Proteinrige brunchpandekager uden mel (kesoplätter)

Proteinrige pandekager på morgenbordet – et dejligt mættende morgenmåltid. Svenskerne kalder disse for Kesoplätter. Keso er hytteost, og det har ikke tidligere været specielt velkomment i mit køkken, og derfor har jeg aldrig ulejliget mig til at finde ud af, hvad de egentlig mente med kesoplätter. Det kan jeg så fortælle nu: Det er nogle afsindigt geniale, proteinrige pandekager lavet af hytteost og æg, og jeg er næsten helt ærgerlig over at have ignoneret deres eksistens i al den tid, jeg var på jagt efter nogle gode, glutenfrie, LCHF brunchpandekager.

Proteinrige brunchpandekager – mine favorit Low Carb pandekager

De kan varieres i det uendelige, ligesom de gode pandekager uden mel, og de kan bruges til morgenmad, brunch, mellemmåltid eller til en lækker dessert, f.eks. serveret med en frisk hindbærcreme. Og de smager fremragende godt.

Der findes et utal af varianter af disse lækre kesoplätter. Her kommer min version:

Proteinrige pandekager med hytteost - LCHF

Proteinrige brunchpandekager uden mel (kesoplätter)

Udskriv Pin
|

Ingredienser

10 stk

 • 4 æg
 • 250 g hytteost (4 g fedt og med højt proteinindhold)
 • 2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 1-2 tsk Sukrin Gold
 • Revet skal af ½ økocitron
 • ½-1 tsk kardemomme
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Bland æg og hytteost og giv det en tur i blenderen eller med stavblenderen, så de væmmelige klumper forsvinder. Tilføj resten af ingredienserne og giv det lige et hurtigt blend mere.
 • Steg på panden i kokosolie.
 • Da meningen jo er, at de skal være lidt tykke i det, skal man vente, til de har sat sig godt, før man vender dem. Det er ikke helt let, men jeg plejer at være pandekagespasser, og her gik det ok. Det hjælper, hvis man har en god slip-let pande, tænker jeg.

Hindbærcreme er superlækkert til

Hindbærcremen er bare optøede hindbær, der er blendet ind i noget flødeskum med vaniljepulver og en smule sukrinmelis (reklamelink). Ungerne, well pigebarnet, synes, det var et hit at få serveret en pandekageburger. Drengen udbrød: jeg kan ikke lide mors pandekager, og jeg kan ikke lide hindbær! Han er altså bare ikke dessertmenneske.

Men tak Sverige, for denne lækre opskrift. I love it!

Har du lyst til små, tykke amerikanske pandekager, så tjek disse ud: Amerikanske brunchpandekager.

De bedste fra Madbanditten – kan forudbestilles nu ♥

Min nye bog, De bedste fra Madbanditten, indeholder opskriften på at få langvarig succes med en Low Carb-livsstil, hvad enten du ønsker et vægttab med Keto eller bare en sundere livsstil uden sukker og kornprodukter.

Læs mere her og forudbestil dit eksemplar: De bedste fra Madbanditten

92 kommentarer til “Proteinrige brunchpandekager uden mel (kesoplätter)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg tænker ikke rigtigt på opskrifter som ‘keto eller ej’. Jeg opfatter KETO som det at spise få kulhydrater (20-30 g pr. dag) samlet set over dagen. Hvordan man vælger at forvalte det, betyder langt mindre. Det er bare en langt mere fleksibel måde at se det på og langt mere realistisk på den lange bane. Du kan jo spise nærmest ‘hvad du vil’. Det skal bare passe ind med de kulhydrater :)

   Svar
 1. Vågnede i morges og skulle lave pandekager, men havde ikke fået købt hytteost! Havde så en “bold” frisk mozzerella og i mangel af bedre måtte den jo hakkes fint og erstatte hytteosten.. Det blev super lækkert!
  Så er så glad for at man som nybegynder i LCFH-køkkenet kan improvisere og eksperimentere uden at skulle i 100 forskellige specialforretninger. Tak fordi du gør det simpelt og nemt at spise efter principperne.
  Bedste hilsner..

