Snickers uden sukker

Hjemmelavet Snickers smager absurd godt. Denne opskrift på Snickers er så god, at den er med i min allerførste bog. Du ved, Spis dig mæt & glad, der udkom i 2013.

Snickers – hjemmelavet og (næsten) sukkerfri

Det er weekend og det betyder, at der skal godter på bordet. Valget denne gang faldt på Snickers næsten uden sukker.  Snickers er omtrent lige så lette at lave som de überlækre hjemmelavede bounty. Kun chokoladeovertrækningen er lidt vanskeligere, men ikke noget, der bør afskrække nogen, for at lave en sundere version af denne tankstationfavorit.

Sundhedsværdien i dem kan måske nok diskuteres, og den vinder nok også kun, hvis den står overfor den traditionelle Snickers med sukker og hærdede fedtstoffer. Denne version er faktisk ikke særligt sød, så medmindre du spiser hele portionen (og let’s face it, den risiko er der jo altid), kan du her nyde smagen af Snickers uden de vilde blodsukkerudsving. Og det er da i sig selv herligt!

Sukkerfrie Snickers

Snickers uden sukker

Udskriv Pin
15 stk
|
1 t 30 min

Ingredienser

Sådan gør du

Snickersmassen

  • Hak nødderne groft.
  • Smelt peanutbutter i en kasserolle og tilsæt smøret, de hakkede nødder, sukrinen og vaniljen.
  • Når det hele er godt blandet, hælder du blandingen over i en form beklædt med husholdningsfilm og sætter den på frost nogle timer.

Overtrækning

  • Tag peanutmassen ud af fryseren og vurder, om den er stiv nok til at blive skåret i tern. Hvis ikke, lader du den stå lidt  endnu. Min blev aldrig helt hård i det. Måske er jeg for utålmodig.
  • Åben chokoladepakkerne og spis et tern eller to.
  • Smelt resten af chokoladen over vandbad (en stålskål ovenpå en gryde med let kogende vand) sammen med kokosolien.
  • Dyp forsigtigt peanutbutterternene i ved hjælp af to gafler.
  • Lad hele herligheden afkøle godt i køleskab, inden de spises.

Og hvad med resterne?

Hvis du har sparet et par af peanutbutterternene for chokoladen, kan disse spises som lækre, knasende fudge. Ikke helt lige så syndige som de ægte peanutbutterfudge, men stadig toplækre.

Den chokolade, der måtte være tilovers, overhælder du dine favoritnødder eller anden yndlingsfyld i en filmbeklædt form og stiller på køl eller frost. Efter nogle timer har du en lækker plade chokolade, som du kan brække til nogle rustikke chokoladebrud. På den måde får du brugt dine chokoladerester. Who am I kidding? Som om det nogensinde har været et problem at få brugt chokoladeresterne, men ved at lave disse lækre chokolader, sparer vi dig for det store chokoladeskæg ;-)

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

117 kommentarer til “Snickers uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det ved jeg desværre ikke men hvis du har adgang til et program som fx madlog.dk kan du indtaste ingredienserne der??

      Svar
  1. Hej Jane,

    Tak for en FANtastisk opskrift <3 Min jul og mit liv blev bare lidt bedre. Min første jul med PCO er altså bare lidt "trist". Nuvel, hellere dine lækre snickers end de andre pco-venlig "julesmåkage-wannabe's". Det smager altså bare ikke rigtig rigtigt..

    Har du nogen idé om, hvor lang holdbarheden er på dem? Vil gerne have dem til at holde en uges tid….hvis altså jeg kan holde fingrene fra dem…

    /Maja

    Svar
    • En uges tid vil jeg tro, de godt kan holde. Udfordringen er, som du selv er inde på, at holde fingrene fra fadet ;-)

      Svar
  2. Ha-ha, jeg ÆLSKER dine opskrifter!!
    “…Åben chokoladepakkerne og spis et tern eller to. Smelt resten ….”
    Det er jo præcis det der sker, men nu uden dårlig samvittighed, for vi følger jo bare opskriften…. ;-)

    Svar