Levende lasagne – raw og hjemmelavet

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er totalt sucker for 42Raw og især deres lasagne. Jeg er virkelig tiltrukket af raw konceptet. Ikke så meget det med de 42 grader, men mere det med at man kan konstruere så smuk og smagfuld mad af rene, naturlige ingredienser. Jeg synes, det er vildt fascinerende! Jeg har længe puslet med at ville prøve at lave en lasagne selv, og det fik jeg endelig gjort i går. Hold. Nu. Op. Hvor blev det godt! Min egen levende lasagne.

Levende lasagne – raw og hjemmelavet

Udskriv Pin
|

Ingredienser

Reelt til 3-4 personer, vil jeg tro

  Tomatsauce (dobbel evt. op på denne)

  • dl tomater uden kerner (hakkede)
  • dl soltørrede tomater (i olie eller iblødlagte)
  • 10-15 friske basilikumsblade
  • 1 tørret dadel (gerne en af de store bløde)
  • ½ dl olivenolie (øko og koldpresset selvfølgelig)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt urtesalt

  Nøddeost

  • dl cashewnødder uden salt (læg dem evt. i blød en 4-5 timer før)
  • 1 dl pinjekerner
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 gul peberfrugt
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 spsk frisk persille
  • ½ dl vand (eller efter behov)
  • 1/4 tsk salt

  Grøn pesto (kan udelades – jeg brugte den, jeg havde i køleskabet)

  • 3 dl friske basilikumsblade
  • 1 dl persille
  • 1 dl pinjekerner
  • 1 tørret dadel
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ fed hvidløg
  • 1/4 tsk salt

  Valnøddelag

  • 3 dl valnødder (som har ligget i blød i min. 5 timer)
  • 2 dl soltørrede tomater (udblødte eller i olie)
  • 80 g brune markchampignon
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tamari/soya
  • 1 spsk agavesirup
  • 2 tsk tørret salvie eller persille
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 knsp cayennepeber

  Spinatlag

  • 4 dl frosset spinat (optøet)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl usaltede cashewnødder
  • Lidt vand
  • 1/4 tsk salt

  Pasta

  • 3-4 hele squash

  Sådan gør du

  Tomatsauce

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend indtil den får en lækker, sauceagtig konsistens. Skrab saucen ned af siderne et par gange undervejs, hvis det er nødvendigt.

  Nøddeost

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og blend, imens vandet langsomt tilsættes. Tilstræb at bruge så lidt vand som muligt.

  Grøn pesto

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og brug pulsefunktionen, så du ikke finblender den men bevarer den grove sturktur.

  Valnøddelag

  • Kom alle ingredienser i foodprocessoren og brug pulsefunktionen til du har en grov, kødagtig konsistens.

  Spinatlag

  • Kom alle ingredienserne i foodprocessoren og forsøg at blende det til en rimelig ensartet masse. Min blev lidt sær i konsistensen, men smagen var helt fin.

  Pasta

  • Del squashene i to stykker og skær i helt fine, tynde skiver på langs.

  Og så skal lasagnen samles

  • Det er ikke helt nemt. Især hvis man ikke ved, hvor mange portioner, man skal lave. Jeg lavede to portionsanretninger, og de blev nok lige i den store ende. En anden gang vil jeg ikke lave den helt så høj.

  Raw lasagne

  Det tog en times tid at lave, og jeg havde en opvask af en anden verden bagefter, men det var bestemt det værd. Jeg tog udgangspunkt i opskriften fra bogen Glød & Glæde med RAW FOOD – den, som man kan få som app. Jeg vidste ikke helt, hvor mange personer, den skulle dække, og hvordan selve lasagnen skulle konstrueres, så jeg havde lidt rester til overs af de forskellige ting. Men nedenfor er opskriften, som jeg lavede den.

  Man kunne godt have lavet den halve højde, ikke?

  Faktisk blev mine portioner også så store, at hverken jeg eller bedre halvdel kunne spise op. Men lad mig bare sige, at det ikke var med min gode vilje, at jeg levnede.

  Jeg var mæt og tilfreds hele aftenen og natten. Til gengæld var jeg dødsulten, da jeg vågnede i morges. Sådan hul-i-maven-agtig sulten. Og det er altså en følelse, man sjældent mærker, når man spiser LCHF. Men så ved jeg da det. Alligevel er det nok ikke sidste gang, jeg har lavet raw aftensmad. Valnøddefarsen var jeg jo allerede begejstret for, da jeg forleden lavede rå ruller, men også nøddeosten og tomatsaucen var helt enormt lækre. Jeg glæder mig allerede til jeg skal konstruere en lækker frokost af resterne.

  Den eneste Low Carb/Keto-kogebog, du behøver!

  Få fornyet inspiration og opskrifter til dit Low Carb/Keto-liv.

  Perfekt til Keto, Low Carb, LCHF og til dig der gerne vil spise sundt og lækkert!

  Læs mere her: De bedste fra Madbanditten

  13 kommentarer til “Levende lasagne – raw og hjemmelavet”

  Skriv en kommentar

  Hvad synes du om opskriften?
  1. Wow hvor ser det lækkert ud! Jeg fik for ikke så længe siden en lasagne hos RawSum på Østerbro. Den smagte SÅ godt og den ligner den her temmelig meget :) Hvis du ikke har været der, vil jeg stærkt anbefale dig at tage et smut forbi. Jeg har spist der flere gange, og det er altid super super lækkert.
   Jeg har dog ingen foodprocessor, vil jeg kunne lave de forskellige dele med stavblenderen tror du?

   Svar
   • Det skal jeg huske! Tak for tippet! Tror godt du kan lave den med stavblender hvis du har en god en af slagsen :)

    Svar
    • hej …… det ser såååå godt ud. jeg er selv nybegynder på raw food. og jeg tænker det er da ikke til af få råd til. i denne opskrift bliver der brugt min 5 dl nødder. så bare for nødderne i retten koster det mig 125kr og så kommer alle de andre ting oven i. og hvis jeg så gerne vil købe øko….hmmm……….hvad gør i andre?? ……er det normalt at aftensmad til 4 koster 300kr

     Svar
     • Det kan jeg desværre ike svare på. Jeg spiser ikke raw food. Jeg nyder bare rå retter ind imellem. Men eller enig. Det kan hurtigt blive en dyr omgang men jeg synes desværre, at sund mad (næsten uanset hvordan man definerer det), er dyrt.

      Svar
  2. Pingback: Rul din mad!
  3. Nej hvor ser det lækkert ud- men jeg ved ikke om jeg orker arbejdet og opvasken LOL
   Måske skulle jeg lokke teenageren til at lave det til hendes maddag ;) men hun får nok angstneuroser når der ikke er ægte ost i …

   Svar
  4. Uhm Jane! Man skulle tro, du kunne læse mine tanker. Jeg sad netop og surfede efter opskrift på raw lasagne weekenden efter succes’en med de rå ruller.
   KH
   – frk. sveske

   Svar