Lækker bearnaisedip til sommermaden

En af mine yndlingsdips til sommermaden og uden sammenligning den kolde bearnaisedip lavet på mayo. Den er samtidig god til at banke fedtindholdet i maden op, hvis man en dag skulle spise noget magert kød. Jeg vil dog ikke udråbe bearnaisedippen til at være en gave til din sundhed, medmindre du laver den på din egen hjemmelavede mayo. Jeg laver den dog som regel på Hellmanns mayo, for så synes jeg, den smager bedst.

Opskriften har jeg bragt før her, men den kan vist godt tåle en gentagelse. Ingredienserne er stadig i cirkatal.

Bearnaisedip

Lækker bearnaisedip til sommermaden

Udskriv Pin
|

Ingredienser

 • ½ glas Hellmans mayo
 • 1 tsk dijonsennep
 • 1-2 tsk bearnaiseessens (smag dig frem)
 • 1 spsk tørrede skalotteløg (kan åbenbart være svære at finde i butikkerne, så friske kan evt. bruges)
 • 1 spsk tørret estragon

Sådan gør du

 • Røre, røre, røre og server!

Den går ualmindeligt godt til en mør kalveculotte serveret med rå eller letkogte grøntsager.

Det er en meget pinlig uskik, at jeg aldrig har prøvet at lave rigtig bearnaise fra bunden. Jeg prøvede faktisk i sommerhuset fornyligt og mislykkedes noget så groft. Jeg glemte simpelthen, at opvarme æggeblommerne, inden jeg tilsatte smøret, så min sauce skilte og blev helt tynd. Bedre held næste gang, siger jeg bare. I mellemtiden nøjes jeg med den noget mere taknemmelige bearnaisedip.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

30 kommentarer til “Lækker bearnaisedip til sommermaden”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ej hvor spændende og så lækkert. Jeg er til alle dovne varianter og skal have skrevet bearnaiseessens bag øret (og på huskesedlen) ;-)
  Tak for supergod inspiration og flotte billeder
  Mange hilsner
  Gitte

  Svar
 2. Hej Jane.
  Tusind Tak for en dejlig blog. Har dog et spørgsmål til dit valg af mayo. Hvorfor bruger du hellmans mayo.
  Hav nogle gode dage.
  Hilsen Linda.

  Svar
  • Åh, det er sådan en slags kompromis. Hellmanns smager godt, synes jeg, den er lavet på rapsolie (og ikke solsikkeolie som de fleste) og så er æggene ikke fra buræg. Desværre er den jo ikke økologisk. Irma har en tilsvarende øko-mayo, men den opfører sig lidt anderledes. Og så laver jeg i øvrigt også min mayo selv :)

   Svar
  • Åh, i hvert fald en uges tid. Måske to. Hvis du har brugt friske skalotteløg måske lidt kortere. Den når ikke at blive for gammel, før den er spist, det kan jeg næsten garantere dig ;-)

   Svar
 3. Enig med Lars om det kolde smør/isterning

  Jeg bruger somregel Bdr Prises version
  og det er sjældent det går galt men nogen gang så gør det bare alligevel
  – feks en dag på min mors alm komfur- er jo vant til gas ;)

  og så synes jeg at gode æg betyder virkelig meget…… men der har jeg jo gode levandører

  Svar
  • Åh gode æg! Jeg overvejer høns i baghaven. Skal bare lige have overtalt underboerne (bor i villalejlighed, forstås.)

   Svar
 4. Bernaise har, synes jeg, fået et helt ufortjent rygte som svært lavet.

  Da jeg i tidernes morgen første gang skulle røre Bernaise til min viv, oplyste hun mig om at der ikke var essens i huset, -hun troede at jeg gjorde grin med hende, meen jeg anede virkelig ikke hvad det var.

  gå bare i gang med den “rigtige”, ømheden i armen er ikke så slem som de siger, og hvis den skiller kan det reddes, enten med lidt koldt smør eller en isterning direkte i saucen :)

  Er uheldet ude, og det er skilt totalt varmer du bare lidt vand, og pisker hele æg/smør-massen i en gang til.

  Den eneste ulempe ved hjemmerørt er at man ikke kan gå tilbage igen.

  God sommer

  Lars

  Svar
  • wauw, så nemt? Skiller den slet ikke? Jeg troede, grunden til at min skilte var, at jeg blandede koldt med varmt, men det handlede måske i virkeligheden om mine manglende evner ud i effektiv piskning? Blenderversionen bliver næste tester. Tak for superlink!

   Svar
 5. Jeg er også stor fan af bearnaisedippen. Jeg lavede den faktisk også i går :-) Havde dog ikke nok mayo til at forsyne alle med dip, så det blev en ca 50/50 fordeling af creme fraiche 38% og mayo. Og så i øvrigt friske skalotteløg. Jeg har også prøvet med rigtig bearnaise et par gange og det nægter at lykkes! Jeg forstår til gengæld ikke hvad jeg gør forkert, synes jeg følger alle anvisninger til punkt og prikke… Thank God for den kolde udgave – den er jo idiotsikker! ;-)

  Svar
  • Ja tak for den idiotsikre udgave. Men jeg vil altså lykkes med den varme udgave også. Det er simpelthen for dyrt at være nødt til at tage på restaurant, hver gang trangen til tykrørt bearnaise opstår ;-)

   Svar