  Svar
 2. Hej. Jeg har lige brug for at vide om du har erfaring med at fryse pandekagerne. ?? Jeg skal holde brunch for 16 personer så har brug for, at forberede en masse inden dagen :-)

  Svar
 3. Smager fantastisk!! Har endnu kun lavet dem 2 gange og som et forsøg bagte jeg dem i ovnen anden gang. Det var absolut ingen succes, for pandekagerne blev ret seje og var slet ikke lækre. Men bagt på panden som foreskrev er disse pandekager farligt vanedannende :-)

  Svar
 4. Wauw, de blev helt perfekte!! Jeg savner sådan pandekager og de her smager jo rent faktisk af pandekager! Eneste problem var at dejen blev meget tyk ved de sidste pandekager pga husk’en..

  Svar
 5. Nøøj de smager godt! Jeg rører bare det hele sammen med en gaffel, det smager altså lige så godt med klumper :-) og hvis man tilsætter en skefuld mandelmel er de lidt nemmere at vende.

  Svar
 6. Hej Jane,
  Fint website, mange lækre opskrifter, som jeg plukker af ind i mellem.
  Jeg har her til morgen bagt dine “Kesoplatter”, dog glemte jeg at tilsætte HUSK fibre. De var lidt “tricky” at bage uden at de faldt fra hinanden, men det var muligt, med tålmodighed.
  De smagte dejligt med frisk frugt til. PS brugte 1,5% hytteret da det var det jeg havde i huset, og dig gik også godt.
  Hilsen Mette

  Svar
 7. Hej jane! Jeg vil bare gerne rose dine opskrifter :) lavede de her pandekager i morges og hold da op hvor var de lækre! Og meget mættende.. jeg er lige startet på lchf for to dage siden og kan mærke at mætheden vare mrget længere. Skal dog stadig vænne mig til at spise fedt. Er der noget jeg skal være særligt opmærksom på hvis jeg i første omgang gerne vil tabe mig med lchf? Altså er der noget det bør indtages i mindre mængder? Andet end stivelse og sukker.. vh ditte

  Svar
 8. Hej Jane.
  Kan man skifte Sukrin Gold ud med Kokossukker? Det har jeg nemlig hjemme :)
  Tusind tak for en skøn og inspirerende blog!
  //Rikke

  Svar
 9. jeg elsker risklatkager, men risengrød er jo lagt på hylden, men når jeg laver de her pandekager med vanille og citronskal uden at blende hytteosten for man næsten samme konsistent og smag som risklatkager ;)

  Svar
 10. damm det med fiberhusk opdagede jeg forsent, første batch var det rene gele fortyndet med fløde og vand ;-) men fik nu nærlæst og er i gang med batch 2 her er der 200 gr hytteost og 50 gr philadelhia ost, og en meget bedre konsistens, skal bruge dem til morgenmad i morgen

  Svar
 11. Hej Jane,
  Det ser lækkert ud, jeg har min egen version af disse pandekager med bananer og en smule fuldkornsmajs mel. Hvad er din holdning til den slags mel? Der er jo ingen gluten i, men ved du om den laver ravage i blodsukkeret?

  Svar
 12. Så fik jeg langt om længe også afprøvet disse lækre pandekager. De er da herlige. Jeg erstattede kardemomme med vaniljepulver og serverede dem med lidt blåbær og flødeskum. Mums, de var gode. Jeg har tænkt mig at lægge min version op på min egen blog og linke til opskriften. Håber, det er OK?
  Kh Kathe

  Svar
 13. Ihhhh hvor følte jeg mig inspireret i morges af denne opskrift! Laved min egen version med bananpandekager og hindbær mouse…MUMS siger jeg bare :)

  Svar
 14. Hej Jane. Tak for en dejlig blog hvor du deler alle de gode opskrifter med os andre. Jeg har i dag prøvet pandekagerne og nøji hvor smagte de godt. Jeg kan se at der er lidt skriverier onkring Husk.Jeg bruger bagehusk og jeg lavede halv portion og brugte en tsk bagehusk. Min konklusion er at hvis man skifter den ud passer det i strørrelsen tsk/spsk. Jeg kom i øvrigt vanillepulver i og det gav en fremragende smag. Tak fordi du deler.

