LCHF mysli med nødder og kokos

LCHF mysli er her bare et udtryk for en mysli uden korn og tilsat sukker. Det kan man lave på mange måder, og denne er en af de absolut simpleste. Myslien her smager så dejligt, synes jeg, som drys på græsk yoghurt eller chiagrød.

Det er ikke altid, at den type morgenmad bekommer mig bedst men jeg spiser det alligevel en gang imellem. Og jeg har næsten altid et glas LCHF mysli i mit køkken, jeg kan bruge til drys.

LCHF mysli med nødder og kokos

LCHF mysli med nødder og kokos

Udskriv Pin
8 dl
|
1 t 30 min

Ingredienser

 • 1 dl hasselnødder
 • 1 dl mandler
 • 1 dl pekannødder
 • 1 dl valnødder (mine var udblødt i 5 timer forinden og herefter tørret i ovn i 1 time ved 50 grader. Det fjerner den bitre smag)
 • 2 dl hørfrø
 • 2 dl kokosflager (reklamelink) eller 1½ dl kokosmel, hvis du ikke har flager
 • 1 spsk Sukrin Gold ca. (reklamelink)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 tsk kanel

Sådan gør du

 • Hak nødderne og kokosflagerne groft og læg dem ud på en bageplade og bland med hørfrø, sødning og krydderier. Bag dem 1-1½ time ved 100 grader og husk at røre lidt rundt i dem ind imellem.
 • Bagningen fremhæver nøddernes smag men ellers har denne müsli kun en diskret smag. Det er mere “knas på toppen”. 
 • Nøddemyslien kan opbevares på glas – hvor længe ved jeg faktisk ikke, men ret længe. Jeg har haft den i lukket beholder i mange uger.

Lækker morgenmad i skål

Morgenmad i skål, hvad enten det er græsk yoghurt, chiagrød eller diverse smoothie/greenie-bowls drysset med LCHF mysli er på mange måder bare så meget mere appetitvækkende end kød, grønt og fedt, som er det, jeg spiser normalt. Og når du har set billederne herunder, tror jeg, du vil give mig ret.

Ærgerligt at det ikke mætter lige så godt…

Chiagrød
Yoghurt med nøddedrys
Greenieskål
Smoothie Bowl med broccoli og blåbær - sund morgenmad til børn og voksne
Græsk yoghurt med nøddemysli
Græsk yoghurt med LCHF mysli

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

65 kommentarer til “LCHF mysli med nødder og kokos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej

  I opskriften til LCHF mysli, kan man så undlade sukrin/kokossukker og vaniljepulver?

  Jeg tænker det vel primært bare giver en sødlig smag?

  Mvh david

  Svar
  • Ja det kan du fint tage væk. Vaniljepulveret giver en dejlig smag men det koster jo en milliard i øjeblikket, så det ville jeg nok også godt kunne undvære.

   Svar
 2. Kan man overhovedet regne ud hvor mange kulhydrater der vil være på 1-2 spsk af denne nøddemusli. Jeg har det svært med det salte morgenmad og vil gerne 1-2 dage om ugen kunne tage 100 gram græsk yoghurt 10% med lidt knas på. Er på Keto på 5.dag og det er bare fantastisk, når man først har knækket kulhydratkoden.

  Svar
  • Jeg ville bare regne det som 1-2 spsk mandler, solsikkekerner eller noget i den retning. Det vil nogenlunde give det samme, tænker jeg.

   Svar
 3. Hej Jane,
  Skal der slet ikke noget kokosolie i? Noget der “binder” massen sammen/gør det klisteret? Ligesom honning fx gør i ikke-LCHF-myesli?

  Tak på forhånd

  Svar
  • Altså det går jeg faktisk ikke. Jeg nyder bare smagen af de ristede nødder. Men jeg har set andre opskrifter, hvor der bruges smør eller kokosolie.

   Svar
   • Hej.
    Nu har jeg smidt myslien i ovnen.
    Jeg er jo en af de heldige der skal passe meget på ikke at tabe mig mere. Men jeg har brug for godnat mad, da jeg ofte vågner kl 3-4 stykker om natten og er hundesulten.
    Så jeg tænker fed yoghurt med lidt bær evt lidt frugt og så et pænt lag mysli inden sengetid.
    Eller findes der bedre idéer ?
    Mvh Lone (der endelig har fundet slaraffenland)

    Svar
    • Ja det synes jeg faktisk lyder som et fint let måltid inden sengetid. Hvis du vil veksle med noget, kunne det også være en chiaknækbrød med smør og ost.

