Raw thai food: Thairuller med spicy peanutdip

Som jeg skrev om tidligere, lavede jeg raw  thaimad til to lækre ladies, som kom til middag hos mig forleden. Når bymennesker bevæger sig over Valby bakke, synes jeg nok, at man skylder dem at diske op med noget lækkert. Valget faldt på en frisk tomatsalsa som appetizer, som godt nok ikke havde så meget thai over sig, men bagefter bevægede vi os ud i nogle rå thairetter. Og det var anderledes men virkelig frisk og lækkert.

Vi fik rå thairuller, som var lavet af kålblade rullet om en lækker “fars”.

SÅDAN

Dippen var lavet af:

 • 2 dl peanutbutter (jeg blandede lidt crunchy og creamy, for det var hvad jeg lige havde)
 • 2 spsk tamari (eller soya)
 • ½ dl olivenolie
 • 1 tsk rød karrypasta (mere hvis du bruger en “dansk” version af karrypasta)
 • 4 spsk limesaft
 • 1½ dl vand (måske mere alt efter hvilken konsistens, du vil have)
 • et stænk fishsauce

Vi fik også en rå thaisalat, som bestod af squash, gulerod og spidkål snittet i foodprocessoren og blandet med hakket mynte, koriander og basilikum og til sidst vendt i en lækker stærk/syrlig dressing.

Dressingen bestod af:

 • 2 spsk frisk citronsaft
 • 2 spsk æblecidereddike
 • ½ dl tamari (soya)
 • 2 spsk agavesirup
 • ½ dl koldpresset olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • Saften fra en god klump ingefær (kørt igennem juiceren)
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 tsk gul karrypasta

Det hele blev også kørt igennem foodprocessoren. Min smukke Magimix og jeg er blevet ekstra gode venner efter jeg er begyndt at flirte med raw køkkenet.

Der var alt for meget dressing til den portion salat, som tre damer kunne spise, hvilket er topheldigt, for vi får middagsgæster igen i dag. Temaet for aftenens middag er sjovt nok…. thai! :-)

Raw thai food: Thairuller med spicy peanutdip

Udskriv
|

Ingredienser

Farsen bestod af:

 • 1 squash
 • 2 gulerødder
 • 1 håndfuld basilikumsblade
 • 1 håndfuld mynteblade
 • 1 håndfuld korianderblade
 • 100 g usaltede cashewnødder som havde ligget i blød et par timer

Dippen var lavet af:

 • 2 dl peanutbutter (jeg blandede lidt crunchy og creamy, for det var hvad jeg lige havde)
 • 2 spsk tamari (eller soya)
 • ½ dl olivenolie
 • 1 tsk rød karrypasta (mere hvis du bruger en “dansk” version af karrypasta)
 • 4 spsk limesaft
 • dl vand (måske mere alt efter hvilken konsistens, du vil have)
 • et stænk fishsauce

Dressingen bestod af:

 • 2 spsk frisk citronsaft
 • 2 spsk æblecidereddike
 • ½ dl tamari (soya)
 • 2 spsk agavesirup
 • ½ dl koldpresset olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • Saften fra en god klump ingefær (kørt igennem juiceren)
 • 1 tsk chilipulver
 • 1 tsk gul karrypasta

Sådan gør du

 • Det hele havde fået en tur med pulsefunktionen i foodprocessoren. Pulsefunktionen er god at bruge, hvis man gerne vil bibeholde den lidt chunky konsistens.
 • Rullerne havde en mild og meget diskret smag, og de var såmænd fine nok i sig selv, men det som gjorde dem ekstra lækre var den spicy peanutdip, som de blev serveret sammen med. Den ses i baggrunden på billedet.

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Raw thai food: Thairuller med spicy peanutdip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Det smagte ligeså godt som det ser ud. Tak for en god aften.
  …. Kommer snart til forstaden igen (selvom jeg nu ikke mener Valby er en forstad!)
  :)

  Svar
 2. Det ser vildt lækkert ud Jane. Jeg kan mærke, at rawkøkkenet snart rykker helt herud i provinsen. Min kære mand var på raw restaurant for et par dage siden, og han var meget imponeret. Jeg må pinligt indrømme, at jeg stadig har det til gode. Men jeg har gjort klart herhjemme, at nu trænger jeg altså snart til at blive inviteret ud, og så må han selv bestemme om det er en raw restaurant eller Kiin Kiin ;)
  Åh ja, og med min fødselsdag coming up, så må jeg have en af de gode kogebøger på ønskelisten :)
  God fornøjelse med endnu en gang thai i aften :)

  Svar
 3. Hvor ser det hele bare superlækkert ud! Jeg kan godt se jeg er nød til snart at få lavet noget af alle de glas peanutbutter jeg har stående – sådan en dip med tilbehør vil da være helt perfekt.
  Og så i øvrigt lige en stor thumbs up herfra – er ret ny i low carb verdenen, men har allerede fundet meget inspiration hos dig og dine lækre opskrifter, og jeg glæder mig til at få prøvet en masse :-)

  Svar