet og hente romkugler for et par uger siden, da min kæreste havde fødselsdag. Første gang i flere år, jeg har fået sådan en. Gammel kærlighed dør ikke, jo. Så er virkelig glad for denne opskrift 🙂

    Svar
    • Hanne Rasmussen skriver

      7. november 2015 kl. 15:05

      Hej, hvor længe kan romkuglerne
      holde sig, og kan de fryses

      Svar
      • Jane Faerber skriver

        7. november 2015 kl. 18:48

        Vi diskuterede netop det samme i dag, fordi vi blev usikre på, om de kunne holde sig til onsdag, hvor de skal deles ud. Frysning var også på tale. Mit gæt er ja, men jeg har ikke prøvet…

        Svar
        • Gitte skriver

          8. december 2015 kl. 22:18

          Jeg har haft dem i køleskabet over I en uge uden problemer. 🙂

          Svar

Trackbacks

  1. Opskrift på glutenfri romkugler siger:
    24. oktober 2014 kl. 10:57

    […] stregen. Men det kan jeg ikke. De er kraftigt inspireret af Jane Faerbers romkugler som du finder her. Jeg har udeladt nogle ting, som jeg ikke havde i køkkenet den dag og har justeret op eller ned i […]

    Svar
  2. Romkugler uden gamle kager | siger:
    17. oktober 2014 kl. 11:55

    […] stregen. Men det kan jeg ikke. De er kraftigt inspireret af Jane Faerbers romkugler som du finder her. Jeg har udeladt nogle ting, som jeg ikke havde i køkkenet den dag og har justeret op eller ned i […]

    Svar
  3. Fredagsguf: Hjemmelavet romkugler « RikkePrikke siger:
    11. januar 2013 kl. 14:53

    […] varme op, så jeg kigger på opskrifter og billeder. Og i dag tænkte jeg så, at jeg ville prøve Madbandittens romkugler og følge opskriften, bare sådan som generalprøve. Jeg dumpede i stor stil. Men hey, jeg […]

    Svar
  • Følg mig på Facebook
  • Følg mig på Instagram
  • Følg mig på Twitter
  • Følg mig på Pinterest
Jane Faerber
OM MIG • KONTAKT • BØGER
Jeg hedder Jane, og det er mig, der blogger her på Madbanditten. Udover at blogge skriver jeg bøger og holder foredrag. Alt sammen om mad og sundhed og livet ind imellem.

TILMELD NYHEDSBREV OG MODTAG E-BOGEN FOR 0 KR

signup

KETO MADPLAN

keto

KICKSTART – ONLINE KURSUS

keto

BØGER OM KETO

keto

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN

Follow

Emner på bloggen

© Madbanditten 2014 All rights reserved
logo
  • Om mig
    • Lær mig at kende
    • Kontakt
    • Mission Statement
    • Om Madbanditten og reklamepolitik
    • Privatlivspolitik
    • Foredrag
      • Eventkalender
      • Hvad handler mine foredrag om?
  • Bøger
    • Keto på 4 uger
    • KETO – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt
    • Sådan taber du dig (e-bog)
    • 5 hemmeligheder til vægttab med Keto (e-bog)
    • STRIKS LCHF – en praktisk guide (e-bog)
    • Low Carb Vegetar (e-bog)
    • MADGLAD – lær dit barn at elske rigtig mad
    • LCHF året rundt
    • LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
    • LCHF – BRØD & KAGER
    • MÆT & SLANK – med LCHF
    • Madbandittens juleopskrifter (e-bog)
    • SHOP
    • International publications
  • Opskrifter
    • Keto opskrifter – Striks LCHF
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Tilbehør
    • Brød
    • Dejlige drikkevarer
    • Juice – greenies – smoothies
    • Kager
    • Desserter
    • Is-opskrifter
    • Lækkerier
    • Juleopskrifter
    • Nytårsmenu
  • Kickstart
  • KETO
    • Keto bøger
    • Kickstart
    • Keto vægttab: Resultater og billeder
    • Hvad er KETO?
    • Begynderguide til KETO
    • KETO vægttab
    • Forskellige typer KETO
    • Keto og kaffe
    • Keto og antiinflammatorisk kost
    • Keto uden mælkeprodukter
    • Keto og sødemidler
    • Keto og alkohol
    • Keto og frugt
    • KETO og kolesterol
    • Keto og sygdomme
    • Keto kostplan – kostplan til striks LCHF og ketose
    • Carnivore Diæten
    • Ketogen diæt til epilepsi
    • KETO Living
    • KETO produkter
    • KETO bøger og vægttabsforløb
    • KETO kildeliste
  • KETO madplan
  • Alt om Keto på 1 side
  • LCHF
    • Hvad er LCHF?
    • Forskellige typer LCHF
    • LCHF og overgangsbesvær
    • LCHF indkøbsliste
    • Gode LCHF-produkter
    • LCHF – fedt og kolesterol
    • Hvad er kolesterol?
    • Videnskabelige studier om LCHF
    • LCHF – generelle spørgsmål
    • Må jeg spise (….) på LCHF?
    • LCHF og fertilitet, graviditet og amning
    • Maveproblemer
      • Fordøjelse og maveproblemer
    • Videoføljeton
    • LCHF og træning
    • Udstyr
  • Vægttab
    • LCHF og vægttab
    • LCHF og ketose
    • Derfor taber du dig ikke…
    • STRIKS LCHF – ketogen LCHF
    • Gode tip til et varigt vægttab
  • Sukkerfri
    • Bliv sukkerfri!
    • 100% sukkerfri – en personlig historie
    • Hvad sker der, når vi spiser sukker?
    • Sødemidler