Træn med ungerne!

Når man i sommerhus eller på ferie, ryger man ofte ud af sin træningsrutine. Hvis man altså har sådan en. Og hvis man ikke er en af de heldige, der bare lige spænder løbeskoene på og løber ud i verden, må man finde på alternative måder at få sig rørt på. Og da ungerne heller ikke længere bruger hele deres dag på at spæne rundt på Fritteren, kan man lige så godt tage dem med, så de også får rørt sig.

Så her kommer en lille gennemtestet guide til træning med børn, som måske ikke ligefrem slår en times hård Pump i Fitnesscenteret, men som alligevel sikrer, at alle får pulsen op og sved på panden. Okay, here goes:

Først finder I en plæne, hvor I kan løbe om kap. Lige så længe I orker, eller indtil en af jer må give op pga. endnu en gang skinnebensbetændelse (SUK!). Herefter finder I en trappe, som I spæner op og ned af, indtil benene syrer til. Så holder I en pause og starter forfra. Indtil I ikke orker mere.

Det synes ungerne hurtigt bliver for kedeligt/hårdt/nogetandet, og derfor fungerer de magelige børn herefter som heppekor, imens du brænder lidt energi af.

Næh, det skal være sjov og ballade, for at mine børn gider være med. F.eks. er hop ned fra sten et sikkert hit. De oplever ikke træningen i de gentagne gange, man træder op på stenen, de fokuserer udelukkende på, hvem der kan lave det sejeste hop ned derfra. De voksne kan altså virkelig lære noget af den tankegang!

Når benene er trætte, går turen til lidt coretræning, enten i form af en skrå planke eller gammeldags armbøjninger. Hvis du er rigtig stærk, kan du lave dem på sandet. Jeg er ikke stærk og laver dem op af en sten.

Trænger du til ekstra vægt, har du det heldigvis lige indenfor rækkevidde.

Squats og galopture med barn på ryggen er også altid et hit! Billederne vil jeg spare jer for. I stedet bevæger vi os over til de afsluttende balanceøvelser, som udover at styrke hele din kerne også øger dit fokus. Min datter illustrerer her på kyndig vis yogastillingen “Træet”.

Afslut med at spille stikbold/fodbold eller hvad ungernes favoritspil nu er, og alle er glade!

Den eneste Low Carb-kogebog, du behøver

Low Carb-Keto-LCHF. Kært barn har mange navne. Få styr på forskellene og få samtidig 120 af mine bedste opskrifter til alle dagens måltider. Perfekt til at lave ugens madplan og tage med i køkkenet

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

10 kommentarer til “Træn med ungerne!”

Skriv en kommentar

 1. Åhhh nej skinnebenbetændelse igen? Virkede dine nye løbesko ikke? Kan du ik give en Update på dem og forfodsløb. Overvejer selv at købe de sko og prøve ny løbestil efter 3 år med skinnebenbetændelse. Forsat god ferie:)

  Svar
  • Tak Jeanne. Jo, jeg vil gerne skrive en update på forfodsløb, men som du jo kan se, har jeg ikke haft heldet med mig. Der er dog flere ting i det, så indlæg coming up! :-)

   Svar
 2. Ih, hvor skønt – og i fik nok nogle gode grin!

  Jeg smilede lidt da jeg så din overskrift; min søn har nemlig lovet at instruere mig i en gratis prøvetime, i det fitness center han går i. For at inspirere mig til at komme i gang med dét. Han er 19 og træner 4 gange om ugen. Det er jo bare skønt, at ungerne ikke bliver for store til træning med “de gamle”.

  Rigtig god ferie til jer! :-)

  Svar
 3. Helt fantastiske hoppebilleder :)
  Og hvor blæret er det lige, at vise armbøjningsbilleder, MED barn på ryggen!! Lidt stærk på du sgu være ;)
  Fortsat god sommerhusferie, det ser fedt ud.

  Svar