Chokoladebrud med saltede macadamianødder

Det er dejligt at være hjemme igen. Især fordi man fandt en rest chokolader med macadamianødder i køleskabet. Så nu har jeg altså fundet løsningen på, hvordan man lykkes med at have chokolader overleve i ens hjem i mere end et døgns tid. Man forlader ganske enkelt huset og vender hjem nogle dage senere. Til gengæld er de pist væk nu. Fem dage i sommerhus uden chokolade var da også ret brutalt, hvis jeg skal være helt ærlig.

Disse lækre chokoladebrud blev til af resterne af den smeltede chokolade fra Snickers-eventyret, som jeg hældte over en håndfuld grofthakkede, saltede macadamianødder. Så herligt at få brugt alle sine rester!

 

Macadamienødder er en af mine favoritnødder, og den rangerer helt i toppen sammen med pekannødder og paranødder. Og mandler. Og valnødder. Okay, jeg er ret vild med de fleste nødder. Macadamianødder har den fordel, at de indeholder uhørt meget fedt. 75% faktisk, hvilket jo næsten er det samme som smør. Og det betyder, at de samtidig mætter godt. Desværre smager de også så godt, at det er nemt at komme til at spise en håndfuld eller to for mange, men her må man jo prøve at begrænse sig. Eller leve med at man lige har indtaget fedt svarende til en halv pakke smør ;-)

De smager ekstra godt i i kombination med lidt mørk chokolade 85%, som er smeltet sammen med en klat kokosolie. Jeg elsker den konfektagtige smag og konsistens, chokoladen får af at blive blandet med kokosolien.

 

En anden god ting ved at være taget tidligere hjem fra sommerlandet er, at man kan få lov at lave brunch til sin gode veninde, som man ikke har set i evigheder, fordi man har haft alt for travlt med navlepilleri og eksamenslæsning. Så om lidt dribler jeg i køkkenet igen og bager. Denne gang helt almindelige boller. Med helt almindeligt mel og sådan. Det hører til sjældenhederne efterhånden, at jeg bager, men det gør jeg altså i dag. Hvilket min familie sætter meget stor pris på. Tidligere var hjemmebagte boller og brød en tilbagevendende begivenhed hver weekend, men siden jeg fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten, er det blevet sjældnere og sjældnere. Så nu er det blevet til noget særligt, og det er nok også godt nok.

Få 7 dage gratis af MadbandittenPLUS

Få energiberegninger på alle opskrifter og egen favoritside og slip samtidig for forstyrrende annoncer.

Start gratis prøveperiode nu

 

9 kommentarer til “Chokoladebrud med saltede macadamianødder”

Skriv en kommentar

  • Hej Eva. Jeg svarede på din kommentar om det samme forleden. Det er bare smeltet chokolade over macadamianødder. Man kan vel dårligt kalde det en opskrift.

   Svar
 1. Vil prøve at lave mere kager/slik og synes det her lyder lækkert, men hvor er opskriften? ?
  Kan jeg evt finde den i en af dine bøger?

  Svar
  • Åh det er jo en slags ikke-opskrift. Dvs. at det bare er saltede macadamianødder overhældt med smeltet mørk chokolade og stivnet i køleskab…

   Svar
 2. En rest macademianødder!? Findes det? Aaaaaahr, jeg tror, det er en myte og intet andet. Der findes i hvert fald aldrig rester af den guddommelige nød hos mig, når først posen er åbnet og det er uanset posens størrelse! Ahem.. Og derfor bliver den fantasiske nød sjældent inviteret med hjem til mig. Men føj (-ment på den bedst mulige måde!) hvor lyder det som et godt miks, du her har lavet. Det må jeg prøve snart. Hvis altså jeg når at hakke nødderne, inden de er blevet inhaleret af undertegnede..

  Svar
  • Jeg kanaliserer af og til al min viljestyrke ud i ikke at spise hele posen med macadamias, og det hænder, jeg lykkes ;-) Disse var (købe)saltede og dem er jeg faktisk ikke så vild med. Men stik mig en pose macadamia au naturel og jeg er fortabt! Det er bedre end slik. Jo, det er det!

   Svar
 3. En anden fordel ved macadamia nødder er at de er næsten kun enkelumættet fedt .
  Mærkeligt nok er der ikke råstofsafgift på dem som med andre nødder – men de er nu al for dyre alligevel :(

  Svar