  Svar
  • Det er også min erfaring, at du kan halvere mængden af husk, hvis du bruger fiberhusk. Tak fordi du lige bekræftede det :-)

   Svar
 15. Åhh GUD, hvor er de gode!! Har længe danset rundt om opskriften, har tidligere haft en ulækker, meget smeltet og våd oplevelse med en light hytteost og røræg, men det her fungerer jo bare! Og smager himmelsk – hvor kommer den smag fra, det er jo bare æg og hytteost?!
  Og oven i hatten var jeg propmæt efter at have spist 4, på trods af en morgensult, der snildt ville kunne have sat 10-15 almindelige pandekager til livs (anonymiteten på nettet er nu mageløs i disse tilfælde ;)) Tak for opskriften!

  Svar
 16. De er simpelthen så gode de pandekager. De smager som de almindelige “usunde” pandekager men man kan spise dem med god samvittighed. Dem er jeg bestemt glad for at have fundet opskriften på:)

  Svar
 17. Har netop lavet dem i en “det-er-søndag-og-jeg-har-lyst-til-noget-sødt”-rus. Mmm…! De stillede min craving og mættede godt! :-D

  Svar
 18. Hvis man ikke er total LC, så er her en helt enkel version:

  2 mosede bananer
  4 piskede æg
  lidt vaniljepulver

  De var i hvert fald et hit hos begge mine unger i går (dog med lidt sukker på skeen hos den lille :-))

  Svar
  • Oh yes, min datter også bananklatter, som hun kalder dem. Drengebarnet tager afstand fra den slags. Hvor kommer han fra???

   Svar
 19. Hej Jane. Første gang jeg prøvede disse pandekager havde jeg ingen HUSK og brugte i stedet hørfro jeg malede i kaffekværnen. Dejen bliv noget tynd, men med tålmodig rigtig gode pandekager.
  I går prøvede jeg så med HUSK. Men det fik da suget ALT væden fra dejen. Det var noget værre klister at få panden.
  Prøvede noget nyt HUSK fra Helsebutikken. Kender den med grøn top fra jeg døjede med irriteret tyktarm. Men så noget der hedder fiber HUSk til bagværk. Kender du det? Det er meget finere end den “almidelige” HUSK. Kan det være det der gør at min dej blev så tyggegummi-agtig?
  Tak for suveræn inspiration!
  Mange hilsner Maria

  Svar
  • Velbekomme Maria :-) Det er også først for nyligt gået op for mig, at der er så stor forskel på at bruge den grønne og den gule husk. Selv har jeg altid kun brugt de grove loppefrøskaller (svarende til den grønne HUSK).

   Håber, du har mere held næste gang :-)

   Svar
   • Tak Jane. Tredje gang blev lykkens gang :-) Med den grove husk var det en lækker dej at arbejde med! Da jeg var igang for fjerde gang (jamen de er altså bare gode), havde jeg ingen citron. Droppede sukrin og tilføjede en most banan. Vil jeg anbefale på det kraftigste! Ungerne var i hvert fald over begejstrede for versionen med banan.
    Grunden til jeg droppede sukrin, var fordi jeg synes at have oplevet en “kunstig” brændende fornemmelse med det. Særligt da jeg lavede “verdens bedste chokoladekage”. Mine unger og mand smager det ikke. Er det bare mig eller har du oplevet det? Evt ved så stor dosering som i chokoladekagen?
    Mandagssmil fra Maria ;o))

    Svar
 20. Hej Jane. Jeg har netop lavet disse pandekager i dag, men min dej blev så tyk, at den umuligt kunne hældes ud på panden, men måtte ligesom smøres ud med en ske. Jeg puttede 2 spsk. HUSK (den gule) i, – kan dette være årsagen til, at massen blev så bastant, og skal jeg evt. putte mindre i næste gang?

  Svar
  • Jeg bruger den grønne husk, altså de grove skaller. Det kan nok være det, der gør forskellen. Min dej bliver også tyk men først til allersidst, når dejen har fået lov at stå længe. Jeg kender ikke forholdet mellem den grønne og den gule, men det kunne godt tyde på, at der skal mindre i af den gule.

   Svar
   • Det er godt nok en gammel kommentar, men det kan jo være, der er andre som mig, der læser kommentarer :D
    1 spsk alm. HUSK svarer til 1/2 spsk fiber HUSK.

