Proteinpandekager med kanel og rabarberkompot

Proteinpandekager mætter rigtig godt og gør sig superfint på morgenbordet. Og hvad er bedre end at skyde weekenden i gang med en stak små, tykke brunchpandekager? Proteinpandekagerne er lavet ud fra opskriften på de herlige, svenske kesoplätter, som jeg lavede for noget tid siden. Disse blev bare nærmest endnu bedre.

De er smækfyldt med protein, da dejen består af æg og hytteost, og derfor er det også familien, der spiser dem og ikke mig. Jeg holder stadig lidt lav profil ift. mælkeprodukterne, og jeg kan mærke, at det er rigtig godt for mig. Men derfor skal familien jo ikke snydes for pandekager!

I bunden af grøntskuffen fandt jeg også et bundt trætte rabarber, og de blev til en hurtig kompot sammen med en halv pose frosne jordbær.

Proteinpandekager med rabarberkompot - LCHF opskrift

Proteinpandekager med kanel og rabarberkompot

Udskriv Pin
10 stk
|
20 min

Ingredienser

Kesoplätter/pandekager

Rabarberkompot

Sådan gør du

Kesoplätter/pandekager

 • Blend æg og hytteost i blender eller med en stavblender til alle de fæle klumper er væk.
 • Tilføj resten af ingredienserne og blend lidt mere.
 • Steg på panden i godt med fedtstof.

Rabarberkompot

 • Skær rabarber i mindre stykker.
 • Kom alle ingredienserne i en gryde og sæt den på middel varme.
 • Lad småsimre i en gryde i små 30 minutter eller indtil det hele er most godt sammen.
 • Køl af og server. Kanelen giver en rigtig god, diskret smag, selvom kanel og rabarber umiddelbart lyder lidt mærkeligt.

Noter

Jeg plejer at stege en pandekage først, som typisk går i stykker. Det er åbenbart sådan en universallov om pandekager (?!) Efter den mislykkede, går det bedre. Jeg steger tre af gangen. Det kan jeg lige styre ;-)
Proteinpandekager LCHF

PS: Årh mand, hvor overskudsagtigt at stå der og lave pandekager og kompot om morgenen! Nej, faktisk ikke. Hele balladen er lavet aftenen før. Vi er en morgensulten familie, der ikke har tålmodighed til den store kokkerering om morgenen, og pandekagerne kan enten lunes hurtigt, eller de kan spises kolde.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

22 kommentarer til “Proteinpandekager med kanel og rabarberkompot”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane
  Jeg har købt 2 af dine bøger og er ret glad for dem, jeg forstår ikke hvorfor du ikke bruger flere rabarber som jo er en grøntsag?
  Men til min glæde ser jeg du har lavet en opskrift på rabarber kompot – men så skriver du at der skal bruges en pose det er jo et vidt begreb og desuden kan jeg ikke finde dem i pose her hvor jeg bor, men friske?
  M.v.h.
  Bente Bloch

  Svar
  • Hvilke typer opskrifter kunne du tænke dig at se med rabarber?

   Jeg kan faktisk rigtig godt lide rabarber men jeg har det lidt svært med den, fordi den kræver så meget sødme i modspil og det betyder enten frugt (kulhydrater) eller sødemidler (som jeg helst vil undgå).

   Men jeg har lavet rabarberkylling i karry og baconsvøbte rabarber på grillen.

   Jeg prøvede faktisk lige at søge på rabarber i søgefeltet og der kom ret meget op. Kager, crumble, syltetøj, bagte rabarber, kompot osv.

   Svar
 2. Jeg er ikke helt vant til at bruge disse Sukrin produkter. Kan man bruge almindelig Sukrin istedet for Sukrin Gold til kompotten? Btw, tak for inspiration:)

  Svar
  • Sagtens, Anna. Jeg har bare som regel kun Sukrin Gold i køkkenet, fordi det er den, jeg bedst kan lide. Men du burde kunne bytte dem 1:1 i de fleste opskrifter!

