Romkugler – helt naturligt!

Disse romkugler smager helt afsindigt godt. De har lige netop den rigtige søde smag med et snert af rom og så er de oven i købet fyldt med gode sager.

I fredags gik mine ben ind i en bager og købte to romkugler!  En til mig og en til Søren. Så har man da hørt det med! Det var godt nok hos Naturbageriet oppe i Frederiksborggade, hvilket jo forklarer en del.

De er nemlig en af de eneste bagere, som har bagværk bagt af glutenfrie meltyper. Og deres romkugler er simpelthen to die for! Lavet af nødder og tørrede frugter, kokos, gulerødder, olie og brunt rismel. De kan ikke beskyldes for at være hverken low carb eller kornfrie, men de kan spises uden mavepine, og det er så dejligt, når det nu en sjælden gang skal være.

Men… det ville nu være rart med en korn- og sukkerfri version, ikke? Og den lavede jeg i går, da vi alligevel skulle have gæster til eftermiddagskaffe.

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Romkugler - helt naturligt!

Udskriv Pin
|

Ingredienser

CA. 10 STK

 • 80 g kokosmel (reklamelink) + ekstra til at rulle dem i
 • 2 spsk kokosfibermel (reklamelink)
 • 50 g fintmalede hasselnødder
 • 100 g bløde dadler
 • 100 g rosiner (udblødt i kogende vand)
 • 1-2 spsk espresso (kan udelades)
 • 1 lille banan
 • 25 g kakao (jeg brugte raw kakaopulver (reklamelink- vær forsigtig med mængden, hvis du bruger en kakao med kraftigere smag)
 • 1 tsk kanel
 • 2 tsk kardemomme
 • 1 spsk romessens (eller rom, hvis du helt vil undgå det kunstige)

Sådan gør du

 • Mal hasselnødder og kokosmel til mel i foodprocessoren.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen, til du har en fedtet masse.
 • Sæt evt. massen i køleskab i en times tid, inden du triller kuglerne. Det gør dejen lidt nemmere at arbejde med. Men altså, tril kugler og tril kuglerne i kokosmel. Sæt dem på køl igen indtil servering.

Romkugler fyldt med gode sager (og uden kagerester)

Disse er både nemme at lave og smager så godt, at jeg ville have givet stående applaus, hvis ikke det havde virket upassende der midt i eftermiddagskaffen.

Og man begriber simpelthen ikke, at de ikke er loadet op med sukker og kagerester. Gæsterne troede, jeg løj, da jeg fortalte dem det!

De er klart skrevet bag øret til efterårets mange børnefødselsdage. Opskriften skal I have!

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

26 kommentarer til “Romkugler – helt naturligt!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lyder lækkert :-) Hvor romkugler bliver der ca. ud af denne opskrift? Overvejede at min søn skal dele dem ud i klassen på sin fødselsdag :-)

  Svar
 2. Ser virkelige lækre ud…!
  Jeg har desværre et barn der ikke kan tåle nødder -og mandler, har du en ide til en erstatning for nødderne?

  Svar
 3. Dee står 1 espresso er det dl, spsk eller?? Lyder som en super lækker opskrift skal helt klart prøves, smil! Hilsner Trine

  Svar
  • Årh sådan en halv deciliter ville være et bud. Opskriften er fra 2012 og det er ærligt talt nogle år siden jeg lavede den sidst. Prøv dig evt, lidt frem.

   Svar
 4. Hej Har lige et spørgsmål ang opskriften romkugler. Der står jeg skal bruge ROM essens, men nu kan jeg se, at jeg er kommet hjem med ROM Aroma. Hvad er forskellen? Kan jeg bruge aromaen og i så fald er doseringen så den samme?

  Svar
 5. Hej. Ved du om man kan bruge en stavblender, når man ikke lige har en foodprocessor eller en minihakker? Mvh Marie-Louise

  Svar
 6. Kan man bruge en stavblender eller alm. blender i stedet for, når nu man ikke har hverken foodprocessor eller minihakker? Mvh M-L

  Svar
 7. Hej der :-)

  Jeg bukker mig i støvet – de her “romkugler”………. årh wau, jeg er ovenud afhængig – de smager jo så englene synger :-)

  Tusinde tak for dine mange spændende…….. og smagsfulde opskrifter – jeg er stor fan!!!

  God sommer.

  Hilsen Lene

  Svar
 8. Nu har jeg endelig en god anledning til at få lavet dem her ;) får nemlig børnebesøg på lørdag. Skal derfor lige høre om kaffen smager igennem? Derudover er jeg hverken indehaver af romessens eller mørk rom, men kan man måske erstatte det med Amaretto? Eller bare udelade det?
  Glæææder mig til lørdag :)

  Svar
  • Åh, jeg synes ikke, kaffen smager voldsomt igennem. Romessen er til gengæld det, der giver “romkuglesmagen”. Amaretto tror jeg ikke duer som erstatning, så hellere udelade :-)

   Svar
 9. Uh de ser lækre ud. Men kan rosinerne og dadlerne erstattes af noget andet? Jeg tænker om abrikoser og/eller svesker kan bruges i stedet for. Jeg må helst ikke få tørrede dadler og rosiner pga. det høje GI.

  Svar
  • En kombination af abrikoser og svesker lyder da som et godt alternativ! Jeg har det heller ikke helt godt med hverken dadler eller rosiner, men ved at spise en romkugle herfra, fik jeg mindre en 1 dadel og 10 g rosiner. Så det var ikke så galt, som nogle af de meget dadelbaserede kager, som også godt kan få mit blodsukker til at stikke af…

   Svar
 10. Åh dem glæder jeg mig til at lave! Jeg var også i Naturbageriet og hente romkugler for et par uger siden, da min kæreste havde fødselsdag. Første gang i flere år, jeg har fået sådan en. Gammel kærlighed dør ikke, jo. Så er virkelig glad for denne opskrift :)

  Svar