Om madlede

Jeg kan ikke sige, at madlede er et hyppigt fænomen hos mig. Ej heller nedsat appetit og den slags. Jeg elsker jo mad og synes ærligt talt og hånden på hjertet og fuldstændigt uden beskedenhed, at den mad, jeg laver, smager pivgodt. Så hvad er problemet? I øjeblikket har jeg det lidt svært med proteinkilderne. Kød. Det sidder lissom fast i halsen på mig. Og det er sgu da et problem, når man heller ikke spiser korn, for hvad skal jeg så lige leve af?

I dag blev løsningen råkost, saltmandler, juice af persille, spinat, squash, selleri og citron med et par af de gode brunchpandekager til dessert. Lidt en sær kombi, men det var, hvad det kunne blive til.

Men altså, jeg har da ikke mere madlede end at jeg godt kunne spise et stykke chokolade, hvis jeg havde noget. Eller måske endda også noget kød, hvis bare andre gad tilberede det. Jeg ser restaurantbesøg som et muligt output af denne misère!

Trænger du til en frisk start?

Få masser af inspiration til sunde, nemme og velsmagende retter med min nye bog.

Perfekt til dig, der spiser Keto, Low Carb eller som bare gerne vil undgå sukker og mel.

Find bogen her: De bedste fra Madbanditten

13 kommentarer til “Om madlede”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane.
  Jeg er startet op på LCHF for tre uger siden. Men pt oplever jeg en generel mad-lede. Jeg har ikke lyst til noget som helst udover min kaffe og græske yoghurt. Er det almindeligt?

  Svar
 2. Kender godt den madlede. Jeg er i en periode, hvor jeg kun kan spise røræg, hvis der er en masse frisk udskåret frugt til. Egentlig gider jeg slet ikke spise for tiden, jeg vil helst være fri, men den går nok ikke ret længe…

  Svar
 3. ja kartoffelmængderne kan godt være absurde….
  Jeg kan nu godt spise en ny kartoffel i øjeblikket
  Jeg spiste f esk i går kolde kartofler og blomkål med den der tundressing man bruger til kalvekød det var godt let og lækkert ;)

  Svar
  • Åh, den tundressing har jeg længe villet lave. Må sætte den på min mentale to-do liste. Jeg er ikke så vild med kartofler. Det er ungerne til gengæld, men der er jo grænser for hvor mange kilo, de kan fortære.

   Svar
 4. Nu er jeg i tvivl om du spiser bønner.. Men jeg laver af og til en bønnegryde, med rødløg, tomatpuré, green & red currypaste, ingefær, tahin, kokosmælk og ristede Cashew’er. Det er HOT, det MÆTTER og er genialt til de dage man er lidt kød-bwadr.
  Jeg bliver ofte inspireret her: http://www.vegetaropskrifter.com/
  For meget kan man sige om vegetarmad, men der er ofte fuld skrue på smagen. (-vel for at kompensere for manglen på kød, ahem..) Men man kan ihvertfald finde meget godt!

  Svar
  • Supertip, tak Sheila. Faktisk spiser jeg ikke bønner. Jeg bryder mig simpelthen ikke om dem :-/ Til gengæld elsker jeg ristede cashews. Jeg kan også sagtens finde inspiration i vegetaropskrifter. I øjeblikket traver jeg igennem raw kogebøger, og der er bare så meget lækkert!

   Svar
 5. Hej Jane,
  Jeg kan faktisk godt genkende det, du skriver. Til tider spiser jeg kød lidt af ‘tvang’, for noget skal jeg jo have og det gør mig jo godt.
  Fx i aftes lavede jeg kylling til mit grønne input, men havde bestemt ikke lyst til det, da det lå færdigstegt på min tallerken. Kunne derimod sagtens have spist din portion råkost der og en plade chokolade. Har også lige spise en ordentlig portion blomkål med squash og avocado efter inspiration fra dig. Kan næsten blive helt flov over mængden, når madpakken kommer på en tallerken i kantinen.

  Klart at tilberedt kød ude vil være en løsning – jeg drømmer i hvert fald ofte om en god bøf tilberedt af andre også, når jeg ikke har lyst til mit kød, som jeg selv har tilberedt…
  Håber, du finder lysten til proteinerne.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Sjovt, at de der kartofler skal i alle deres kasser – udentagen den grøntkasse, som jeg vælger imellem: KukKassen.
   God kartoffeluge til dig ;-P
   – frk. sveske

   Svar