    Svar
 21. Hej Jane –
  Når du nu på et tidspunkt udgiver en kogebog, vil jeg gerne stille mig forrest til at få en signeret udgave… Det er vist 8-9 gang jeg finder tilbage til denne opskrift. Det ville da være skønt hvis jeg bare kunne slå op på side 9 i min yndlingskogebog ;-)
  Mange hilsner, Margrethe

  Svar
  • Hvor er du sød. Det skal jeg huske! Jeg troede, du ville melde dig som frivillig prøvesmager af nye opskrifter… ;-)

   Svar
 22. Hej Jane! De ser dødlækre ud, vil afprøve dem her i weekenden! Kan de også bruges som madpandekager? Har fundet massevis af andre opskrifter på pandekager, men der skal past. æg (eller bare uendeligt mange alm. æg) i dem alle, og jeg synes det går hen og bliver lidt dyrt :/
  Ellers har du måske en anden opskrift på madpandekager?
  Tusind tak for en lækker blog!
  – Birgitte

  Svar
 23. Har nok set Marias fine oversættelse – følger flittigt de fleste danske LCHF blogs:)

  Ja det ville sikkert være en god ide at skære lidt ned på mit indtag nødder og mælkeprodukterne. Godterne prøver jeg også kun at spise 1-2 gange i ugen og synes egentlig det fungerer meget godt. Har slet ikke den samme crawing efter søde sager som jeg havde inden jeg lagde min kost om, så det er jo helt perfekt:)

  Mvh. Heidi

  Svar
  • Nødder og mælkeprodukter er bare svære, det synes jeg også. De er så nemme og pleasende, på en eller anden måde.

   Svar
 24. Hej Jane

  De ser virkelig gode ud og super måde at få brugt hytteost på:)

  Tænkte på om de måske ville være velegnede til at lave som vafler i et vaffeljern eller tror du de vil klistre fast?

  Jeg er stadig på LCHF kosten, synes dog ikke helt der sker noget på vægten for mig. Tror jeg vil prøve at skære lidt i mit kalorieindtag – så der måske kan komme lidt fut i sagerne igen. Det manglende vægttab kan dog også skyldes væske i kroppen pga. træning – er nemlig begyndt at følge denne kvindes http://www.facebook.com/ZuzkaLight (tidligere vært på BodyRock) videoer til at lave derhjemme. Og det skal siges at det er HÅRDT:)

  Fortsat god dag:)

  Mvh. Heidi

  Svar
  • Uh, det tør jeg ikke sige. Jeg kan simpelthen ikke finde mit vaffeljern, gad vide, om jeg har smidt det ud? Skulle da ligne mig dårligt…

   Lyder da som benhård træning, det der. Hvor har du købt videoerne?

   Kender du kostdoktorns 17 gode råd til vægttab? Maria har været så god at oversætte dem: http://mariaslchf.blogspot.dk/2012/06/17-gode-rad-for-vgtnedgang.html Selv har jeg det sådan, at det er nødder og mælkeprodukter, jeg skal regulere i, hvis jeg vil tabe mig. Nå ja, og chokoladen og alle godterne, men det giver jo lissom sig selv ;-)

   Svar
 25. De skal helt sikkert prøves!
  Og jeg kan kun tilslutte mig Magrethes roser. Glæder mig altid til at læse dine indlæg! Du har så mange lækre opskrifter jeg vil prøve, at jeg slet ikke kan nå at følge med :-)
  TAK!!

  Svar
 26. Pingback: Om madlede
 27. Hold nu helt op hvor blev det bare vellykket!! Jeg puttede vaniljepulver i, istedet for citron og kardemomme og nu venter der en stak i køleskabet som jeg har tænkt mig at indtage til morgenmad i morgen :-)
  Tusind tak igen for en skøn opskrift – jeg kan nærmest ikke takke dig nok Jane for at dele dine gode ideer og opskrifter.
  Mange hilsner herfra

  Svar
  • Sikke en dejlig tilbagemelding, tak Margrethe! En vaniljeversion lyder også skøn, eller hvad med kanel/kakao? Variationsmulighederne er jo uendelige… :-)

   Svar
 28. Uhh, uhhmm, uhhmmmm – det overgår uden tvivl mit seneste påhit! Ej det er lige så mundvandet begynder at løbe – jeg elsker hindbær!
  Selvom jeg generelt holder igen med mælkeprodukterne, så må de her SÅ MEGET prøves. Tak Jane :-)

