Nem gæstemad: Chicken satay og laks i thaimarinade

Madlavningen har været i thai-tegnet på det seneste. Det skyldes egentlig bare genbrug af råvarer og allerede producerede dips og dressinger. Og så selvfølgelig det faktum, at thaimad er dejligt, og at jeg elsker smagen af frisk ingefær, hvidløg, chili og selv koriander, som jeg er kommet til at holde af (når det ikke overdoseres).

Thaimad er også god gæstemad, da meget af smagen kommer fra, at kødet har ligget i lækre marinader forinden. Det betyder at man med ganske let tilberedning på aftenen, kan fremtrylle meget smagfuld mad. Og det er da smart!

Forleden havde vi besøg af min søster og hendes kæreste, og vi lagde ud med en lille appetizer. Usaltede cashewnødder ristet på en tør pande og herefter i selskab med groft havsalt, forårsløg og chili, som burde have været friskhakket, men som blev af den tørrede slags, da jeg var bagud i programmet. En virkelig nem thai-appetizer.

Børnene elsker som bekendt mad på pind, så derfor er chicken satay en kendt klassiker herhjemme. Det er dog kun de voksne, der spiser den stærke peanutdip, men den er til gengæld populær Denne gang serverede jeg dog den rå version, som jeg havde lavet til de lækre damer nogle dage forinden.

Det ser jo indbydende ud med sådan et fad. På træspyddene er der kyllingeinderfileter, som har ligget nogle timer på køl i en marinade af friskpresset ingefærsaft, limesaft, sesamolie, hvidløg, lidt agavesirup, gurkemeje og en lille smule gul karrypasta. Efter et par timer på køl, satte jeg dem på pind og lagde dem på en bageplade med bagepapir og gav dem ca. 15 min. i ovnen ved 180 grader.

De voksne fik også laks, og også den havde marineret nogle timer i køleskab.

Ingredienser – marinade til fire pæne stykker laks (eller kylling)
½ rød chili, finthakket og uden kernerne
2 fed hvidløg
1 spsk fish sauce
1 spsk sesamolie
1 spsk kokossirup
2 spsk lime
2 spsk friskpresset ingefærjuice

Laksen røg også i ovnen, hvor den fik ca. 20-25 min. ved 180 grader.

Sammen med laksen og kyllingen fik vi den samme  rå thaisalat, som jeg havde serveret forleden. Den er virkelig lækker og smagfuld. Det er den, der ses i baggrunden på billedet nedenfor. Og så lavede jeg en syrlig agurkesalat, som jeg tænkte ville stå godt til den fede laks. Agurkesalaten blev lavet i hast og er ikke helt sukkerfri, men sammen med alt det andet gik det fint an.

Agurkesalaten er lavet af:
½ agurk, minus det våde i midten, skåret i små tern
1 lille rødløg, finthakket
1 håndfuld hakket koriander

Dressingen er lavet af lige dele frisk limesaft og sød chilisauce.

Næste gang laver jeg dobbelt portion, for det var et dejligt indslag, og portionen her passede nok mere til to personer end til fire.

Og nu er mit køleskab tømt for thai dips og dressinger, så nu bevæger vi os væk fra thai-køkkenet for en stund. Men hånden på hjertet, med denne danske sommer er det da let at drømme sig væk til de thailandske strande. Det gør jeg i hvert fald. Sådan cirka dagligt.

 

Årets julegave-idé❤️

120 lækre, sunde og mættende opskrifter til alle dagens måltider + lidt ekstra lækkert til de særlige lejligheder.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

9 kommentarer til “Nem gæstemad: Chicken satay og laks i thaimarinade”

Skriv en kommentar

 1. Prøv at komme sesamfrø i agurkesalaten… det smager skønt:-)
  Ps. Tak for en super blog… her kan man både inspireres og blive klogere på samme tid:-D

  Svar
 2. Uhm, den laks er altså bare virkelig lækker! Spiste den med wokket porre, rød peber og spidskål med mere af marinaden hældt over, og med shiratakinudler og hakket peanuts og frisk koriander. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det :-)

  Svar
 3. MUMS.. har lige lavet denne marinerede laks med zuccini pasta! Det er ihvertfald ikke sidste gang vi skal have det ;-)

  Svar
 4. Atter engang ser maden PRAGTFULD ud :-)
  Elsker dine nemme opskrifter på gæstemad! Vi havde besøg forleden, og dér fik vi dit sidste indslag om nem gæstemad, som virkelig var et hit hos alle! Skønt :-)

  Svar