Djævleæg med wasabimayo

Nu var det jo ikke for at trashe æggene, at jeg søgte inspiration til morgenmad uden æg. Og hvad hjælper det egentlig, at man spiser sin frokost til morgenmad, hvis man så spiser sin morgenmad til frokost? Er man da ikke lige vidt? Men pyt, der kom æg på frokostbordet, og det var en anden af mine yndlingsæg: Djævleæg! Eller deviled eggs, som de også kaldes.

Djævleæg er sådan set bare hårdkogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayo og noget andet, f.eks. pesto, avokado, krydderurter eller som her blandet med wasabi og så puttet tilbage i æggehviden.

Hvis man er lidt mere forfinet anlagt end mig, ville man nok have brugt en sprøjtepose til at fordele blomme-mayoen ned i æggene igen.

Jeg tog den lidt mere kluntede vej og puttede det bare tilbage ved hjælp af to skeer. Smagen er givet vis den samme. Og de smager virkelig fortrinligt. Æg og mayo er jo generelt en kombination, der holder, og her i selskab med den stærke wasabi er de endnu bedre. Jeg ville ønske, jeg havde haft nogle rejer at spise til.

Til to æg brugte jeg 1 spsk mayo og 1 stor tsk wasabi. Wasabien, jeg bruger er denne:

Og den har jeg tilsyneladende aldrig kigget nærmere på, for nu hvor jeg gør det, ser jeg, at den indeholder shoyu, som indeholder hvede.

Jeg formoder dog, at mængden er så lille, at det er ligemeget. Men hvis djævleæg endnu ikke er en del af dit ægge-repertoire, så tilføj dem straks. De går både an på morgenbordet, brunchbordet, frokostbordet eller som et mættende mellemmåltid, hvis du har brug for det.

Få hjælp og inspiration til sund livsstil

“Smukke billeder – tænderne løber voldsomt i vand og man får lyst til at afprøve dem alle”

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Køb nu til 240,- (vejl. udsalgspris: 300,-): De bedste fra Madbanditten

3 kommentarer til “Djævleæg med wasabimayo”

Skriv en kommentar