  Svar
  • De forjættede mælkeprodukter er altså bare så gode til at højne lækkerheden. Og tak for den fine omtale på FB :-)

   Svar
   • Jeg er enig – mælkeprodukterne gør bare et eller andet!! Jeg har virkelig en periode, hvor jeg syntes, de forjættede produkter har sneget sig lidt for meget ind i mit køleskab (hhhmmm vi taler ikke om, hvem der har købt den!!) – jeg har nemlig også lidt proteinlede pt og mangler mæthedsfornemmelse.. og nødder, kokosolie og avokado kan godt trænge til lidt afveksling nu og da!

    Svar
    • Åh me too. Jeg prøver ihærdigt at få luget ud i de mælkeprodukter, men det går altså ikke så godt :-/

     Svar
 29. Det var da på tide, du opdagede hytteostens velsignelser ;)

  Jeg laver af og til den slags pandekager til morgenmad, og kan man ikke finde Bage HUSK nogen steder, kan det fint erstattes af havreklid, som også er et glimrende bindemiddel med masser af fiber :)

  Susan i Bruxelles: Vær opmærksom på, at mange af de Steviaprodukter man kan købe i udlandet indeholder Maltodextrin, som er et sødemiddel, der påvirker blodsukkeret lige så slemt som rent sukker. Så gå udenom dem :)

  Svar
  • Jamen, jeg er totalt last mover på den der hytteost.

   Og jeg bruger faktisk ikke bage HUSK (altså den der fiber HUSK) i den gule pakke, for den kan jeg aldrig finde nogle steder. I stedet bruger jeg bare psyllium frøskaller af varierende mærker.

   Og rigtig god pointe med steviaprodukter. Det kan varmt anbefales at kigge på, hvad det er blandet med. Også herhjemme!

   Svar
 30. De er vildt gode! Jeg har også (forgæves) søgt efter en god, glutenfri LCHF-pandekage og de her tager vist førstepladsen so far. Super nemme at lave, synes dog stegningen gik bedre i smør end i kokosolie.
  Forresten læser jeg stadig med hver dag og nyder det rigtig meget :) Overskuddet til at kommentere er desværre bare så lille. Jeg er eksamenspresset ud over alle grænser lige for tiden. På torsdag (efter eksamen både onsdag og torsdag – i to vidt forskellige fag) får jeg svar på, om jeg er kommet ind på drømmeuddannelsen og så vender mit overskud forhåbentlig tilbage igen!
  Kh Eva

  Svar
  • Puha Eva, det lyder benhårdt, det eksamensforløb. Jeg har i helt klar erindring, hvor meget det tærer på kræfterne. Rigtig meget held og lykke herfra. :-)

   Svar
 31. Hej, undskyld mit sikkert dumme spørgsmål, men hvad er helt præcist hvad er HUSK? Og sukrin? Jeg kunne godt tænke mig at hoppe lidt mere konsekvent på LCHF-vognen men synes jeg mangler nogle forudsætninger…

  Venligst
  Susan
  Bruxelles

  Svar
  • Hej Susan, ingen dumme spørgsmål her :-)
   HUSK er psyllium frøskaller. Det er nogle fibre, som er gode at bruge i bagning, hvis du bager glutenfrit/helt uden mel. Sukrin er et sødningsmiddel bestående af erythritol, og i sukrin+ erythritol blandet med stevia. Mon ikke du kan finde et steviaprodukt i Bruxelles? det vil jeg næsten tro. Du må gå på jagt i din lokale helsekostforretning :-) Ellers må du shoppe online. Mange LCHF’ere er meget glade for den amerikanske webshop iHerb, da de har en verden af disse produkter til gode priser.

   Svar
 32. Mums det ser lækkert ud!! Tror jeg vil prøve at bage dem i morgen, har bare ikke husk, kan man bruge noget andet? :) og hvor meget kokosolie skal det ca på panden?

  Svar
  • Uh, jeg ved ikke lige, hvad man kunne bruge i stedet for husk, for husk erstatter jo melet. Jeg puttede ca 1 tsk kokosolie på panden og jeg bagte tre pandekager af gangen, men det afhænger jo meget af panden.

   Svar