   Svar
 3. Hej Jane
  De her proteinpandekager er helt vidunderlige. Frygteligt tæt på at skabe afhængighed. Var løbet tør for Sukrin Gold, brugte kokosblomstsukker i stedet. Dur bare. Smager også forrygende med hindbær kogt med Kokosblomstsukker og blendet.
  VH Annie

  Svar
 4. Hej Jane

  Hvad gør du ifh mælkeprodukter. Jeg er heller ikke så gode til dem, men det er mest i ren form, mælk, skyr osv. Det går lidt nemmere når jeg kommer det i maden. Kan man bruge soya produkter?

  Tak for en meget inspirerende blog, det har ændret rigtig meget for min mand og jeg på bare en uge.

  Kh Vienna

  Svar
 5. Skønne pandekager som jeg lavede en ordentlig portion af, frøs ned og tog med på vores campingferie sydpå – total blæret og overskudsagtig at sidde og spise dem med sirup på om morgenen foran teltet – mine ungers legekammerater var meget misundelige :-).
  Jeg er dog ikke kanelfan så jeg supplerede med kardemomme hvilket bestemt ikke gjorde dem dårligere – mums.

  Svar
 6. Tusind tak for denne skønne opskrift – den er allerede blevet fast morgenmadsindslag for mig!
  Håber det er ok jeg selv blogger om den på low carb bloggen :-)

  Svar
 7. Må nok til Sverige for og få tak i laktosefrie meierprodukter.Det tar et par timer med bil,da jeg bor rett nord for Oslo.Men vi har hytte bare 30 min.fra svenskegrensen,og når vi er der,hamstrer jeg litt.Skal prøve og fryse hytteosten,tror det går.

  Svar
 8. Tror jeg vil have lavet en lille stak i eftermiddag, så er der lidt til og variere morgenmaden med. Tak for opskriften og ha’ en god Sct.Hans aften. Min kost er nypudset og klar … wrooommmm, afsted mod Bloksbjerg det går ;) Ses vi? Griner :)

  Svar
 9. Ja så har jeg prøvd pannekakene,brukte bare en grunnoppskrift uten tilsatt smak.Kommer nok til og prøve igjen,men da med en smakstilsetting,det ble en litt tam smak uten,litt salt hadde nok gjort seg.Røren ble ganske tykk,så jeg måtte smøre den utover i pannen,så de ble ikke så fine og runde som dine.Jeg brukte laktosefri hytteost.
  Men artig og prøve noe nytt.

  Svar
  • Åh Bente, du er heldig, som kan få fat i laktosefri hytteost. Jeg har en en-dagstur til Sverige på programmet for den kommende sommerferie og så skal der handles laktosefrit! Hurra for Øresundsbroen! :-)

   Svar
 10. Ps. Det der med den første pandekage…min første lykkes altid fint, (jaja blærerøv haha), men det har den ikke altid gjort. Det handler om tålmodighed, for du skal bare vente til panden er varm nok. Det er derfor de næste lykkes, for der er panden blevet varmere. Så prøv at lad den varme et par minutter mere inden du går i gang i se om det virker :)

  Svar
 11. Det lyder som nogle pandekager jeg kan være med på. Jeg bruger helst ikke proteinpulver, så mange af protein pandekagerne rundt omkring er ikke noget for mig. Den her prøver jeg, måske i morgen tidlig :) jeg synes det er mega overskudsagtigt at lave det om aftenen, sikke en struktur, det dur jeg slet ikke til :)

  Svar
 12. Min elskede halvdel har i sin elskede have, netop høstet de fineste rabarber. Så: Der skal da laves kompot! :-)
  Den dér pandekage-lov kender jeg godt. MEN; hvis man giver den første pandekage maaasser af tid, samt nussen og pussen, kan den godt lykkes :-)
  Lækker morgenmad, Jane. Go’ week til dig og dine.

  Svar