     At vågne hundesulten om natten vil jeg også se som et tegn på at kroppen ikke har lagt helt om til fedtforbrænding, så det kunne også være værd at skele lidt til :)

     Svar
     • Tak for svar.
      Men jeg tænker på om jeg gør noget forkert, eller om det er et spørgsmål om tid.. ?
      Jeg spiser ikke frugt. Ingen underjordiske grønsager, og mellemmåltider består af kaffe med fløde, nødder, chokolade, kernekiks eller en bærsmoothie (sjældent) . Men jeg skal ha mellemmåltider ellers ryger min vægt for langt ned. Jeg er 158 cm og vejer nu ca 57,5 kg. Jeg bliver snart 47. Men jeg synes det er træls at vågne pga sult.
      Tak for fantastisk god inspiration her på din hjemmeside ?
      Mvh Lone

     • Det er også svært, synes jeg. En del af mig tænker, at nødder, kerner, bær etc. kan være med til at holde kulhydratindtaget oppe og derved måske forhindre at den appetitsænkende effekt træder ind. Samtidig synes jeg, at disse er super kilder til de ekstra kalorier, du har brug for for ikke at gå ned i vægt.

      Mange oplever at de kommer til at underspise på LCHF, fordi maden mætter så meget, og det kan gøre det lidt svært for dem, der gerne vil op i vægt eller som ikke må gå yderligere ned. Jeg plejer netop her at anbefale flere måltider.

      Genererer det dig at tage et måltid som fx yoghurten om aftenen? For hvis ikke synes jeg, det er en fin løsning.

      Og ellers ja, tiden arbejder helt sikkert for dig :)

     • Overhovedet. Jeg er vild med at spise, og det har tidligere været mit problem. Men ville det ex være en god ide at spise en stængel bladselleri, istedet for bær og så minimere den lækre mysli?

     • Jeg synes, vi er langt ude i detaljen. Og bladselleri er lidt et sært bytte for bær og nødder, synes jeg. Men du kan overveje at veksle dine sene aftenmåltider med fx bladselleri med peanutbutter eller flødeost den ene aften, kerneknækbrød med ost/smør den næste, yoghurt med bær/mysli etc. og så se, om du oplever forskel i søvnen.

 4. Hej Jane
  Du skriver du bager det i ovnen – men jeg har hørt at når man hakker nødder og putter dem i ovn og bager dem, så frigiver man fedtsyrerne som kan harskne og så er de mig bekendt ikke længere sunde ? (Har jeg fra en opskrift på Stenalderrugbrød)…

  Svar
  • Hovsa, det må du undskylde – det var ikke meningen at spørge to gange. Jeg opdaterede og så forsvandt spørgsmålet, derfor skrev jeg det en gang til.. Ups.
   Godt nytår :)

   Svar
 5. Hej Jane, tak for en fantastisk side, og lækre bøger. Der er flere opskrifter, hvor du bruger vaniljepulver, og mener jeg så et sted, at du skrev, at man kunne bruge ægtevanilje. Så kan jeg godt erstatte 1-1, da jeg har købt en vanilje kværn

  Svar
  • Jeg kender desværre ikke den vaniljekværn så jeg ved ikke hvor meget smag den giver, men mit gæt vil være at det passer med 1:1 :)

   Svar
 6. Er denne müsli striks? Jeg overvejer at riste den i kakao… Go or no go? Jeg vil meget gerne tabe mig, men jeg har brug for noget hurtigt til morgenmad, da jeg ikke har megen tid om morgenen. Eller er der andet du vil anbefale?

  Svar
  • Nej, müsli er ikke striks. Jeg tror, du vil opleve bedre resultater ved at lade din morgenmad være protein/fedt-domineret snarere end ved yoghurtmorgenmad :)

   Svar
 7. Hej Jane.

  Jeg vil høre dig, om det kan gå an at lave denne nøddemüsli med honning, da jeg pt ikke ejer kokossukker? Er der meget stor forskel?

  Svar
 8. Hej. Vil gerne prøve at lave denne musli. Når du skriver kokosmel – er det så bare det helt almindelige kokosmel?
  Tak for en god side

  Svar
 9. Hej Jane. Jeg skal til at begynde på LCHF sammen med min mor og søster – spændende. Vi sidder og læser i din bog og vil lige høre om det er upisket fløde som røres i den græse yoghurt?

  Vh. Katrine

  Svar
  • Det er upisket fløde, jeg blander i den græske yoghurt, men hvis du en dag brugere en tyndere yoghurt er det lækkert med pisket fløde :)

   Svar
  • Det eneste man skal være obs på med de knuste hørfrø er, at de så skal spises med det samme, ellers bliver de harske og mister i øvrigt den gode effekt, så det dur vist ikke i en müsli, man ikke spiser op med det samme. Har min info fra Mad for Livet-Anette ;-)

   Svar
  • Hej Laura,
   Jeg køber desværre oftest konventionelle nødder, medmindre jeg finder de økologiske på tilbud. Jeg synes simpelthen, de er for dyre ellers. Netto har af og til økonødder som spotvare og så hamstrer jeg lidt. Henriette (fede-tider.blogspot.com) købte for noget tid siden en ordentlig ladning øko-mandler fra en engelsk webshop. Måske hun kan hjælpe dig videre…

   Svar
 10. Den må jeg prøve godt tip med Valnødder kan nemlig ikke lide den bitre smag . Håber din krop har det bedre i dag

  Svar
  • Tak Helle, der er i den grad bedring i kroppen og jeg er igen mobil. Så kan man pludselig glæde sig over noget, man plejer at tage for givet. Finurligt… ;-)

   Svar