Fast food à la LCHF – og en tur i Cirkus Summarum

Da mine børn var yngre, syntes jeg, ferier var hårde. Hold op, hvor var der ikke noget, som kunne få en til at længes tilbage på arbejdet som tre ugers sommerferie med familien! Man bestilte jo ikke andet end at stæse rundt efter de unger, og man var fuldstændig flad, når dagen var slut. Sådan er det heldigvis ikke længere, men jeg vil alligevel sige, at jeg godt kan mærke forskel på graden af afslapning på vores vanlige sommerferier udenlands og så denne, hvor vi først var i sommerhus i regnvejr og derefter farer rundt til alverdens børnegøgl. Når vi endelig er hjemme og tror, vi skal slappe af, finder bedre halvdel høreværn og hammerbor frem og begynder at smadre fliser på vores badeværelse, som skal rives ned og bygges op. Af samme årsag flytter ungerne og jeg midlertidigt ud af etablissementet i morgen, for det gør da ikke noget godt for nogen at bo i en larmende støvbunke (selvom den beskrivelse godt kunne passe på et almindeligt børnefamiliehjem).

Anyway. Vi holder sponsorferie i år. Mandag var vi til Madonnakoncert inviteret af Carlsberg, og i går var vi til forpremiere på Cirkus Summarum inviteret af Kohberg. I dag skal vi på den årlige Tivolitur, og så skal der også holdes laaaang pause fra gøgl og børneforlystelser, hvis ikke jeg skal miste forstanden.

Jeg synes som regel, at det er nemt nok at bebærde sig både ude og hjemme og stadig spise LCHF/kornfri kost, men hurtigmad, synes jeg godt, kan være en udfordring. Altså ikke så meget takeout, men mere det der måltid, hvor de andre smører en hurtig rugbrød, og så er de videre. I går var klokken 20, før vi kom hjem. Ungerne var kamptrætte, og vi havde ikke fået aftensmad. De spiste en rugbrødsmad, men hvad så med mig? Jeg besluttede, at jeg da skulle have noget, der kunne rulles! Mad, der kan rulles, er som bekendt min pendant til mine børns kærlighed til mad på pind. Så jeg rullede et par hurtige Serranoruller med manchego og rucola. Og ved I hvad? Det smagte både dejligt og var fint mættende som let aftensmad. Og nemmere eller hurtigere bliver det vel næppe. Så er det tip hermed givet videre!

Cirkus Summarum var en fornøjelse igen i år. I hvert fald for ungerne. De voksne synes måske nok, at årets forestilling var lidt en finanskriseversion ift. sidste års, men ungerne behøver ikke mere for at være underholdt. Der var sang og dans og en fin historie med en vigtig morale (Arbejde er ikke alt. Man skal huske at have det sjovt!). Ja, den greb jeg i hvert fald. Uanset om forestillingen var mere sang-og-dans-baseret og ikke så meget cirkusnummerbaseret, så synes jeg, Cirkus Summarum er et genialt koncept. At se ungerne, når Skæg råwer ud til dem “Ej hvor er det fedt at se jer i virkeligheden!”, eller når Ælling kommer op af en tryllekuffert og slår en ordentligt prut, opvejer bestemt to svedende timer i et tropevarmt cirkustelt. Så thumbs up til konceptet bag Cirkus Summarum. Vi skal nok komme igen til næste år (det var cirkusdirektørens appel til os).

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

6 kommentarer til “Fast food à la LCHF – og en tur i Cirkus Summarum”

Skriv en kommentar

 1. Hehe, du beskriver det så godt! Det var et SJOKK for meg den sommeren eldstemann fyllte 1,5 år – og vi måtte løpe etter ham HELE ferien (det verste var på stranden der han HELE TIDEN skulle “låne” alle andres strand-leker…). Jeg var SÅ skuffet – over en ferie som ikke var avlappende i det hele tatt… Nå er han 3,5 og vi har fått et barn til (hun er 1 år), så vi må nok leve med travle ferier i noen år til.. Men så har vi noe å se fram til når de blir litt eldre. :)

  Svar
  • Jeg synes, at vores ferier begyndte at ligne ferie, efter ungerne var fyldt 2½-3 år. Jeg husker et år, da de var 2½ og vi var i egypten. Vi boede lige ud til poolen. Ungerne sov middagslur i 2-3 timer hver dag, og vi kunne sole os ved poolen med babyalarmen ved vores side. Se, det var ferie! Og efter 2½ år i babyræs, var det tiltrængt. Men det ved du vist selv alt for godt, Helen ;-) Efter de fyldte 3, blev alting bare nemmere, synes jeg.

   Svar
 2. Jeg har overvejet det cirkus der, men jeg tænker lidt, at vi tager den næste år, når de er 5. De er edderbroderme ikke gode til at sidde stille mange sekunder lige nu, men måske er det bare mig, der (igen) tænker for meget over det i stedet for bare at gøre.
  Dejligt I havde en god tur.

  Svar
  • Vi var der første gang sidste år, da vores var 5 og det gik fint. I går havde vi to 4-årige med, og det gik også uden problemer. For dem er det jo som at se fjernsyn. Live! ;-)

   Svar